- 8 Ocak 2016
- 231
- 617
- 33
- 35
senin programını çok beğendim canım iki hafta sonra kahvaltıya ve çorbalara geçince uygulayacağım.sütüm var şükür uyudukça emzirriyorum ama işe başlayınca ben yokken ek gıda ve mamayla idare edecek bırakmasından korkuyorum.W wish-hope-lovee erken geçtik ek gıdaya erken geçtik. Saatler oynayabiliyo çoğu zaman çünkü ikindide güzel yiyince akşam az yiyo o yüzden gecekini erkene çekiyorum 1 saat hepsi ölçülü bnde göz kararı yok malesef :) bizim program:
07- formül mama
11- meyve maması(armutsuyu, muz,keçisütü,hipp organik bisküvi, süzme peynir, organik yumurta sarısı,keçiboynuzu pekmezi ekliyorm)
15- sebze çorbası-püresi(patates-havuç-pirinç suyu az koyunca çorba gibi olmuyo tabiki :) ılık olunca 1 çay kş çiğ zeytnyağı koyuyorm)
19-formül mama
22/23- muhallebi
Gece de uyanınca gözünü açmadan su ve emzik :)
Bu arada nesen kendini sorumlu tutuyosun ki.bnm stresten sütüm azaldı oğlan doymuyomuş bn de üzüldüm çok ilk ay az kilo aldı sonra mama vermeye başladım çok yiyince kaşıkla başedemedim. Biberonla verince de bıraktı. O bırakınca da 2 gün içinde bitti sütüm nasibi bu kadarmış diyorm. Biraz da tecrübesizlikten ve etrafımdaki insanlar yüzünden çok sıkılmıştım tamamen gitti. Sen yine emzir gece vs alsın bol bol sütünü vardır mutlaka
allah allah turunçgilleri bana da yazmış ama kiviyi söylemedi dalgınlığına mı geldi ki. vermeyeyeim o zaman. elma ve armutu karıştırsam olur mu peki. yoksa ilk olarak ayrı ayrı mı vermem doğru olurW wish-hope-lovee canım banada doktorum turunçgiller kivi onları verme dedi asitli olduğundan
benimki de 5 ay 2 günlük bugün. 7050 geldi tartıda sadece 170 gr almış o kadar da uykuda falan başını bekleyip veriyordum napcan olmayınca olmuyor. demekki sütümün besleyiciliği mi yok nedir. ama ek gıdayla toparlarız umudundayım.Canım hiç kendini sorumlu tutma benimkiyi zorla mama yediriyodum emziriyomda kusana kadar emziririm kusana kadar mama tiktim ağzına ama yine 450 gram aldı 5 ay 2 günlük benimki 6550 genetik kilo almaması galiba napim
Avent daha damla damla mı? Dr. Brown dik tutulduğunda o da olukla akıyor. 45 derece açıyla damla damla geliyorDr Brown bende de var avent in yanında o oluk oluk akıyor diyebilirim
Bizim ole oluyormus , wcden once sonra degisiyormus
Hic denememistim
allah allah turunçgilleri bana da yazmış ama kiviyi söylemedi dalgınlığına mı geldi ki. vermeyeyeim o zaman. elma ve armutu karıştırsam olur mu peki. yoksa ilk olarak ayrı ayrı mı vermem doğru olur
3 tane kendisine ait torba var depoda. Bunlara bakacağım dedi. Tam 1 ay oldu ayak altında duruyor. 2 kez söyledim. Birazdan akşama yarın falan filan. Dışarıda alınacaklar da bana bakıyor. Çooook nadir o da bir iki şey. Adam zannedersiniz ülkeyi yönetiyor.Kavga edince de senin herşeyi zamanında istemenden bıktım. İnadına yapmıyorum diyor. Ona göre takıntılı ve abartılıyım ben. Düzeni seviyorum. Dağınıklıkları aman orda dursun sonra yaparım diyemiyorum. Üniversiteden kalma alışkanlık küçücük odada yaşayınca insan herşeyini toplamak ve derli toplu olmak zorunda. Ayrıca üniversiteden sonra 10 yıl çok yoğun çalıştım. Ailemin yanındaydım ama genelde yalnızdım ve bütün yapılması gerekenler bana baktığı için aman toplamak zorunda kalmayayım; aman kirli olmasın ( pis evi hiç sevmem. Hergün küçük süpürge ile bir kere süpürüyorum tozları saç ve kılları böhhh...) aman çamaşırlarım ütülü olsun derken ona göre takıntı bana göre tertipli ve herşeyi zamanında yapan biri olarak bıktım artık... Evin erkeği kadını herşeyi benim, arkadaş da eve ara sırauğrayan biri işte o kadar...Açıklaması da çok borcum var ödemem lazım. Seni mi, isteklerini mi düşüneceğim. Senin isteklerini yapsam sen daha fazlasını istersin, diye g.tünü kurtarmak için yaptığı benim ise şeyimde bile olmayan bir açıklama. O kaçmayı böyle buldu. Ama eninde sonunda birgün onu köşeye sıkıştıracağım.Yeminim var. Hayatımda ben kimseden hiçbirşey istemedim. Ondan mı isteyeceğim. Ama madem evliyiz. Hayat ortak ki bende eşek gibi çalışıyorum. Hem sadece dışarıda değil bir de evde, oda bazı sorumlulukları almayı bilecek de.Her kavgamız