2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

canim cok hossun.dogurdum ayni hala diyorlar.layik goremediler bir turlu bana benzetmeye ki ayni benim bebekligim.kaldi ki daha ne istiyorlar bana benzedi de:)
Vala benimki aynı babanne bu kadar benzeyemez kendi sulalem arkadaşlarım bile kv bilmeseler bilebu kime benziyor seninle alakası yok diyorlar gerçekten de öyle o yüzden hiç alinmiyorum görünen köy kılavuz istemez

Arkadaşlar bebegim 5 aylık arada emzigine yoğurt faln s7rerdim ama pek beğenmedi geçen gün havuç püresi denedim merak ettim yiyecek mi diye doktor kilosu iyi 6 ayda başla dedi çünkü pek sevmedi hani biz limon yiyince bi sallaniriz ya yüzümüz değişir aynen öyle yaptı. Beğenmedi heralde dedim dün balkabağı püresi yaptım ondada aynı yoğurt denedim aynı hatta çay kaşığı ucuyla muz denedim onu bile sevmedi. Acaba ek gıdalarda hepsi mi böyle yoksa oğlum hazır değil mi hatta gecende rahatsızdır biraz milupa mama yaptım biberonla zar zor icirdim ve hepsini kustu. Deneyim ve yorumlarınızı bekliyorum neyi yanlış yapiyorum

Kısır döngü dimi hiç değişmiyor. Aslında hepsi düzenleri olmadığı için yeme uyku saatli olsa hem işimiz kolaylaşacak hem onların huysuzluklari geçecek

Senin kv de hani şu sabah programlarindaki seyirci teyzeler

Kızlar muz yediren varmi eşim muz almis anne sütü katip yedirsem nasıl olur?
canim benim bakiciyla konusuyorduk muzu bebeklere ayni saatte vermek gerekiyor demişti kabiz olmuyormuslar birde az verirsenz kabiz oluyo dedi tecrübeli kac cocuk bakmis bende ii madem öyle yapariz dedim bilmiyorum ne kadar bilimsel :))

b
Benim okuduğum yazıda ilk yaptığından vermicekmissin zaten 3.. ya da 4.de bebeğe vercekmissin. En doğal bu şekilde oluyor demişler. Dediğim gibi ben denemedim ama ilginç geldi nohuttan maya
bend cok baktım tariflere ama yapamam gibi geldi keci sutunu nohutla mayalayim alerji varsa diye hos var mi yok mu hala anlayamadik

yavuzunannesi uc gun kuralını uygula az az ver istersen benimki ilk gun yedigi armutu ikici gun almak istemedi tepkileri degisiyor. birdr sevmedigi seyi biraz bekleyip bir hafta falan oyle denemek gerekiyor yine

Canım ben yedirdim kabiz oldu...armut elma havuç da vermiştim dr.muz yapmıştır dedi şimdide bişe yedirmeye korkar oldum

Benim Dr sadece tatsin çok yemesin dedi oki kere verdim

canim benim bakiciyla konusuyorduk muzu bebeklere ayni saatte vermek gerekiyor demişti kabiz olmuyormuslar birde az verirsenz kabiz oluyo dedi tecrübeli kac cocuk bakmis bende ii madem öyle yapariz dedim bilmiyorum ne kadar bilimsel :))
yaptımda yemedi kızlar ya öyle duruyor muhallebi yapsaymışım daha iyiymiş

Zaten ilk başlarken iki kaşıkla başlayıp zamanla artırıyoruz hiç yemediği birşeyi yerken bu şekilde tepki vermesi normal zamanla alışıcak sebzeye devam. Milupa mamayı yedırdıkten sonra gazını iyice çıkardgına emin misin belki ondan kusmuştur.

Merhaba kızlar ben daha çok okuyan bir eylül annesiyim. Bebeğim 5,5 aylık hala regli olmadım. Birkaç gündür çok az kan geliyor. Aynı durumu yaşayan oldu mu? Bu normal midir?
Canim bende olmadim. Ara ara ayda bir veya iki uc gun kahve veya pembe leke oluyor o kadar.

Aslında tM
Hmm o yontemi biliorum ama sanirim aglatamicam onun yerine benim anam aglar artik :)
Aglamasiz yontem yok mu yaa...
Uyku saatleriniz nasil?
Aslında tam tersi kadının yöntemi aglatmamaya dayanıyor. Ağladığı da biz bu işi böyle yapmiyoduk anne bana napiyosun ağlaması diyor. Gerçekten de öyle. Çünkü uyku saati bitince hemen kucağıma alirdim gulerdi falan. Dediğim gibi uyku saatleri bozuldu ama gece uykuları düzeldi. En geç 8buçukta yatar 6buçukta kalkar. Gündüzleri sorma ama 40dk uyu uyan şeklinde

Aynen v
Ben de oyleydim. Olk yarim saat uyanmazdi oara neyapsamyapardim şimdi ama gündüzleri umursamiyorum uyumadiysa uğraşmıyorum nasıl olsa gecetelafi etcek

gri86 acd multitabs mi kullaniyorsunuz d vitamini.
bende demiri ferromixin alicam daha baslamadik.
birde decatabs duydum.
Benim kullandığım berko firmasının acd3 damlası, multitabs da kullanılabilir.

Kızlar benim bebiş 22 sinde 5 aylık olucak, ben daha ek gıdaya başlamadım. Hatta bu zamana kadar doğru dürüst mama bile vermedim, hep anne sütü aldı. Hepiniz ek gıdaya başladınız diye ben de günde 2 kez 50 cc mama vermeye başladım, bazı günler günde iki çay kaşığı ev yoğurdu veriyorum, bi keresinde de bi dilim elmayı rendeleyip pişirdim azıcık suyla,çok sevdi
Bu şekilde gideriz galiba,azıcık tattıra tattıra 6 aya kadar. Aslında ne yalan söyleyeyim hiç ek gıdaya falan geçesim yok.

Kızlar bi de şimdi ben işe başladım ya, her allahın günü aynı muhabbet, bebişten önce 64-65 kiloydum, şimdi 72-73 kiloyum. Her gün mutlaka ay çok değişmişsiniz, ay kilo almışsınız, bekarken ne kadar fittiniz de bilmem ne. İstisnasız her gün aynı muhabbet. Hep bu yorumları yapanlar da kadınlar, çoluklu çocuklu,balık etli. Hadi ben yeni doğum yaptım senin bu kiloları napıcaz diye patlıycam bigün birine, hayır bi de eşimin yanında söylüyorlar ya, anlamadım ben amaç nedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…