Avent ters cevirince akitmiyor çekmek gerekiyorAvent daha damla damla mı? Dr. Brown dik tutulduğunda o da olukla akıyor. 45 derece açıyla damla damla geliyor
Onun hesabina gore kendisinin 5 kg falan kaka yapmasi lazimayy resmen oturup yuzde hesabi yaptim
bebek reflüsü olabilir doktorla konuş bizde de var aynı şey yatağın başını yükselttik. Gastrotuss diye bir şurup kullanıyoruz. Bir de alabilirsen aptamil AR var ( Anti Reflü) Alamazsan Bebelac GOLD Nutrikonfor var. O da olmazsa normal kullandığın mamanın içine Keçiboynuzu unu koyabilirsin; çünkü AR de keçi boynuzu unuyla mamayı koyu kıvama getiriyorlar ( Doktor söyledi). Mama curu olduğu için geri geliyormuş. Bir mama içtikten sonra dik tutup 15-20 dk sonra gazını çıkar. Doktorun söyledikleri bunlar.Benimki niye az iciyo yaaa zorla kaşıkla tikiyom ağzına ağlayarak geri cikariyo
Avent ters cevirince akitmiyor çekmek gerekiyor
Dr Brown damla akitiyor çekmeden de
Pirinç yerine irmik koysan daha iyi edersin diye düşünüyorum. Bulgurda gluten var. Alerjiniz yoksa yulaf unu da pirinçtan daha iyi. Pirincin glisemik indeksi yüksek. Yani çok şeker barındırıyor. Pirincin indeksini düşürmek için pirincin üstüne biraz limon sıkabilirsiniz.Küçük patates-havuç soyup doğruyorum bi kaşık kadar pirinç bi diş de sarmısak ve 2 tatlı kaşığı z.yağ canım. Sebzeler geç haşlandığı için suyunu çekerse ekliyorum biraz daha. Ama çorba kıvamında değil. Pişince de çatalla eziyorum iyice ama yine de minik tanecikli oluyor ne kadar ezsem de. Daha fazla püreleştirmek de istemiyorum zaten çünkü diğer türlü taneli yemeye alışamaz ve yeme refleksi geç oluşur diye. İlk günler beceremeyip püskürtüyoduama alıştı epey
idrar yolu enfeksiyonu yok canım yeni tahlil yaptırdık. kan damlasını da bıraktım vermiyorum çoktandır. bu tamamen benim kızın huyuyla alakalı galiba :)Ya kızlarda idrar yolu enfeksiyonu çok olur. o da feci mide bulantısı yapar. Bizimki de diliyle biberonu iterken bir hal oluyordu. Ne zaman doktorun dediklerini yapmaya başladık o zaman geçti bir de vegaferon kan damlası vermişti ebe onu da bıraktım. O da bozdu kızımı
bir de mamayı ilk defa az önce verdim 120 cc yaptım içmez diye nitekim öyle oldu yarısını zor içti ama tadını sevdi gibi biberonu tuttu vermek istemiyor falan. bir de yarım elma ile yarım kiviyi cam rendede rendeledim içine iki bisküvi attım 1-2 kaşık ondan verdim çok sevdi. sonunda kaşığı eline verdim kendisi yedi, yediğini tanısın alışsın diye böyle yaptım bi sevinci vardı ki görmeliydiniz
@tatlilavinya önceden sırf Mama ile besleniyordu şimdi artı ek gıda kilo alımı bu zmna kadar 1 kg'ın altına düşmedi hatta üstündeydi.
