Merhaba anneler. Ek gıdaya gecışte ikinci gündeyiz. Dun elma püresi tattırdım. Sevmedi sanki biraz keskin geldi. Ben de muz püresi verdim onu sevdi bir dilim.
Bugün muz püresini biraz daha artırıp veriyorum bir kez verdim bugün. Simdi uyuyor uyanınca 1-2 dilim daha vereceğim inşallah. Miktar olarak her gün ne kadar artırmalıyim ? 3 gün sonra yoğurt eklemeyi planlıyorum . Emmemeye devam. Mama ve anne sütünü de 4-4.5 saatte bir veriyorum. 130 cc.yi zorla yarım saatte veriyorum. Son 1 ayda iyice iştahsız oldu. Artık gece saatte bir uyanmasını falan da umursamıyorum yeter ki beslensin ,yeter ki sağlıklı büyüsün kuzum.
Burda bir yazı koymuştum. Kesinlikle 2 yaşına kadar TV yok. Seyretmesinuyumuyor bızımkıde oyy oyy banyoda yaptırdık ne guzel uyudu snra uyandı emzırdım burnunu açtım altıda temiz ama uyumuyor işte bızde saldık babasının kucagında tv ızlıyor benımde çok uykum var yatayım bari
canım bende okudum onu ki okumama da gerek yok cnku tv yı ben hep kapalı tutuyorum şuan kızdırdıgı için benı babasına postaladım alıcam şimdiBurda bir yazı koymuştum. Kesinlikle 2 yaşına kadar TV yok. Seyretmesin
başın sagolsun canım kaç aylık bebiş sadece anne sütümü doyup doymadıgı ve gazı olup olmadıgı önemli onun dışında bırde diş etkenı var tabıkı bızımkıde uyandı yarım saat uyumuştu hala uyanık eşim yatak odasında fön sesi açtı kıkı kıkı gülüyor banamısın demiyor vallaya kizlar ben de cok bunaldim. kac gecedir en uzun uyudugu 1 saat 40 dakika. uykuya da dalamiyo bi turlu. zombi gibi dolasiyorum ortalarda. bazen gunleri karistiriyorum. gece emzirmeye kalkinca kafam dusuyor uykusuzluktan. annanem vefat ettiginde memlekete gidip 2 hafta kaldik,huyu değişti sanki. ya da sadece oyle denk geldi. dislerimi sıkmaktan olusan agriya dayanamaz oldum. tum kaslarim kaskati yaa. nasi duzelirki bu durum? isin kotusu sunu yap deseniz deneyemeyecek kadar yorgunum. bunyede can kalmadi. ruh cekildi sanki. annanemin olumunu bile hissettirmeden yasadim sutumu etkilemesin diye. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
5 aylik canim. anne sutu sadece evet doymuyor belki de memeyi bosaltmiyor artik iiihhhhh diyor kendini geri cekiyor azicik emip. turlu turlu oyunlar bana misin demiyor. gaz degil de dis sanirim el hep agizda. salyalar da cabasi. su jeller icin kalpte ritim bozuklugu yapabildigi tespit edilmis dedi tanidigimiz eczaci. galiba agrisini cekecek artik. hayir dislik de tutamiyor ki sogutulanlardan aldim o hosuna gidiyor ama sen tutucan agzinda. gece bagirarak uyaniyor kuzum nasi bi agrisi varsabaşın sagolsun canım kaç aylık bebiş sadece anne sütümü doyup doymadıgı ve gazı olup olmadıgı önemli onun dışında bırde diş etkenı var tabıkı bızımkıde uyandı yarım saat uyumuştu hala uyanık eşim yatak odasında fön sesi açtı kıkı kıkı gülüyor banamısın demiyor valla
Aspiratöre ne dersiniz :)başın sagolsun canım kaç aylık bebiş sadece anne sütümü doyup doymadıgı ve gazı olup olmadıgı önemli onun dışında bırde diş etkenı var tabıkı bızımkıde uyandı yarım saat uyumuştu hala uyanık eşim yatak odasında fön sesi açtı kıkı kıkı gülüyor banamısın demiyor valla
Benimki de ayda 1 ya da 2 kez görüyor. Her gördüğünde kucağa alışmış der. Ki benim kızım son 1.5 2 aydır yatağına koyduğum kendi oynuyor. Çok nadir kucak istiyor artık. Ben yatırıyorum geldi mi kendisi indirmez kucağına
Zittıma hareket eder iyiki çok gelmiyor yoksa çok atışırdım ben onunla
Sana da iyi geceler.
