2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ulkemin hali icler acisi kime neye kizsam soylensem icim rahatlamiycak sadece endiseliyim cocugumun gelecegi icin Allah sonumuzu hayir etsin bu arada Canakkale alarmda 18 mart deniz zaferinin kutlandigi gun bombali saldiri beklentisi var okular tatil , cuma gunu kurulan pazar kurulmayacak dikkatli olalim.

gerçi bu listeye göre erken başladığımız başka şeyler de var.brokoli kereviz bi çok arkadaş veriyo yanlış hatırlamıyosam.

Ek gida isini abartmamaya karar verdim adi ustunde ek gida ana besin hala anne sutu nasil olsa alisip yiyecek bizler gibi sebze corbasinda en son patates havuc burokoli ve kabak yaptim biseyler ekleye ekleye 3 gun kuralina uyarak gidiyorum.

Her bebek farklidir normal bir bebek diye kafanda olusturdugun standartlari at bence benimkide çok yemek istiyor versem 3 gunluk corbayi höbülüp yutacak tek seferde vermiyor um illaha tabakta kaliyor anne sutunden takviye yapiyorum oyaliyorum yogurt çok vermeye calisiyorum bagirsaklari calistiran seyler kullaniyorum kahvaltida tam bugday ekmegi aksam posasiyla meyve suyu falan..Burdaki herkezi okuyup ogluma gore biseyler yapıyorum kilosu boyu nasil degisecek bu ek gidalarla merak ediyorum.

Onları da bi sıkıştıran olsa ne yaparlar

Canım çöpe alışmış,bırak ıkınsın benımkı bazen kabız olduğunda arada ıkınıyo Anlıyorum kaka yaklaşıyor dokunmuyorum sadece karnını masaj yapıyorum ertesı gun zar zor ucunu afedersın çıkartıyor sonra karnını masaj yapıyorum cok zorlanıyorsa bacaklarını karnına ıtıyorum çıkartıyor,ama artık cop kullanmuyorum alışması Lazım tenbellesır Alkah korusun

Kızlar iyi geceler benim telefon bozuldu pc dende üşendim yazmaya maşallah okuyamadim 20 sayfa var okunacak benim kızın ateşi 4 günde ancak düştü idrar yolu enfeksiyonu imiş 39.5 ateşle acil gittik iğne vurdular o gece düştü şükür antibiyotik kullanıyoruz bugün 5. Gündü şükür daha iyi yavrum poposunda kanlı sivilce gibi çıkmıştı bir haftadır doktor kilodan dedi bugün bi aile dostuna gitmiştik yaşlı birinin tecrubesinden faydalanayim dedim gösterdim göz çıbanı nazar degmis dedi ek gıda yemiyor öğün olarak daha baslayamadik pure yemeyince havucu haşlayıp eline verdim bi güzel yedi inşallah bir haftaya öğün olarak başlamayı düşünüyorum 9000 gr 70 cm olmusuz ne çok yazmışım :)

Aklima gelmez benim. Ne yapacağımı bilemem biraz saf mıyım ne

Cok katı yapıyor ve çok ıkınıyorsa bi dr a gidin onlar kontrollü olarak kakasını yaptirabiliyor. Duphalac şurup da iyi gelir kakasını yapar. Bir de barsakları düzenlemeye debridat surup.

Hastalık için geçmiş olsun. Boyunuz ve kilonuz icınse maaşalah diyeyim.

Çok geçmiş olsun canım eskiler ya çok sey biliyor yada hiç bir sey benim de yine sag gogsumde kizariklik basladi iltihaplaniyor sizlama basladi bosaltip duruyorum memeyi

Annemin ark.bişey cekmis canin alamamissin ondan gogsun de sızı var dediydi simdi gecen gun eşim bi yemek adi soyledi o icimde yer ettiydi olsada yesem gibi gogsum sizlamaya ondan sonra basladi hakli mi ne?!!
Bugun de annem ayni yemegi soyledi yapiyim da gelin yiyin diye :) vallahi hazine bulsam bu kadar sevinmezdim :)

Bana da komşular diyor süt çeker ye diye istemiyo canım diyorum sen bilmezsin ye illa diyorlar olabilir canım geçmiş olsun

Yazdığım krem oğlumun aşıdan bacağı sisti yanı aşı yeri taş gibi oldu onun için krem. Süt çekenleri de bi ara bende de oldu sabaha kadar ateşler içinde yattım titreme falan yasli bi kadına gittik kadın okudu ve tuvalete git ters dur tuvalette ve üc defa göğsüne umduğunu değil bulduğunu ye söyle dedi tabi bana tuhaf geldi hatta güldüm ama gögs7m eve gelmeden düzeldi

Alim canım onuda deneyim bakalım inş yapar kendi başına

Bende denicem canım teşekkürler

En iyisini yapıtınccanımbbugün ne yediyse kustu yavrum dusun CIS bile yapacak bisey girmedi bağırsaklara bu gece iyice beslemem lazım yazık içiddışına çıktı

Cok katı yapıyor ve çok ıkınıyorsa bi dr a gidin onlar kontrollü olarak kakasını yaptirabiliyor. Duphalac şurup da iyi gelir kakasını yapar. Bir de barsakları düzenlemeye debridat surup.
Dr gidecem canjm debritad önce kullanmistik duphalac verdi aile hekimi ama çocukDr vermedimği için kullanmak istemiyorum

Uykular haram oldu bu süt sıtması mastit mi neyse artuk gece 3 te emzirdim ardundan pompa yaptim bir turlu bosaltamadim ugrasa ugrasa saati 5.5 yaptim oglani uyandirdim resmen ses yaparak o emdi yibe ponpa yaptim ustune soguk kompres anca hala hafif sizliyor uyumak istiyorum artik yaaaa ööhhhüüü

Yarin antibiyotik alicam eczaneden basliycam daha onceki 15 gunde gecti yine aynu meme ayni seyi yasayamam bu sefer ilac alicam bunun ilacini bilen yazabilirmu hangi antibiyotigi alayim?!! Bi de antibiyotik alirken emzirebilir miyim ki ?!!

Canım masist duayla kafaya göre antibiyotik le geçmesi beklenecek bir rahatsızlık değil eğer tekrarladiysa bir uzman hekime göstermek gerek Allah korusun anneyi zehirleme durumu,cerrahi müdahaleyle temizlenmesi durumu bile olabiliyor.Sıcak kompleks, yukardan aşağı masaj, sağıp emzirmek çözüm diyorlar ama çok ağrılı bir süreç. Hekime başvurun o yazsın ilacınızi geçmiş olsun bu elektrikli sağma makineleri var onlar işe yarar belki tamamen bosaltiyorsa.Annenin sagligi soz konusuysa doktorun verdigi her ilac kullanilmali bence.Tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin canım.

Ben de üçüncü ayda yaşadım aynı şeyi bi hafta emzik emdi nasıl çalıştıysa artk yok katiyen emmek istemiyordu, bir gün 3 saat oldu 4 saat oldu derken 5 saat oldu sürekli mizlaniyo agliyo bn de agliyorm ama beş saatin sonunda aldı , tabi emziği o gün çöpe attm sonraki günler de yine böyle zorladı, zorla veriyodm oyunlarla vs. Çok şükür atlattk , biraz dayanıp sonra rahat edeceksn ama zor bi durum gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…