tabi biz dogurduk hassaslastikta etrafimizdaki insanlara ne oluyorsa onlari anlamakta mumkun degil.bide bebek oldu mu karisan karisana.sinir oluyorum.istedigim gibi buyuturum kime ne.hep bir karsilastirma.
Çocuktan sonra daha önceden tolere ettiklerimi artik tolere edemez oldum. Yapacak birşey yok. Belki de olması gereken bu. Hayatımızda başka bir boyuta geçiyoruz. Zamanla bunlar da düzelir inşallah.Aynen an geliyor ben haksiz goruluyorum. Es meselesini acsam bi türlü acmasam bi türlü. Anlatsam çözümü yok, anlatmasam icim sogumuyor. Sevdigim adam bu degildi ya cok sogudum ben ondan.
Cnmbn de aynı şeyi söyledim bigün herkeste bi alınmaca bi naz. En sonunda dedim ya hayırdır doğum mu yaptınız düzeniniz mi değişti lohusa sendromuna mı girdiniz?? Bnm etrafımdakiler bnden daha hassastı. Kv geliyo yeğeninin de oğlu var şimdi 9 aylık onu anlatıyo yok 8 aylık yürümüş yok onu bunu yiyomuş yok uykusu vs bana ne?? Mrk etsem arar kuzı sorarım bn yanlış mıyım??tabi biz dogurduk hassaslastikta etrafimizdaki insanlara ne oluyorsa onlari anlamakta mumkun degil.bide bebek oldu mu karisan karisana.sinir oluyorum.istedigim gibi buyuturum kime ne.hep bir karsilastirma.
canm probiyotik olmuyormus nohutla yogurt cok faydali degik diyirkardi fb blw grubundaNette yoğurdun ilk mayasını nohuttan yapıldığını okudum. Hatta blogun birinde tarif de vardı. Bebeğinizin ilk yoğurdunu böyle yapın diye. Aynı yoğurt Mayalar gibi yapılıyor ama mayasını yoğurt değil nohut koyuyosun. Yazar ilkinde tadı ve kıvamı yaralayamazsınız bile en geç 4.de olur diye yazmış. Biz daha tam olarak geçmedik ben denemedim ama çok da merak ettim bigün delicem
Kayısı verdim canım inş işe yararCanım muz kabız yapar kaydının da suyundanver kKaysi ağır gelmesin
canm sese alisiksa mantikli uykukari gelince ayakta sallanirken bayiliyorlar hemen gece de yataginda sallar pispislarsan dalıyor bizimki ama en iyisi kendi kendine yatmasi ben kitab siparis verdim babasi gerek yok zaten uykusu olunca yatuo agkayacak duracak yazik dio ama buyuyecekler sonucta o zamanda mi sallayacaz :/Mrb kızlar millet ayağında sallanmayı bıraktırmaya çalışır ben alıştırmaya calisiyorum cunku bnm kız sadece emerken uyuyor evde neyse de Bi misafirliğe gittiğimizde baska odaya gec yarım saat emzirirken uyutmaya çalış sonra kucağından indirince aglasın hic olmazsa ayakta sallarsam insanların yanında otururum hem muhabbetimi eder hem de uyuturum uyandikcada sallarım biraz uykuya devam eder diye düşündüm kotu mu yapıyorum acaba
Oğlum da 3.310 gr doğdu çok zayıfmış bacakları kolları incecikmiş falan. Doğum lekesi var oğluşta 3 tane. Gelip gidip onlara bakıyo. Bn sorun etmiyorm da ona sinir oluyorm yok bnm çocuklarım hep öyle doğdu falan. Aramızda nesil farkı var neden kendini anlatıyo anlamıyorm bnm annem hiç öyle doğum yaptm vs anlatmaz bn sormadıkça. Kv doğuma 2 hafta kala doğumunu anlattı öyle zordu böyle batıldm şöyle çıktı vs dedim anlatma duymak istemiyorm senin doğumlarını hele ki 2 hafta sonra doğum yapcm korktuğumu biliyosun dedim sustu...Bende çok sinir oluyorum.kızım 2800 doğdu. KV kilosuna takmıştı bi ara artık sinirlendim sağlıklı olsun da kilo önemli değil obez mi olsun dedim
Benden 2 ay sonra eşimin kuzeni doğum yaptı bebek 4 kg ya yakın doğmuş kızımı onunla karşılatırıyordu.
