2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Gece gece kil kurdu gece teroru gibi seyler konusuyoruz esimle bizim ufaklık zor uyudu 21 30 da biz salondayken bi ciglik emzigi dusmus taktik salladik uyumaya devam etti bi yarim saat once bagirarak uyandi susmadi emzirdim biberonla süt verdim en sinunda salona goturduk tekrar esneyene kadar oyun oynadik şimdi nerdeyse yarim saattir salliyoruz uyusun diye ne oldu ki durup durrurken..Allah Allah.. İnternette gece nedensiz aglama deyincede kil kurdu , gece teroru diye biseyler cikiyor..

komşuuu, bende arıyorum keçi sütü, nereden alacaksın, yakınsa özelden yazar mısın?

Canım yaaa seni çok iyi anliyom o nesil erkekler tukensin diye ben oğlumu öyleuetistirmicem .. Amcam doktordu eeşiev hhanımı ve amcam işten geldiğinde bebeğiyle ilgilenirdi mutfak toplardı geceleri yengem uyurdu sadece emzirmeye uyandirirdi üstelik ilk çocukları kolikti sürekli aaglardi. Arkadaşbize denk gelen ssürekli yorgun uykusuz sanki akşama kadar evde çocukla ilgilenip uyuyom muamelesi var o da haklıev ssürekli toplu temiz saniyoki ev kendi kendini temizliyo

Galiba bu aralar herkeste diş problemi var. Oğlum da uykuya geçemiyo. 19:30 da uyandı 00:30 da falan anca uyudu hep kucak, ağlamaca. Uyuduktan sonra da 1 saatte bir ağlayarak uyanıyo offf uykusuzluk başıma vurdu inşllh uyanmaz sabaha kadar

3 37januse37 cnm bizde de aynı 2 fark var: 1. Çalışmıyorm ama bütün gün kucaktan inmeyen bebek 24 saate bedel ayrıca diş sıkıntısından ne uyku var ne bişey. 2. fark yemek yapmıyorm çünkü gündüz vaktim hiç yok akşam da yine ben bakıyorm. Gece de adam duymuyo bile ağlamaları o kadar rutine bağlamıl. Eee bakmıyosa uzun süre yemek yapamam. O da zaten şikayetçi değil. Bi şikayet etse açacam ağzımı zaten. 5 ayda resmen yaşlandım. İçimdeki çocuk da öldü yani. Gün sayıyorm büyüsün diye bazen. Allah hepimizn yardomcısı olsun

Uyku uyku ooff of. Uyu uyan 10.30 dan beri. 22.30 uyuttum. 23.00 uyandı. 23.15 uyuttum 01.15 te çığlık atarak uyandı. Terlemiş üstünü değiştirdim. 4 saat olmuş besleneli. Emzireyim dedim uyanık olunca almadı. Biberon verdim 50 cc ićti. Tekrar uyutmam 1.5 saati buldu. Yeni uyudu. Her gece her gece. 2.5- 3 saat deliksiz uyusa dişimi kıracağım. Sabır ve dayanma gücü versin bana ,ogluma da uyku ve iştah versin Allah.

insallah duzene girecekler Y yesil zeytin canm yaa valla cok zor bende bekliom her gece kalkio üstüne birde sabahakarsilari basladi.ins bugun kalkmaz :) canm tracy hogg okumaya basliyacagim ama ikinay sonra verivem uyku eğitimini ek gidaya iyice alissin gece uyuyor bu yontemde .bebisler biliyorsndr bizimki uykuda sut icio zor bela bari biraz daha icsin yazik diyorum o bize yazik demio ama napalim cani sagolsun sipam izin.

