2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Benimki niye az iciyo yaaa zorla kaşıkla tikiyom ağzına ağlayarak geri cikariyo
bebek reflüsü olabilir doktorla konuş bizde de var aynı şey yatağın başını yükselttik. Gastrotuss diye bir şurup kullanıyoruz. Bir de alabilirsen aptamil AR var ( Anti Reflü) Alamazsan Bebelac GOLD Nutrikonfor var. O da olmazsa normal kullandığın mamanın içine Keçiboynuzu unu koyabilirsin; çünkü AR de keçi boynuzu unuyla mamayı koyu kıvama getiriyorlar ( Doktor söyledi). Mama curu olduğu için geri geliyormuş. Bir mama içtikten sonra dik tutup 15-20 dk sonra gazını çıkar. Doktorun söyledikleri bunlar.

Avent ters cevirince akitmiyor çekmek gerekiyor
Dr Brown damla akitiyor çekmeden de

Ikisini de denedin ve avent mi diyorsun canim? Ben de ikisi de var ve anlamiyorum farki, ben yokken veriyor. Ona gore solicem.Dr browns daha iyi diye biliyordum da. Aventin kac deliklisi?

Pirinç yerine irmik koysan daha iyi edersin diye düşünüyorum. Bulgurda gluten var. Alerjiniz yoksa yulaf unu da pirinçtan daha iyi. Pirincin glisemik indeksi yüksek. Yani çok şeker barındırıyor. Pirincin indeksini düşürmek için pirincin üstüne biraz limon sıkabilirsiniz.

idrar yolu enfeksiyonu yok canım yeni tahlil yaptırdık. kan damlasını da bıraktım vermiyorum çoktandır. bu tamamen benim kızın huyuyla alakalı galiba :)

Kiviyi en sona versen iyi olur. Alerjendir çünkü. Elma armut belki muz daha iyi olur. Bir de bisküvi de çok şeker var. Kendin yaparsan daha iyi olur. İnternette tarifi var. Bebekler şekerli şeyleri çok seviyorlar. Buna alışırsa sebze yediremeyebilirsin.
İnternete bir bak. 1. grup sebze ve meyveler 2. grup sebze ve meyveler diye. O sana daha çok yol gösterir

Bizden marka pirinç ununun bebekler için olanını gördüm dün. Üstünde 12 mineral ve demir katkılı yazıyordu. Dene derim.

İnek sütü mü? Doktorlar 1 yaşından önce vermeyin diyorlar. Kafam karıştı ???

canım benim de başta öyleydi. ben bir saat geçe aldım uyku saatini sabahtan iki saat uzadı uykusu. şimdi 10da uyuyorsa 9da uyanır, 11de uyursa 10da uyanır. biraz geç bizimki de ama 8de uyuyunca da seninki gibi 5te uykusunu almış oluyor bu da benim işime gelmiyor :) sabah 10da kalkınca da gündüz 12 gibi uyur bir saat sonra uyanır, 3 gibi yine uyur bu sefer yarım saat anca uyur, 6 gibi uyur 7 de uyanır, 9da yine uyumak ister ama ben uyutmuyorum çünkü yarım saatte uykusunu alıp 1e kadar ayakta duruyor ben de senin gibi 7den 10a kadar oyalıyorum 10da yatınca bir sonraki emmeye kadar uyanmaz.yani denemek lazım bir saat bir saat uzatmaya bak göreceksin ki sabah 5-6 gibi uyanmayı bırakır.

Az miktar hip yada aptamilin gece mamasını deneyebilirsin. Tok tuttuğu için süre uzayabilir. Gündüzleri meme geceleri mama işini çözer diye düşünüyorum.

kızlar ben 10da hippin gece mamasından 75 cc verebildim anca. bu onu ne kadar tok tutar ki acaba. daha önce hiç mama vermediğim için bilmiyorum mama veren anneler tecrübeliler yardımcı olabilir mi :)

Aynı ısırıp çiğneme bizde de var. Ağzından alıp emme faslına geçene kadar akla karayı seçiyorum. Parmak kuklası aldım ikeadan. Biberonlu elime takıyorum. Onları görünce çiğnemeyi unutuyor ve içme biraz daha kolaylaşıyor

Bizim ole oluyormus , wcden once sonra degisiyormus
Hic denememistim
Bizde değişir elbet de bebekle biz bir miyiz? Kişinin asıl kilosu sabah tuvaletten sonra aç karnına olan kilodur; ama eğer adet öncesiyle bu 1-2 kilo fazla çıkabilir; çünkü vücut su topluyor. Ben adet olmadan 1 gün önce öyle bir tuvalete gidiyorum ki sanki içimde tanker var :)

Benimki niye az iciyo yaaa zorla kaşıkla tikiyom ağzına ağlayarak geri cikariyo
canm benimkide icmio en fazla 90 cc icio bir saat uyuyor iki saat ayakta sonra tekrar 70 cc icio ama uykukuyken. ben aventin 3 delikli olanina gectim ama cok gidio gakiba 4 +yazıyordu tek deljk natural kullanıyorduk 3 ay oldu emmiyor artik emmez dedik sagdigimi veriyorum tek delikle zor oluyordu içilmesi bu da zor gibi alisir mi bilmiyorum.

bende blw yapayim diyorum da onda da iki uc ay bisiy yemiolar elleriyle mincikluolar hem blw yapcam hemde arada meyva suyu yogurt az az vercem önümüzdeki ay ins

allah allah turunçgilleri bana da yazmış ama kiviyi söylemedi dalgınlığına mı geldi ki. vermeyeyeim o zaman. elma ve armutu karıştırsam olur mu peki. yoksa ilk olarak ayrı ayrı mı vermem doğru olur
Ayrı ayrı verirsen daha iyi olur. Bir de biraz buharda haşlarsan daha da iyi olur. Daha önce de yazmıştım. Eşim daha önce safra kesesinden rahatsızdı. Diyetisyen meyvelerin çok gaz yapacağını bu yüzden de yerken biraz buharda haşlarsak daha kolay hazmedileceğini söylrmişti. Şimdi bundan yola çıkarsak bizim ufaklıklarında sistemler daha tam çalışmadığından bu bana çok mantıklı geldi. Cuma doktordan sonra buharda haşlama olarak başlayacağım. Önce 3 gün kuralı ile tek tek sonra iki karışım daha sonra da belki 3 karışım. Ama ne kadar az karışım, ileri de o kadar çok çeşitli beslenme diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…