Ben de bilerek girmiyorum facebooka, tadi kacali cok oldu, zaten bi de esimin kiz kardesi ve sulalesi arkadas olarak ekleyince cekilmez oldu (bari sanalda rahat birakin be de mi). En son kv facebooku kesfetti, gencler gibi telefon elinden dusmuyor tobe ya rabbiBenim face hesabim yok gitmeyin buradan tek sosyallestigim yer burası bura olmasaydı şuan iki taşı birbirine surtup ateş yakmaya çalışıyordum belkide
Ah canim ben boyle degildim her seyi catir catir konusan biriydim ya, valla esim isin icinde diye bi tirsma geliyo niyeyse. Dedigin gibi emanetlerimize iyi bakmak icin cekinmemek lazim aslinda. Ben basta biraz aykiri davrandim bunlara, hoslanmadilar (hala da bu yuzden beni sevmezler), simdi ondan bi cekinme geldi bebek olunca. Dahasi var, rahatsizlanip hastanede yattigimizda benim 15 yil tip okumus 90 cocuk buyutmus kv, bebege takilmasi gereken tedavi cihazini taktirmadi bana ve ben yine mal gibi sessiz kaldim bi sey diyemedim, sonra o kadar kizdim ki kendime...
Benimki bugun ana kucagindan asagi indimutfaga gittim bi geldim meyve suzgecini dusurmus kolunun uzerine inmis ben gelene kadar atti totoyu da asagi ödüm koptu bu arada bebeisler geri geri emeklermis cogunlukla basta benimki de iiih ih diye diye gidiyo
Arkadasinki de direk koştuBende hep oturarak geri geri emeklemişimbakalım kızım bana mı çekecek
Arkadasinki de direk koştubakalim biz nelerle karsilasacagiz :)
Bebişlerinizi uyutmak için hangi beyaz gürültüleri kullanıyorsunuz?
Aslında kv ile çok içli dışlı değiliz ben heo mesafemi korudum eltimle mesela daha yakınlar. Ev falan temizlenecwğinde bana diyemez eltime der. Doğum yaptım kızım çok ağlıyordu 3. Gün emziğini bala pekmez batırdı acemiliğime geldi bişey diyemedim sonra burayı okudukça tecrübelendikçe aslında verilmemesi gerekiyormuş.
Neyse 3. Ayda çorba verecekti,sonra kucağına oturttu, ek gıdaya daha geçmedik geçen gün labne peyniri verdi, ayağını yere bastırdı, bezinin çok sık değiştiriyormuşum sanki kaka mı yapmış, dahası Evimin düzenine karışmam başladı ve hepsinde de ciddi sesimi yükselttim. Ben 4 çocuk büyüttüm diyo.. Dr ne bilirmiş diyo..
1.5 aylıkken hastanede yattı kızım. Telefon ediyo gelmemize gerek varmı diyo valla siz bilirsiniz dedim ne diyim.. KP daha sevmiş değil...
Uzun oldu ama içimi döktüm..
