Annem gibi kv bekliyordum bayağı hayal kırıklığı yaşadım:) abimin esi cok kismetli annem gibi bi kv'si var, o da farkında cok sever kv'sini masaallah :)Belki öyledir dedimburada biri kv sinden memnundu. Bi de bi arkdşmn kv hergün yemek gönderiyodu gelini çalışıyo diye :) ama öylesi bize düşmez...
Geri aldım söylediğimi
Benim bebis de peynirden cok rahatsiz oluyor cok gaz yapiyor. Beyaz peynirsiz kahvalti dusunemeyen ben zeytine bayağı agirlik verdim. Zeytin yumurta yoğurt patates.Sütün olur dert olmaz dert. Insallah en gec bir yasina gelince gecer. Zeytin patates favorimiz bu ara.
Selam canm nasilsin nasil gidiyor iş ve bebek
Canım anne sütünden yoğurdu bende cok araştırdım ama pek tutmuyomus civik oluyomus imek sütunun enzimleri ile uyusmadigi icin. Ben once keçi sutu ile yoğurt yapıp ondan mayalicam bakalım bide cam kozalağı ile yoğurt mayalaniyomus cok guzel oluyomus :) araştıra araştıra daha neler öğrenicem bakalım :)
KIzım da tam 15 gün sonra 5 aylık olacak ve ek gıdaya başlıcaz. Çok heyecanlıyım aslında:) acaba sevecek mi sevmeyecek mi? İştahlı mı olacak? Alerji olacak mı? Şu güne kadar hep iştahlı bir bebek oldu inşallah ek gıdada da sorun yaratmaz minik sıpa:)
Canim senin ilk oglunun zamaninda var miydi kan damlasi?Saglık ocakları vegaferon veriyo bizim Dr da ferrum kullan dedi ama zaten kafamda soru işaretleri vardı Demir takviyesiyle ilgili bu yazıyı okuduktan sonra tamamen vazgeçtim http://bebekyapimbakimonarim.kadinl.../demir-takviyesi-gerekli-midir-degil.html?m=1 6 aydan sonra gerekirse tetkik yapıldıktan sonra kullanmaya karar verdim
Yoktu canım devit vardı sadeceCanim senin ilk oglunun zamaninda var miydi kan damlasi?
ben de çok merak ediyorum aslında 6.ayda başlıcaktık ama 5 aylık kontrolünde dr kilosuna göre karar verecek, bir an önce başlamak istiyorum ben. sen neden 5de başlıyorsun?
Yiyebiliyirsan bi keci peyniri dene duruma göre. Şu 1 ay dolsun denerim belki. Yarin bi cocuk doktoru buldum boluda ona gidecegiz bakalim.Benim bebis de peynirden cok rahatsiz oluyor cok gaz yapiyor. Beyaz peynirsiz kahvalti dusunemeyen ben zeytine bayağı agirlik verdim. Zeytin yumurta yoğurt patates.
Yeni cikti o zaman bu damla isi. Annem de yoktu eskiden diyordu çünkü. Cevremde vermeyenler cok acikcasi.Yoktu canım devit vardı sadece
Beyaz peynire ara vermistim de şimdi 1-2 lokma yiyorum, kibrit kutusu bile değil:) esim de tulum, süzme ne bulursa getiriyor ben yiyebileyim diye ama ben yine temkinliyim az yiyorum.Yiyebiliyirsan bi keci peyniri dene duruma göre. Şu 1 ay dolsun denerim belki. Yarin bi cocuk doktoru buldum boluda ona gidecegiz bakalim.
Aynen canım yeni çıkmış Dr da diyoki devlet mecbur kıldı vermek zorundayızYeni cikti o zaman bu damla isi. Annem de yoktu eskiden diyordu çünkü. Cevremde vermeyenler cok acikcasi.
Benim eşim benden beter peynir delisi garibim alamiyor canim cekmesin diye :) ben kestim ya inadina canim daha cok istiyo :))Beyaz peynire ara vermistim de şimdi 1-2 lokma yiyorum, kibrit kutusu bile değil:) esim de tulum, süzme ne bulursa getiriyor ben yiyebileyim diye ama ben yine temkinliyim az yiyorum.
Bende açmadım saglik ocaginin verdigini geri verecegim sanirim. Kani dogdugunda iyiydi şükür. Benim de yüksek normalde. Greksiz yere vermek gelmiyo icimden.Aynen canım yeni çıkmış Dr da diyoki devlet mecbur kıldı vermek zorundayız
Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı?
Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı ‘ani çocuk ölümü’ olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.
çok ilginç bır yazı okudum kızlar
Alttan çıktı canım teşekkür ederizdarısı sıkıntısız bi şekilde sizlere olsun
Bn gündz yüzüstü koyuyorm da nasıl koyarsam öyle duruyo kolları :/ daha tam dönemiyo da çabası yok sıpamın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?