Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı?
Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı ‘ani çocuk ölümü’ olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.
çok ilginç bır yazı okudum kızlar
canım bebişler artık iyice güçlendi bişeycik olmaz inşallahBeni cok rahatlatti buoglum son iki aydir surekli yuzustu yatiyo.. Sirt ustu uyutursam 10-15 dk da uyaniyo
Belki kendileri getireceklerdirGünün kötü sürprizi kV ve eltimler yemeğe geliyorlar ve 1 saat önce haber verdiler
Valla yemek falan da yok ne bulurlarsa onu yiyeceklermadem geleceksiniz gündüzden haber edin bişeyler hazırlayım
Okadar düşüncelisi varmı acaba :)Belki kendileri getireceklerdir
Belki kendileri getireceklerdir
Okadar düşüncelisi varmı acaba :)
Ne kadar iyimsersin canım yaa :)Belki kendileri getireceklerdir
sade kahve hayırlı olsun ilk dişiniz... Biraz geç oldu ama yazdığımı sanmıştım :) üstten mi alttan mı geldi cnm
Evet canim öyleydi basta doktor azalt demişti süt ürününü azalttim ama biraz fazla kan geldi bu sefer mukuslu bende kestim hepten. Istersen azalt sende bi.kızlar sizin su kakada kan dediğiniz ince ince ip gibi bişey mi. birkaç gün önce ben de gördüm yoğundu, hemen hemen her bezde vardı ondan soruyorum yoksa bizimki de süt alerjisi mi ki.
Bnmki de aynı bnm kız 1. Aydan beri yüzüstü yatıyor ilk Zaman'lar Bn uyutuyordum o kıpırdandıkça uyanıyordu Bigün boyle sabahı ettim uykusuz bi şekilde sonrA baska odaya gittim annem bebeğin yanındaydı geldim Bi baktım kız uyumuş annem yüzüstü çevirmiş bnm kız da anında dalmış uykuya o günden beri yüzüstü yatar hep ama bnde bu durumdan korkmuyor değilim o yüzden sık sık kontrol ederim uyurkenBeni cok rahatlatti buoglum son iki aydir surekli yuzustu yatiyo.. Sirt ustu uyutursam 10-15 dk da uyaniyo
Yani yokmuş öyle bir şey he? Çocuk hep yüzüstü yatmak istiyordu da alistirdim sırt üstüne :/Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı?
Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı ‘ani çocuk ölümü’ olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.
çok ilginç bır yazı okudum kızlar
Bizde de oldu o kan olayı zaten kizariyordu heryeri artık eve süt bile girmiyor ailecek kestikEvet canim öyleydi basta doktor azalt demişti süt ürününü azalttim ama biraz fazla kan geldi bu sefer mukuslu bende kestim hepten. Istersen azalt sende bi.
Kehribar kolyesi dış dönemini sikintisiz geçirmeye yariyormus kullanan var mı alsam mi bilemedim pahali da para çöpe gitmesin luzumsuzsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?