filiz_ank ben gece 10-11 arası muhallebi yapıyorum onu yiyince uatarken bol su içiyo sonra 12-12:30 gini uyuyo. Sabah 7 ye kadar uyuyo genelde gece sadece ağlarsa su veriyorum heö susar hem de kabız olmasın diye sonra emziğini veriyorm gözünü açmadan uyuyo tekrar.
Aslında çoğunuz emziriyosunuz diye yanlış yönlendirmek istemiyorm o yüzden bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum amaen azından kendimi anlatayım. Sedece mama içerken oğlum 210 cc mamayı bitiriyodu belki çok iştahlıdır ama yani ayına göre sizinkilerde 150-180 cc arası içer bence. Zaten anne sütü hemen sindiriliyo diye çabuk acıkıyolar ama mamayı biraz artırın bence... Şimdi oğlum sabah 180-200 arası içiyo. Gece muhallebi yediği için o kadar acıkmıyo ve gün içersinde ek gıda (sebze, meyve, yoğurt vs) yediği için akşam 7 deki maması da 150-180 arası içiyo eskisi kadr acıkmıyo. Şöyle bişey söyliyim dr a soruyorm devamlı ne kadar içebilir şuanda ortalama diye. O da kilosu ve ayına göre en az en fazlayı söylüyo. Yani kilo aldıklarını da hesaba katarsanız mideleri büyüyo ve daha çok yiyebilirler. Tabiki siz aralarda emziriyosunuz o yüzden düzeninize karışmak istemem de nacizane fikrimi söylemek istedim.
Bilmişlik taslamak istemem
Canım tam tarifini verebilir misin sarimsagidami hasliyonsade kahve
Küçük patates-havuç soyup doğruyorum bi kaşık kadar pirinç bi diş de sarmısak ve 2 tatlı kaşığı z.yağ canım. Sebzeler geç haşlandığı için suyunu çekerse ekliyorum biraz daha. Ama çorba kıvamında değil. Pişince de çatalla eziyorum iyice ama yine de minik tanecikli oluyor ne kadar ezsem de. Daha fazla püreleştirmek de istemiyorum zaten çünkü diğer türlü taneli yemeye alışamaz ve yeme refleksi geç oluşur diye. İlk günler beceremeyip püskürtüyoduama alıştı epey
filiz_ank ben gece 10-11 arası muhallebi yapıyorum onu yiyince uatarken bol su içiyo sonra 12-12:30 gini uyuyo. Sabah 7 ye kadar uyuyo genelde gece sadece ağlarsa su veriyorum heö susar hem de kabız olmasın diye sonra emziğini veriyorm gözünü açmadan uyuyo tekrar.
Aslında çoğunuz emziriyosunuz diye yanlış yönlendirmek istemiyorm o yüzden bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum amaen azından kendimi anlatayım. Sedece mama içerken oğlum 210 cc mamayı bitiriyodu belki çok iştahlıdır ama yani ayına göre sizinkilerde 150-180 cc arası içer bence. Zaten anne sütü hemen sindiriliyo diye çabuk acıkıyolar ama mamayı biraz artırın bence... Şimdi oğlum sabah 180-200 arası içiyo. Gece muhallebi yediği için o kadar acıkmıyo ve gün içersinde ek gıda (sebze, meyve, yoğurt vs) yediği için akşam 7 deki maması da 150-180 arası içiyo eskisi kadr acıkmıyo. Şöyle bişey söyliyim dr a soruyorm devamlı ne kadar içebilir şuanda ortalama diye. O da kilosu ve ayına göre en az en fazlayı söylüyo. Yani kilo aldıklarını da hesaba katarsanız mideleri büyüyo ve daha çok yiyebilirler. Tabiki siz aralarda emziriyosunuz o yüzden düzeninize karışmak istemem de nacizane fikrimi söylemek istedim.
Bilmişlik taslamak istemem
bir de mamayı ilk defa az önce verdim 120 cc yaptım içmez diye nitekim öyle oldu yarısını zor içti ama tadını sevdi gibi biberonu tuttu vermek istemiyor falan. bir de yarım elma ile yarım kiviyi cam rendede rendeledim içine iki bisküvi attım 1-2 kaşık ondan verdim çok sevdi. sonunda kaşığı eline verdim kendisi yedi, yediğini tanısın alışsın diye böyle yaptım bi sevinci vardı ki görmeliydiniz
sebzeyi ben de ikindi vakti vermicem canım öğlene kaydırmayı düşünüyorum. kendimize göre bi düzenleme yapıcaz artık.Canım organik bisküvi mi ama sebze neden ikindi benimki sebzeyi ikindide yese zaten 8 bucukta uyuyo gece kaka için uyanir
hangi mamayı soruyorsun canım hipp marka üstünde gece yazıyor içindeki tahıllar daha tok tutuyor heralde ondan gece veriliyor.bebeğim 5 ayını dün doldurdu canım kilo almadığı için başladık bir de uyanıkken emmiyor ve ben işe de başlıcam bunlar bir araya gelince dr benden önce davrandı başlaması gerekiyor zaten dedi o demese ben başlıcam dicektim zaten :)W wish-hope-lovee öyle mama hiç görmedim nasıl bi mamaymis bende aldirayimmi bide bebisin ne kadarlikti canim
organik değil canım ülkerin bebe bisküvisinden aldım.Canım organik bisküvi mi ama sebze neden ikindi benimki sebzeyi ikindide yese zaten 8 bucukta uyuyo gece kaka için uyanir
Canım kivi yı doktorun mu verdibir de mamayı ilk defa az önce verdim 120 cc yaptım içmez diye nitekim öyle oldu yarısını zor içti ama tadını sevdi gibi biberonu tuttu vermek istemiyor falan. bir de yarım elma ile yarım kiviyi cam rendede rendeledim içine iki bisküvi attım 1-2 kaşık ondan verdim çok sevdi. sonunda kaşığı eline verdim kendisi yedi, yediğini tanısın alışsın diye böyle yaptım bi sevinci vardı ki görmeliydiniz
evet canım kış meyvesi olarak önerdi. noldu niye sordun.Canım kivi yı doktorun mu verdi
11-12 aylık bebek lere veriliyordu diye biliyorum çok asidik ben bile yiyince mideme dokunuyor,döküntü ye sebep olur diye biliyorum,inşallah şifa olur.evet canım kış meyvesi olarak önerdi. noldu niye sordun.
hangi mamayı soruyorsun canım hipp marka üstünde gece yazıyor içindeki tahıllar daha tok tutuyor heralde ondan gece veriliyor.bebeğim 5 ayını dün doldurdu canım kilo almadığı için başladık bir de uyanıkken emmiyor ve ben işe de başlıcam bunlar bir araya gelince dr benden önce davrandı başlaması gerekiyor zaten dedi o demese ben başlıcam dicektim zaten :)
kilo alamamasından kendimi sorumlu tuttum yetersiz hissettim kendimi biraz ama inşallah bundan sonra çeşitli besleneceği için her şey daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?