Süpersin valla :) Bizimki doğduğundan beri elektrik süpürgesi yanında çalışırken horuş horul uyurdu. İki gündür elekterikli süpürge çalıştığında çığlıkla ağlıyor yattığı yerden. Elini tutup çalıştırdım gene ağlıyor katıla katıla. Ne zaman kızı kanguruya koyuyorum elektrik süpürgesini çalıştırıyorum ses çıkmıyor. Birgün resmimizi çkip koyacağımBizdeki tek gürültü oğlana ait o da beyaz değil bildiğin zifiri karanlık
Arkadaşlar iyi geceler biz bir haftadır ek gıdaya geçtik birkaç gün meyve suyu verdim sonrada püre halinde verdim armut elma muz dünde havuç haşladım kendi sütümle karıştırıp biraz verdim oğlum 3 gündür kaka yapamıyordu kabiz olmuş çok ağladı dün geceden beri ıkındi sonra uyuya kaldı bugunde biraz kaka yaptı katiydi kıyameti kopardı çok ağladı yavrum nasıl ıkındi biraz yaptı aksam ustu tekrar yapti biraz aglayarak dr.aradım ek gıdaya geçişte olur dedi zeytinyağı ver dedi bide makatina masaj yap dedi bişe olmaz korkma dedi bendede internetten araştırıyorum ne iyi gelir diye ek bişe vermekten korkar oldum kayısı haşlayıp Blender dan geçirip sabah verecem napsam arkadaşlar ne versem daha iyi olur
Arkadaşlar iyi geceler biz bir haftadır ek gıdaya geçtik birkaç gün meyve suyu verdim sonrada püre halinde verdim armut elma muz dünde havuç haşladım kendi sütümle karıştırıp biraz verdim oğlum 3 gündür kaka yapamıyordu kabiz olmuş çok ağladı dün geceden beri ıkındi sonra uyuya kaldı bugunde biraz kaka yaptı katiydi kıyameti kopardı çok ağladı yavrum nasıl ıkındi biraz yaptı aksam ustu tekrar yapti biraz aglayarak dr.aradım ek gıdaya geçişte olur dedi zeytinyağı ver dedi bide makatina masaj yap dedi bişe olmaz korkma dedi bendede internetten araştırıyorum ne iyi gelir diye ek bişe vermekten korkar oldum kayısı haşlayıp Blender dan geçirip sabah verecem napsam arkadaşlar ne versem daha iyi olur
Ne bileyim. Kavanoz olur ver dedi. Kaşık deyince suratını ekşitti. Belki sonra olabilir de şimdi olmaz herhalde...Doktordan doktora değişiyor işte Can'ım. Her doktor farklı söylüyor.
Bende de aynı vaka geçen gün ağzına şekerli leblebi sokmuş yalatıyordu. 4 çocuk 4 torun büyütmüş de yıllar yıllar önceeee... Allahtan eşim bu konuda benle. Anne ne yapıyorsun sen verme dedim. Durdu.
Bir de KAYNANAM çocuğumu yastık döver gibi seviyor. Neymiş böyle sevmek hoşuna gidiyormuş. Kaç kere öyle sevme dedim usuleten, ama nato mermer nato taş. Onlara gittiğimizde, onlara göre seviyorlar bana göre eziyet ediyorlar. Kızım ne zaman sıkılıp yaygarayı basacak diye bekliyorum. O da zaten çok uzatmadan yaygarayı basıyor. Geçen gittiğimde kp yerlerde kuvarlıyordu. KAYNANAM pattıdı pattıdı diye sevince kız da en sonunda bastı çığlığı. Zaten midesi rahatsız kaç defadır diyorum fazla zıplatıp hoplatmayın midesi kötü çıkarıyor diye. Sanki duvara konuşuyorum. En sonunda bu gittiğimizde kustu. Bende " Ne zaman kusacak diye bekliyordum zaten" deyince buz gibi hava esti.
Esas size başka bomba görümcemle benim aramda 4 ay var. Önce ben doğurdum. Benimki kız onunki erkek. KAYNANAM bize pembeli grili hırka ördü. Aynı ipten oğlana da örüldü. Annem sunny babynin cibinlikli beyaz park yatak almış. Aynısının o kadar benzeri oğlana alındı. Kardeşim oğlunun bir tane mavi hırkasını vermişti. Kv de örgü örüyor. Hırkayı gösterip, anne bunun gibi bize bir tane örebilir misin? dedim Olur dedi. Hiç sormadan etmeden kalktı aynısını görümcemin oğluna ördü. Sinir oldum sinir. Onu gördüğümden beri eşimin beynini ütüyorum bu ne ya diye. Geçen karşı komşum pembe çok şık bir yelek örmüş. Onun geldiği gün özellikle giydirdim. Eşime de söyledim. Şimdi bundan da örür kesin diye. O da örerse oğlan kız olur dedi. Ben de yok kız olmaz ib... olur dedim. Ya manyaklar valla bunlar, bu kadar görgüsüzlük yoktur herhalde. Karşı komşuma anlattım. Kadıncağız da sinir oldu. Şimdi habire kıza örüp örüp veriyor. Bende giydirip giydirip "Komşu annesi ördü" diye kinayeli kinayeli söylüyorum. Off ne şişmişim.
