2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Benim kizimda son 1 haftadir geceleri surekli uyaniyor bende disten oldugunu dusunuyorum, degil mi ki acaba acmi kizim
Bnm kız da son günlerde cok sık uyaniyor eskiden Bi uyurdu 7 saat sonra uyanırdı simdi 1.5-2 saat sonra uyaniyorBnmki de mi aç acaba offf sıkıntılarını anlayamamak cok kotu

alarm kurmuştm on dk oncesine titresimde degilmis sut hazirlayim dedim uyurken icsin uyanikkenkken icmio yaa allahim yaavv sesi acikmiss uyandrdim resmen biraksam belki daha yatacakti (

Aynı şey bizde de oldu. Uyanıkken içmiyordu. Doktora gittik. Olabilecekler : Gribal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu ( çok mide bulantısı yaparmış), burun tıkanıklığı, bir de bebek reflüsü dedi. Ayrıca kabız ise de mama emmez dedi. Kabızlığını sabah akşam 1 çay kaşığı zeytinyağı ile çözdük. Ayrıca doktor Maflor diye bir prebiyotik önerdi. Onu kullanıyoruz. İdrar yolu enfeksiyonu için bir antibiyotik Ceclor. Az miktarda lökosit çıktı. Bu gribal enfeksiyondan da olabilir dedi ki biz eşimle grip gibiyiz. Burun tıkanıklığını da serum fizyolojik ile çözdük. Eskiden ağlıyordu şimdi sıkılınca gülüyor. Burnunun açıldığını anladı sıpa :) Yalnız odanın havası kaloriferden kuruduğu için gece kalkıp kalkıp sıcağa yakın ılık su veriyorum. Bebek reflüsü de vardı hafif. Bu 4 aylık bebeklerin %75inde özellikle de mama emenlerde olur dedi. Bunun içinde "Gastrotuss baby diye bir biyolojik şurup var. Mamadan 5-10dk sonra veriliyor. O da yemek borusunu ve mideyi kapladığı için reflüyü de çözdük. Birde yatağın başını hafif kaldırdık. Bir de Bebelac GOLD nutrikonfor ver dedi. Fermante mama koyu olur biraz sulu yap dedi. Onu da Aptamilden daha iyi içiyor. Ben 150cc suya 4 kaşık mama koyuyorum yoksa biberon tıkanıyor. Şimdi itiraz etmeden içiyor. Daha önce 60cc için kavga çıkıyordu aramızda. :)

150 ml le kaç saat uyudu benimki 90 ml mi bitirmiyo uykudayken biberon aliyo bazende biberonu itip memeye dönüyor keşke icse niye az iciyo yaaa

Kaşıkla mama verin biraz yavaş yavaş. Biraz zor oluyor ama. Eğer uyuyup hemen uyanmıyorsa açlıktandır. Bir de biberondan biberona fark ediyor. Ben doktor brown'un biberonunu kullanıyorum. 45 derece açıyla tuttuğunda damla damla geliyor. Geçen arkadaşım bir biberon almış yenidoğan diye çeşme mübarek. Çocuk emiyor da. Siz bunu kullanmaya devam ederseniz; çocuk memeyi de bırakır allah korusun boğulur da dedim. Biberonların emzikleri çok çeşitli. Bildiğim kadarıyla bir medelanın biberonu bir de Dr. brownun biberonu damla damla geliyor. Bir araştırın isterseniz

Dr Brown bende de var avent in yanında o oluk oluk akıyor diyebilirim

Ay aynı bizi yazmışsın. Her seyi gec yapar 40 kere söylerim keyfi geldiginde kalkar yapacak olur, bazen ben dayanamayip ondan önce yapmış olurum, bu sefer de niye sen yaptin ben yapacaktim der, kac kere soyledim, yaptigin yok derim artik. Benimki disardan alinacagi alir da evin icindeki tamirat, esyasini ortaligi toplama düzen islerini kolay kolay yapmaz. Hayir dusunuyorum anlamaya calisiyorum, su anda yorgun diyorum, yaptığı is daha önemli diyorum (is de nette haber okumak, facebookta video izleyip gülmek), biraz zaman verip bekliyorum, yok yok yok, 10 kere yanina gidip hatirlatiyorum, sinirden kuduruyorum. Ailesi akrabasi geldiginde bana soruyor evin aksakliklarini, yüzümü burusturup hemen kendisine yonlendiriyorum sorulari. Boyle yapip onu rencide etmek istemezdim ama mecbur birakiyor, cok kiriliyorum

