insallah duzene girecekler @yesil zeytin canm yaa valla cok zor bende bekliom her gece kalkio üstüne birde sabahakarsilari basladi.ins bugun kalkmaz :) canm tracy hogg okumaya basliyacagim ama ikinay sonra verivem uyku eğitimini ek gidaya iyice alissin gece uyuyor bu yontemde .bebisler biliyorsndr bizimki uykuda sut icio zor bela bari biraz daha icsin yazik diyorum o bize yazik demio ama napalim cani sagolsun sipam izin.
Can'ım ben de trace hogga göre uyku eğitim verdim. İlk günler gündüzleri çok ağladı ve 3.gün sonunda pes ettim şimdi diyorum keşke etmeseydim ama akşamları ne olursa olsun devam ettim kızım da zaten 2.gece düzene girdi. İlk günler vala rüya gibiydi uyanıyordu ama kendisi mırıldanıp tekrar uyuyordu emmeye bile kalkmadı ama gündüzleri aynı şeyi yapmayınca geceler de bozulmaya başladı. Ve deli gibi emziğe düştü. Ağzından düşünce basıyor yaygarayı. Ona hala bi çözüm bulamadım. Sana tavsiyem gerçekten hazır olduğunda başla ve hem gece hem gündüz için uygula. Kitabı okuduysan zaten kadın bunları çok güzel anlatıyor. Ben ikinci gün düzelince biraz esnek bıraktım eğitimi sonuç bi hafta sonra bu hale geldi. Tekrardan başlamam lazım ama kızım da başına ne geleceğini bildiği için daha dirençli olacak eminim ki kadın da böyle diyor ve benim buna gücüm yok ama gittikçe de iş kötüleşiyor.
haklısın canim bizde ne kizim ne ben hsxir değiliz.ben anne sütü alsin istiyorum biraz daha o ne istiyor bilmiyorum.iki gundur ayakta sallanmak istemiyor.yataginda salliyorum yatio.diyorum ki kendi kedine sallansa keşke park yataklar tusu olsa.birde ins ikinciye kuvak mucak yok koyvam kaldirmiycam ins ins ins agzimiz yandi
Can'ım yorumunu okudum eşime dedim destegıne ihtiyacım var diye başka ne yazmışlar diyorCan'ım benim eşim de aynen öyleydi. Hiç yardım etmez yardımı bırak çocukla da ilgilenmezdi. O öyle yaptıkça ben daha çok hırlaşırdım o da aynı şekilde karşılık verirdi tabi. Bide ben onun memleketindeyim benden kimse yok. Ada'mın canı sıkılıyor kavga ediyoruz mesela çıkıp gidiyor kafa dağıtıyor. Ben kavga tetiğimle evde tek başıma kalırdım. Baktım bu böyle olmicak bigün karşıma alıp kavga etmeden benim senin desteğine ihtiyacım var dedim. Sanırım oda bunu duymak istiyormuş. Bilmiyorum benim böyle demem onu Mutlu mu etti yola geldim diye mi düşündü. Ama sonuçta gayet düzeldik ve şimdi ev işi çocuk ya da ne olursa olsun çok rahat söylüyorum şunu yap diye. Hem evde kavga azaldı hem ben kendime ve evime vakit ayırabiliyorum. Konuşmamak ona muhtaç değiliz demek gurur değil bence sadece kendimizi yıpratıyoruz. Eşim anlamaz deme bence tabi huyunu bilemem ama o anlayana kadar sen söyle
Caktirmadan yapacaktin onuCan'ım yorumunu okudum eşime dedim destegıne ihtiyacım var diye başka ne yazmışlar diyorbenimki yemedi
İlahi mukut :)) uyku Kalitesi düşüktür ama agresif olurEvet.Uyku apnesi yok. Yaşlandıkça küçük dili sarkmaya başladı herhalde :)
Can'ım hic yüzüstü yatırmayı denedin mi benim kızım da sırtüstü yatınca hemen uyaniyor yüzüstü yatınca baya Bi uyuyor gündüz degil gündüz az uyuyor ama geceleri yüzüstü iyi uyuyor ama tabi yuzustunun sakıncası var mı bilemem yanlış yönlendirmek istemem bnm kızım kafasini cok rahat çevirdiği icin sorun yasamıyoruz yüzüstü yatırırsan sürekli kontrol et amaUyku uyku ooff of. Uyu uyan 10.30 dan beri. 22.30 uyuttum. 23.00 uyandı. 23.15 uyuttum 01.15 te çığlık atarak uyandı. Terlemiş üstünü değiştirdim. 4 saat olmuş besleneli. Emzireyim dedim uyanık olunca almadı. Biberon verdim 50 cc ićti. Tekrar uyutmam 1.5 saati buldu. Yeni uyudu. Her gece her gece. 2.5- 3 saat deliksiz uyusa dişimi kıracağım. Sabır ve dayanma gücü versin bana ,ogluma da uyku ve iştah versin Allah.
