ayy kv ler yineee. Bnmki 3 haftadır yan tarafta oturmasına rağmen gelmiyodu beni sinir etmişti çok eşim de söylenmişti. Neyse geçen hafta kaynım getirdi bn de çok samimi olmadım ama evi e gelene de tafra yapmadım yüz buldu hergün geliyo yine yarım saat max çocuk sevmeye. Demiştim sizlere oğlum hep ayakta duracak kıyameti kopartıyo yoksa diye. Eve gelene biraz gülüyo falan 5 dk oturuyo kucakta sonra başlıyo huysuzluğa. Her seferinde aaa bi sıkıntısı var bilmem ne diyo anlatamıyorm oturtuyo kucağına tv izletiyo bn de izletmiyorz diyorum her seferinde. Esas mesele her ağladığında acıkmış bu açlık ağlaması diyo bn de yeni yedi diyorm yaaa bi sıkıntısı var diyo bn de uykusu var diyorm belli bu uyku ağlaması diyo. Kafayı yemiş. Bu arada oğlumun yanında konuşmalarımıza dikkat etmeye çalışıyorz ama Allah affetsin "babaanne kötü" diyorumaksine babaanneci olur çocuklar bi süre onu da biliyorm da benimki züğürt tesellisi :)
mukut31 nasıl tatlı olduğunu bilmiyorm yoğurdun ama bnmki hep tatlı olurdu. 2 defadır ekşi oluyo bn de çözemedim sanırım koyu olsun diye mayasını fazla koydum
Ya ne demezsin :) başa çıkamadım en sonunda şişelere fiyat etiketi yapıştırıp üstlerine yazdım. Yoksa nerden bileyim bu kadar şeyi. Ben tattım, bir de eşime tattırdım bunlar ne beee... dedi :)mukut31 cnm bu arada baya azimlisin :)) maşallah
Merhaba, tatlı yoğurt yapmak için maya miktarını az tutun ve mayalam süresini 3,5-4 saat civarında azaltır. Umarım olur. Genelde böyle yapıyorum.Şimdi de ben size sorayım :)
Tatlı yoğurt nasıl mayalanır kıza verdim bize mayaladığım yoğurttan ekşi biraz püskürttü hepsini. O yüzden de bugün deneye başladık. Mutfak laboratuar gibi. Torku günlük süt ile maya tutmadığını gördüm. SEK günlük süt ile tutuyor. Bugün 6 farklı yoğurt denedim. Sek günlük süt aldım, torku günlük süt aldım. Sütaş bebekler için activia gibi bebemix çıkartmış ondan aldım. Varyasyonlar: sek-evdeki yoğurt,sek-bebemix,torku-evdeki yoğurt,torku-bebemix, formül mama-evdeki yoğurt,formül mama-bebemix şeklindeydi. Torkular tutmadı koyu ekşimtrak süt gibi oldu. Bebemixli olanlar salyalandı. Formül mama olanlar iğrenç oldu. Elimde kala kala gene sek-evdeki yoğurt varyasyonu kaldı o da gene hafif ekşi oldu.
Fikri olan var mı? tatlı yoğurt için... Olmazsa acitivia ile tekrar mayalayıp birkaç kez mayadan maya çıkartacağım ama belki daha kolayı vardır.
Bu arada süt sıcaklıkları küçük parmak dayanacak kadar3,5 saat fırında sabit ısıda oldu bunlar
son günlerde ve her gün.. Öyle mıy mıy ağlama değil bağıra bağıra. Ağrı sızı olsa uyanır..
