Ben altı aya kadar demir vermeyi düşünmüyorum, acd3 damla veriyorum şimdilik sadece. Ben de eczacıyım, altı aydan sonra nutrigen ferromixin saşeyi başlıycam, bahsettiğiniz ürün. Yiyeceklerin tadını etkilemiyor, damlalar hoşuma gitmiyor benim, onu ben bile içemem ki çocuk nasıl içsin.Arkadaşlar,
Kim sordu hatırlamıyorum ama bugün doktora vegaferonu, parabeni ve diş boyamasını sordum. Yarım ağız birşeyler söyledi. Ferro sanolu önerdi. Bu etkisini 3 ayda gösterir, vegaferon ve ferrum hausmann 5-6 ayda etki eder dedi. Bende eczacıya sordum. Ferro sanolun şurubu var damlası yok dedi. Tadı acıymış. ??? Ayrıca burda bir arkadaş nutrigen ferro.... marka demir ilacından bahsetmişti. Saşe olandan. Onun içinde paraben yok bugün eczacı arkadaşla baktık. Yalnız 6. aydan sonra veriliyor. içinde 30 adet var. günde 1 kez veriliyor ve fiyatı 29,5 tl.
Ben diğer doktora da vegaferonu sordum. Tam kesin konuşmuyorlar ya. Sanki hepsi ağız birliği etmiş gibi. O da ek gıdalar biraz otursun. mide alışsın vegaferonu 2 damla gün aşırı 1 hafta sonra 2 damla hergün, sonra 4 damla gün aşırı sonra 4 damla hergün şeklinde dedi.
Ama ben şu yukarıda nutrigen marka demir ilacından almayı düşünüyorum. Eczacı da ben bu markanın diğer ürünlerinden de çok memnunum dedi. Balık yağları, vitaminleri falan da varmış.
Ha şimdi hakkını yemeyeyim, geçen iki tane don getirmiş ilk defa, pazardan aldım üçer liraya dedi, tamam pazardan da alınabilir, pamuklu bi şey olsa giydireyim diycem ama bildiğin polyester
ayy kv ler yineee. Bnmki 3 haftadır yan tarafta oturmasına rağmen gelmiyodu beni sinir etmişti çok eşim de söylenmişti. Neyse geçen hafta kaynım getirdi bn de çok samimi olmadım ama evi e gelene de tafra yapmadım yüz buldu hergün geliyo yine yarım saat max çocuk sevmeye. Demiştim sizlere oğlum hep ayakta duracak kıyameti kopartıyo yoksa diye. Eve gelene biraz gülüyo falan 5 dk oturuyo kucakta sonra başlıyo huysuzluğa. Her seferinde aaa bi sıkıntısı var bilmem ne diyo anlatamıyorm oturtuyo kucağına tv izletiyo bn de izletmiyorz diyorum her seferinde. Esas mesele her ağladığında acıkmış bu açlık ağlaması diyo bn de yeni yedi diyorm yaaa bi sıkıntısı var diyo bn de uykusu var diyorm belli bu uyku ağlaması diyo. Kafayı yemiş. Bu arada oğlumun yanında konuşmalarımıza dikkat etmeye çalışıyorz ama Allah affetsin "babaanne kötü" diyorumaksine babaanneci olur çocuklar bi süre onu da biliyorm da benimki züğürt tesellisi :)
mukut31 nasıl tatlı olduğunu bilmiyorm yoğurdun ama bnmki hep tatlı olurdu. 2 defadır ekşi oluyo bn de çözemedim sanırım koyu olsun diye mayasını fazla koydum
Ya aslında uyku eğitimini düşündüm ama ben sonu rahat olacak olsa bile aglatamayacagima karar verdim doğduğundan beri her ağladığında hatta ağlamasına gerek kalmadan her mizmizladiginda kucağıma aldım hem de zaten eninde sonunda bitecek uyku sıkıntısı ben çekerim diye düşündüm ayağa alıştırmamışmış olmamın sebebi zor olması degil de her ayağa aldığımda agliyor olmasıydı ama su aralar ayakta ağlamıyor bikaç gündür uyuyor bu şekilde ama iyi mi yapıyorum bilmiyorum da devam edeceğim galibaArkadaşımın kızı 1 ay sonra 2 yaşına girecek hala emerek uyuyor emmeye çok bağımlı oldu bu da sıkıntılı oluyor.
Uyku eğitimi vermeyi denedin mi canım?
Ben denedim hemen pes ettimşimdilik bende ayağım da ya da kolum da uyutuyorum. Sonrası nasıl olur bilemiyorum
Peki sen neden istemiyorsun ayakta sallamayı kötü tarafı nedir kibayan34 canim benim oglanda seninki gibiydi.ayni seyleri yasadim.ne zaman ise basladim oyle memesiz uyudu.kv'm once omzunda uyutmaya basladi.sonrada ystaga yatirip pispislayarak.ama evde olfugum surece hep memede uyudu.
Peki sen neden istemiyorsun ayakta sallamayı kötü tarafı nedir ki
Dök içini tabi, yaz uzun uzun. Ben rahat yazamıyorum bile, sanki buraya yazdıklarımı görüp okuyacaklarmış gibi hissediyorum niyeyse (bi ara görümceme bu siteden gebelik takibi yaptığımı söylemiştim-ağzımdan kaçırdım- aklında kaldı mı bilmiyorum).Aslında kv ile çok içli dışlı değiliz ben heo mesafemi korudum eltimle mesela daha yakınlar. Ev falan temizlenecwğinde bana diyemez eltime der. Doğum yaptım kızım çok ağlıyordu 3. Gün emziğini bala pekmez batırdı acemiliğime geldi bişey diyemedim sonra burayı okudukça tecrübelendikçe aslında verilmemesi gerekiyormuş.
