canim balkabagini haslayip blenderden gecirip verdim gecen kakayi fln rahat yapti bi kere icine havucda katmisdim bi arkadasim katma fena alerji yapti diyince korktum durdurdum.elmayi cig sekilde pure yaptim kabiz yapiyo bi de kizlar ne aptamil ne bebelac yemiyo kasik mamasini diyorum cok zorluyo beni hipp dealerji yapiyo sepiyor yanaklari o yuzden hippide durdurdum simdi bikac gunluyune bakudeyim aileminine yaninda burda almaniyanin heinz markasinin kasik mamasini aldim onu zar zor 5 6 kasik yiyo digerlerini hic yemiyo...BIDE KIZLAR BEBELAC TATLI BI DEVAM SUTU BENIM KUZUK ONU ICIYODU BASKALARINI DENEDIM ICMEDI SIMDI BURDA NUTRILON DIYE DEVAM SUTU VAR ONU tavsiye etdiler VERIYORUM AMA HER OGUN ICIN CICIBEBEDE BLENDRDAN GECIRIYORUM DOGRU YAPIYORUM SIZCE BENIM KUZUM IKI AY HIC KILO ALMADI SON 2 3 AYDA TOPLAM YARIM KILO FLN ALDI OKADAR ISTAHSIZ CICIBEBE KARISTIRMAKLA YALNISMI YAPIYORUM SIZCECanm valla bnde surekli arastiriyorum şuan doymalik degil tadimlk yiyor zorlamiyorum 20 cc sebze yedi bugün bazi drlar yogurt ile başlatıyor bazisi yogurt reflü yapar sebze ile basla diyor kimisi muhallebi diyor bnde keçi sütü bulamadgm icin sebze ile basladm bulunca yogurtta vericem bzm kaka mukuslu olduğu için inek sütü ile vermiyorum
Akrabanın oğlu nun dün patlamış dişi, oda 4bucuk aylık benimki 5 buçuk aylık daha patlamadı hala belli olmuyo ne zaman çıkacağı keşke kesin tarihi olsa :)Hayirlisiyla cikarsalar da. 5 . Aya Yeni girdik aslinda ama bu aylarda basliyo galiba
Aynen bide meme emen bebeklerde gaz olmaz derler en çok bizimkilerde var esas.C
Memeyi almasinin sebebi memede uyumaya alismis olmasi malesef emzik olarak kullaniyor ac gibi emmiyor yani. Soguk alginligi belirtiside yok ama geriye bi tek gaz kaldi onuda ara ara cikariyor ama onceden daha cok cikariyordu buyudukce azalmasi gerekirken bizimkinde ters tepti sanirim
Canm blendirdan gecirmek yerine tel süzgeçten gecirmek daha iyiymis puturlu gidalari yutmayi ogrenmesi acisindan ben hic blendirdan gecirmiyorum birde kavanoz urunlerine karşıyım icinde katki maddesi dolu günlük taze yapiyorum esimin arkadaşıda eşime demiş herobaby meyve püresi yiyor diye esimde bana alalim dedide ben yok dedim sonuçta bebek bnlar tabikide ilk yemeye basladklarnda reddedicekler az yicekler yeni tanışıyorlar kati gida ile sabretmek lazim bir ay snra daha güzel yiyecekler sebzeyi yoksa meyve puresini şuanda sebzeden daha cok sevmeleri yemeleri normal kaşık mamasi acil durumlarda kullanmak gerekir birde her bebekde her gida alerji yapmaz bz hep havuclu yapiyoruz ogunlerimizi hiç alerjik reaksiyon göstermedi çok şükürcanim balkabagini haslayip blenderden gecirip verdim gecen kakayi fln rahat yapti bi kere icine havucda katmisdim bi arkadasim katma fena alerji yapti diyince korktum durdurdum.elmayi cig sekilde