2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bak olabilir bende aynı hatayı yapmış olabilirim. Bir de süt sıcak gelmiş olabilir. Gene bana activia yolları gözüktü. 1 lt süte 2 tatlı kaşığı activia yoğurdu yeme de yanında yat

Merhaba, tatlı yoğurt yapmak için maya miktarını az tutun ve mayalam süresini 3,5-4 saat civarında azaltır. Umarım olur. Genelde böyle yapıyorum.

Canım benimki de öyle oluyor ciglikli bi ağlama sanki kotu bisey olmuş gibi 3 ayda başladı bu ve dikkat ettim yabancı bi eve gittiğimizde uyandığında başkasını gordugu günler öyle agliyo daha geçen hafta oldu gorumcemi gördüirkildi oönce o gece uyuttum yarım saat sonra çığlıklarla uyandı

Benimkinde uyanma yok canım. Uykusunda ağlıyor sadece

Uykular düzene girdi derken iki gecedir saat başı kalkar olduk yaa gözler kapalı emzik veince gidiyor ama kurmuş gibi tam bi saat sonra gene aynı şey. Bekledim başında dalinca emzigi çektim gene olmadı. 3te gitmedim yanına ya da 5ti hatirlayamicam şimdi biraz ağladı biraz mirildandi sızdı sonra. Sabah da kıpkırmızı gözler hem uykudan hem aglamaktan bakıyor öyle. Ben de baya ayakta tuttum simdi yatirdim direkt gitti. De tabii uyanır bi 40dkya bi ağlama krizi sakinlesirse uyur gene. Amaan benimki erken gelen baharmis sanırım ne çok sevinmiştim kendi uyuyor diye

Bir gün birgünlerine tutmuyor. Artık düzeldi derken hoop tekrar başa döndüğümüz oluyor.

Özellikle misafirliğe gittiğim zaman huyu değişiyor uyku düzeni falan

Bak olabilir bende aynı hatayı yapmış olabilirim. Bir de süt sıcak gelmiş olabilir. Gene bana activia yolları gözüktü. 1 lt süte 2 tatlı kaşığı activia yoğurdu yeme de yanında yat
Nette yoğurdun ilk mayasını nohuttan yapıldığını okudum. Hatta blogun birinde tarif de vardı. Bebeğinizin ilk yoğurdunu böyle yapın diye. Aynı yoğurt Mayalar gibi yapılıyor ama mayasını yoğurt değil nohut koyuyosun. Yazar ilkinde tadı ve kıvamı yaralayamazsınız bile en geç 4.de olur diye yazmış. Biz daha tam olarak geçmedik ben denemedim ama çok da merak ettim bigün delicem

Mrb kızlar millet ayağında sallanmayı bıraktırmaya çalışır ben alıştırmaya calisiyorum cunku bnm kız sadece emerken uyuyor evde neyse de Bi misafirliğe gittiğimizde baska odaya gec yarım saat emzirirken uyutmaya çalış sonra kucağından indirince aglasın hic olmazsa ayakta sallarsam insanların yanında otururum hem muhabbetimi eder hem de uyuturum uyandikcada sallarım biraz uykuya devam eder diye düşündüm kotu mu yapıyorum acaba

Ya ne demezsin :) başa çıkamadım en sonunda şişelere fiyat etiketi yapıştırıp üstlerine yazdım. Yoksa nerden bileyim bu kadar şeyi. Ben tattım, bir de eşime tattırdım bunlar ne beee... dedi :)
Bazıları sağlıklı bulmaz ama açıkta satılan sütlerden niye denemediniz? Meraktan soruyorum onlar da genelde daha güzel tutar güvenilir bi yerden aldıktan sonra hele sorun olmanı sanmıyorum. Bir de şunu belirteyim eşim veteriner süt fabrikalarına teftişe giderler. Bazı markalar antibiyotikli süt satarlarmış. Torku Sütaş'ta yok diyor. Sek demişsiniz onun Hakkı'nda bilgim yok

. Ekşi olmayan yoğurt yapmak için mayalarken içine bir fiske şeker atın karıştırın hafif , öyle mayalanmaya bırakın krema tadında çok güzel oluyor.Mayalama suresinide uzun tutmayin akşam 6 da sardiysaniz 11-12 de kaşık sokmadan dolaba koyun ertesi güne kadar kalsın kalıp gibi olur..