Bu ay kontrole çağırmadı bizimki, 6. Ayda gelin dedi. Yapabileceğimiz bişey var mıdır acaba
Canım benimki de öyle oluyor ciglikli bi ağlama sanki kotu bisey olmuş gibi 3 ayda başladı bu ve dikkat ettim yabancı bi eve gittiğimizde uyandığında başkasını gordugu günler öyle agliyo daha geçen hafta oldu gorumcemi gördüirkildi oönce o gece uyuttum yarım saat sonra çığlıklarla uyandı
Canım gece terörü genelde 2yaşında falan meydana çıkar. Yani ayaklanincaBirkaç kere benim kızımda da oldu çok ağladı nette araştırdım gece terörü diye bişey okudum Dr sorucam
Uykular düzene girdi derken iki gecedir saat başı kalkar olduk yaagözler kapalı emzik veince gidiyor ama kurmuş gibi tam bi saat sonra gene aynı şey. Bekledim başında dalinca emzigi çektim gene olmadı. 3te gitmedim yanına ya da 5ti hatirlayamicam şimdi biraz ağladı biraz mirildandi sızdı sonra. Sabah da kıpkırmızı gözler hem uykudan hem aglamaktan bakıyor öyle. Ben de baya ayakta tuttum simdi yatirdim direkt gitti. De tabii uyanır bi 40dkya bi ağlama krizi sakinlesirse uyur gene. Amaan benimki erken gelen baharmis sanırım ne çok sevinmiştim kendi uyuyor diye
Nette yoğurdun ilk mayasını nohuttan yapıldığını okudum. Hatta blogun birinde tarif de vardı. Bebeğinizin ilk yoğurdunu böyle yapın diye. Aynı yoğurt Mayalar gibi yapılıyor ama mayasını yoğurt değil nohut koyuyosun. Yazar ilkinde tadı ve kıvamı yaralayamazsınız bile en geç 4.de olur diye yazmış. Biz daha tam olarak geçmedik ben denemedim ama çok da merak ettim bigün delicemBak olabilir bende aynı hatayı yapmış olabilirim. Bir de süt sıcak gelmiş olabilir. Gene bana activia yolları gözüktü. 1 lt süte 2 tatlı kaşığı activia yoğurdu yeme de yanında yat
Bazıları sağlıklı bulmaz ama açıkta satılan sütlerden niye denemediniz? Meraktan soruyorum onlar da genelde daha güzel tutar güvenilir bi yerden aldıktan sonra hele sorun olmanı sanmıyorum. Bir de şunu belirteyim eşim veteriner süt fabrikalarına teftişe giderler. Bazı markalar antibiyotikli süt satarlarmış. Torku Sütaş'ta yok diyor. Sek demişsiniz onun Hakkı'nda bilgim yokYa ne demezsin :) başa çıkamadım en sonunda şişelere fiyat etiketi yapıştırıp üstlerine yazdım. Yoksa nerden bileyim bu kadar şeyi. Ben tattım, bir de eşime tattırdım bunlar ne beee... dedi :)
. Ekşi olmayan yoğurt yapmak için mayalarken içine bir fiske şeker atın karıştırın hafif , öyle mayalanmaya bırakın krema tadında çok güzel oluyor.Mayalama suresinide uzun tutmayin akşam 6 da sardiysaniz 11-12 de kaşık sokmadan dolaba koyun ertesi güne kadar kalsın kalıp gibi olur..Şimdi de ben size sorayım :)
yoğurt nasıl mayalanır kıza verdim bize mayaladığım yoğurttan ekşi biraz püskürttü hepsini. O yüzden de bugün deneye başladık. Mutfak laboratuar gibi. Torku günlük süt ile maya tutmadığını gördüm. SEK günlük süt ile tutuyor. Bugün 6 farklı yoğurt denedim. Sek günlük süt aldım, torku günlük süt aldım. Sütaş bebekler için activia gibi bebemix çıkartmış ondan aldım. Varyasyonlar: sek-evdeki yoğurt,sek-bebemix,torku-evdeki yoğurt,torku-bebemix, formül mama-evdeki yoğurt,formül mama-bebemix şeklindeydi. Torkular tutmadı koyu ekşimtrak süt gibi oldu. Bebemixli olanlar salyalandı. Formül mama olanlar iğrenç oldu. Elimde kala kala gene sek-evdeki yoğurt varyasyonu kaldı o da gene hafif ekşi oldu.
Fikri olan var mı? tatlı yoğurt için... Olmazsa acitivia ile tekrar mayalayıp birkaç kez mayadan maya çıkartacağım ama belki daha kolayı vardır.
