2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım yaaa niye öyle dusunuyon sana niye bisey olacakmış Allah korusun ben annesiz büyüdüm baba uçkur davasına unuttu bizi bi musibet gelecekse babaya gelsin anne gibi kim dusunurki

Bir anda sevmesini beklemeyın yahu alışacaktır bir sebzeydi yada yoğurdu üçgün verin en az alıştıkça artacaktır yeme oranı ilk tattığı birşeyi yüzünü ekşitmedi çok normal

popusunun icine demi deliginin onune mu yoksa olmazsabizde yapcaz

popusunun icine demi deliginin onune mu yoksa olmazsabizde yapcaz
Pamuğu yağlıyorsun. Deliğin çevresine bir de yarım santim içine doğru sürüyorsun. Ama Gliserin kansuk var bebekler için. Sadece katı halde gliserin. Onu boydan 2ye bölüp koyarsan iyi olur. Hemen yapıyor. Bu arada doktor mama içneler için 3-4 güne kadar normal, ek gıdada kabız olacak vücut uyum sağlamaya çalışıyor dedi.
Sabun koymsyın arkadaşlar içinde kostik var sabunların. Kostik oldukça zararlı bir madde...

Buarada @a-nur canım öyle düşünmüşsundr dogumda ama geldi gecti de. sen nasil narin yapidaysan esinin de karakteri belli inan insan yedisinde neyse 70.inde de o . kendini yipratma zaten bebislerin büyüme surecinde yıpraniyoruz fiziksel olarak birde ruhen olursa hic mecalin kalmaz.
anladigim kadariyla cok hassassin icine atıyorsun once konusmaya çalış sakince kendini anlatmaya .anlamiyorsa kizarak yapabilirsin yapında kizmak tartışmak yoksa da görmemeye çalış gamsiz ol olabilrsen napican senden önemli değil kendine heo onu söyle benden onemli degil benden daha degerli degil kendimi uzemem yarim saat sonra gececek sakinlesicem başımın agridiyla kalicam de baska sey düşün

off yaa bebege ne guzel yogurt yapmistik 20.30 koyacaktm dolaba alarm calmisti bebisi buyutuyordm sonra bende yattim simdi yataktan fırladım ama eksimis hemde nasil çorba olur anca ;(

sagol mukut31
Freyza__ canim armutu söylemen cok iyi oldu yarin ilk is yapayim.
ayhkdry canm sen ilk nasil basladin senin minnos alisti masallah seni takip edelim olmadi
Canım ben ilk havuç ve patates verdim bütün sebzeleri buharda haşlıyorum tel süzgeçten geçirip katılığına göre kaynar su ekliyorum ama çok açmıyorum sebzeyi. İlk verdiğimde bi şaşırdı bebiş kaşığın ucu ile azar azar verdim toplasan iki kaşık anca yapmıştır. İki gün böyleydi sonra on cc yirmi cc derken alıştı dün 90 cc yedi Maşallah. Hergün sebzeyi verirsek alışıyor Bebişler ama sebzeyde sürekli değiştirmemek lazım tadını iyice alsın öğrensin çok huysuzlanır ise havuç patates yerine başkabagı snra yine döner menü. Birde şöyle bir durum var mesela benim iki gün sebzeyi uyku vaktine yakın hazırlamam o günü otomatikman olumsuz yaptı çünkü bir iki kaşıktan snra uykusu geldi ve emip uyumak istedi. Bebeğin çok aç ve uyku vaktine yakın vermemek lazım sabırsız bu bebişlr yemiyorlar snra bizde sevmedi diye bırakıyoruz beslenme için uygun saati bulmak ve o saatte vermek lazım. Ben henüz meyve püresine başlamadım bir hafta snra inada başlıcam birde keçi sütünden yoğurda tabi dün Birtane yerde bulduk ama Ada'mın keçileri doğum yapmış 3hafta snra gelin dedi. Bunada şükür :)

masallah oğlusuna nazar degmesin daim olsundarisi bizim minnosa ins bizimki bir kakasini yapsında bende baslayayim ben havuc elma puresi sonra balkabagi havuc haslama yaptm bunlari yiyince abarttim galiba ins rahatlasın da minnos
canm kabiz olmasin diye bir seybyapio musun su iciyor mu seninki benimki cok ax icio direnio cadi
keçiler biraz gec kalmışlar doguma . saka maka bulmanıza sevindim ben normal inek sutunu unuttum eksittim keci nolur acaba
hayırlısı. yatim ben de 1.5 saatim kaldi kalkicam gene iyi sabahlar canm benim ins en az 9.a kadr uyur sunuz bizde 8.30

