- 25 Ağustos 2014
- 751
- 1.569
- 53
Amiiin . sağolasın. :)Canım bende öyle diyodum doğduğunda emsede nasıl emerse emsin ama değil işte inşallah senin bebisede bi meme sevdası vururda delirir emme icin
Teşekkürler c nm ben aklım karışmasın diye çok araştırmadim açıkçası çevrede yaptıran herkes tavsiye etti, ne gibi yorumları var cnm doktorların inşallah kolay geçer sizin de
Kestik altını canm yüksekliğini de beze değmeyecek şekilde ayarladik ,canı aciyo degilseAyy kiyamam kuzum yaabizde bunları yasıycaz muhtemelen :/ bardağı nasıl koydunuz canım beze
aynen canım biz de bi hafta oldu. ben de sebze veremiyorum korkumdan mama da yaparmış gerçi. zeytinyağı içirdim ben de iki çay kaşığı, kuru kayısı haşlayıp yedirdim bi işe yaramadı. fitil verince ağlaya ağlaya yaptı top gibi yaptı yavrum çok üzüldüm.Canım benim oğlumda iki gündür kabiz bizde muz vermiştik agliya agliya kaka yapiyor kulak çöpü ile masaj yapıyorum zeytinyağı iciriyorum bise vermeye korkar oldum bir hafta olmuştu ek gıdaya başlayalı
hayırlı olsun canım. yanına seni almadılar mı sen mi istemedin. belki o zaman korkmazdı.Çok ağladı cnm ya ameliyathane nin dışından duydum çok kötü oldum acidan değil de korkudan ağlamış o kadar
3 yemek kaşığı mııcanim hepsi yorgunluktan dinlen emiyorz birde kendimize vakit ayiramiyoriz.senin iki cocuk var üstüne. kucakta tasi indir bindir ev isi ee normal duzelir ins.
@ayhkdryfiliz_ank daha güzellerini alirsiniz insallah kizlar
bu arada esekkligime doymayayim guya ek gidaya basliyom cahillik ya resmen cocuga bqlkabagi havuç suda hasladm yumusayinca pure yaptim insan bir kasik verir de mi 3 yemek kasigi yedirdim baktim tatli tatli yiyor ;( cocuk kabiz oldu galiba dun ogleden beri yapmadi aksamdan berida aglio zeytin yagiyla masaj yaptm z.yagi icirdim badem yagi azcik.yok anca gaz cikio yavrumdan popusuna zeytin yagi sürdüm azcik masaj yaptm kulak copunu degdirdm sokmadm yapamadim :/ ayy cok kızıyorum kendime yaaa esek benayse oneri takip edicem haftaya kadin ne guzel anlatmis. Sutum de azaldi stresten iki kere mama yese kabiz oluyor su da icmio buyuse minnoslar yaa artikk dertlerini anlatsa
işte gaza geldim gülüyor du agzini açıyordu benimki istahsiz normalde bende aaa yiyo bak ne guzel diye diye3 yemek kaşığı mıı
Bizimkine 1 çay kaşığı basladım. Artirarak kać günde 3-4 tatlı kaşığına çıktım.
aynen canım biz de bi hafta oldu. ben de sebze veremiyorum korkumdan mama da yaparmış gerçi. zeytinyağı içirdim ben de iki çay kaşığı, kuru kayısı haşlayıp yedirdim bi işe yaramadı. fitil verince ağlaya ağlaya yaptı top gibi yaptı yavrum çok üzüldüm.[/QUOTE
Geçmiş olsun canım ek gida da ayri bir dert off ..
Gece uykusuz anneler kulübüne beklerimişte gaza geldim gülüyor du agzini açıyordu benimki istahsiz normalde bende aaa yiyo bak ne guzel diye diye(
M morica hayırlı olsun cnm kisa surede iyileşir ins
minik uyudu galiba yatakta sesi cikmaz oldu 70 cc süt var dolapta tum gun icmedi gece ister. allah bol sut versin hepimize bebeklerimize saglik ve iştah ve uyku ve huzr
bende az yatim iyi akşamlar gece görüşürz
Kızlar ayşe öner in ek gıdaya geçişini uygulucam yer elması ve havuç hasliyorum şuan bir hafta böyle yapacam gün gün yazıyor dusunmucem bugün ne yapsam ne versem diye strese girdim ya
sakın canımbiz o hatayı yaptık verdik istedi verdik yedi diye diye bi kaseyi yedirmiş bi gün annem işte böyle kabız oldu.ranapinar cim bende yogutbaşladım ya agzini aciyor tadi madi hic umursamadan lop lop goturuyor ne guzel hic yemek secmiiycek diyorum yazdigin iyi oldu sebzeyi falanda böyle ayitrt etmeden yerse dayardim vallahi kaseyi tumden :)
Aslında kv ile çok içli dışlı değiliz ben heo mesafemi korudum eltimle mesela daha yakınlar. Ev falan temizlenecwğinde bana diyemez eltime der. Doğum yaptım kızım çok ağlıyordu 3. Gün emziğini bala pekmez batırdı acemiliğime geldi bişey diyemedim sonra burayı okudukça tecrübelendikçe aslında verilmemesi gerekiyormuş.