pure yaptim kabiz yapiyo bi de kizlar ne aptamil ne bebelac yemiyo kasik mamasini diyorum cok zorluyo beni hipp dealerji yapiyo sepiyor yanaklari o yuzden hippide durdurdum simdi bikac gunluyune bakudeyim aileminine yaninda burda almaniyanin heinz markasinin kasik mamasini aldim onu zar zor 5 6 kasik yiyo digerlerini hic yemiyo...BIDE KIZLAR BEBELAC TATLI BI DEVAM SUTU BENIM KUZUK ONU ICIYODU BASKALARINI DENEDIM ICMEDI SIMDI BURDA NUTRILON DIYE DEVAM SUTU VAR ONU tavsiye etdiler VERIYORUM AMA HER OGUN ICIN CICIBEBEDE BLENDRDAN GECIRIYORUM DOGRU YAPIYORUM SIZCE BENIM KUZUM IKI AY HIC KILO ALMADI SON 2 3 AYDA TOPLAM YARIM KILO FLN ALDI OKADAR ISTAHSIZ CICIBEBE KARISTIRMAKLA YALNISMI YAPIYORUM SIZCE
Canm bak bebegin alti aydab küçük ve kilo alimi az ise kavonoz mamalari ve cicibebe biskuvileri yerine mama ver bunlarda katki maddesi cok mama şuan daha iyi hem bagirsak sistemi acisindan da bebeğin rahat eder mamaya ilave bir öğün ev yapimi muhallebi yada kendi yaptigin sebzeleri tattir yavas yavascanim balkabagini haslayip blenderden gecirip verdim gecen kakayi fln rahat yapti bi kere icine havucda katmisdim bi arkadasim katma fena alerji yapti diyince korktum durdurdum.elmayi cig sekilde pure yaptim kabiz yapiyo bi de kizlar ne aptamil ne bebelac yemiyo kasik mamasini diyorum cok zorluyo beni hipp dealerji yapiyo sepiyor yanaklari o yuzden hippide durdurdum simdi bikac gunluyune bakudeyim aileminine yaninda burda almaniyanin heinz markasinin kasik mamasini aldim onu zar zor 5 6 kasik yiyo digerlerini hic yemiyo...BIDE KIZLAR BEBELAC TATLI BI DEVAM SUTU BENIM KUZUK ONU ICIYODU BASKALARINI DENEDIM ICMEDI SIMDI BURDA NUTRILON DIYE DEVAM SUTU VAR ONU tavsiye etdiler VERIYORUM AMA HER OGUN ICIN CICIBEBEDE BLENDRDAN GECIRIYORUM DOGRU YAPIYORUM SIZCE BENIM KUZUM IKI AY HIC KILO ALMADI SON 2 3 AYDA TOPLAM YARIM KILO FLN ALDI OKADAR ISTAHSIZ CICIBEBE KARISTIRMAKLA YALNISMI YAPIYORUM SIZCE
Artik vakitleri geldi bu saatten sonra patlayabilir her an :) bizim sislik salya var ufukta hicbise yok :)Olabilir mi ki erken degil mi daha surekli eli agizda epeydir ama bilemedim derdiniatesi filanyoktu
Aa kime kirildin canm bana degildir inşallahMerhaba herkeze uzun zamandir yazamadim gogsumde iltihaplanma baslangici vardi bu beni bayagi korkuttu hala tam gecti sayilmaz herseyi yaptim sicak kompres tersemzirme dr um antibiyotik vermiyor inatla :) yapicak bisey yok bunu soke soke atacagim.
Benim ufaklık 8 800 kilosu 68 cm de boyu oldu 5.5 aylik tosuncugum Maşallah :). Ek gidalara basliyalim diyor dr ben hala istemiyorum baslamak kilosu iyi 6. ayini doldurmasini beklesem mi ama bilemiyorum.Dr damagi alissin diye yogurt verdi bir iki kere verdim yiyor pek bi surat asmasi yok çok şükür.. 1hafta yogurt ver sonraki hafta patates havuc sonraki hafta kahvalti dedi dr.