Teşekkürler c nm ben aklım karışmasın diye çok araştırmadim açıkçası çevrede yaptıran herkes tavsiye etti, ne gibi yorumları var cnm doktorların inşallah kolay geçer sizin de
Insallah canım. Kimisi 6 aydan sonra genel anesteziyle olmalı diyo kimi 3 ay, bazıları 2-4 yas sakıncalı diyo bazıları 3-7 yas, bi Prof lokal de acımaz diye bisey yok muhakkak canı yanar diyo bi Dr da 1 yasa kadar kilo alımı ve yaglanma cok olacağı icin pipi yapısıbilir sünnet tekrarlanır o yüzden yürümeye başladıktan sonra yapılmalı diyo aaa biri de 6-15 ay arası olmalı diyo. Anlayacağın fikir birliği yok canım kafam cok karıştı ama Dr umuza güvenmekten baska care yok

Maasallah cok iyi yaa
Ne guzel sana zaman kaliyor
Gece sık uyanıyor ama ya. Daha doğrusu dün gece mahvetti beni. 1den 2ye kadar uyumadı. Gözü kapalı ama ağlıyor emzik almıyor falan güzel uykusuz bıraktı bizi. Günü gününe tutmuyor işte gündüz iyiyse gece kötü ya da tam tersi. Ama ne olursa olsun erken yatmasına özen gösteriyorum bütün gün zaten vaktimi alıyor akşam rahat edeyim bari ama sık uyanması çok zorluyor yasa

Ayse oner kim beslenme uzmani mi yada pedagog ?! Blogumu var merak ettim.Ben bizim dr un izinden gidiyorum şimdilik ama bi bakabilirim.
verdiğinden değil çok yendiğinden olmuş olabilir. Bir de eğer anne sütü alıyorsa yarım porsiyon verin ya da istediklerinizi koyun diyor

Ay ne biçim düşünceler bunlar. Hayatın o Ada'mdan ibaret değil ki Can'ım çocuğun kendi ailen var. Hem sana bizi olsa o kendini o kadar paralıysak mı Allahaşkına hangi erkek olur öyle. Evet üzülür ama bi Zaman sonra hayatına geri döner. Onlar kadınlar gibi değil hayat devam ediyor her zaman onlar için

Aynen öyle Can'ım afiyet olsun

Hangi marka alıştırma bardağı alıyorsunuz yada aldınız?
Daha almadım ben. Ebebek ve pamidordan baktım o kadar. Ama bardaklar çok küçük geldi bide cam ellerinden kayıp düşebilir. Bir de eczanede iki tarafından saplı olanı gördüm biberon gibi ama ağzı farklı onlar daha iyi olur herhalde

Ben baya bi aydır falan meyve püresi veriyorum ilk onla başladım şimdi sebze yemez diye korkuyorum o ayrı. Diyeceğim meyveleri hep çiğ verdim ama maşaallah hiç kabız olmadı ama ardından hep su verdim ondan mı bilmem

Biz tam zamanlı ek gıdaya geçmedik hala,ama çoğu zaman iki öğün veriyorum.Meyve ve sebzelerin 4\1 ini veriyorum,salep kıvamında veriyorum hiç kabız olmadı şükür.25 -30 cc nin üstüne çıkmıyorum.Doyurmak için değil yutmayı ve çiğnemeyi ogrensin farklı tatlara alissin diye veriyorum.Demir damlası da kabız yapıyor ben bebeğime vermedim hiç 10 yaşındaki kızıma verdim birkaç gün onu bile kabız yaptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…