Can'ım benimki erken doğunca 6 ayı bitirdik geçen hafta. Ben 3 haftadır başladım ek gıdaya. Geçe muhallebisi için ben de hipp ve hero baby aldım , hangisi severse diye. İkisini de sevdi şükür. Bi ondan bi ondan veriyorum ben de.selam kızlar bugün doktora gittik kızım 1 ayda 170 gr almış sadece hastalıgın da etkisi var tabi ama dr korkulacak bişey yok yaşıtlarıyla aynı seviyede dedi. sonuç olarak ek gıdaya başladık.kafam çok karıştı elime örnek bi menü verdi 2 hafta böyle yap 2 hafta sonunda kahvaltıya çorbalara geç dedi. menüyü sizinle paylaşmak istiyorum.
sabah uyandığında anne sütü veya mama
sabah: meyve püresi+anne sütü veya mama
öğle: anne sütü veya mama
ikindi: sebze püresi+ anne sütü veya mama
akşam: muhallebi veya yoğurt+anne sütü veya mama
gece: anne sütü veya mama
günde 6 kez 4 saat arayla besle dedi buna göre gece de uyanmak gerekecek ben gece hiç uyanmasın istiyorum daha çok mu erken bunun için.
mama olarak aptamil sütlü meyveli ve gece için hipp sütlü elmalı aldım. iki ayrı mama almamın sebebi hem tatlarını denemesi için hem de hangisi daha iyi olacak onu görmek için. sizce yanlış mı yaptım. siz tek bi mama mı kullanıyosunuz, ek gıda sürecinde nasıl bir yol izliyorsunuz paylaşalım birbirimize yardımcı olalım anneler
Can'ım kivi alerjik bi meyve. Bence onu çok sonra ver sen. Önce elma, armut, şeftali, kara erik gibi meyveler ver.bir de mamayı ilk defa az önce verdim 120 cc yaptım içmez diye nitekim öyle oldu yarısını zor içti ama tadını sevdi gibi biberonu tuttu vermek istemiyor falan. bir de yarım elma ile yarım kiviyi cam rendede rendeledim içine iki bisküvi attım 1-2 kaşık ondan verdim çok sevdi. sonunda kaşığı eline verdim kendisi yedi, yediğini tanısın alışsın diye böyle yaptım bi sevinci vardı ki görmeliydiniz
Kaç kilo doğdu Can'ım? Şimdi ne kadar bebişin?hangi mamayı soruyorsun canım hipp marka üstünde gece yazıyor içindeki tahıllar daha tok tutuyor heralde ondan gece veriliyor.bebeğim 5 ayını dün doldurdu canım kilo almadığı için başladık bir de uyanıkken emmiyor ve ben işe de başlıcam bunlar bir araya gelince dr benden önce davrandı başlaması gerekiyor zaten dedi o demese ben başlıcam dicektim zaten :)
kilo alamamasından kendimi sorumlu tuttum yetersiz hissettim kendimi biraz ama inşallah bundan sonra çeşitli besleneceği için her şey daha iyi olur.
Bir de tecrübeli anne kardeşimle konuştum biberon emzikleriyle ilgili. Şunu söyledi. (Dr brown için söylüyorum.) 1 no deliği küçüktür ve silikonu serttir. Numaralar büyüdükçe delik büyür ve silikonda yumuşar. Her ne kadar emziklerin üstünde +3, +6 yazsada bu bebeğine ve yutma güdüsüne göre değişir. Eğer yutma güdüsü 3 aylık düzeyinde olan 4 aylık bebeğe 2 numarayı verirsen, çok hızlı akacağı için midesi çok hızlı dolar ve çok gaz yapar. Bundan sonra bende 3,5 hatta 4e yaklaşırken 2 numaraya geçtim biberon emziğinde. Zaten ilk önce 2 noyu verdiğimde yutamadı tam olarak. biraz 1 biraz 2 no derken 2 ye geçtik. Dr. brownun emziklerinde hem tek delik var ( en azından 1 ve 2 öyle)
Canım bende Dr browns kullanıyorum geçen gün konuşmuştuk hala Yenidoğan başlığı kullanıyorum dedim sende değiştirmemin gerektiğini yazmıştın
Kızım dünden beri 150 cc içmeye başladı haliyle biberonu değiştirdik resimdekini kullanmaya başladık bilmediğim için soruyorum bu biberonun emziği 3+aylık için mi? Değiştirmem gerekir mi?
Eki Görüntüle 1766118
Bizden marka pirinç ununun bebekler için olanını gördüm dün. Üstünde 12 mineral ve demir katkılı yazıyordu. Dene derim.
İnek sütü mü? Doktorlar 1 yaşından önce vermeyin diyorlar. Kafam karıştı ???
Can'ım bence uykusunu aldığı için kalkıyordur. Daha ne uyusun çocuk. 8 Den 5 E kadar uyuyormuş maaşallah. Mesela benim kızım geç yatıyor. 12 cİvarı genelde. Sabahta 9-10 arası kalkmış oluyor.Kızlar oğluşun uyku düzeniyle başım belada, ne yapsam nasıl yapsam bana bi fikir verin.
Şimdi oğlum 4,5 aylık, sadece anne sütüyle besleniyor, bazı günler 50 cc mama verdiğim de oluyor günlük. Dört ayda toplamda dört kilo aldı, memeden sonra ağlamıyor huysuzlanmıyor, o yüzden doymuyordur seçeneğini eliyorum.