Bebişi uyuttum bakalım 21.30 da. Gece başladı. Dün gece 00.30.dan 08.30 a kadar 5 kez uyanmıştı.Bakalım bu gece vardiyasında kaç kez kalkacak. Sabahlar olmasın.
21.30da uyuttum 30 dakika sonra uyandı. Tekrar uyut uyan v.s derken 22.30 da mutfağa gidip geldigimde tamamen uyanmış bağırıyordu. Sakinleşmeyince mutfakta yemek yerken yanımıza koyduk. Tekrar uyut besle derken saat 01.00 da uyudu. 1.5 saat sonra uyandı. Du bakalım 03.00 da uyudu. Sonra neler olacak ?Bu düzeninize sahip olmak için neler vermezdimen fazla uyuduğu 2.5 saat oldu. Onda da arada kaç kez uyandı. Uyurken beşiğinde bırakıp da bir yere gidemiyorum. Misal bak şimdi 30 dakika sonra uyandı. Tekrar uyuttum. Başında beklemezsem uyanınca cok ağlayıp iyice ayılıyor. Tekrar uyutmak daha uzun sürüyor. Allahım sağlık versin de uyumazsa uyumasın. Şikayet etmek değil amacım,durumumu belirtmek. Çok şükür bugünüme.
Ayni ayda ayni durumdayiz. Yeni dogan gibi 2 saatte 3 saatte bir kalkiyor hem de ortalığı yikiyor aglamasiyla. Doymayla ilgili degil bence çünkü dolu dolu süt var ve bitirmiyor bile bir memeyi. Ben de disten supheleniyorum. Allah yardimcimiz olsun.5 aylik canim. anne sutu sadece evet doymuyor belki de memeyi bosaltmiyor artik iiihhhhh diyor kendini geri cekiyor azicik emip. turlu turlu oyunlar bana misin demiyor. gaz degil de dis sanirim el hep agizda. salyalar da cabasi. su jeller icin kalpte ritim bozuklugu yapabildigi tespit edilmis dedi tanidigimiz eczaci. galiba agrisini cekecek artik. hayir dislik de tutamiyor ki sogutulanlardan aldim o hosuna gidiyor ama sen tutucan agzinda. gece bagirarak uyaniyor kuzum nasi bi agrisi varsa(
Ya doktoruna ya bi eczaciya sor bir seyler kullan bence. Birkac kullanimdan sonra hemen fark ediyor eski nemi geliyor ins. Öteki türlü nasil aciyordu öyle, ilk geceki kadar vardi acisi agrisi..Ay o sorun var bende ondan olamiyo iliski doktor yazmadi da bise bize.