Teşekkürler canım yaptım umarım işe yarar1,5 çay kaşığı zeytinyağı ver hergün. Bizde de kabızlık vardı. Hergün verince kaka düzene girdi. Ben ağzına akıtıyorum. Kayısı yı akşamdan suya koyup sabah püre haline getirip verirsen de olur. Yalnız gün kurusu kullan. Diğer sarılardan kullanma.
bizim dr da geçen hafta gittigimizde 5.5aylik tik heray gelmenize gerek yok arayı acın biraz dedi..ben çok özlerim ama dedi..eşimde birkaç ay daha gidelim dedi bilmiyorum artikson günlerde ve her gün.. Öyle mıy mıy ağlama değil bağıra bağıra. Ağrı sızı olsa uyanır..
Bu ay kontrole çağırmadı bizimki, 6. Ayda gelin dedi. Yapabileceğimiz bişey var mıdır acaba
canim cok hossun.dogurdum ayni hala diyorlar.layik goremediler bir turlu bana benzetmeye ki ayni benim bebekligim.kaldi ki daha ne istiyorlar bana benzedi de:)Oğlum da 3.310 gr doğdu çok zayıfmış bacakları kolları incecikmiş falan. Doğum lekesi var oğluşta 3 tane. Gelip gidip onlara bakıyo. Bn sorun etmiyorm da ona sinir oluyorm yok bnm çocuklarım hep öyle doğdu falan. Aramızda nesil farkı var neden kendini anlatıyo anlamıyorm bnm annem hiç öyle doğum yaptm vs anlatmaz bn sormadıkça. Kv doğuma 2 hafta kala doğumunu anlattı öyle zordu böyle batıldm şöyle çıktı vs dedim anlatma duymak istemiyorm senin doğumlarını hele ki 2 hafta sonra doğum yapcm korktuğumu biliyosun dedim sustu...
Bn ağaç kovuğundan çıktım oğluum da öyle ya eşime benzemeyen yeri kaynıma, kp e, büyükdedeye, büyükbabaanneye, büyükhalalara,büyükdayılarına benziyomuş. Eşimle bebeklik fotolarıma baktık aynı bnm bebekliğim :))
Fesatlar cnm fesatlar :))canim cok hossun.dogurdum ayni hala diyorlar.layik goremediler bir turlu bana benzetmeye ki ayni benim bebekligim.kaldi ki daha ne istiyorlar bana benzedi de:)
Merak etme cnm illaki bi düzene girer inşllah. Sıkma sen canını. Geçen haftalar da bnm o çok iştahlı, aylardır 210 cc mama içen oğlum gündüz 8 saat yemediği oldu 8 saat sonra da 150 falan anca içti oğluma göre çok az aslında ama şimdi daha iyi en azından vaktinde yiyo az da olsa. Belki bebeğinin gaz problemi vardır cnm??İştahsız bebek ne zormuş. Ilk 3 ay ne güzeldi. Uyanır uyanmaz hemen beslenmek isterdi. Öyle ki altıni açardık sinirlenirdi. Ağlardı. Önce beslerdim sonra diğer işlerine bakardım. Öncelik hep beslenmedeydi. 4. Aydan itibaren bir haller oldu. Uyanınca aç da olsa beslenmek istemiyor. Bekliyorum yarım saat 1 saat sonra deniyorum yok istemiyor. Tekrar uykuya dalacağı zaman pışpıslarken alıyor. Onda da çok az alıyor. Zaten emmeyi de bıraktı. Sütü sağıyorum emmeyince o da az çıkıyor artık. Mama ile tamamlıyorum. Daha yeni yeni 130-140 cc içmeye başladı. Onu da bir kerede içemiyor. Nerden baksan 30-40 dakikada zorla. 4 saatte bir beslemeye çalışıyorum yok mutlaka 5-5.5 saate sarkıyor. Ek besine başladık. Öğün aralarında ver dedi dr. E benimkinin normal öğünü hep sarkıyor,aralarda veriyorum ama onu da daha alışamadı zor alıyor. 2 tatlı kaşığındayız miktar olarak. Bu ay boyu 3.5 cm uzadı ama kilo alımı 100-200 gr belki var belki yok. Gece uykusunun olmaması saatte bir uyanması bile gözümde değil. Yeter ki yesin içsin, sağlıkla büyüsün