Neyse 3. Ayda çorba verecekti,sonra kucağına oturttu, ek gıdaya daha geçmedik geçen gün labne peyniri verdi, ayağını yere bastırdı, bezinin çok sık değiştiriyormuşum sanki kaka mı yapmış, dahası Evimin düzenine karışmam başladı ve hepsinde de ciddi sesimi yükselttim. Ben 4 çocuk büyüttüm diyo.. Dr ne bilirmiş diyo..
1.5 aylıkken hastanede yattı kızım. Telefon ediyo gelmemize gerek varmı diyo valla siz bilirsiniz dedim ne diyim.. KP daha sevmiş değil...
Uzun o
Klasik gelin istiyorlar kv ile her gezmeye oturmaya gideyim gosterisli giyineyim havali olayım, kv'yi sık sık esim olmadan da ziyaret edeyim, misafirine yardim edeyim vb. Bense esime evlenmeden söyledim öyle bi gelin olmayacagimi. Şimdi kabullenmek istemiyorlar. Esim de gönüllerini yap diyo ara sira git. Zorla yapamam. Icimden gelmiyor. Bıktım hepsinden ya.En iyisi ailesi olmayan birini almakmis.
Herkesin durusu farkli , samimiyet isteyenleri anlamiyorum.
Ayni ben de öyleyim. Ama benim normal halim bu, hassas ince, cok ilgi bekleyen. Dogumla lohusalikla ilgili degil. Adam bunu biliyor ama nafile. Ben cok sogudum ondan dirim ya, bazen gözüm görmek istemiyor, iyi ki yok diyorum. Daha ne kadarlik evliyim ama su hissettiklerime bak. Dogumda ölmeyi cok istedim biliyo musun, doktor bi seyleri yanlis yapsin da öleyim, bensiz kalsın, kıymetimi anlasin, aglasin pisman olsun, ailesinr karsi cikip beni savunabilsin......clara canim aslinda bir cogumuzda var.ozellikle dogumdan sonra oluyor.esler tarafindan anlasilamiyoruz.bebek,ev isi bunaliyoruz.sahsen ben cok hassaslastim.daha cok dusunulmek istiyorum.bazen hersey fazlasiylabatiyor.kavga cikarasim geliyor durduk yere.bazende normal zamanda verecegim tepkiden daha fazlasini veriyorum.bebekler buyudukce duzelir umarim.
ay canim hic gulecek halim yokty sag ol.
kizlar iyice curudum.kilo neysede saclar dokuluyor zaten sizde oldugu gibi de disler agrimaya basladi.gozlerde bozuk.o da agriyor bir haftadir.berl sirt agrilari mevcut.adam dipcik gibi masallah.bir ona bakiyorum bir kendime.bide ne zaman hamile kalsam,dogursam inadina gibi kilo veriyor.iyice zayifladi.bu kuz benim iligimi somurdu valla
Valla pastörize günlük sütten yoğurt tutmadı. Normal sütü 10 dk kaynattım. Yoğurt yaptım activia ile. Daha önce kadın doğumcum 9-10 dk kaynat hazır süt içme demişti. Normal sütten yapacağım valla. Köyden geliyor süt ve 1 parmak da kaymak bağlıyor.mukut31 canijm ahmet aydinda soyle yaziyor.ozetlersem,
pastorizasyon sutun yuksek sicaklikta kisa surede yaklasik 70-75 derece 15 sn ya da yaklasik 90 derece sicaklikta 1 sn bekletilmesi ysulu ileyapilir.basarili olmasi icin butun enzimlerin tahrip olmasi sarti aranir.kutu sutler 135-150 derece 2-4 sn isitilir.klasik kaynatmada ise sicaklik yavas yavas 95-100 derecedir.genellikle bir tasim kaynatilir.butun isil islemler hem hastalik yapan hemde faydali mikroplari oldurur.sutteki faydali bakterileri tahrip ettikleri icin bunlarin urettikleri enzimleri ve de vitaminleride tahrip ediyorlar.sutu en cok tahrip edende;uht teknolojisi.dahasonra pastorizasyon.daha sonrada kaynatma.
sanrim kisa surede ya da uzun surede kaynatma onemli.o yuzdende siralamayi boyle yapmis doktor.
benim sikintimda acik sutu guvenilirnerden alicakdin.guveiyotim diyorumda babamin oglu degil sonucta.
neyse uzun yazmisim az:)okudugum guzel bir bilgi aslinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?