Aa kime kirildin canm bana degildir inşallah
Biz basladk yavaş yavas on gunden az kaldi kilosu iyiyse verme dicem ama tecrubelerime dayanarak soyliyim bzmki hala tadim aşamasında damak alıştırmasi yapiyor cidden oğlum.
Doyurucu olsa bnde rahatlıcam en azindan dışarı ciktigimizda sebzesini dışarda yer doymuş olur. Muhallebiyi bile daha bitirmedi. Yogurdu neyden yapıyorsun canim bir hafta yogurt versen altı ayini dolduruncada sebzeye baslarsn olmadi anne sütünden faydali besin yok ama işte damagnin alismasi uzun suruyor sanki
Araştırmalarım sonucu anneler genel anlamda hiçbir zaman rahat edemeyecekler. Dertler şekil değiştirecek vs.. Bnm rahatlıktan kastım çocuğum yokmuş gibi davranmak değil tabiki ama bnm rahatlık anlayışımın cvbı da huysuz bebek büyüyene, 4-5 yaşına kadar genel huysuz, anneye bağlı bebek büyüyene kadar böyle. Biraz büyüyüp kreşe giden çocuk anneleri daha rahat en azından belli saatleri falan filan. Yani google amca da gerçekleri yüzüme vurdu :)
Bizde varız canım ama biz 4 ay 14 günlüğüz daha bende 6. Ayı bekliyorum kilo alımında ciddi bi düşüş olmazsa tabicarnat . Bir de ek gida icin 6yi doldurmasini neden bekletmiyor dr?
Bi tek biz kaldik yaa ek gidaya gecmeyen
carnat canım nolduki ne zaman terslik oldu
carnat cnm mrk ettm kırgınlık buraya mı?? Bu arada tekrar geçmiş olsun
carnat . Neden kirildin canim? Burda kimse kimseye kotu anlamda bir sey demez ki herkes 3 asagi 5 yukari ayni seyleri yasiyor zaten.ben hatirliorum son yazdiklarini falan, yanlis anlamissin bence.cok duygusalsin sen zaten
carnat . Bir de ek gida icin 6yi doldurmasini neden bekletmiyor dr?
Bi tek biz kaldik yaa ek gidaya gecmeyen
Ya o bende de varKizlarrr bu prolaktin nasıl bi tehdit ettiyse östrojenin ö sü bile yok bendeTık yok anlayacağınız Kocacigim haliyle isyanlarda gebelikte de yasakti bir yıl oldu sanırım
Bende bazen gitsem mi demiyor degilim. Agir geliyor ev sorumluluk yalnizlik ve herkesin e sen yapiyorsun hallediyorsun demesi. Bende yardima ihtiyac duyuyorum ama kimse ya anlamiyor ya anlamak istemiyor beni. Iyi bi anne degilim ben deyip agladigim cok oldu. Hala bazen cok kiziyorum kendimeFazla duygusallastim sanırım iyi bir anne olabilmek gibi bir takintim vardi hamileyken, ama bir yandan eşe kizginlik anneye öfke kv ye nefret tüm duygular karisti.Oglumdan cikarmaya basladim ve kendimden nefret ettim.
Beni yargilamanizdan nefret etmenizden korktum psikiyatriye gitmemi soyleyen arkadasin hakli olma ihtimali korkuttu beni kendimi dinlemeyi birakmam gerek her gece Allah'a dua ederken "Anneliigi ogrenmeme yardim et yarabbbim " diyorum.
Bilemiyorum ama sanırım damagin alismasi icin erken veriyor dr ek gida demek emmeyi birakmak demek olmaz inşallah. Aceleye gerek yok bence :)
Ben bir öğünü iki öğüne çıkardım çünkü yemek yiyen birini görünce basbas bağırıyor, sütte azalma yok nekadar yerse yesin illa emiyor bilakis çoğaldı sütüm, su gibiydi şimdi gene yağlanmış sütüm,sütün kalitesi artınca kilo alimida düzeldi.kizlaaar oglum dun ilk kez dondu:)) bu heyecani coooktaaaan yasamis olanlar var biliyorum ama soylemeden gecemedim:) biz de ek gidaya başlamadık daha oglum 5 ay 5 gunluk :) pazartesi kontrolu var sorucam. bu arada bizimki de gece 2 saatte bir uyaniyor emzirirken bitirmeden uyuyakaliyor. zorluyorum emmiyor daha. e tabi sonra gene acikiyor. ise baslama hediyem gece 5 kez emzirmeye uyanmakek gidaya baslasak rahatlar miyiz acaba? ha bi de ek gidayi ogun olarak vermeye baslayan anneler sutunuzde azalma oldu mu?
