2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım verdiğin gıdaları 3 gün tattıracaksın ki alerji olur mu görebilirsin. Bir de sebzelerden başla meyveleri tadınca sebzeleri beğenmiyorlar. Doktor bize pirinç unuyla başlattı. Ben yoğurtla başladım. +1 çay kaşığıyla başlayıp tatlı çorba yarım çaybardağına kadar çıkabilirsin; fakat muz ve mamalar kabız yapar ve poposunda kabızlıktan dolayı çatlak oluşursa çok sıkıntı çekebilirsin. Ben hergün mamanın içine 1 tam ve 3/4 çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum.

uyumuyor bızımkıde oyy oyy banyoda yaptırdık ne guzel uyudu snra uyandı emzırdım burnunu açtım altıda temiz ama uyumuyor işte bızde saldık babasının kucagında tv ızlıyor benımde çok uykum var yatayım bari

ya kizlar ben de cok bunaldim. kac gecedir en uzun uyudugu 1 saat 40 dakika. uykuya da dalamiyo bi turlu. zombi gibi dolasiyorum ortalarda. bazen gunleri karistiriyorum. gece emzirmeye kalkinca kafam dusuyor uykusuzluktan. annanem vefat ettiginde memlekete gidip 2 hafta kaldik,huyu değişti sanki. ya da sadece oyle denk geldi. dislerimi sıkmaktan olusan agriya dayanamaz oldum. tum kaslarim kaskati yaa. nasi duzelirki bu durum? isin kotusu sunu yap deseniz deneyemeyecek kadar yorgunum. bunyede can kalmadi. ruh cekildi sanki. annanemin olumunu bile hissettirmeden yasadim sutumu etkilemesin diye. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

başın sagolsun canım kaç aylık bebiş sadece anne sütümü doyup doymadıgı ve gazı olup olmadıgı önemli onun dışında bırde diş etkenı var tabıkı bızımkıde uyandı yarım saat uyumuştu hala uyanık eşim yatak odasında fön sesi açtı kıkı kıkı gülüyor banamısın demiyor valla

5 aylik canim. anne sutu sadece evet doymuyor belki de memeyi bosaltmiyor artik iiihhhhh diyor kendini geri cekiyor azicik emip. turlu turlu oyunlar bana misin demiyor. gaz degil de dis sanirim el hep agizda. salyalar da cabasi. su jeller icin kalpte ritim bozuklugu yapabildigi tespit edilmis dedi tanidigimiz eczaci. galiba agrisini cekecek artik. hayir dislik de tutamiyor ki sogutulanlardan aldim o hosuna gidiyor ama sen tutucan agzinda. gece bagirarak uyaniyor kuzum nasi bi agrisi varsa(

Aspiratöre ne dersiniz :)

Biz de ayri sehirlerdeyiz cok sukur ama bi geldi mi bi hafta kaliyo sinir basiyo bana

Sana da iyi geceler.
Bebişi uyuttum bakalım 21.30 da. Gece başladı. Dün gece 00.30.dan 08.30 a kadar 5 kez uyanmıştı. Bakalım bu gece vardiyasında kaç kez kalkacak. Sabahlar olmasın.

21.30da uyuttum 30 dakika sonra uyandı. Tekrar uyut uyan v.s derken 22.30 da mutfağa gidip geldigimde tamamen uyanmış bağırıyordu. Sakinleşmeyince mutfakta yemek yerken yanımıza koyduk. Tekrar uyut besle derken saat 01.00 da uyudu. 1.5 saat sonra uyandı. Du bakalım 03.00 da uyudu. Sonra neler olacak ?

Ayni ayda ayni durumdayiz. Yeni dogan gibi 2 saatte 3 saatte bir kalkiyor hem de ortalığı yikiyor aglamasiyla. Doymayla ilgili degil bence çünkü dolu dolu süt var ve bitirmiyor bile bir memeyi. Ben de disten supheleniyorum. Allah yardimcimiz olsun.

Ay o sorun var bende ondan olamiyo iliski doktor yazmadi da bise bize.
Ya doktoruna ya bi eczaciya sor bir seyler kullan bence. Birkac kullanimdan sonra hemen fark ediyor eski nemi geliyor ins. Öteki türlü nasil aciyordu öyle, ilk geceki kadar vardi acisi agrisi..

Canim annen calisiyormus ama kv yok mu? Gorumce fln?
Isin cok zormus senin, uzuldum arkadasim arada birkac saatligine oyun ablasi alsan kimse yoksa?
Zaten bütün problem orda. Kv ile aynı yerde oturuyoruz. Daha lohusa iken faydasını göremedm bir sürü laf söz... 3 kere farklı günlerde "anne günde 1-2 saat gelip baksan ya da salladan ben de işimi yaparm" dedim cvp şu: " aaa sen söyle ben gelir bakarım tabi GECELERİ" aklı fikri gece bizde. Annem haftasonu gelirse 1 gece kalıyo yakın oturmuyoruz pek annemi kıskanıyo kalıyo diye... Hatta şöyle söyliyim oğlum çok gazlıydı geceleri krize girerdi bn de ağlardım uzun süre böyle geçti. Annem o zaman izinliyken falan hep ağlarken pışpışlayıp susturmaya çalışıyodu ben sıkılmayaym diye. Kv şöyle dedi: annen ne kadar dayanıklı. Bnm hiç içim götürmüyo çok üzülüyorm.... Sanki annem üzülmüyo o da bn üzülmeyeym diye dirayetli duruyo. Amaaaan işte böyle bi kv. Daha neler var da... Görümce yok. Oyun ablası fikri de çok güzel bnm için ama şuan için imkan yok pek hem bulma konusunda hem de kv yanda olunca biraz sıkıntılı. Keşke mümkün olsaa

