2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızlar bu 4.5 ay nasıl da hızlı geçti değil mi? Ha doğdu doğacaklar derken şimdi şükür sağlıkla kucaklarımızdalar...

Neler yaşamadık ki.. gaz çıkaramamalar,ağlamalar,kucak istemeler, hastalıklar, kaka sorunları,memeyi mamayı reddetmeler neler neler aklıma gelenler...

Nisanda kuzenim doğum yapacak. Eksiklerini bana sordu.. şu marka iyi mi, hangi bez iyi, süt olması için nler yapmalıyım gibi...

Tabi ki yolun daha çoook başındayız öğrenecek çok şey var ama 4.5 aylık anneyiz:)

Bu satırları yazmak da içimden geldi...

Kizlar oğlumun idrari agzina geldi birsey olurmu ay deli edecek bu cocuk beni
Idrar sterildir. Enfeksiyon falan yoksa bakteri icermez. Yani kaka gibi değil. Bebisiniñ idrar yolu enfekdiyonu yoksa hiç korkma. Biraz yoğun ter gibi düşün. Hıç birşey olmaz . İçin rahat olsun.

Patates kızartması ve Menemen yaptık:))) eltim yardım etti.

Kızım kalabalığı sevmiyor yine hep huysuzdu ve onlar gidene kadar da uyumadı
Bebek ağlaması çabuk gitmelerini sağlamışsa iyi olmuş.
Hakikaten öyle. Geçen yeni doğan zamanı fotoğraflarına baktım. Bacakları çubuk kraker gibiymiş,yüzü kaşıķ kadarmış. Nasıl minicikmis. Inanamıyor insan. Bütün kıyafetleri dar geliyor büyüklere gecti. Küçülenleri ayırmak yeni büyük kıyafetlere geçmek öyle zor geliyor ki.,o ilk kıyafetleriyle duygusal bir bağ oluştu, hepsini tek tek özenerek seçmiş almıştim. Bebeklerimiz büyüyor biz de anne olduğumuzu her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Allahım hiç birimize evlatlarımızın acısını göstermesin saģlık versin.

Buzde az önce onu düşünüyorduk. Gözümüzün önünde ne ara büyüdü böyle

hosgeldinnnn cnm

Annenin aldığı demir bebeğe geçmez diye bir yazı olkudum bende

Evet tatlım ondan kabız olunca, alttan tıkanınca üstten mama gitmiyor. Bebekler için gliserin kansuk var fitil ilaç değil gliserin fitili. Onu boydan ikiye bölüp koy. Elinlede azıcık totoyu tut yoksa hemen ıkınıp dışarı çıkarttırıyor keratalar. İçi boşalsın. Sonra ağızdan da bir çay kaşığı kadar günde saf zeytinyağı ver :) açılır inşallah

Sanki annesiymiş gibi davranıyor bana sormuyor. Biberon başlığını niye değiştirmediniz bile dedi (Memeyi bırakmasın diye değiştirmiyorum)

Değiştirirsen iyi olur; çünkü küçük emzik peltek konuşma; büyük emzik genizden konuşamaya neden oluyormuş. Ayına göre biberon emziği önemli

Ayyyy kızlar bugün gelen giden çoktu giremedim buraya neler neler konuşulmuş 45 dk dır okuyorum
Cvp vermeye kalksam şu anda kime ne diyeceğimi unutttun :) o yüzden kusura bakmayın.
Sizleri çok seviyorm :)) bugün okuyamayınca gelen giden olmasına rağmen kendimi boşlukta hissettm sonra düşündm ki sizlere daha çok ihtiyacım varmış.. Keşke hamileliğimde de katılsaymışım bile dedim. İyiki varsınız... Öpüldünüz... İyi geceler hepimize...

Selam kızlar günlerdir sadece okuyorum yazdiklarinizi yazmaya keyfim yoktu hastalara şifa versin Rabbim. İyiki bu site var sayenizde kafam dağılıyor Rabbim hepimizin bebisini saglicakla büyütsün rızkını bol ve nhayirlisindan versin iyilerle karşılaştırsiin

Amiiiiinnnn cnm

küçük bir kase Bala bir iki dolu dolu tatlı kaşığı zencefil yarım limon
Biraz acı oluyor ama boğazı yakıyor iyi geliyor
Tamam canm sabah yapicam hemen. Sen yenisini galiba :)) hosgeldin canim :)
Idrar sterildir. Enfeksiyon falan yoksa bakteri icermez. Yani kaka gibi değil. Bebisiniñ idrar yolu enfekdiyonu yoksa hiç korkma. Biraz yoğun ter gibi düşün. Hıç birşey olmaz . İçin rahat olsun.
Sagol canm ateş filan olmadi nasilda denk getirdi banyo filesine koyduk hafif hafif su dokuyordum bi baktim fisss diye bütün tişi agzina yaptı
Yok birşey olmaz. Ben çişteki mucize diye bir kitap okumuştum. orada boğaz ağrısına idrarlı suyla gargara öneriyordu :)
Aaa ne ilginç aman hasta olmasnda zaten burnu cok tikaniyor
Neoldu canm niye keyfin yoktu bnde son anda giriyorum heralde cevap veremiyorum bazen kaciriyorum

Selam kızlar benim gibi nobette olan var mi. Kızım 4 te Uyandı tavana baka baka düşünüyor uyku falan hak getire. Ben mi ben uykusuzluk yorgunluktan ölüyorum. Ustune Babamız böbrek tasi düşürüyor bana bi faydası yok kaç gündür. Kizimla baş başa gecelerdeyizhastalığı geçti çok şükür iyi olsun da ben buna razıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…