@bisoru dr un tarifi
2 tatlı kş pirinç unu(kıvamının yoğun olmasını istiyosan dolu dolu ama çok koyu kabızlık yapabilir)
200 cc günlük inek sütü
Pirinçununu çok az kavurur gibi yapıyorum hemen yanıyo dikkat et sonra sütü ekliyorm. Kavrulunca mideyi rahatsız etmiyomuş. Ilık olunca 1 çay kş. tatlı badem yağı koyuyorum z. yağı da olabilir çünkü kaka problemimiz var kabız olmasın diye. Bir de 1 çay kşğndan az esmer şeker koyuyorum koymasan da olur tercih meselesi. Kimi zaman bitiriyo kim zaman yarıda bırakıyo ikindide ne kadar yediyse ona bağlı. Maşallahseninki erken yatıyomuş bn bunu gece 10-11 arası veriyorm ama sonrasında bol su. İçi yanıyo zaten resmen
canım benim de başta öyleydi. ben bir saat geçe aldım uyku saatini sabahtan iki saat uzadı uykusu. şimdi 10da uyuyorsa 9da uyanır, 11de uyursa 10da uyanır. biraz geç bizimki de ama 8de uyuyunca da seninki gibi 5te uykusunu almış oluyor bu da benim işime gelmiyor :) sabah 10da kalkınca da gündüz 12 gibi uyur bir saat sonra uyanır, 3 gibi yine uyur bu sefer yarım saat anca uyur, 6 gibi uyur 7 de uyanır, 9da yine uyumak ister ama ben uyutmuyorum çünkü yarım saatte uykusunu alıp 1e kadar ayakta duruyor ben de senin gibi 7den 10a kadar oyalıyorum 10da yatınca bir sonraki emmeye kadar uyanmaz.yani denemek lazım bir saat bir saat uzatmaya bak göreceksin ki sabah 5-6 gibi uyanmayı bırakır.Kızlar oğluşun uyku düzeniyle başım belada, ne yapsam nasıl yapsam bana bi fikir verin.
Şimdi oğlum 4,5 aylık, sadece anne sütüyle besleniyor, bazı günler 50 cc mama verdiğim de oluyor günlük. Dört ayda toplamda dört kilo aldı, memeden sonra ağlamıyor huysuzlanmıyor, o yüzden doymuyordur seçeneğini eliyorum.
Sıkıntımız şu, akşam altı buçuk yedi oldu mu uyku vuruyor resmen başına, uyumak için ağlıyor, sürekli mızmızlanıyor.Sekize kadar oyalamak için resmen kırk takla atıyorum, dakikaları sayıyorum. Sekize kadar oyalayabildiysem ne ala. Uyutmasam bile kendi kendine sızıp uyuyor.
Sekizde uyudu diyelim, 11 civarı mızmızlandı mı uykusu açılmadan emzirip geri yatırıyorum. Sonra iki üç saatte bir gene aynı sistem uyandırmadan emziriyorum. Ne zaman saat beş beş buçuk oldu, seninki dinç bi şekilde kalkıyor. Gülücükler agucuk bugucuklar.
Saat beşte bi kalkıyor 8 e kadar uyumuyor mesela8 den sonra gün içinde birer saatlik uykuları oluyor. Ben uyutmaya çalışmıyorum, gene kendi mızmızlanıp uyumak istiyor. Sabah sekizden akşam sekize kadar gün içinde en az 4-5 saat uyuyordur galiba. Öyle ki bugün bebiş uyurken ben karnıyarık falan yaptım, evi topladım mutfağı temizledim (=
İki gündür akşam 5-6 arası bir saat uyutuyorum belki akşam uykusuna daha geç yatar diye hala bi ilerleme kaydedemedim.
Şu sabah 5-8 arası oturma huyunu nasıl aşabilirim acaba kızlar
yok artık daha neler :) bu kv ler de neden böyle bi tuhafsa.Aynen :) ya bisi takildi aklima en son persembe gece kaka yapti,bu etkiler mi?fazla mi cikar yani?
Kv 500 gr oynar fln demisti
Sanki 500 gr cikario
Kızlar oğluşun uyku düzeniyle başım belada, ne yapsam nasıl yapsam bana bi fikir verin.
Şimdi oğlum 4,5 aylık, sadece anne sütüyle besleniyor, bazı günler 50 cc mama verdiğim de oluyor günlük. Dört ayda toplamda dört kilo aldı, memeden sonra ağlamıyor huysuzlanmıyor, o yüzden doymuyordur seçeneğini eliyorum.
Sıkıntımız şu, akşam altı buçuk yedi oldu mu uyku vuruyor resmen başına, uyumak için ağlıyor, sürekli mızmızlanıyor.Sekize kadar oyalamak için resmen kırk takla atıyorum, dakikaları sayıyorum. Sekize kadar oyalayabildiysem ne ala. Uyutmasam bile kendi kendine sızıp uyuyor.