Bilemiyorum cogunuz ek gidaya basladi sanırım.
Oturtmuyorum ben daha ayrica kendiliginden oturmasini bekliyorum bazen destek oluyorum arkasindan o kadar emekleme calismalari yapıyoruz birlikte :)
Psikolojisi çabuk degisen bir anneyim ben aslinda kirgin oldugum icinde yazmadim kimse kimseyi elestirmemeli burda sadece konusmak bile iyi geliyor bana lutfen kimse yargilamasin kinamasin ben durust davranip icimi dokuyorum burda sadece o kadar :)
bende ikiyi kaldiramam herhalde. akilli uslu bebegim olcakti ne hayallerim vardi saglikli olsun da cok şükür diyorum ama bikkinlik gina da gelmedi degil omrumun yarisi gitti sanki.uc gecedir sabah 4.30 ta kalkiyor iki saat ayakta oymuyir gülüyor bu sabahta 5.45 te kalkti zaten 2.5 saatte bir uyaniyor buda cabasi kucakci minnos. karsidaki komsunun ki salincaktan inmiyor gece 20.30 da yatio sabaha kadr oburunun ki ne verse yiyor koydugu yerde duruyor.benle dogun yaoan arkadasm sabahabkadr yatio zor kaldiriyoum diyor kiskanmiyim kiskanmiyim her cocuk farkli diyorim ama gozum sokuyorlar her defasında yine de ne masallah bizimkide buyusun yormaz inw bizi . valla bizim uyumamiz yememiz oynamamiz hep zor Allah dagina gore kar verirmis ne dagmisiz arkadas diyorum :) simdi ayagimda salliyorum agkiyarak kalkio sicrio neyi var anlamiyorum da uykusuz aslinda uyusasa da yatsam diycem sut kalmadi aciktim bir şeyler yesem sut sagmaya sut sagsam yemege firsatim kalmiyo
Dün gelen bebekli arkadaşımı kıskandım bn de resmen. Emdi yattı koltuğa. Eli kolu bile yavaş yavaş kıpırdıyo. Bnmki tepiniyo psikolojim bozuldu yine. Google da anneler ne zaman rahatlar diye arama yaptım düşününBnde cok kışkanıyorum uslu ağlamayan bebekleri olanları doyurup yatağına koyunca kendi kendine uyuyan Bi yere gitti mi sakin sakin etrafa bakan bebekleri olanları ama sonra diyorum ki belki bnm bebeğim büyüyünce çok akıllı uslu sakin hanımefendi çalışkan Bi kiz olacak onlar da bu sefer beni kıskanacak bu şekilde kendimi motive etmeye çalışıyorum inşşş öyle de olur da bu sıkıntıları unuturuz
Dün gelen bebekli arkadaşımı kıskandım bn de resmen. Emdi yattı koltuğa. Eli kolu bile yavaş yavaş kıpırdıyo. Bnmki tepiniyo psikolojim bozuldu yine. Google da anneler ne zaman rahatlar diye arama yaptım düşününbana da böylesi nasipmiş diyorm da ayy bunaldm ya evden çıkmasan bi dert çıksan ayrı dert. Ev gezmesi asla mümkün değil zaten. Dışarda da hep kucağa gelmek istiyo. Bırakıp da bi yere zaten gidemiyorm yine orman oldum ne zamana kadar böyle bilemedim. Dün yazamadm gece okuyabildim sadece. Emeklese de yürüse de bu kadar hareketli, meraklı, heyecanlı,telaşlı çocuk yerinde durmaz. Bütün bebekler böyle demeyin hepsi böyle değil. Gelip bana abarttığımı söyleyen 2-3 saat sonra bana sabır diliyo öyle gidiyo düşünün yaniii. İnşllh dediğinz gibi biz de bigün rahat ederz ama o gün gelecek mi?? bu bbeklik hallerinin tadını çıkaramadığım ve bunaldığım için kendimden nefret ediyormm ama çaresizim