Gaz elbette var. Beslenirken arada çıkarttiriyorum. Beslenme sonrası bir daha çıkarttıriyorum. Biogaia hala kullanıyorum elimdeki şişe bitince bırakacaģım. Sabsimplex de arada veriyorum. Alttan üstten cıkarıyor. Ne olacak bilmiyorum. Normal sutü mamayı zor alıyor arada nasıl ek besin alacak. Ek besini slmaya sira gelene kadar uykusu geliyor huysuzlanıyor.Merak etme cnm illaki bi düzene girer inşllah. Sıkma sen canını. Geçen haftalar da bnm o çok iştahlı, aylardır 210 cc mama içen oğlum gündüz 8 saat yemediği oldu 8 saat sonra da 150 falan anca içti oğluma göre çok az aslında ama şimdi daha iyi en azından vaktinde yiyo az da olsa. Belki bebeğinin gaz problemi vardır cnm??
Canim uykusunda emmeyi birakti mi? Geve en azindan uykuda emiyordur.cok guclu bi makina yoksa sut azaliyor maalesef, ben de bundan sikayetciyim.ek besine baslamadim daha ben de ama onu yer gibime gelior gecen kirmizi biber yalattim cok hosuna gitti.havuc vermistim dis kasisin diye ona kustu gerci ama sevdigi bisi bulcam elbet.Gaz elbette var. Beslenirken arada çıkarttiriyorum. Beslenme sonrası bir daha çıkarttıriyorum. Biogaia hala kullanıyorum elimdeki şişe bitince bırakacaģım. Sabsimplex de arada veriyorum. Alttan üstten cıkarıyor. Ne olacak bilmiyorum. Normal sutü mamayı zor alıyor arada nasıl ek besin alacak. Ek besini slmaya sira gelene kadar uykusu geliyor huysuzlanıyor.
Canım ben kitapla uykuyu düzeltmeye çalıştım onceligim geceydi tabi ve dediğinin aynısını yaptım cidden işe yaradi ama gündüz aynı özeni gostermedim ve daha bozuldu. Gostermedim çünkü bi yere gitsem dediği gibi yapamicaktim o yüzden. Ama bizde de emzik derdi var iki gecedir düşünce ağlar olldu. Kitapta da eğer böyle olursa emzigi biraktirin diyor ama gene aglatcam vala gücüm yok. Yazar hep ebeveynleri eleştiriyor bu sebepten kendi rahatiniz için bebeklerinizi ihmal ediyosunuz diye öyle değil derdim abartıyor falan ama şu anki halim aynen de dediği gibicanm sese alisiksa mantikli uykukari gelince ayakta sallanirken bayiliyorlar hemen gece de yataginda sallar pispislarsan dalıyor bizimki ama en iyisi kendi kendine yatmasi ben kitab siparis verdim babasi gerek yok zaten uykusu olunca yatuo agkayacak duracak yazik dio ama buyuyecekler sonucta o zamanda mi sallayacaz :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?