2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Yazık işte düşüncesizlik..

Kızın büyüyüp etek elbise giydiğinde ne yapacaklar bakalım
Şimdi bekliyorum kız büyüsün gidip ona prenses yatakları var ya süslü püslü cibinlikli falan onlardan alacağım.Bakalım ne yapacaklar. Şimdiden süsleyip püsleyip götürüyorum özellikle. Geçen bize geldiler. Bebek arabası -ben evde odalar arası kullanıyorum şimdilik-başka odadaydı. Gittim özellikle onların olduğu yere getirip verin oturtalım dedim. (bende çok fenayım ) Hemen araba süzüldü. Kızın suratına bakılarak, kızımın arabası da pek güzelmiş dedi. Bakalım onu da alacaklar mı? Bir de kırmızı mı olacak?

2 gün önce sevgililer gününde eşime senden hiçbirşey istemiyorum. Beni mutlu etmek istiyorsan bu işi onların yüzüne vurursun dedi. O da kızıyor. KIZILAY mı dağıtıyor diye.

Ya bir görsen hadi şimdi biraz büyüdü. Daha küçücüktü gene öyle seviyordu. Birşey desem bir türlü demesem bir türlü. Ama çocukalr bu kadar çok sıkıştırılmayı sevmiyorlar zaten. bir kaç ay sonra İNNNŞŞŞŞAAAAALLLLAHHH daha gördüğü gibi ağlamaya başlayacak.

Kızlar oğlum son günlerde istisnasız her gece uykusunda ağlıyor bağıra bağıra. Ama uyanık değil ve uyanmıyor. Nedendir ??

Ne kadar ugrassalar boşerkek kkıyafetleri kizlarinki gibiddeğil mağazalarda hala gözüm kız elbiselerinde. Canım onların yanına hep süslü elbiselerle çıkar bide yanlarında çok çabuk nazar degiyo prensesime de

Bak görürsün yataktan alırlar

Benim kV de eltimin çocuklarının bezine kadar almış bize 1 2 kıyafet battaniye falan o kadar. Almasın zaten yoksa şunu aldım bunu aldım der

Bak görürsün yataktan alırlar

Benim kV de eltimin çocuklarının bezine kadar almış bize 1 2 kıyafet battaniye falan o kadar. Almasın zaten yoksa şunu aldım bunu aldım der

Fatih Ürek'in 6 mı 7 mi ne ablası var. Tek erkek yani. Derlerki bunu süsleye süsleye bu hale geldi. Bunlar bu kafayla giderlerse çocuğa acırım

ruya mi görüyor acaba ?
son günlerde ve her gün.. Öyle mıy mıy ağlama değil bağıra bağıra. Ağrı sızı olsa uyanır..

Birkaç kere benim kızımda da oldu çok ağladı nette araştırdım gece terörü diye bişey okudum Dr sorucam
Bu ay kontrole çağırmadı bizimki, 6. Ayda gelin dedi. Yapabileceğimiz bişey var mıdır acaba

dogrudur.bizmkine oldu bugun birden korktu neye nasıl anlamadım bir metre otemde bakicisindaydi salliyordu ayaginda nasıl aglamak boncuk boncuk sakinleşti ama sürdü biraz .

Arkadaşlar,

Kim sordu hatırlamıyorum ama bugün doktora vegaferonu, parabeni ve diş boyamasını sordum. Yarım ağız birşeyler söyledi. Ferro sanolu önerdi. Bu etkisini 3 ayda gösterir, vegaferon ve ferrum hausmann 5-6 ayda etki eder dedi. Bende eczacıya sordum. Ferro sanolun şurubu var damlası yok dedi. Tadı acıymış. ??? Ayrıca burda bir arkadaş nutrigen ferro.... marka demir ilacından bahsetmişti. Saşe olandan. Onun içinde paraben yok bugün eczacı arkadaşla baktık. Yalnız 6. aydan sonra veriliyor. içinde 30 adet var. günde 1 kez veriliyor ve fiyatı 29,5 tl.