Araştırmalarım sonucu anneler genel anlamda hiçbir zaman rahat edemeyecekler. Dertler şekil değiştirecek vs.. Bnm rahatlıktan kastım çocuğum yokmuş gibi davranmak değil tabiki ama bnm rahatlık anlayışımın cvbı da huysuz bebek büyüyene, 4-5 yaşına kadar genel huysuz, anneye bağlı bebek büyüyene kadar böyle. Biraz büyüyüp kreşe giden çocuk anneleri daha rahat en azından belli saatleri falan filan. Yani google amca da gerçekleri yüzüme vurdu :)Google amca bi cevap verebildi mi sana :-/
Bende ne sorsam pırsıp kaliyorum zaten :-/ ilk evlendigimde kalmistim esim ise gidince eeee??? Diye. Bi de dogurunca :) eşle hayat bi sekilde yola girdi cocukla da girer elbet de ışte zaman.Araştırmalarım sonucu anneler genel anlamda hiçbir zaman rahat edemeyecekler. Dertler şekil değiştirecek vs.. Bnm rahatlıktan kastım çocuğum yokmuş gibi davranmak değil tabiki ama bnm rahatlık anlayışımın cvbı da huysuz bebek büyüyene, 4-5 yaşına kadar genel huysuz, anneye bağlı bebek büyüyene kadar böyle. Biraz büyüyüp kreşe giden çocuk anneleri daha rahat en azından belli saatleri falan filan. Yani google amca da gerçekleri yüzüme vurdu :)
canim kavanoz mamalarina karsiyim hic kullanmadim dusunmuyorum cicibebeyede mecbur kaldik kilodan dolayi sebze meyve herseyi evde kendim yapiyorum kasik mamasi derken kavanoz mamasi degil tahilli mamalar fln var ya onlari dedim yoksa kavanoz mamalarina karsiyim canim.sadece bi duzene oturtturamadim daha kati gida menumuzuCanm bak bebegin alti aydab küçük ve kilo alimi az ise kavonoz mamalari ve cicibebe biskuvileri yerine mama ver bunlarda katki maddesi cok mama şuan daha iyi hem bagirsak sistemi acisindan da bebeğin rahat eder mamaya ilave bir öğün ev yapimi muhallebi yada kendi yaptigin sebzeleri tattir yavas yavas
ne guzel bende havuc verdim ayni gece gaz sorunu yasadik fena sekilde ama alerji vermedi cok sukur sim havucdan mi diye dusunuyorum ama vucunu yavas yavas alistirmak lazim tum gidalara zamanlaCanm blendirdan gecirmek yerine tel süzgeçten gecirmek daha iyiymis puturlu gidalari yutmayi ogrenmesi acisindan ben hic blendirdan gecirmiyorum birde kavanoz urunlerine karşıyım icinde katki maddesi dolu günlük taze yapiyorum esimin arkadaşıda eşime demiş herobaby meyve püresi yiyor diye esimde bana alalim dedide ben yok dedim sonuçta bebek bnlar tabikide ilk yemeye basladklarnda reddedicekler az yicekler yeni tanışıyorlar kati gida ile sabretmek lazim bir ay snra daha güzel yiyecekler sebzeyi yoksa meyve puresini şuanda sebzeden daha cok sevmeleri yemeleri normal kaşık mamasi acil durumlarda kullanmak gerekir birde her bebekde her gida alerji yapmaz bz hep havuclu yapiyoruz ogunlerimizi hiç alerjik reaksiyon göstermedi çok şükür
:)) Allah sağlık verdin de görelim bakalım artk napalım :/Bende ne sorsam pırsıp kaliyorum zaten :-/ ilk evlendigimde kalmistim esim ise gidince eeee??? Diye. Bi de dogurunca :) eşle hayat bi sekilde yola girdi cocukla da girer elbet de ışte zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?