2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Oy yavrum ya gecmis olsun. Şu kışı atlatsak bi hayirlisiyla. Gecer insallah bi an once. Bende su kaka olayi iyi olsun diye bekliyorum. Tahribatin geçmesi 1 ayi bulurmus :-/

Oy yavrum ya gecmis olsun. Şu kışı atlatsak bi hayirlisiyla. Gecer insallah bi an once. Bende su kaka olayi iyi olsun diye bekliyorum. Tahribatin geçmesi 1 ayi bulurmus :-/
Öyle deme belki geçici birşeydir. Allah daha buyük dert vermesin. Inşallah iyi olur ve tekrarlamaz.

İyi akşamlar kızlar 4. Ay kontrolumuz vardı bugun 680 gr almış oglum Dr az buldu.Moralim bozuldu boyunu da hostesi yanlis ölçtü uzaması Durmuş dedi ! Bi dk diyip müdahale ettim neyse doğrusunu bulduk 3.5 cm uzamış. Ek gıdaya geçmemi önerdi elma havuç suyu ve ev yapımı yogurtla başla extra mama verebilirsin bir ogun dedi. Bide ferrum kan damlasına başla dedi.

Hic birini yapmicam tabiki meyveyle başlamayı düşünmuyorum yoğurt tadimlik baslanabilir ama mamaya hic gerek yok diye düşünüyorum yanii 680 gr az mi bu kadar ??

Bide rota virüsünün ikinci dozu yapıldı bugun. Aşıdan 3 saat sonra ağlamaya başladı oglum uzun süre ağladı ateşi yoktu ama karnı gurulduyordu biraz gaz çıkardı ama ısrarla ağlamaya devam etti bu asi bu denli karın agrisi yapar mi ?? Bide ben uzun sure ağlayınca yarım ölçek calpol verdim agrisi vardır diye yanlis mi yaptım acaba ? Simdi uyuyo yarım saattir

Öyle deme belki geçici birşeydir. Allah daha buyük dert vermesin. Inşallah iyi olur ve tekrarlamaz.
Iste anne perhizi ile iyilesirmis ama bagirsaklarin toparlanmasi 1 ayi bulurmus. Arkadasin da olmus doktoru biogaia onermis probiyotik ozelligi oldugu icin. Ek gidaya gecmisler onlar yogurt peynir yiyiyor diyo hatta masallah. Gaz problemi bitince kesmistik bugun tekrar basladik bio gaiaya perhize de devam bakalim şu 1 ay gecsin ek gidaya gececegiz zaten. İnan tek tesellim o Allah baska sikinti dert vermesin oyle boyle gecer bu da nasilsa.

Canım benim kızım da 4. Ay kontrolünde 720 gr almıştı Dr gayet güzel dedi.

Bir de tavsiyem elma suyu verme çünkü arkadaşım kızına 1 yaşında vermişti ve kızına ağır geldi mide spazmı geçirdi.

2 ay önce rotanın ilk dozunda karın ağrıdıyaşamadık biz 2. Dozu şubatta olucak.

Karnı toksa altı temizse uykusu yoksa ve gazı olmadığından Eminsem yine de ağlıyorsa bir yeri ağrıdığını düşünüp bende calpol veriyorum.

Kaç kiloydu. Belki önceki kilosu da azsa ve persentilleri ayına göre düşükse ona dayanarak ek gıda ve mama önermıstir. Yoksa tek başina 680 gr az deģil. Benimki de 4.ay doldugunda 700 gr aldı. Ek besinin adı bile gecmedi. Ćünkü persentilleri ayına göre normal aralikta. Bebeginin boyunu kilosunu internetten persentil hesaplama diye aratarak hesaplat bakalım . Normal aralıktaysa sorun yoktur.

Canimm icimi rahatlattin sagol bende düşünmuyorum vermeyi elma suyu. Karnı tok yani bence tok iyice emdi gazı da cikti ama Dr da sordu sütun iyi mi diye. Acaba az mi sütüm sağsam göğsümü ne kadar süt çıkarsa yeterlidir ?

Memeden baska birseyi kabul etmiyor zaten mama yada ek gida. Memeyide almayinca iyice zayif düşüyor yoksa illa meme alicak diye diretmiyorum bnde

Canım 2940 doğdu ilk uc ay 1 er kilo aldı bu ay düşmüş 680 gr almış boyu da kilosu da normal şartlarda iyi persentil çizgisi de iyi Dr da kotu demedi ama az buldum dedi anlamadım gitti ama oyle mama falan verecek degilim

Canm bn bu dr lari anlamıyorum hani en iyi besin anne sütüydu biraz az aldimi hemen ek gidaya mamaya gecirtiyorlar bnce onun yerine çözüm uretmeleri lazim süt varken bana mamaya yada ek gidaya gecmek mantikli gelmiyor ki biz 4. Ayda 400 gr aldık oglum mamada yemedi muhallebi de bnde emzirmeye calistim 5. Ayda 700 gr aldi ve bence gayet iyi hem diyorlarki üçüncü aydan snra kilo alimi düşer hemde begenmiyorlar

Persentilleri iyiyse hiiiç takılma. Nasıl besliyorsan öyle devam et. Maaşallah kuzuya :)

Canım normali kac diyorum 750 falan diyo sanki arada daglar var benim sutum varken neden mama vereyim uyurken gece sagar extra sut veririm yine mama vermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…