Ben diğer doktora da vegaferonu sordum. Tam kesin konuşmuyorlar ya. Sanki hepsi ağız birliği etmiş gibi. O da ek gıdalar biraz otursun. mide alışsın vegaferonu 2 damla gün aşırı 1 hafta sonra 2 damla hergün, sonra 4 damla gün aşırı sonra 4 damla hergün şeklinde dedi.

Ama ben şu yukarıda nutrigen marka demir ilacından almayı düşünüyorum. Eczacı da ben bu markanın diğer ürünlerinden de çok memnunum dedi. Balık yağları, vitaminleri falan da varmış.

Şimdi de ben size sorayım :)

Tatlı yoğurt nasıl mayalanır kıza verdim bize mayaladığım yoğurttan ekşi biraz püskürttü hepsini. O yüzden de bugün deneye başladık. Mutfak laboratuar gibi. Torku günlük süt ile maya tutmadığını gördüm. SEK günlük süt ile tutuyor. Bugün 6 farklı yoğurt denedim. Sek günlük süt aldım, torku günlük süt aldım. Sütaş bebekler için activia gibi bebemix çıkartmış ondan aldım. Varyasyonlar: sek-evdeki yoğurt,sek-bebemix,torku-evdeki yoğurt,torku-bebemix, formül mama-evdeki yoğurt,formül mama-bebemix şeklindeydi. Torkular tutmadı koyu ekşimtrak süt gibi oldu. Bebemixli olanlar salyalandı. Formül mama olanlar iğrenç oldu. Elimde kala kala gene sek-evdeki yoğurt varyasyonu kaldı o da gene hafif ekşi oldu.

Fikri olan var mı? tatlı yoğurt için... Olmazsa acitivia ile tekrar mayalayıp birkaç kez mayadan maya çıkartacağım ama belki daha kolayı vardır.

Bu arada süt sıcaklıkları küçük parmak dayanacak kadar 3,5 saat fırında sabit ısıda oldu bunlar

Ben sormustum tesekkur ederim. Sase olan daha mantikli sanirim ondan almali.

mukut31 Çok sevinirim, cuma günü de yakana yapışırım demedi deme uykuda sıkıntı yok sorun uyurken (gece uykusuna geçtikten yaklaşık yarım saat sonra) bağırarak ağlaması ama uyanmıyor. Daha önceleri yok
tu son günlerdeyse hhep var

ayy kv ler yineee. Bnmki 3 haftadır yan tarafta oturmasına rağmen gelmiyodu beni sinir etmişti çok eşim de söylenmişti. Neyse geçen hafta kaynım getirdi bn de çok samimi olmadım ama evi e gelene de tafra yapmadım yüz buldu hergün geliyo yine yarım saat max çocuk sevmeye. Demiştim sizlere oğlum hep ayakta duracak kıyameti kopartıyo yoksa diye. Eve gelene biraz gülüyo falan 5 dk oturuyo kucakta sonra başlıyo huysuzluğa. Her seferinde aaa bi sıkıntısı var bilmem ne diyo anlatamıyorm oturtuyo kucağına tv izletiyo bn de izletmiyorz diyorum her seferinde. Esas mesele her ağladığında acıkmış bu açlık ağlaması diyo bn de yeni yedi diyorm yaaa bi sıkıntısı var diyo bn de uykusu var diyorm belli bu uyku ağlaması diyo. Kafayı yemiş. Bu arada oğlumun yanında konuşmalarımıza dikkat etmeye çalışıyorz ama Allah affetsin "babaanne kötü" diyorum aksine babaanneci olur çocuklar bi süre onu da biliyorm da benimki züğürt tesellisi :)

mukut31 nasıl tatlı olduğunu bilmiyorm yoğurdun ama bnmki hep tatlı olurdu. 2 defadır ekşi oluyo bn de çözemedim sanırım koyu olsun diye mayasını fazla koydum

Dediğim gibi idrar tahlili için doktoru yakalamam gerek. Aklımda inşallah soracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…