2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

İyi Akşamlar

Kızlar bu aylarda bebekler yere bastırılır mı? KV kızımı parkeye bastırıp yürütmeye çalıştı. Bende tepki gösterdim napıyorsun dedim. 3 aylıkken bastırırdık biz dedi.

Yine her şeyime karıştı. Niye kızın önüne önlük takıyormuşum? Niye emzik veriyormuşum? Kızımın salyası çok akıyor mecburen önlük takıyorum

Bnm kız hic su içmiyor acaba versem mi ki bnde ek gıda almiyor daha ama

Valla biz mama emiyoruz; doktor ilk günden beri bize mama arkası su verdiriyor; ilk zamanlar bir-iki çay kaşığıydı. Bu gece su biberonunu yiyecek sandım. Ağzından alıyorum; biberona doğru bakıp çırpınıyor. Gene ağzına sokuyorum cuk cuk...:) bu akşam 60cc su bitti bir kere de bitti yok diyorum gene çırpınıyor... Sonra vermedim artık şimdi mama içti :))

İşin kötü tarafı uyanıkken mama emmek istemiyor. 60 cc mamayı kavga edederek zorla emiyoruz. Yarısını peçeteler yarısını bizim ufaklık, Ama suya gelince iş değişiyor ver diye çırpınıyor. Ağzından mamayı çıkartıyorum suyu içiyor mamayı içmiyor. Sizde de böyle olan var mı ??? (

Tatlım aynı şey bizde de var. Kızım ayağa kalkıp basmak istiyor. Fazla bacaklarına yük vermeden kollarının altından tutarak bastırıyoruz. Ayağa kalkınca büyüdüm mü zannediyor ne pek bir mutlu oluyor kerata :)

Öksürüğü kesmek için 1 elma kabuğu (derin soyulacak) bir havuç, bir tutam ıhlamuru kaynatın içine de sonradan ılıkken ayva çekirdeği koyun. İçebildiği kadar içirin. Öksürüğü kesiyor bunlar.

Darısı yenilerine... :) İlk kim gördüyse bebişe bir hediye alması lazım... Diş görümlüğü...

Deneyen var kendimde. Daha önce de yaptığım birşey. Elma Kabuğunu derin soyacaksın. İÇine bir havuç, bir tutam ıhlamur soğumaya yakın ayva çekirdeği koyabilirsin. Tarçın rahatlatır ve sütü artırır.Karanfil ise yüksek seviyede uyuşturucu ve sakinleştirici özelliği vardır. Karanfilli tarçınlı su kaynatabilirsin yalnız emziriyorsan sen iç bebeğe geçsin. Karanfil çok güçlü çünkü. Lohusa şerbeti yapıp kendin içebilirsin. 3-4 tane çubuk tarçın 20-25 tane karanfili bir tülbente bohça yapıp 1 litre suya akşamdan koyuyorsun; sabah kaynatıyorsun. Bayağı bir kaynaması lazım. Su azalınca biraz ilave edebilirsin. Sonra içine istediğin kadar şeker koyabilirsin. Normalde şerbet olduğu için 1 litre suya 2 su bardağı şeker gidiyor. Ama istersen sen daha az koy. Bir de kırmızı yapmak için çay kaşığının burnuyla nerdeyse mercimek tanesi kadar kırmızı gıda boyasını sulandırıp da koyabilirsin. Bu bursaya ait lohusa şerbeti....

Vicksi de topukalarına yalnız mercimek tanesini geçmeyecek kadar günde bir kez sürebilirsin. Bir de burun açmak için salata kasesine sıcak su koyup çay kaşığının burnuyla vicks koyup bebişin odasına koyarsan da hem göğsüne iyi gelir; hemde burnu açılır. Yalnız vicki koyarken az az koy sana rahatsızlık vermiyorsa bebeğe de vermez.

Bir de kızım orda mamasını yedikten sonra hemen beni üzmeden uyudu evin hanımı da maşallah ne güzel hemen uyudu dedi nazarı değmiş olabilir mi ki

Kalem suresinin son iki ayeti 51-52 ve Muminun suresinin son 4 ayeti nazara iyi geliyor. Bizim caminin hocası tavsiye etti.

Acaba mamayı mı beğenmiyor. Değiştirmeyi denediniz mi? Bebeklerde olabilyormuş aynı mamanın tadından bıkabiliyorlarmış

Cool mix kullanıyorum ben onun zararı yok heralde

Onu bende düşündüm ama ne kadar zararı olur bilmem. Bizde de kaloriferden dolayı burnu tıkanıyor, ağlayarak uyanıyor 2-3 gecedir. Bende bugün 2 kez çay kaşığı ile bebekler için olan soğuk algınlığı ilacı varPeditus 1 çay kaşığından biraz az 2 kere verdim bugün sabah akşam.

Yok canim sonucta bebegin elleri habire ağzında ki agzinda olmasa bile yinede kullanmazdim. yanik kremi var cok şükür gecti su filan toplamadi kizarmadida cok girmedi demekki

Yani dedim ya kötü birşey. Ama bizim bir abinin yüzüne sanayi trafosu patladı. Adam ciddi yandı. İlk yanma halinde yüzünü sıvamışlar domuz yağıyla, ellerine sürmemişler. Abi 50 yaşında falandı. Domuz yağını kullandıktan sonra yüzü 35 yaşında gösteriyordu; ama ellerde iz kaldı.

Doktor mu onermisti size

Benim ki de dönmüyor ve çaba göstermiyor bugün bi ara dönecek gibi oldu ama yine de donmedi. Dr egzersiz verdi artık dönsün dedi
Bizde çaba yok. Ben sabahları yan döndürüp yatırıyorum. Yüzü koyun koyunca da ağlıyor. 3-4 dk anca duruyor yüzükoyun.

Doktor mu onermisti size

Evet, yalnız ben yarım çay kaşığı kadar veriyorum. Aynı katarin aferin tarzı birşey hem üst solunum yollarını rahatlatıyor; hemde ağrıyı alıp ateşi düşürüyor. Soğuk algınlığının semptomatik tedavisinde kullanılıyor. Günde 5 kezden fazla verilmiyor; 5 günden fazla da kullanılmıyor

Bende de aynı hiç merak etme şu yüzünden mamayi İçmez olduk

Anladım çok geçmiş olsun öksürük var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…