Son düzenleme:
.[TabiiQUOTE="bayan34, post: 45206689, member: 511292"]Mrb kızlar millet ayağında sallanmayı bıraktırmaya çalışır ben alıştırmaya calisiyorum cunku bnm kız sadece emerken uyuyor evde neyse de Bi misafirliğe gittiğimizde baska odaya gec yarım saat emzirirken uyutmaya çalış sonra kucağından indirince aglasın hic olmazsa ayakta sallarsam insanların yanında otururum hem muhabbetimi eder hem de uyuturum uyandikcada sallarım biraz uykuya devam eder diye düşündüm kotu mu yapıyorum acaba[/QUOTE]
Ay sorma aynı dert bende de var. Kızım illa sessiz ve karanlık ortam ister ne yazık ki ben alıştırdım uyumayınca insan bi çözüm arıyor hep. Gezmeye gitsem aynı şekilde uyumaz ve çok güzel ağlar millet başlar getir bi sallayıverelim hemen uyur sanki o ayaklar sihirli değnek. Ben de hemen ayakta sallamıyoruz derim. Bi sessizlik olur sanki çocuğumu dövüyorum dedim

tel.den yazdigim icin alintilayamadim.heekese tesekkurler.@tatlilavinya canim memurum.bu izinleri baska zaman kullanamiyorum ne yazik ki.gunde 4 saat calisicam baslarsam.@bisoru sen mi sormustun acaba ben emerken anlamadim.ama yaklasik 1 haftadir asiri huysuzdu.dislerini yokladim oyle anladim.emerken disleme yok bizde.
mukut31 xanum biz acik sut aliyoruz.disarda cok durursada eksi oluyor.3-4 saat.. yetiyor disarda durmasina.aktive felan kullanma bence hazir sonucta.bebemixte oyle.
ben yogurdu acikk sutten yapiyorum.sut olarak icmek icinde AOC aliyoruZ.biri keci sutu ariyordu.aoc nin keci sutude var ama ankara disindaki illerde bulmak buyuk sikinti.dondurmalarida guzel bu arada.tek surup icermeyen dondurma diyebilirim.sutasta guzel ams hazir

diyecegim markette satilan gunluk sutlerden yapilan yogurt yagsiz oluyor ayni hazir yogurtlari andiriyor.ama acik sutu guvendiginiz yerden almaniz gerek.

Arkadaşımın kızı 1 ay sonra 2 yaşına girecek hala emerek uyuyor emmeye çok bağımlı oldu bu da sıkıntılı oluyor.

Uyku eğitimi vermeyi denedin mi canım?

Ben denedim hemen pes ettim şimdilik bende ayağım da ya da kolum da uyutuyorum. Sonrası nasıl olur bilemiyorum

Aynen o süpürgeden korkma bizde de çıktı. Görünce ağlıyor artık. Severlerdi hani o sesi

Senin gibi şeker karşıtı bi insanın bebeğine şekerli leblebi vermek ha, kaynanan gerçekten laftan anlamaz biri galiba canım.

Bende de şu model bi kaynana var, kendi ailem bebeğe o kadar çok şey aldı ki, bi gün eşimle bebeğin eksiklerini alıyoruz daha bebek doğmadan, işte küvetiydi filesiydi falan ıvır zıvır şeyler, kv ve kp de yanımızda, bi o zaman kp ben ödeyeyim dedi aldıklarınızı, hepsi o. Şunu da kv aldı ya da ördü dediğim tek yelek tek kazak ne bileyim tek takım yok. Üstüne üstlük bombaya gelin, kv bana bi şey getirmediği gibi, oğluma mevlitte gelip de küçük olacaklardan götürdü ben bunu yeni doğanlara götürürüm diye, görgüsüzlük zor azizim

Benim kV De Mevlüte kendi çağırdıklarından gelmeyenler daha sonra kV ye Hediyelerini vermişler. Hediyeleri bana vermek istemedi küçük bunlar dedi. İstedim valla gelirken getirdi baktım çoğunu hala giyiyor:) galiba o da hediye olarak getirmeyi düşünüyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…