Bu arada süt sıcaklıkları küçük parmak dayanacak kadar3,5 saat fırında sabit ısıda oldu bunlar
Mrb kızlar millet ayağında sallanmayı bıraktırmaya çalışır ben alıştırmaya calisiyorum cunku bnm kız sadece emerken uyuyor evde neyse de Bi misafirliğe gittiğimizde baska odaya gec yarım saat emzirirken uyutmaya çalış sonra kucağından indirince aglasın hic olmazsa ayakta sallarsam insanların yanında otururum hem muhabbetimi eder hem de uyuturum uyandikcada sallarım biraz uykuya devam eder diye düşündüm kotu mu yapıyorum acaba
Aynen o süpürgeden korkma bizde de çıktı. Görünce ağlıyor artık. Severlerdi hani o sesiSüpersin valla :) Bizimki doğduğundan beri elektrik süpürgesi yanında çalışırken horuş horul uyurdu. İki gündür elekterikli süpürge çalıştığında çığlıkla ağlıyor yattığı yerden. Elini tutup çalıştırdım gene ağlıyor katıla katıla. Ne zaman kızı kanguruya koyuyorum elektrik süpürgesini çalıştırıyorum ses çıkmıyor. Birgün resmimizi çkip koyacağım
Senin gibi şeker karşıtı bi insanın bebeğine şekerli leblebi vermek ha, kaynanan gerçekten laftan anlamaz biri galiba canım.Bende de aynı vaka geçen gün ağzına şekerli leblebi sokmuş yalatıyordu. 4 çocuk 4 torun büyütmüş de yıllar yıllar önceeee... Allahtan eşim bu konuda benle. Anne ne yapıyorsun sen verme dedim. Durdu.
Bir de KAYNANAM çocuğumu yastık döver gibi seviyor. Neymiş böyle sevmek hoşuna gidiyormuş. Kaç kere öyle sevme dedim usuleten, ama nato mermer nato taş. Onlara gittiğimizde, onlara göre seviyorlar bana göre eziyet ediyorlar. Kızım ne zaman sıkılıp yaygarayı basacak diye bekliyorum. O da zaten çok uzatmadan yaygarayı basıyor. Geçen gittiğimde kp yerlerde kuvarlıyordu. KAYNANAM pattıdı pattıdı diye sevince kız da en sonunda bastı çığlığı. Zaten midesi rahatsız kaç defadır diyorum fazla zıplatıp hoplatmayın midesi kötü çıkarıyor diye. Sanki duvara konuşuyorum. En sonunda bu gittiğimizde kustu. Bende " Ne zaman kusacak diye bekliyordum zaten" deyince buz gibi hava esti.
Esas size başka bomba görümcemle benim aramda 4 ay var. Önce ben doğurdum. Benimki kız onunki erkek. KAYNANAM bize pembeli grili hırka ördü. Aynı ipten oğlana da örüldü. Annem sunny babynin cibinlikli beyaz park yatak almış. Aynısının o kadar benzeri oğlana alındı. Kardeşim oğlunun bir tane mavi hırkasını vermişti. Kv de örgü örüyor. Hırkayı gösterip, anne bunun gibi bize bir tane örebilir misin? dedim Olur dedi. Hiç sormadan etmeden kalktı aynısını görümcemin oğluna ördü. Sinir oldum sinir. Onu gördüğümden beri eşimin beynini ütüyorum bu ne ya diye. Geçen karşı komşum pembe çok şık bir yelek örmüş. Onun geldiği gün özellikle giydirdim. Eşime de söyledim. Şimdi bundan da örür kesin diye. O da örerse oğlan kız olur dedi. Ben de yok kız olmaz ib... olur dedim. Ya manyaklar valla bunlar, bu kadar görgüsüzlük yoktur herhalde. Karşı komşuma anlattım. Kadıncağız da sinir oldu. Şimdi habire kıza örüp örüp veriyor. Bende giydirip giydirip "Komşu annesi ördü" diye kinayeli kinayeli söylüyorum. Off ne şişmişim.
Senin gibi şeker karşıtı bi insanın bebeğine şekerli leblebi vermek ha, kaynanan gerçekten laftan anlamaz biri galiba canım.
Bende de şu model bi kaynana var, kendi ailem bebeğe o kadar çok şey aldı ki, bi gün eşimle bebeğin eksiklerini alıyoruz daha bebek doğmadan, işte küvetiydi filesiydi falan ıvır zıvır şeyler, kv ve kp de yanımızda, bi o zaman kp ben ödeyeyim dedi aldıklarınızı, hepsi o. Şunu da kv aldı ya da ördü dediğim tek yelek tek kazak ne bileyim tek takım yok. Üstüne üstlük bombaya gelin, kv bana bi şey getirmediği gibi, oğluma mevlitte gelip de küçük olacaklardan götürdü ben bunu yeni doğanlara götürürüm diye, görgüsüzlük zor azizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?