aynı, her seferinde farenin tekerlekte döndüğü gibi aynı yere geliyoruz. Çünkü o hiçbirşey yapmıyor. Allah onu nasıl biliyorsa öyle yapsın demekten kendimi alamıyorum. İnşallah tez zamanda kurtulurum diye sadece dua ediyorumAy aynı bizi yazmışsın. Her seyi gec yapar 40 kere söylerim keyfi geldiginde kalkar yapacak olur, bazen ben dayanamayip ondan önce yapmış olurum, bu sefer de niye sen yaptin ben yapacaktim der, kac kere soyledim, yaptigin yok derim artik. Benimki disardan alinacagi alir da evin icindeki tamirat, esyasini ortaligi toplama düzen islerini kolay kolay yapmaz. Hayir dusunuyorum anlamaya calisiyorum, su anda yorgun diyorum, yaptığı is daha önemli diyorum (is de nette haber okumak, facebookta video izleyip gülmek), biraz zaman verip bekliyorum, yok yok yok, 10 kere yanina gidip hatirlatiyorum, sinirden kuduruyorum. Ailesi akrabasi geldiginde bana soruyor evin aksakliklarini, yüzümü burusturup hemen kendisine yonlendiriyorum sorulari. Boyle yapip onu rencide etmek istemezdim ama mecbur birakiyor, cok kiriliyorum
Bizim Dr da bezi çıkartıp tamamen çıplak tartıyor ne oynuyor bilmiyorum bende
benimki de 5 ay 2 günlük bugün. 7050 geldi tartıda sadece 170 gr almış o kadar da uykuda falan başını bekleyip veriyordum napcan olmayınca olmuyor. demekki sütümün besleyiciliği mi yok nedir. ama ek gıdayla toparlarız umudundayım.
@tatlilavinya yarim kilo yetiskin yapar ancak diyeudinmasallah canim kilo alimi guzel darisi bize
Ben düşünüyorum. Kardeşimin oğlana annesi bulamaç yaptı. Şimdi adam hiçbir şey yemiyor.Kızlar blw ile beslenme sağlayan ya da o şekil de yapmayı düşünen var mı ?
Hehe yok canım ya, ben uyusun diye uğraşmıyorum dediğim gibi (= gündüz daha az uyusa da olur, ya da akşam 10 gibi uyuyup sabah 8 kalksa mesela, çok şey mi istiyorum acaba
Dr Browns anne memesi başlığı mı? Yavaş akışlı olan
Bugün daha yeni uyuttum yani saat dokuz olmuş oldu, iyi bi başarı bizim için, işe yarar inşallah
@filiz_ank dediğini de deniycem canım, kızlar uyku o kadar tatlı geliyor ki sabahın 5 inde 6 sında, gözlerim açılmıyor resmengece de çok uyandığı için uykumu alamıyorum, yaşlanıcam ben bu gidişle.
@tatlilavinya maaşallah çok güzel kilo almış bebeğin ben 5. ay iyi kilo alabileceğini sanmıyorum, hasta oldu ishal oldu sünnet oldu derken kuyruğu pek doğrultamadık. Sen ek gıdaya başlamış mıydın canım?
Evet sanırım emzirdigim içinSen ne kadar ne veriyosun cnm? emzirince muhtemelen farklı oluyodur
Bugün daha yeni uyuttum yani saat dokuz olmuş oldu, iyi bi başarı bizim için, işe yarar inşallah
@filiz_ank dediğini de deniycem canım, kızlar uyku o kadar tatlı geliyor ki sabahın 5 inde 6 sında, gözlerim açılmıyor resmengece de çok uyandığı için uykumu alamıyorum, yaşlanıcam ben bu gidişle.
@tatlilavinya maaşallah çok güzel kilo almış bebeğin ben 5. ay iyi kilo alabileceğini sanmıyorum, hasta oldu ishal oldu sünnet oldu derken kuyruğu pek doğrultamadık. Sen ek gıdaya başlamış mıydın canım?
Bizde şimdi 150 içiyoruz;ama bazen gün içinde 120 ye düşüyor. Kuzenin oğlan 3 gün var aramızda 180-200 buluyor. O biraz bebeğin doğum ağırlığına ve iştahına bağlı. Geçen kuzene ne yapıyorsun dedim. Oburla uğraşıyorum. Kısa yoldan kebaba başlayacağım dedi. (eniştenin ailesi kebabçı da:)Yok canım tabiki birbirimizden tecrübelerimizden faydalanacağız.
Ek gıdaya bu ayki kontrolümüzden sonra başlıcaz. Şimdilik 150 cc içsin bakalım dr ne diyecek..
Benimki ufakken Dr Brown genzine kaciyordu aventle rahat içiyordu zaten Dt dedi avent e geç zor çeker kaçmaz genzine diyeAvent daha damla damla mı? Dr. Brown dik tutulduğunda o da olukla akıyor. 45 derece açıyla damla damla geliyor
Valla biberon emzikleri 1-2-3 ve Y kesimli diye gidiyor onda. Şimdi ben +3 ay olan 2 nolu kullanıyorum. Geçen de yazdım ayına uygun biberon emziği kullanın diye yazıyordu. Ayına göre küçük delik çocuğu peltek, büyük delik genizden konuşmaya neden oluyormuş.
Avent ters cevirince akitmiyor çekmek gerekiyorAvent daha damla damla mı? Dr. Brown dik tutulduğunda o da olukla akıyor. 45 derece açıyla damla damla geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?