2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Her zamanki huysuzluklari var
Belirti yok henuz
6 aydir kehribar kolyesi takiyoruz

Canım anne sütünden yoğurdu bende cok araştırdım ama pek tutmuyomus civik oluyomus imek sütunun enzimleri ile uyusmadigi icin. Ben once keçi sutu ile yoğurt yapıp ondan mayalicam bakalım bide cam kozalağı ile yoğurt mayalaniyomus cok guzel oluyomus :) araştıra araştıra daha neler öğrenicem bakalım :)

KIzım da tam 15 gün sonra 5 aylık olacak ve ek gıdaya başlıcaz. Çok heyecanlıyım aslında:) acaba sevecek mi sevmeyecek mi? İştahlı mı olacak? Alerji olacak mı? Şu güne kadar hep iştahlı bir bebek oldu inşallah ek gıdada da sorun yaratmaz minik sıpa:)

Canim bizim mukus gitti kan da şükür. Kaka azaldi gunde 2 kere yapiyoruz ama guruldama var yine iki üç gündür :-/
bu sümüksülük nıye oluyor anlamıyorumkı neleri kestın canım ?

bu sümüksülük nıye oluyor anlamıyorumkı neleri kestın canım ?
Bagirsaklari kayganlastiran madde diyo onun icin. Bebek zorlaninca olurmus. Ben süt ürünlerini kestim tamamen duruma göre genisletirim listeyi diye düşündüm.

Canim bizim mukus gitti kan da şükür. Kaka azaldi gunde 2 kere yapiyoruz ama guruldama var yine iki üç gündür :-/
canim ben gaz yapan hicbirsey yemiyorum.guruldama o sekilde gitti.
bezi yapistir sunmuyorsa gitmistir.masallah size.ben deli gibi dun dana eti yedim.suclulari bu sekilde tek tek buluyorum.

canim ben gaz yapan hicbirsey yemiyorum.guruldama o sekilde gitti.
bezi yapistir sunmuyorsa gitmistir.masallah size.ben deli gibi dun dana eti yedim.suclulari bu sekilde tek tek buluyorum.
sumuksu degil bakiyorum da bazen. Gaz sorunumuz hic olmadi aslinda bi arkadasim probiyotik ozelligi olduğu icin biogaiaya tekrar basla dedi basladim belki o da etki etmistir. Bagirsaktaki iyi huylu hucreleri cogaltiyormus. Iki gündür firsat bulup birsey de yemedim ki gaz yapsin olacağı varmis demek. Bi de o arkadas ek gidaya gectik yogurt ve labne bile yediriyorum dedi bir kere kan gelmis bizimki gibi perhiz yapmis gecmis. Bazi makalelerde bilinenin aksine ek gidaya gecilince annenin perhizine gerek yoktur diyor kafam karisti. Bu arada afiyet olsun :) bende yogurt peynir ayran diye deli oluyorum

canim biogoaia yi bizde kullaniyoruz.
canim alerji kisiye ozel.bak bende gaza geldim dana eti yedim dokundu.biz ek gidayada gectik kakayi toparlamak icin.nerdeyse yogurt yiyecektim aman dedim eksik olsun.sizin salya gectiyse sadece sut urunlerine vardir.bizim dokunan daha cok sanirim.diyeti acanlar kek ya da firinlanmis peynirle aciyor.sende denersin kendine once.insallah dokunmaz.

Nasil dokundu canim peki mukus mu geldi? 1 ayi bulurmus tahribatin gecmesi ay ucundan kenarından da deseler süt dokunmuş birsey yemiyorum. Bi dolsun 1.ayimiz bakarim artik. Ama zor valla Allah kolaylik versin.

evet canim.kusmada oldu.ben nerdeyse 3 aydir oerhiz yapiyorum.sutu cok severim ama simdu sadece kokluyorum
yumurta gozumde tutuyor

Nasil dokundu canim peki mukus mu geldi? 1 ayi bulurmus tahribatin gecmesi ay ucundan kenarından da deseler süt dokunmuş birsey yemiyorum. Bi dolsun 1.ayimiz bakarim artik. Ama zor valla Allah kolaylik versin.

evet canim.kusmada oldu.ben nerdeyse 3 aydir oerhiz yapiyorum.sutu cok severim ama simdu sadece kokluyorum
yumurta gozumde tutuyor
Oy ya senin liste daha geniş bizim abur cubur cekmecesini döktüm hepsinde mi süt olur. Bi etinin kakaolusunda yoktu. Hepsiyle vedalastim uzaktan bakiyorum. Ah rulokat

Kaka sürekli mi kanlı olutordu kızlar ?
50 günlük gibiydi kilcik kan oldu ara ara devam etti haftada bir iki haftada bir. Doktora sordm genel bi sorun süt ürününü azalt dedi. Gecen hafta 1 tatli kasigi kadar geldi mukuslu. Tamamen kestim süt ürününü simdilik birsey yok bakalim.

kızlar sizin su kakada kan dediğiniz ince ince ip gibi bişey mi. birkaç gün önce ben de gördüm yoğundu, hemen hemen her bezde vardı ondan soruyorum yoksa bizimki de süt alerjisi mi ki.

Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı?
Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı ‘ani çocuk ölümü’ olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.

çok ilginç bır yazı okudum kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…