Sıkıntımız şu, akşam altı buçuk yedi oldu mu uyku vuruyor resmen başına, uyumak için ağlıyor, sürekli mızmızlanıyor.Sekize kadar oyalamak için resmen kırk takla atıyorum, dakikaları sayıyorum. Sekize kadar oyalayabildiysem ne ala. Uyutmasam bile kendi kendine sızıp uyuyor.
Sekizde uyudu diyelim, 11 civarı mızmızlandı mı uykusu açılmadan emzirip geri yatırıyorum. Sonra iki üç saatte bir gene aynı sistem uyandırmadan emziriyorum. Ne zaman saat beş beş buçuk oldu, seninki dinç bi şekilde kalkıyor. Gülücükler agucuk bugucuklar.
Saat beşte bi kalkıyor 8 e kadar uyumuyor mesela8 den sonra gün içinde birer saatlik uykuları oluyor. Ben uyutmaya çalışmıyorum, gene kendi mızmızlanıp uyumak istiyor. Sabah sekizden akşam sekize kadar gün içinde en az 4-5 saat uyuyordur galiba. Öyle ki bugün bebiş uyurken ben karnıyarık falan yaptım, evi topladım mutfağı temizledim (=
İki gündür akşam 5-6 arası bir saat uyutuyorum belki akşam uykusuna daha geç yatar diye hala bi ilerleme kaydedemedim.
Şu sabah 5-8 arası oturma huyunu nasıl aşabilirim acaba kızlar
Pirinç yerine irmik koysan daha iyi edersin diye düşünüyorum. Bulgurda gluten var. Alerjiniz yoksa yulaf unu da pirinçtan daha iyi. Pirincin glisemik indeksi yüksek. Yani çok şeker barındırıyor. Pirincin indeksini düşürmek için pirincin üstüne biraz limon sıkabilirsiniz.
Emziğin altına bak. Orada Level 1-2 diye yazıyor; ama genelde biberonun üstündeki emzikler 1 numara oluyor
Can'ım benimkinde çok bi etkisi olmadı mamanın, istediğinde kalkıyor gene:)kızlar ben 10da hippin gece mamasından 75 cc verebildim anca. bu onu ne kadar tok tutar ki acaba. daha önce hiç mama vermediğim için bilmiyorum mama veren anneler tecrübeliler yardımcı olabilir mi :)
değiştirsen iyi olur. Ama az önce yazdığım gibi 2 noyu önce uyanıkken dene. Çok akıtabiliyorlar. 1-2 gece olmazsa 1ile, gündüz 2 ile ver. Sonra tamamen 2 ye geçebilirsin. Ben öyle yapmıştım.Kutusunun üstünde level 1 yazıyor demekki 1 numaraymış saol canım
Evet keci sütünün anne sütüne yakin olmasi sehir efsanesidir diye okumustum bende.Bizim dr farkli dusunuyor, hatta keci sutu satilsin diye bole seyler ciktigini dusunuyor sanirim, ole anladim
Onu
değiştirsen iyi olur. Ama az önce yazdığım gibi 2 noyu önce uyanıkken dene. Çok akıtabiliyorlar. 1-2 gece olmazsa 1ile, gündüz 2 ile ver. Sonra tamamen 2 ye geçebilirsin. Ben öyle yapmıştım.
Benimki de aynı oldu canım tam saatinde Uyandı emdi yine uyudu :)Can'ım benimkinde çok bi etkisi olmadı mamanın, istediğinde kalkıyor gene:)
3200 doğdu canım şimdi 7 kilo. 5 ay 2 günlük.Kaç kilo doğdu Can'ım? Şimdi ne kadar bebişin?
sagol canım ben de vermemeye karar verdim. Bugün de tadimlik yedi zaten bisey olmadi çok şükür.Can'ım kivi alerjik bi meyve. Bence onu çok sonra ver sen. Önce elma, armut, şeftali, kara erik gibi meyveler ver.
Karıştırıyorm cnm hepsini. Eziyorm iyice ama yumurta ya da peynir illaki parça kalıyo pütürlü diye öğürüyo :) pirinç unu konusunda çok bi fikrim yok klasik muhallebi yapıyorum. 2,5 aylıkken emmeyi tam bıraktı ama ondan önce de devamlı mama veriyodum sütüm az diye. 3. Ay dolduktan sonra yoğurt vermeye başladım. 3,5 ay gibi meyve mamasına başladım ama peynirsiz ve yumurtasız, 4. Ay dolunca muhallebiye başladım.1 hafta sonra da Birkaç gün arayla da sebze püresi, yumurta, peyniri eklemeye başladım azar azar. Bende cam rende kullanıyorum. Bi de ceviz için erken olabilir diye biliyorm ama kulaktan dolma :)Canim meyve mamasinda yazdiklarinin hepsini karistiyo musun
Benim kardesimin kizi da ek gidaya gecti.. O armut ve elmayi sade veriyo cam rendeden gecirip. Bebe biskuvisinin icine dovulmus ceviz ve pekmez yada yumurta sarisi ve peyniri kahvalti olarak veriyo..
Bi de pirinc unu yerine yulaf ve irmik oneriyolar diye biliorum. Arastirmaya basladim bn de bilmedigimden soruyorumpirinc ununun besleyiciligi yokmus
Bi de ne zamandir ek gida veriyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?