[="chiLL, post:05, member: 378737"]Ya hala dönmüyor benim kız yalnız değilim değil mi ? Hala donemeyenleri göreyim [/QUOTE] Canim ablamin oglu ne dondu ne emekledi direk kalkti yurudu benimki dun ters ve duz dondu onsan once 3 kez dondu 5 ayimiz 4dunde doldu

Kilo takibi yaparak anlayabilirsin

Çeşitli biberonları dene belki birini alır ben Dr browns kullanıyorym

Bnm kız da son günlerde cok sık uyaniyor eskiden Bi uyurdu 7 saat sonra uyanırdı simdi 1.5-2 saat sonra uyaniyorBnmki de mi aç acaba offf sıkıntılarını anlayamamak cok kotu
Aynı benim kızımda bu aralar öyle canim 7 8 saat deliksiz uyuduğu oluyordu bir süredir sık uyanıyor bnmki açlıktan değil diş ağrısı imiş

Ya hala dönmüyor benim kız yalnız değilim değil mi ? Hala donemeyenleri göreyim
Bizim sıpa 4 + 3 te bi döndü, hala tek taraflı dönüyor. Sağdan dönemiyor hep soldan. Bi de yüzüstü dönünce tekrar sırt üstüne geçemiyor kalıyor öyle kurbağa gb

Kızlar blw ile beslenme sağlayan ya da o şekil de yapmayı düşünen var mı ?
Ben cesaret edemedim ona. Zaten mama alıyo diye 4 ten sonra başladık ek gıdaya. Erken diye cesaret edemedim biraz da. 6 ayşıkken başlasam yapardım belki. Bi de blw diyip duruyoruz ama eline patates ve havuçtan başka bişey veremezsin ki? İkisini doğrayıp içine az pirinç ve sarmısak z.yağıyla püre yapıp veriyorum hafif tanecikli

filiz_ank ben gece 10-11 arası muhallebi yapıyorum onu yiyince uatarken bol su içiyo sonra 12-12:30 gini uyuyo. Sabah 7 ye kadar uyuyo genelde gece sadece ağlarsa su veriyorum heö susar hem de kabız olmasın diye sonra emziğini veriyorm gözünü açmadan uyuyo tekrar.

Aslında çoğunuz emziriyosunuz diye yanlış yönlendirmek istemiyorm o yüzden bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum amaen azından kendimi anlatayım. Sedece mama içerken oğlum 210 cc mamayı bitiriyodu belki çok iştahlıdır ama yani ayına göre sizinkilerde 150-180 cc arası içer bence. Zaten anne sütü hemen sindiriliyo diye çabuk acıkıyolar ama mamayı biraz artırın bence... Şimdi oğlum sabah 180-200 arası içiyo. Gece muhallebi yediği için o kadar acıkmıyo ve gün içersinde ek gıda (sebze, meyve, yoğurt vs) yediği için akşam 7 deki maması da 150-180 arası içiyo eskisi kadr acıkmıyo. Şöyle bişey söyliyim dr a soruyorm devamlı ne kadar içebilir şuanda ortalama diye. O da kilosu ve ayına göre en az en fazlayı söylüyo. Yani kilo aldıklarını da hesaba katarsanız mideleri büyüyo ve daha çok yiyebilirler. Tabiki siz aralarda emziriyosunuz o yüzden düzeninize karışmak istemem de nacizane fikrimi söylemek istedim.
Bilmişlik taslamak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…