2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kizlar ek gidayi kac ogun veriyorsunuz bn bugun sebze puresi tattirmayi düşünüyorum iki kaşık ama aksam muhallebi vermek istiyorum yine dun az verdm birde yapamadm zaten muhallebiyi sinir oldum eşim yaptı
Canım benim kız 6 ayını doldurdu. Ben oğleye doğru meyve püresi, ikindi yoğurt, akşam ustu sebze çorbası, gece yatmadan da muhallebi veriyorum.

Size birşey sormak istiyorum. Bebeği evde nasıl giydiriyorsunuz? Ben iç zıbın- body ve tulum üstüne de yelek giydiriyorum Evin sıcaklığı 20-21 derece. Dışarı çıkarken de astronot giydiriyorum. Şimdi gezinirken çok cicikıyafetler gördüm takım olarak. mont yada hırka koymuşlar, tayt koymuşlar bir de body. Ama ben bodyi normal atlet gibi giydiriyorum??? İki body üstüste olur mu ???

Suyundan çok püresiyle birlikte vermek daha faydalıymış. Kabızlık azalıyormuş. Hemde şeker oalyı daha azalıyormuş.

ilk baştaa verince istekliysse ver canım iyice yesin tadımlık vereceksin diye bişey yok ki. benimki havucu sevmedi mesela onu tadımlık verdim. ama kabağı sevdi hepsini yedi istedikçe verdim ben de :)
Kabak yeşil mi? Yeşil ise şu anda kabaklar sera değil mi?

Bizim yanakta sma cenede degil ki. Geciyor yine oluyor.

Bizde cuma günü sünnet yaptiracaz randevu aldık çok korkuyorum valla bizede dr.kağıt bardak koyup bez bağlanacak dedi ilk iki gün daha zor olacakmış bir haftada iyileşir dedi
Korkma tatlım oğluşun adam oluyor; yakında bıyıklarda terler. Bebeklerin çişlerinin iyileştirici etkisi var. Normal çocuktan daha çabuk iyileşecek bebiş inşallah. Daha sonra çok rahat edeceksin :)

Kan için ne verdi Vegaferon mu? Hem çok hazımsızlık yaptı bizde hemde kabızlık. Mis gibi mama yiyen çocuk 60cc mamayı emmez oldu. Sarardı resmen.Bende internete girip araştırdım. Vegaferonla ilgili bir sürü olumsuz yazı okudum. Ebeyi aradım. Neden tahlil yapmadan veriliyor diye. Aslında kan damlası tahlil yapılıp kansızlık varsa verilmesi gerekiyormuş. Kansızlığı olmayan çocuğunun beyninde bir sürü olumsuzlıklar ve gelişim gerilikleri oluşuyormuş.
Eczacıyı arayıp sordum kan preparatı başka ne var diye? sadece vegaferon ve ferrum hausmann var başka yok deyince, kız da kötü olunca ben bıraktım kullanmıyorum. Ayrıca dikkat edin kan ilaçları her çocuğa yaramıyor. Vücudunu takip edin, kırmızı noktalanma olursa hemen bırakın.

Canım uzun kollu çıtçıtl body üstüne tek alt onun üstüne de alt üst takım ve yelek giydiriyorum

Tatlım ya doktorlar bu calpolu verme konusunda 2ye bölünüyorlar. Biri diyor ki ateşi yada ağrısı yoksa vermeyin; yoksa ateşlendiğinde işe yaramaz diyor. Diğeri önce var ateşi çıkmasın diyor. Kendimizden pay biçiyorum. Ben şahsen enfekte olunca ateş çıkmadan ilaç içmem. Sonuçta parasetamol gibi basit görünen bir ilaç aslında böbreklere ciddi zarar veriyor.

bizimki zaten istahsiz almadik daha ne verdi bilmiyorum 11 damla verdi cok degil mi ki ??@mukut31

Bizde babanın kucakta uyuma vardı. İlk günler biraz zor oldu. Uyumadan önce iyice yorduk. Oynattık falan filan. Artık mızmız kafa düşüp gözleri ovuşturmaya başlayınca yatırdık beşiğe elini tutup başını okşayıp loş ışıkta gözünün içine bakıp ninni söyledim çok. İlk iki gün ciddi ağladı. Sonra alıştı. Yalnız birde hergün mutlaka aynı saatle aynı rutinle yatırdım hep hala da öyle gidiyor. Yalnız biz de meme olmadığı için mama ile gidiyoruz. Saat 8 gibi odaya geçip altını açıp üstünü değiştirip uyku tulumunu giydirip yatağa yatırıyorum. Dönence ve müziği açıyorum. Sonra üstünü örtüyorum. ışığı kapatıyorum. Koridora da gece lambası taktık onu açıyorum. Elinden tutuyorum. Parmaklarımla oynuyor ve uyumadan önce battaniyeyi yüzüne çekiyor. Saat 8:30 da en geç 9 da uyuyor. İlk zamanlar ninni söylüyordum. Şimdi park yatağın müziğini açınca da yetiyor. Bu iş bir haftada rayına oturuyor; ama hastalık yada huysuzluk durumlarında gene kucağa alıyoruz.

Canım benim kız 6 ayını doldurdu. Ben oğleye doğru meyve püresi, ikindi yoğurt, akşam ustu sebze çorbası, gece yatmadan da muhallebi veriyorum.
Maşallah canım cok guzel yiyor bzm on gün kaldi doldurmaya tatma asamasinda inşallah böyle yer bizimkide

Cok giydiriyorsun bnce bn kisakol ve uzun kol citcitli altına iki alt giydiriyorum soguk olduğunu düşünursem bir ust uzun kol yada yelek giydiriyorun

Bende bi alıp deneyim o zaman canım sagol
Huggies çok iyi. Kardeşimde hep onu kullandı bende kullanıyorum Prima yeşil sızdırıyor ve kokutuyor. Molfixi görümcem kullanıyor 1 aylık bebek her kaka ve çiş dışarı çıkıyor. Huggies 3 ten sonra kız erkek diye ayrılıyor. Valla sabah bizimki mayın gibi oluyor at birinin kafaya kırılsın. Zaten evdeki kirli bezlerin adı mayın, bebek arabası da ferrarı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…