huzursuzluk vardi canm disten mi acaba amann ne zor bebek buyutmek anlamıyorsnki dilini şu bebek dilini ne zaman cozicekler acabaAspiratöre ne dersiniz :)
Zaten bütün problem orda. Kv ile aynı yerde oturuyoruz. Daha lohusa iken faydasını göremedm bir sürü laf söz... 3 kere farklı günlerde "anne günde 1-2 saat gelip baksan ya da salladan ben de işimi yaparm" dedim cvp şu: " aaa sen söyle ben gelir bakarım tabi GECELERİ" aklı fikri gece bizde. Annem haftasonu gelirse 1 gece kalıyo yakın oturmuyoruz pek annemi kıskanıyo kalıyo diye... Hatta şöyle söyliyim oğlum çok gazlıydı geceleri krize girerdi bn de ağlardım uzun süre böyle geçti. Annem o zaman izinliyken falan hep ağlarken pışpışlayıp susturmaya çalışıyodu ben sıkılmayaym diye. Kv şöyle dedi: annen ne kadar dayanıklı. Bnm hiç içim götürmüyo çok üzülüyorm.... Sanki annem üzülmüyo o da bn üzülmeyeym diye dirayetli duruyo. Amaaaan işte böyle bi kv. Daha neler var da... Görümce yok. Oyun ablası fikri de çok güzel bnm için ama şuan için imkan yok pek hem bulma konusunda hem de kv yanda olunca biraz sıkıntılı. Keşke mümkün olsaaCanim annen calisiyormus ama kv yok mu? Gorumce fln?
Isin cok zormus senin, uzuldum arkadasimarada birkac saatligine oyun ablasi alsan kimse yoksa?
Bzm de bu düzelmiş hali önceden hele hiç kalkamıyodm yanından sallamayı bıraktığım an kıyamet kopuyodu. Şimdi sallamayı bıraktım da en azından uyurken bulaşk, mama fln haxırlayabiliyorm. İnsan şükretmeli bence. Bn de şükrediyorm en azından sağlıklı diye binlerce şükürAllah kolayli
'Allah kolaylık versin canım vala çok zor. Benim kız da ilk aylarda öyleydi bu hep böyle mi olcak diye delirirdim bundan sonra ev işi yapamicam uyuyamicam yemek yiyemicem diye. Çok şükür büyüdükçe düzene giriyor gibi. En azından yemek yapabiliyorum. Hep diyorum bebekle ev işi çok zor diye. Eşim de bizim bebek de ne var deyip arkadaslarinkini anlatıyor. Harbiden ya diyorum bizimki melekmis.bazen çocuğuma haksızlık ediyorum gibi hissediyorum.
Cnm ben de deniyorm bu aralar daha çok yerde yuvarlanıyoruz oyuncaklar şarkı söylemeler falan 10 dk kucaktan inse kardır bnm için şuanVala ben de yalnız sayılırım. Babannemiz var da çok gelmez bize. Kucucukken daha benim kız da kucak ister dururdu. Bazen oyunla bazen mizildarken bırakarak alistirdim. Tabii her çocuk farklı farkındayım bazisina ne yapsan olmaz. Yoksa baktım başa cikamicam ben ne ara yasicam ya dedimay şimdi düşünüyorum da bebegime Çok mu yuklenmisim ne
18 eylül doğumlu cnm perşmbe 5. ay dolacakCnm se
cnm senin bebiş şu an tam kaç ay kaç günlük?
Bnm de kendi çenemden başım ağrıyo:)Canim bizim salonda mamaroo mutfakta puset duruyo.. Sabah saatlerinde daha cok oyalaniyo mamarooda falan.. Yani cok dediysem 20-25 dk.. Onune oyuncak veriyorum 5 dk da bi degistiryorum oyuncagi cunku ondan da sikiliyobi de benimki emdigi icin memede 10-15 dk oyalaniyo -.5-2 saatte bi..
keyfi yerindeyse mutfakta pusette o otururken yemek yapiyorum bi taraftan ona sarki-turku soylerkenbn konusmayi kesince aglamaya basliyo.. Sonra babasi geliyo zaten hemen onun kucagina tutusturuyorum.. 8.30-9 gibi gece uykusuna yatiyo zaten..
