2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ben ortadan ikiye bölüp veriyordum uzunlamasina değil ama

B
Bizimkide besbucuk aylık bende başlamak istiyorum emiyor sadece oğlum ama yemek yemek istiyor vermeyi dusunuyorum p.tesi dr.gidecez ne ile başlasam acaba

Bende bir polis eşi olarak gurbetteyim aynen dediğin gibi ailesiyle aynı yerde yaşayanlara çok çok ozeniyorum allah yardımcımız olsun kapımızı çalacak dostlar nasip etsin
Amin canım..

B

Bizimkide besbucuk aylık bende başlamak istiyorum emiyor sadece oğlum ama yemek yemek istiyor vermeyi dusunuyorum p.tesi dr.gidecez ne ile başlasam acaba
Benim oğlum çok gazlıydi korktum milupanin kaşık mamasiyla başladım dokunmaz diye..Artık kendi muhallebimizi kendimiz yapıyoruz.. Ben elma rendeledim az suyla 5 dakika haşladım 1-2 çay kaşığı verdim,armutu aynı şekilde haşladım verdim ama sadece suyundan verdim..Yoğurt mayaliyorum sevmiyor inatla bir iki çay kaşığı veriyorum alissin diye.. O meyve purelerinin içine bebe biskuvisi koydum gene suyundan verdim öyle daha çok sevdi..Yoğurdun içine bitane bebe bisküvi si ezdim öyle daha çok sevdi..organik tarhana verdim bir iki çay kaşığı.. Kısaca ona dokunmuycak damak tadını geliştirecek herşey yaptım tattirdim..Deneyecegim şeyleri öğle vakti yedirdim gaz yaparsa akşama kadar çıkarsın diye..Geçen hafta kahvaltı Denedim yarım çay bardağı suya ıhlamur demledim bir lokma tam buğday ekmeği,bir cimcik tere yağı, birazda pekmez koydum ezdim gene suyundan verdim ıhlamur çok iyi geldi oğluma ilk uzun uykusunu o öğlen uyudu..

Kızlar merhaba, sayfalar cabuk ilerliyor, yetişemiyorum hiziniza :)

Bebeğim kaka yapmış, altını değiştirirken tekrar yaptı... sıvı ve köpüklü kaka yaptığını farkettim, bulaşık deterjani köpüğü gibi, rengi sarı, kıvamı yumurta akı gibi, ayrıca içinde kan pihtisina benzer iki nokta var siz de de oldu mu böyle bişey doktora görürsem mi ?

Iyi be cnm :)sukur bi sknti yok ,sadece acayip kucakci ,oyleki yere koyamiyom:)anguruda bebek arabasinda esimke gezdiriyoruz hanim kizimi
Siz nasiksiniz ,bebek nasil
Biz de iyiyiz çok şükür Can'ım. 6 . Ayımızı doldurduk. Kızımla evde bol bol vakit geçiriyorum.

Ben yopurtla başlamıştm ek gıdaya kendim mayalıyorum. Keçi sütü daha sulu oluyo. İnek sütüyle yapıyorm ya da karıştırıyorum Erken başladığım için biberonla verdim içine keçiboynuzu pekmezi de koydum bir çay kaşığı. Sonra armut suyu yada elma suyu içine bebe bisküvisi yarım muz bir de keçi sütü koyup veriyorduM meyve mamasını. Bu hafta eve mamasınA yumurta sarısı ve süzme peynir ekledik . Gece de inek sütüyle veriyorum .dün Çorbaya başladık. Patates ve havuç İçine pirinç az suda haşlayıp süzgüden geçirdim . Yiyeceği zaman Çorbanın içine biraz yoğurt ekleyip sulandırdım biraz. Birazda çiğ zeytin yağı koydum yiyeceği zaman. Dün biraz yedi. Bakalım bugün ne yapacak . İki öğün de mama veriyorum . 2,5 Aylıktan beri emmiyor Bu yüzden biraz erken başladık . Onunda farklı bir şeyler yemesinden memnunum Ama durmayan huysuz bir çocukla yalnız başıma hazırlamak zor oluyor ve kaşıkla ressmen savaşıyoruz :) keşke emseydi de daha geç başlasaydık en azından 5. aydan sonra
Bizim de günlük beslenmemiz böyle .
Tarifler doktordan ve Ölçülü hazırlıyorum
Not: Ek gıda ya geçerken mama sandalyesi tavsiye ediyorum. Kaşıkla her yer batıyor :))

Canım ben haslamadim cam rende yapıp o şekilde verdim meyve püresi ni yanlış mı yaptım acaba

canim yumurta ve peyniride mi doktor onerdi bana erken geldi.
kizlar yemeklerden tattiranlar ne tattiriyor merak ettim.salcali bizim yedigimiz corbalardan mi yoksa ayri hazirlayip bir kasik mi veriyorsunuz?ben oglumda hergun sebze corbasi yverirdim.kv dem yine mi sebze derdi:)ama oglumun masallahi var zor yer ama herseyi yer.abur cuburda yemez.cikolatada yemiyor.bu kizda butun ezberler bozuldu.ogluma ne muhallebi ne bebe buskuvisi verdim.ama bunda alerji olunca ve yedikleri sinirli olunca Allah ne verdiyse...

ysmn1096, post: 44982517, member: 577956"]Canım ben haslamadim cam rende yapıp o şekilde verdim meyve püresi ni yanlış mı yaptım acaba[/QUOTE
Bende cam rende yapiyorum haslamiyorum. Doktorumuzda o sekilde soyledi zaten. Sanirim havucu pure olarak veeince haslamak gerekli sadece

Cnm 1 yasina kadar tuz seker ve bal yasak kendinize yaptiginiz yemeklerde tuz varsa verme bence

Canım ben kendi yedigimizden tattirmiyorum dediğin gibi tuzlu ve Salçalı genelde ayrı yapıyorum gün içinde şimdi havuç ve kabak haşlayıp içine az irmik kâtip süzgeçten geçirdim uyanmasini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…