2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

@a-nur canim Allah korusun hc oyle seyler dusunme.olen,olduguyle kaliyor.erkek milleti 1-2 yas tutup unutur.sen kendini dusun.beklentini azalt.istedigin gibi davran.birilerinin lafina gore hareket etme sakin.en sinir oldugum seylerden biri.ailesiyle siki fiki olmaya gerek yok.ne kadar gorusursen o kadar cok sikinti cikar.

ek gidaya yeni baslayan arkadaslar,bizimde ilk 3 hafta top top yapti.sabah armut puresi ve su kivami yumusatiyor..simdi alisti.ayni seyleri vermeme ragmen.birde sunu farkettim ogluma hic muhallebi vermedim ondan dolayida ek gidaya gecerken hic kabizlik yasamadik.daha hic kabiz oldugunu bilmem.malesef muhallebi kabuz cok yapiyir.bir arkadas demis bende once armut veriyirdum simdi az yapsin diye elma veriyorum.balkabagida yumusatiyor.

@a-nur erkekler zaten daha mezarlıktan cikmadan bayanlara bakar derler :) dirim hakli.
filiz_ank bekleyeyim bugunde aksama kadr yapmazsa duruma gore deniyim

yaa kizlar benim bebegim bir haftadir sabah 4-5 ya 6 gibi kalkiyor birbucuk saat gülüyo oynuyor uyumuyor sonra yayiyor öyle sıkıntılı degil. gervi kabiz ama degilkende kalkmaya başlamıştı .neden acaba ??? gunduz toplam 3 saat uyuyor ustune ustluk.bugunde 5.55 de kalkti 7.30 da uyudu .8.00 de uyandi sonra .

Canım ben ek gıdaya en kolay sindirilen şey diye muhallebiyle başladım 4ayindan itibaren her akşam 30cc falan yedirdim. Olay yedirilen şey değil verilme şekli bence, akışkan olan hiç birşey kabiz yapmaz ilaç lar haric.Salep kıvamında olan bir şeyi mide katı dışkı ya çeviremez,muz mesela kabız yapar ama yoğurt, anne sütü, yada mamayla akışkan hale getirilip verilirse kabız yapmaz. Ben 1 yaşına kadar herşeyi akışkan olarak verme taraftariyim.İlerde pilav yada makarna bile yedirsem yoğurt yada domatez puresiyle cıvıklastiracagim.

Çok sağol Can'ım ama nerdeee bizimki dokuzda yatıyor sekizde kalkıyor bugün 7.30 kalktı gerçi

Can'ım ben muhallebi ile başladım hiç kabız yapmadı anne sütünden ve yulaf unundan yapıyorum
Can'ım değişiyor uyku saatleri sürekli ya bizimkinde dokuzda yatıp sekizde kalmaya başladı ne güzel 10 a kadar uyuyordu

Bi
Bizim dr.ve sunnet eden dr.doğduğunda neden yaptırmadiniz dedi o zaman hiç anlamiyormus

Bizde üroloji profuna gittik 10ay 10 kilodan önce yapmam dedi bizde 10 aylık 10 kilo olmasını bekliyoruz.Doktor çok haraketli bir çocuk olursa genel, sakin olursa lokal yapılır ikisindede sıkıntı yok dedi eşim lokalde iğne vurulurken acıyor diyor.Doktorun tavsiyesine gore karar vericez lokalmi,genelmi korkuyorum bende kıyamiyorum..

himm ben ilk defa pirinc unu verdigim icin ona baglamistim kabizligi.sonra pirinc unu versemde kabiz olmuyor acaba ek gidaya geciste mi oldu diye dusundum.vunku hic abartisiz ogluma hergun muz yedirirdim baska meyve kabul etmemisti.bazen gunde iki tane yerdi.ama yogurt ve sebzeyle dengelendigini dusunuyordum.

ayhkdry masallah
bende pirinci azaltip yulafi arttirdim.bende yogurt yiyemedigi icin yulafin icine alerji mamasi katiyorum.kalsiyum eksik olmasin.
sen denedin mi yogurdu canim?

Biz dün 6 aylik asimizi olduk iki tanesi tek bacaktan bir tanesi diğer bacaktan bide ağzına damla çok şükür ates olmadı kilosuda 7.800 gram geldi boyuda 69 cm geldi.bidahaki asida 9 aylikkenmis.kan damlası vermiyordum normalde hemşire mutlaka ver dedi.Bugun verdim ama çok kararsızım.minnosum usutmus bugün burnu akıyor.yan dişleri kabarmış benim bildiğim on dişler çıkar önce herşeyi ters bizim minnosun

Canım bende ilk muhallebiyle başladım hiç kabız olmadı ama ben koyu yapmıyorum bayağı akışkan şekilde yapıyorum.

Geçmiş olsun canım maşallah kilosuna darisi bize inşallah benimki gün geçtikçe zayıflıyor gibi

Geçmiş olsun canım maşallah kilosuna darisi bize inşallah benimki gün geçtikçe zayıflıyor gibi
Sağol canim.seninkide toparlar insallah annesi.sabah ilk defa kan damlasi verdim az öncede kaka yaptı kırmızı kırmızıyı bende korktum sizler kullaniyomusunuz böyle bise başınıza geldimi?

Kvler buranın bi köyünden ev aldilar bikac ay önce akşam eşim dediki ablası ve küçük kız kardeşi gelcekmis kvler çocukları ... Sizde önceden gidin mangal yapcaz orda dedi. Bende ben asla gelmem sen git asla sana bozulmam dedim. İstemiyorum KV ve küçük kaynimla aynı ortamda olmayı şimdi gitsem et yedircek pilav yedircek iyice bi silkeleyip kusturcak küçük kayın(8yasinda) çocuğu minciklicak dudağını opcek yanqklarini sikcak ufff sınır kupuyum

Dunde misafir vardı kakao kremalı pasta yaptım çay dökmek için kadına verdim bi baktım krema sürmüş bebeğin diline misafirlerde eşimin halaları

Maşallah iki tane muz ne güzel kabız olmamış. Yoğurt sayesinde bence, armut ve yoğurt veremiyorum ben en az 3 kere tuvaletini yapıyor yoğurt 2-3 kere Denedim iki balkasigini geçmemiştir gecemi burnumdan getirdi sabaha kadar inledi tuvaletini yaptı. Yoğurt yemesi lazım 6.ayı doluncz nasıl yedircem i bulamadım bende.

Sağol canim.seninkide toparlar insallah annesi.sabah ilk defa kan damlasi verdim az öncede kaka yaptı kırmızı kırmızıyı bende korktum sizler kullaniyomusunuz böyle bise başınıza geldimi?
Ben kullanmiyorum ama verirken ebe söylemişti dışkı sının rengi değişebilir, kabız olabilir diye korkmaniza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…