Bzm de bu düzelmiş hali önceden hele hiç kalkamıyodm yanından sallamayı bıraktığım an kıyamet kopuyodu. Şimdi sallamayı bıraktım da en azından uyurken bulaşk, mama fln haxırlayabiliyorm. İnsan şükretmeli bence. Bn de şükrediyorm en azından sağlıklı diye binlerce şükür

Cnm ben de deniyorm bu aralar daha çok yerde yuvarlanıyoruz oyuncaklar şarkı söylemeler falan 10 dk kucaktan inse kardır bnm için şuan

Cnm se

cnm senin bebiş şu an tam kaç ay kaç günlük?
18 eylül doğumlu cnm perşmbe 5. ay dolacak

Bnm de kendi çenemden başım ağrıyo:)
Erken yatıyomuş seninki yine maşallah ama o saatte yatınca kaçta kalkıyo sabah??

İnşllh uzuuuun uzuuun uyur cnm bebiş

Bu arada kızlar yanlış anlaşılmasın oğlumu çooook seviyorm zaten sevilmese nasıl bakılır ki. İyi ki var. Yavrum ne yapsın ya yapısı öyle ya da bizler yüzünden huy ediniyo. Dediğim gibi sağlıklı herşeyden önce binlerce kez şükürler olsun ama insan yorgun olunca sinirler çabuk yıpranıyo. Yine de oğluma söylenmiyorm da kendime söyleniyorm bol bol.ama gerçekten zor bi bebek ve çevremdeki insanlara bunu anlatmak istemiyorm şikayet eder gibi. Hoş 2-3 saat geçirdikten sonra anlıyolar da sonra herkes kaçıyo. Aç galiba ya da aaa ne istiyoki diyolar gezmrk istiyo diyorm oturmayı sevmiyo, Çok ağır diyolar toplasan 1 saat taşımıyolar :) bn kucağa alıştırmadım hep emzirdim yatırdım yani illaki kucağımda sevdim tabiki de öyle bütün gün kucağımda odaları falan dolaşmadık ama gelen giden sağolsun...aynı zmnlarda çocuk büyütenlerden başka kim anlayabilirki beni?? Kusura bakmayın lütfen sadece hepinizin samimi olduğunuzu düşünerek bu kadar detaylı paylaşımlarda bulunuyorm. Desteğiniz için hepinize çok çok teşekkr ederm kızlar. Sizlere de bebişlerinize de güzelll, uzuuun, dinlenmeli uykular olsun...

bu durumu tam 5 aydır yaşıyorum. 3-4 saat uyku nerdeyse yok gibi. Çaresi nedir bilmiyorum. Eşim ve annem dshil kimseye artıķ birşey demiyorum. Kimse anlamıyor, üstüne şikayet eden kişi oluyorum ve eleştiriliyorum. Tek dileğim cocuğmun sağlikla büyüdüğünü görmek. Elbet uykular da beslenmesi de düzene girer. Artık kimseye birsey demiyorum. Buraya yazıyorum rahatlıyorum. Burada bir nebze olsun anlayan birileri olduğunu bilmek iyi geliyojr

03.00 da uyudu ve 03.35 uyandı. Ne ya
ptıysam dalamadı tekrar. Kalktık gezdik olmadı ışığı açtık yine gezdik olmadı. Gaz çıkarırken kustu. Üstünü değiştir,sakinlestir derken saat 05.00 oldu. Yeni uyudu.

Yvzbt canim sabah 6.30-7 gibi uyaniyo gece de nerdeyse saat basi kalkiyo emmek icin mi yoksa aliskanlik mi oldu anlayamadim

Senin de zormus ayni yerde kv ile.. Benimkinin kizi yok, bn soylediklerini ve acimasiz elestirilerini biraz da buna bagliyorum. Kizi olsa biraz daha anlayisli olurdu diye dusunuyorum.. Bazen oyle laflar ediyo ki cildirmamak elde diil bi de laf da anlatamazsin.. En iyi anne o, en akillo cocuklar onun cocuklari, en zor buyuten de o.. Herseyin en iyisi onun yani baska kimse bisi bilmiyo yada haketmiyo.. Amaann birsuru sacmasapan sey iste.. Herkesin ki farkli bi imtihan..

Ayy benimki de tam tersi butun gun kucaginda gezdiriyo bi de gezmek istiyo nolcak gezdir diyo aynen bana da her dedigi batiyo, her yaptigina sinirlerim hopluyo.. Esim sn takinti yaptin diyo ama bn engel olamiyorum kendime
Gelen kim olursa olsun bunu kendi anneme babama bile diyorum çok kucakta tuttuklarinda yatırın artık alismasin diyorum. Herkes gidiyor esimiz bile bütün gün evde biz onlarla baş basayiz. Geride kalanı düşünen yok tabii. Hem kucakta tutmak evmek ilgilenmek demek değil ki bunu gelenwlre de güzel bi dille anlatmak lazım

Canım bebeğini sallıyor musun benim kız da öyleydi sürekli kipirdanir mirildanir gibi yapardı tüm gece tabii insanın kulağı hep onlarda verimli şekilde uyuyamiyosun. Sallamayi bıraktım daha uzun ve derin uyumaya başladı. Bi dene bence evet birkaç gün zorlar seni ağlar çok sallanmak ister ama sonra iyi ki yapmışım dersin. Yani ben de öyle oldu en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…