Bıktım gerçekten bıktım...
Her gece en az 3 kere uyanan ben her seferinde en az bir saat emziren ben bebek uyur uyumaz çamaşır yıkayan çamaşır katlayan çamaşır asan yemek yapan mutfağı toplayan ben... geceleri kalkıp evi havalandıran ben...her fırsatta evi süpüren silen ben her fırsatta tuvalet banyo temizleyen ben bi de sürekli misafir geliyor geceleri 2 ye 3 e kadar ikram hazırlayan ben
bi de üstüne artık çalışma hayatına döndüm zaten işte geberiyorum yorgunluktan bi de üstüne ev işi
bir de hiç kucaktan inmeyen yatmayan oturmama izin vermeyen bir bebek...
ama sorsanız kocam en yorgun...
Bugün işten geldi yemeği yedi bir teşekkür bile etmedi. Sofrayı öylece ortada bırakıp koltuga uzandı g.tünü döndü horul horul uyuyor.
Ben bu düzeni anlamadım ...
Gercekten anlamıyorum...
Evlendim diye hizmetći mi oldum ben
yani etrafimdaki tüm kadınlar böyle bir de evlen evlen diye baskı yapıyorlar.
Bu nasıl bir iş çözemedim...
Ben Müge biriyle hırlaştım da ondan feyk yedim . Pasif ettiler :) Benden kaçamazsınız
5.ay kontrolümüz vardi bugün. Boy 65 de kiloyu bilemedim. Citcitli ve bezle kilo 7300 cikti ama bacaklari indirmedi bi.Hemsire gitti bacaklari indirttim tarttim 7500ü gecti. Simdi bu cocuk kac kilo :-/
Canım yaaa seni çok iyi anliyom o nesil erkekler tukensin diye ben oğlumu öyleuetistirmicem .. Amcam doktordu eeşiev hhanımı ve amcam işten geldiğinde bebeğiyle ilgilenirdi mutfak toplardı geceleri yengem uyurdu sadece emzirmeye uyandirirdi üstelik ilk çocukları kolikti sürekli aaglardi. Arkadaşbize denk gelen ssürekli yorgun uykusuz sanki akşama kadar evde çocukla ilgilenip uyuyom muamelesi var o da haklıev ssürekli toplu temiz saniyoki ev kendi kendini temizliyo
Ay ben de hesap pasif diye görünce niye ki diye merak ederdim böyle kavga edince mi yapıyorlar
Kavga etmedim ya :) Sadece azıcık laf soktum :)
Ayy çok sevindim canımKizlar dun gece bebis elimi kemirirken disi ciktini farlettim)
On alttan pirtlamis, boyle seffaf gibi tirtikli gibi.. Allaaam cok tatliiii
Hic de belli etmedi, 5 gundur bi durup dururken dudak buzup aglamasi vardi o kadar.
Darisi basiniza. OzellikleAngiedare
Hayırlı olsun:))Kizlar dun gece bebis elimi kemirirken disi ciktini farlettim)
On alttan pirtlamis, boyle seffaf gibi tirtikli gibi.. Allaaam cok tatliiii
Hic de belli etmedi, 5 gundur bi durup dururken dudak buzup aglamasi vardi o kadar.
Darisi basiniza. OzellikleAngiedare
Link versene okuyalim
Anaam bende merak ettimAhahaa.Çekirdekler hazır mı
Dişiniz de hayırlı olsun darısı diğer incilere
Ya bizdeki sıkıntı şu, evim çatı dubleksi, fakat allah nasil bilirse öyle yapsın o mütahiti çatı katı ısınmıyor. Totomuz da rüzgar esiyor resmen.Bizim yatak odası da üst katta, mutfak alt katta olunca yukarısı da ısınmayıncaaaa, neyse uzatmayalım, biz bu sene 2 ayrı çekyatta yatmaya başladık. Birini kızın odasına koyduk, diğeri de oturma odasında. Odalar arası gene 3 mt falan var. Böyle olunca okula giderken ben oturma odasında o kızın yanında yatıyor. (öğlene kadar eşim bakıyor) Bu sefer benim kulak 3 mt öteyi duyacağım diye, huzursuz yatıyorum. Kalk bak demem için kalkıp kızın odasına gitmem lazım. O zamanda zaten kalkmış oluoyrum... Bir de horultuya kalkıyorum. Düşün gecenin bir kötü horultuya uyan, kalk git dürt geri gel yat. Gidip gelirken yoruluyorum valla, geçtim uykusuzluğu.
Aynı benim eşim de öyleydi. Dediğin gibi insan verimli de uyyamıyor o duymayacak diye. Ben çözümü beraber uyuyup kızın sesini duyunca kalk şuna bak demekte buldum
Ahahaa.Çekirdekler hazır mı
Dişiniz de hayırlı olsun darısı diğer incilere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?