Canım psikiyatristi tavsiye eden bendim,amacım asla seni kınamak yada yargılamak değildi seni uzduysem özür dilerim ben sadece 3 cü bir göz olarak yazdığınız msj a tavsiyede bulundum.Fazla duygusallastim sanırım iyi bir anne olabilmek gibi bir takintim vardi hamileyken, ama bir yandan eşe kizginlik anneye öfke kv ye nefret tüm duygular karisti.Oglumdan cikarmaya basladim ve kendimden nefret ettim.
Beni yargilamanizdan nefret etmenizden korktum psikiyatriye gitmemi soyleyen arkadasin hakli olma ihtimali korkuttu beni kendimi dinlemeyi birakmam gerek her gece Allah'a dua ederken "Anneliigi ogrenmeme yardim et yarabbbim " diyorum.
Bilemiyorum ama sanırım damagin alismasi icin erken veriyor dr ek gida demek emmeyi birakmak demek olmaz inşallah. Aceleye gerek yok bence :)
Biraz huysuzluk var canım 3 4 saatte bir ağrı kesici veriyorum dünden iyi biraz çok mıymız yeni yatirdim çok yoruldum kocaminda sağolsun bir yardımı yok iki dakika alıyor tutmasını bile beceremiyorum aglayinca canım al oğlumu agliyor diyor uyuyuncada dinlenemiyorsun ev işi yemek çamaşır derdi off ya...yaptirmayi düşünüyorsan yaptır canım büyüyünce daha zor olacak birkaç güne iyileşecek inşGecmjs olsun. Nasil gecti sunnetiniz bebis iyidir insallah biz de 17 sinde gitcez korku sardi beni de...
Masallah canimBugun sebzeleri karistirdim ilk kez.kabak ve havucu haslayip pure yaptim.tadi cok kotu oldu icine biskuvi kirdim bi tane.tattim tadi superdi cezerye gibi olm stuben yedirmedim annem yedirmis sevmis tadini. Babasi da bana yerken resim atti suratini gormeliydiniz memnunsuz yiyor ama buna ragmen bitirmis hepsini
Cnm kendini sıkma, geçecek elbet hem ne biliyorsun belki çok zeki senn bebeğin o yüzden bu kadar hareketli bi de bu açıdan bak, çok zor biliyorum kucakta ama bi gün büyüteceklerdir ve istesek de onlar gelmeyecek kucağımiza ben kendime böyle teselli veriyormDün gelen bebekli arkadaşımı kıskandım bn de resmen. Emdi yattı koltuğa. Eli kolu bile yavaş yavaş kıpırdıyo. Bnmki tepiniyo psikolojim bozuldu yine. Google da anneler ne zaman rahatlar diye arama yaptım düşününbana da böylesi nasipmiş diyorm da ayy bunaldm ya evden çıkmasan bi dert çıksan ayrı dert. Ev gezmesi asla mümkün değil zaten. Dışarda da hep kucağa gelmek istiyo. Bırakıp da bi yere zaten gidemiyorm yine orman oldum ne zamana kadar böyle bilemedim. Dün yazamadm gece okuyabildim sadece. Emeklese de yürüse de bu kadar hareketli, meraklı, heyecanlı,telaşlı çocuk yerinde durmaz. Bütün bebekler böyle demeyin hepsi böyle değil. Gelip bana abarttığımı söyleyen 2-3 saat sonra bana sabır diliyo öyle gidiyo düşünün yaniii. İnşllh dediğinz gibi biz de bigün rahat ederz ama o gün gelecek mi?? bu bbeklik hallerinin tadını çıkaramadığım ve bunaldığım için kendimden nefret ediyormm ama çaresizim
Canım psikiyatristi tavsiye eden bendim,amacım asla seni kınamak yada yargılamak değildi seni uzduysem özür dilerim ben sadece 3 cü bir göz olarak yazdığınız msj a tavsiyede bulundum.
Can'ım maaşallah kızına:) biz de 3 haftadır ek gıdaya geçtik. Kızının kilosu falan Nasıl oldu Can'ım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?