Bende aynısını yaptım. Şimdi gece uyku zamanı geldi mi mızırdanıyor Zaten saatini de biliyoruz. Ona göre ayarlıyoruz uykuyu ve bezlemeyi. Hiç sallamadan elini tutup uyutuyorum. Ne gündüz sallandı ne de gece doğduğundan beri. Bir kaç kez kv lohusayken baktım beşiği deli gibi sallaıyor. Kaç kez sallama deyip durdurdum. Eğer bir alışsaydı valla bu sefer gırtlaklardım herhalde. Bir yazı okumuştum. Bebekler sallanmayı sever ama sadece anne karnındaki sarsıntı kadar diye. Gerçekten de öyle...Tracy hogg yöntemi.Kitabını aldım önce bi haftada hatmettim bildiğin ders çalıştım yni notlar falan çıkardım. Canım ben gündüz uykusunda başladım ilk gün 40dk ağladı sonra sızdı kaldı ama çok uyumadi. Ağlıyor mexbur çünkü bilmediği bisi yapıyorsun. Yani aman aglamasin diye dusunuyosan hiç başlama kadın da zaten öyle demiş iki gün sonra birakacaksan boşuna bebeğini aglatmis olursun diye. Gece de yatirdim yatağına pis pis yaptım emzikle uyur hep. Tabi bi süre sonra ağladı kendi çocuğunu tanirsin yani ağlama derecesine gore kucagima alıp sakinlestirip bida yatirdim. İlk gün 40dk sonra 30 sonra 20derken şimdi yatırıp emzigi verip çıkıyorum? Gece de uyanınca veriyorum emzigi alıp dalar bazen de ağlar hemen kucağıma alıp susunca yatiriyorum hemen. Gece uyanmalari da azaldi. Bde biz odasini ayirdik çocuk bizden rahatsız oluyormuş heralde. Biraz uzun oldu ama sormak istedigin bisi olursa yazisriz yine. Tüm arkadaşlara diyorum tabii bi anneye bile yardımcı olabilsem yeter biraz uzun oldu ama
Kusura bakma ama yuh dicem ne şekeri yazık bebeğin midesineşükür ki benim eşimde annesine kızar
Kızımın kafasında konak oldu kV yoğurt sürerdik biz dedi sürülür mü bilmiyorum ama banyosundan önce zeytinyağı sürüm geçti.
KP zaten uzaktan bile sevmesi daha küçük çocuk sevmezmiş çünkü. ElTim söyledi
KV de allahtan hırplamaz. Küçücük bebekleri niye öyle severler hiç anlamam sevmelwrinde istemem..
Bebeğine güzel örgüler örülünce belli kıskanmışkomşun bence hep kızların giyebileceği türden örsün:))
mukut31 sarı Kaysi niye olmuyor canımben vveriyom dazzararı ney iki kez 3 kaşık suyundan verdim bisey olurmu
Ya kardeşimin verdiği hırka oğlundan kalmaydı. Ne bileyim böyle yapacağını. Komşum süslü püslü şeyler örüyor valla. Ya oğlana yazık kimlik bunalımına girecek bunların edepsizliklerinden.... Yazık çocuğa
Sarartıp güzel göstermek için karpit koyuyorlar bir tür kimyasal. O yüzden gün kurusu iyi. Doğal çünkü
gözünüz aydin dirimcim çok sevindim :)kizlar bizimde disimiz patladi:)
mutluluktan prk bir duygulandim:)
5 ay 8 gunluguz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?