Neyse 3. Ayda çorba verecekti,sonra kucağına oturttu, ek gıdaya daha geçmedik geçen gün labne peyniri verdi, ayağını yere bastırdı, bezinin çok sık değiştiriyormuşum sanki kaka mı yapmış, dahası Evimin düzenine karışmam başladı ve hepsinde de ciddi sesimi yükselttim. Ben 4 çocuk büyüttüm diyo.. Dr ne bilirmiş diyo..
1.5 aylıkken hastanede yattı kızım. Telefon ediyo gelmemize gerek varmı diyo valla siz bilirsiniz dedim ne diyim.. KP daha sevmiş değil...
Uzun oldu ama içimi döktüm..
TV ile ilgili yazının linkini yazabilir misin? Mesajlarından baktım da bulamadım.Yapma canım ya... Benim koyduğum yazıyı okuyabildin mi TV ile ilgili...?
Depresyona bile giremiyorum. Şöyle doya doya ağlamak istiyorum, bebek izin vermiyor, o uyanıkken zaten ağlayamam, birkaç kere gördü o da etkileniyor.
hangi ildesin canım eger ısanbuldaysan hava cok guzel geçir üstüne bırseyler beegıde gıydır cık bır ıkı sokak bile yurusen açılırsınDepresyona bile giremiyorum. Şöyle doya doya ağlamak istiyorum, bebek izin vermiyor, o uyanıkken zaten ağlayamam, birkaç kere gördü o da etkileniyor.
Dök içini tabi, yaz uzun uzun. Ben rahat yazamıyorum bile, sanki buraya yazdıklarımı görüp okuyacaklarmış gibi hissediyorum niyeyse (bi ara görümceme bu siteden gebelik takibi yaptığımı söylemiştim-ağzımdan kaçırdım- aklında kaldı mı bilmiyorum).
Ben de baştan beri mesafe koydum da laf oldu, soğuk duruyormuşuz da bıdı bıdı... Görümcem bana bi mesafe koyarmış da gelmezmiş de gitmezmiş de görürmüşüm... Bu dediklerini ben ona zaten yapıyorum, tehdit ettiği şeye bak. Bebeğimin halası diye biraz zorluyorum kendimi, yoksa eşimin kardeşi olması umrumda değil, gördüğüm yerde dövesim geliyor. Eşim onunla konusunca benden soğuyor, gecen pazar konuştu hala bi soğukluk var o günden beri bana karşı. Hay senin erkekliğine...
Ay cnm sorma bizde De 1 haftadır gece 2-3 kere uyanıyodu. Bu gece 2:30 3:30 4:30 5:30 da ağlayarak uyandı su emzik verdim 10 dk içinde uyudu sonra 6:30 da uyandı mama yaptm artk. Uyku bölünmesinden başım çatlıyo :/Uykular düzene girdi derken iki gecedir saat başı kalkar olduk yaagözler kapalı emzik veince gidiyor ama kurmuş gibi tam bi saat sonra gene aynı şey. Bekledim başında dalinca emzigi çektim gene olmadı. 3te gitmedim yanına ya da 5ti hatirlayamicam şimdi biraz ağladı biraz mirildandi sızdı sonra. Sabah da kıpkırmızı gözler hem uykudan hem aglamaktan bakıyor öyle. Ben de baya ayakta tuttum simdi yatirdim direkt gitti. De tabii uyanır bi 40dkya bi ağlama krizi sakinlesirse uyur gene. Amaan benimki erken gelen baharmis sanırım ne çok sevinmiştim kendi uyuyor diye
cnm bn devsallayarak uyutuyodm önca az az sonra kesmiyodu hızlı hızlı bile. Bi de burakınca uyanıyodu şimdi bırakınca en azından deliksiz uyuyo genelde 45 dk sonra dalabilirse devam ediyo dalamazsa pişpişliyorm. Bnce kendine kötülük yaparsın çünkü gezme olayı hergün olmaz ama evde hergün salla dur :/ tabiki bnm fikrmMrb kızlar millet ayağında sallanmayı bıraktırmaya çalışır ben alıştırmaya calisiyorum cunku bnm kız sadece emerken uyuyor evde neyse de Bi misafirliğe gittiğimizde baska odaya gec yarım saat emzirirken uyutmaya çalış sonra kucağından indirince aglasın hic olmazsa ayakta sallarsam insanların yanında otururum hem muhabbetimi eder hem de uyuturum uyandikcada sallarım biraz uykuya devam eder diye düşündüm kotu mu yapıyorum acaba
Bizmde en başta gaz gaz diyip duruyodu bn artk gazı yok rahat çıkarıyo deyip durdum artk onu ezberledi. Halbuki arada gaz sıkıntısı oluyo :)Ayy bi de bilmeden etmeden yorum yapmazlar mi? Yok karni mi ac, yok uykusu var.. Benimki de kafayi gaza takmis.. Hemen gazi var karni agriyo diye tutturuyo
mukut31 1 yasina kadar seker verilmiyo biliyorum ama annem icine biraz seker at diyo yogurdun tatli olmasi icin bn henuz baslamadim ek gidaya
Aynı fikirdeym geçen gün bi arkadaşa yurttan biriyle evlenmek lazımmış dedim :)En iyisi ailesi olmayan birini almakmis.
Herkesin durusu farkli , samimiyet isteyenleri anlamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?