3 37januse37 canm valla bu adam seni öldürecek konusssana artij sununla yaa vallq gelio agzini burnunu kirasim gelio eşinin kusura bakma canm yazik sana yaa hic mi insafi yok.lutfen artik bir tepki ver esine cok üzülüyorum senin icin (

Ben Müge biriyle hırlaştım da ondan feyk yedim . Pasif ettiler :) Benden kaçamazsınız
İlahi Münir ne yaptın
Hayırdıŕ ! Ne oldu?
Genel Can'ım oğlan inat etti 11 de uyudu neyseki yeni uyandı şaşırdım valla normalde dokuzda uyuyor dörtte filan kalkıyordu ay düşününce normal gibi geldi şuanda

komşuuu, bende arıyorum keçi sütü, nereden alacaksın, yakınsa özelden yazar mısın?
Tamam Can'ım Ada'mın keçileri doğum yapmış taifelerde biryer var üç hafta sonra demişti bulamazsam üç hafta sonra ordan alıcam başka bulursam yazarım yine

Hepimizin ortak derdi uyku sanırım. Bebeğimin ilk ayları da bu konuda o kadar çok araştırma yaptım ki sizlerle de paylaşmak istedim. Uyuyor yarım saat sonra uyanıyor diyorsunuz ya ki benim kızım da öyle. Uyku hafif uyku derin uyku diye ayrılıyor. Bizlerde de böyle ama tabi biz de bu geçişler 1 1buçuk saat olurken bebeklerde 30 40 dokuda bir oluyor. O yüzden uyanıyor yarım saat sonra derin uykuya geçişi bilemedikleri için. Sizlerin yapması gereken ne olursa olsun odada tutup uykuya devam etmesini sağlamak. İlk Zaman'lar ben bi saat uğraşırdım ama şimdi emzik verince gidiyor. Bide alıp odadan çıkarınca Bebek bu kadar uyunuyor herhalde diye düşünüp o yüzden sabah kadar yarım saatte bir uyanıyor. Bide uykusu gelip de uyutulmasan Bebek'te adrenalin yükselmesi oluyor. Mesela gecenin 11inde 12sinde eli kolu durmayan gözler faltaşı gibi açık bebeğe bu hiç uyur mu deriz ya tam tersi yavrumun uykusu çok ve adrenalin fazla o yüzden öyle tepki veriyor. Ve tabi ki böylece uykuya geçişi zorlaşıyor. Naçizane tavsiyem yarım saat sonra uyunan bebeğinizi uğraşın ve tekrar yatırın,. Birkaç gün uğraşınca evet gene uyanıyor ama bide daldığında en az 2buçuk 3saat uyuyor.

Kıl kurdunu bilmem ama gece terörü çocuk ayaklarında oluyor ve gece terörü sadece ağlamak değil uyurgezer gibi kalkıp dolaşıyor falan. Önceden de yazdım bence sizin bebeğiniz uykuya geçişi yapamıyor ondan uyanıyor

Aynı benim eşim de öyleydi. Dediğin gibi insan verimli de uyyamıyor o duymayacak diye. Ben çözümü beraber uyuyup kızın sesini duyunca kalk şuna bak demekte buldum

Can'ım benim eşim de aynen öyleydi. Hiç yardım etmez yardımı bırak çocukla da ilgilenmezdi. O öyle yaptıkça ben daha çok hırlaşırdım o da aynı şekilde karşılık verirdi tabi. Bide ben onun memleketindeyim benden kimse yok. Ada'mın canı sıkılıyor kavga ediyoruz mesela çıkıp gidiyor kafa dağıtıyor. Ben kavga tetiğimle evde tek başıma kalırdım. Baktım bu böyle olmicak bigün karşıma alıp kavga etmeden benim senin desteğine ihtiyacım var dedim. Sanırım oda bunu duymak istiyormuş. Bilmiyorum benim böyle demem onu Mutlu mu etti yola geldim diye mi düşündü. Ama sonuçta gayet düzeldik ve şimdi ev işi çocuk ya da ne olursa olsun çok rahat söylüyorum şunu yap diye. Hem evde kavga azaldı hem ben kendime ve evime vakit ayırabiliyorum. Konuşmamak ona muhtaç değiliz demek gurur değil bence sadece kendimizi yıpratıyoruz. Eşim anlamaz deme bence tabi huyunu bilemem ama o anlayana kadar sen söyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…