Sekizde uyudu diyelim, 11 civarı mızmızlandı mı uykusu açılmadan emzirip geri yatırıyorum. Sonra iki üç saatte bir gene aynı sistem uyandırmadan emziriyorum. Ne zaman saat beş beş buçuk oldu, seninki dinç bi şekilde kalkıyor. Gülücükler agucuk bugucuklar.
Saat beşte bi kalkıyor 8 e kadar uyumuyor mesela8 den sonra gün içinde birer saatlik uykuları oluyor. Ben uyutmaya çalışmıyorum, gene kendi mızmızlanıp uyumak istiyor. Sabah sekizden akşam sekize kadar gün içinde en az 4-5 saat uyuyordur galiba. Öyle ki bugün bebiş uyurken ben karnıyarık falan yaptım, evi topladım mutfağı temizledim (=
İki gündür akşam 5-6 arası bir saat uyutuyorum belki akşam uykusuna daha geç yatar diye hala bi ilerleme kaydedemedim.
Şu sabah 5-8 arası oturma huyunu nasıl aşabilirim acaba kızlar
Yok ya? Kendisiyle karıştırmış anlaşılan :)Aynen :) ya bisi takildi aklima en son persembe gece kaka yapti,bu etkiler mi?fazla mi cikar yani?
Kv 500 gr oynar fln demisti
Sanki 500 gr cikario
Aynı ısırıp çiğneme bizde de var. Ağzından alıp emme faslına geçene kadar akla karayı seçiyorum. Parmak kuklası aldım ikeadan. Biberonlu elime takıyorum. Onları görünce çiğnemeyi unutuyor ve içme biraz daha kolaylaşıyorBen avent kullaniyorum oncede aliyordu ama artik istemiyor sadece isirmak icin kullaniyor biberonu. Kilo alimi malesef cok az zaten gecen ay sadece 150 gr almisti ve yogurda baslatti doktorumuz. Bu ayda bakalim takipte kilo durumuna gore bu ay ek gidaya gecebiliriz
Bizde değişir elbet de bebekle biz bir miyiz? Kişinin asıl kilosu sabah tuvaletten sonra aç karnına olan kilodur; ama eğer adet öncesiyle bu 1-2 kilo fazla çıkabilir; çünkü vücut su topluyor. Ben adet olmadan 1 gün önce öyle bir tuvalete gidiyorum ki sanki içimde tanker var :)Bizim ole oluyormus , wcden once sonra degisiyormus
Hic denememistim
Bizde 200-250 gr düşüyor bez ve kıyafet için. 100 gr az değil mi?Bizim doktor bez ve ustundeki kiyafeti icin 100 gr dusuyor cnm
canm benimkide icmio en fazla 90 cc icio bir saat uyuyor iki saat ayakta sonra tekrar 70 cc icio ama uykukuyken. ben aventin 3 delikli olanina gectim ama cok gidio gakiba 4 +yazıyordu tek deljk natural kullanıyorduk 3 ay oldu emmiyor artik emmez dedik sagdigimi veriyorum tek delikle zor oluyordu içilmesi bu da zor gibi alisir mi bilmiyorum.Benimki niye az iciyo yaaa zorla kaşıkla tikiyom ağzına ağlayarak geri cikariyo
Ayrı ayrı verirsen daha iyi olur. Bir de biraz buharda haşlarsan daha da iyi olur. Daha önce de yazmıştım. Eşim daha önce safra kesesinden rahatsızdı. Diyetisyen meyvelerin çok gaz yapacağını bu yüzden de yerken biraz buharda haşlarsak daha kolay hazmedileceğini söylrmişti. Şimdi bundan yola çıkarsak bizim ufaklıklarında sistemler daha tam çalışmadığından bu bana çok mantıklı geldi. Cuma doktordan sonra buharda haşlama olarak başlayacağım. Önce 3 gün kuralı ile tek tek sonra iki karışım daha sonra da belki 3 karışım. Ama ne kadar az karışım, ileri de o kadar çok çeşitli beslenme diye biliyorum.allah allah turunçgilleri bana da yazmış ama kiviyi söylemedi dalgınlığına mı geldi ki. vermeyeyeim o zaman. elma ve armutu karıştırsam olur mu peki. yoksa ilk olarak ayrı ayrı mı vermem doğru olur
Bu bilgiyi nerden edindin canim?
Bu bilgiyi nerden edindin canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?