İnşllh uzuuuun uzuuun uyur cnm bebiş21.30da uyuttum 30 dakika sonra uyandı. Tekrar uyut uyan v.s derken 22.30 da mutfağa gidip geldigimde tamamen uyanmış bağırıyordu. Sakinleşmeyince mutfakta yemek yerken yanımıza koyduk. Tekrar uyut besle derken saat 01.00 da uyudu. 1.5 saat sonra uyandı. Du bakalım 03.00 da uyudu. Sonra neler olacak ?
bu durumu tam 5 aydır yaşıyorum. 3-4 saat uyku nerdeyse yok gibi. Çaresi nedir bilmiyorum. Eşim ve annem dshil kimseye artıķ birşey demiyorum. Kimse anlamıyor, üstüne şikayet eden kişi oluyorum ve eleştiriliyorum. Tek dileğim cocuğmun sağlikla büyüdüğünü görmek. Elbet uykular da beslenmesi de düzene girer. Artık kimseye birsey demiyorum. Buraya yazıyorum rahatlıyorum. Burada bir nebze olsun anlayan birileri olduğunu bilmek iyi geliyojrya kizlar ben de cok bunaldim. kac gecedir en uzun uyudugu 1 saat 40 dakika. uykuya da dalamiyo bi turlu. zombi gibi dolasiyorum ortalarda. bazen gunleri karistiriyorum. gece emzirmeye kalkinca kafam dusuyor uykusuzluktan. annanem vefat ettiginde memlekete gidip 2 hafta kaldik,huyu değişti sanki. ya da sadece oyle denk geldi. dislerimi sıkmaktan olusan agriya dayanamaz oldum. tum kaslarim kaskati yaa. nasi duzelirki bu durum? isin kotusu sunu yap deseniz deneyemeyecek kadar yorgunum. bunyede can kalmadi. ruh cekildi sanki. annanemin olumunu bile hissettirmeden yasadim sutumu etkilemesin diye. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
ptıysam dalamadı tekrar. Kalktık gezdik olmadı ışığı açtık yine gezdik olmadı. Gaz çıkarırken kustu. Üstünü değiştir,sakinlestir derken saat 05.00 oldu. Yeni uyudu.21.30da uyuttum 30 dakika sonra uyandı. Tekrar uyut uyan v.s derken 22.30 da mutfağa gidip geldigimde tamamen uyanmış bağırıyordu. Sakinleşmeyince mutfakta yemek yerken yanımıza koyduk. Tekrar uyut besle derken saat 01.00 da uyudu. 1.5 saat sonra uyandı. Du bakalım 03.00 da uyudu. Sonra neler olacak ?
Gelen kim olursa olsun bunu kendi anneme babama bile diyorum çok kucakta tuttuklarinda yatırın artık alismasin diyorum. Herkes gidiyor esimiz bile bütün gün evde biz onlarla baş basayiz. Geride kalanı düşünen yok tabii. Hem kucakta tutmak evmek ilgilenmek demek değil ki bunu gelenwlre de güzel bi dille anlatmak lazımAyy benimki de tam tersi butun gun kucaginda gezdiriyo bi de gezmek istiyo nolcak gezdir diyoaynen bana da her dedigi batiyo, her yaptigina sinirlerim hopluyo.. Esim sn takinti yaptin diyo ama bn engel olamiyorum kendime
Canım bebeğini sallıyor musun benim kız da öyleydi sürekli kipirdanir mirildanir gibi yapardı tüm gece tabii insanın kulağı hep onlarda verimli şekilde uyuyamiyosun. Sallamayi bıraktım daha uzun ve derin uyumaya başladı. Bi dene bence evet birkaç gün zorlar seni ağlar çok sallanmak ister ama sonra iyi ki yapmışım dersin. Yani ben de öyle oldu en azından03.00 da uyudu ve 03.35 uyandı. Ne ya
ptıysam dalamadı tekrar. Kalktık gezdik olmadı ışığı açtık yine gezdik olmadı. Gaz çıkarırken kustu. Üstünü değiştir,sakinlestir derken saat 05.00 oldu. Yeni uyudu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?