Bilsem. Aglar aglar elbet oyalanir dedim yere koydum da kiyameti kopardi. Dönüyor yuvarlaniyor ama yok bunlar kesmiyor beyimizi. Gerci yanina uzandim da pekde zevkli degil simdiAyağa kalktığında büyüdüm mü zannediyor ne? Ağzı kulaklarına varıyor valla. Oturmak daha az.
Bebekten bebege degisiyor sanirim o. Mimi bebek oturtmaya kalktiginda yigilir bizimki oyle olmadi hic şükür. Bizde kucagimiza uzun oturttuk o zamanlar ayakta da dikildi. Annem oyalanir diye yurutec aldi. Hiiic istemeyen almam diyen ben oturttum yantiri yantiri gidiyor. 10dk iner bari kucagimdanBiz kimseye kulak asamadık malesef, 2.5 aylıktı oturmaya başladığında. Sakıncalı deniyor hep şimdilik bi sıkıntı yaşamıyoruz duruşunda filan. İnş ilerde de olmaz
Biz her yaptigimiz ekmekten ayirirdik annemle. Aklimda aslinda yapayim evde bir gün :)Evde Eksi Maya Yapimi;anlatacagim bu tarif un ziyan etmeden yapilabiliyor.
Malzemeler;Cam kavanoz,tulbent ya da temiz bir bez,tahta kasik,tambugday unu ve su
Yapilisi;Kavanoz kaynar su ile yikanir icinde herhangi bir ureme varsa olsun diye.Daha sonra bir corba kasigi tambugday unu,iki corba kasigi su koyulur ve tahta kasikla karistirilir.Metal degdirilmemeli.Ustu bezle kapatilip ilik bir ortama alinir.Ilk 3 gun 12 saat ara ile iki corba kasigi un ve biraz su ile besleme yapilir.Ilk gun tepkime olmamasi normaldir.Ikinci gun yavas yavas kabarciklar olusmaya baslar.Ilk 3 gun 12 saat ile yapilan besleme daha sonra 24 saat bir yapilir.10 gunun sonunda eksi maya kabararak kullanilir hala gelir.
Eksi mayam calisiyor mu?
Bunu anlamanin yolu su testidir.Eksi mayadan bir kasik alinip suya koyulur.Calisan eksi maya suyun ustunde yuzer.Lakin bu test herzaman sonuc vermez.Eger yuzmuyor ama hamur mayalandiginda kabariyorsa eksi maya calisiyor demektir.
Bizimki oturmayı da ayakta durmayı da çok seviyor. Ama en çok 3 gündür nara atıyor evde Kosla Deterjan reklamında perdelerine bakıp "Aaaa"" Aaaaa" diye bağıran kadın lar gibi sürekli evin içinde bağırıyor..Kulaklarımı tıkıyorum yaBebegi devamli oturmak isteyen var mi?
Benimki de istediği olmayınca resmen söyleniyor. Aıuuıbnbvvpv :)Bizimki oturmayı da ayakta durmayı da çok seviyor. Ama en çok 3 gündür nara atıyor evde Kosla Deterjan reklamında perdelerine bakıp "Aaaa"" Aaaaa" diye bağıran kadın lar gibi sürekli evin içinde bağırıyor..Kulaklarımı tıkıyorum ya
Bizimki oturmayı da ayakta durmayı da çok seviyor. Ama en çok 3 gündür nara atıyor evde Kosla Deterjan reklamında perdelerine bakıp "Aaaa"" Aaaaa" diye bağıran kadın lar gibi sürekli evin içinde bağırıyor..Kulaklarımı tıkıyorum ya
Çok tatlılar ya bayılıyorum her anını izleme ye fotoğrafını videosunu çekmeye elma şeker i gibi yemek geliyor içimden..Allah ömür versin ya çok datlu çoooookBenimki de istediği olmayınca resmen söyleniyor. Aıuuıbnbvvpv :)
Bebekten bebege degisiyor sanirim o. Mimi bebek oturtmaya kalktiginda yigilir bizimki oyle olmadi hic şükür. Bizde kucagimiza uzun oturttuk o zamanlar ayakta da dikildi. Annem oyalanir diye yurutec aldi. Hiiic istemeyen almam diyen ben oturttum yantiri yantiri gidiyor. 10dk iner bari kucagimdan
Ya bende sinirli oldu sandım üzüldüm meğer gelişiminde varmış bu nara atmalar bir an evvel geçer inşallah..benimki oyle bağırınca bende bagiriyorum karsilikli bagirip gülüyoruz bi mana stresimi de atiyorum ama kafam cidden kazan oldu bazen agir basiyor :-/
Zararina baktim da devrilme birseyleri kafasina cekme oturma ile sıkıntı ki zaten hep oturuyor eşek. 80 liraya aldik baya da kaliteli cikti onundeki oyuncaklarin tablasi alinip mama sandalyesi gibi de kullaniliyor. Ara ara yere atarim ara ara mama sandalyesine bazen yurutece yaz gelse zaten disarilarda oluruz insallah :)Ben yürüteç almıycam yaw. Zararının yanında gereksiz geliyor bana. Zaten yakında emekleyecekler ihtiyaç kalmayacak olmuşuz şurda 6 aylık. Hadi en geç bir aya emeklese 1 ay için 300 lira vermek hiç aklıma yatmadı
Ya bende sinirli oldu sandım üzüldüm meğer gelişiminde varmış bu nara atmalar bir an evvel geçer inşallah..
Benimki de istediği olmayınca resmen söyleniyor. Aıuuıbnbvvpv :)
Benim bir kere greyfurttan şişmişti. Derler ya oğlana ver sonra pipisi şişer diye. Kadınlarda da meme işermiş . Aş ermek diyorlar bizim burda. Yedim geçti.
Bizimki oturmayı da ayakta durmayı da çok seviyor. Ama en çok 3 gündür nara atıyor evde Kosla Deterjan reklamında perdelerine bakıp "Aaaa"" Aaaaa" diye bağıran kadın lar gibi sürekli evin içinde bağırıyor..Kulaklarımı tıkıyorum ya
Kadın ya bebekken de söylenecek büyüyünce de söylenecek :) Hep söylenecek
2.kez aynı gögsüm de sizi kizariklik olunca sinirden hemen antibiyotik aliyim dedim geceleri dayanilmaz oluyor gündüz daha kısa sürelerde oğlum emdiği için düzeliyor ama gece zorluyor beni uğrasacagiz yine dr gitmek icin kotu bir zaman Ç.kalede..
Canım bi yemek çekti ( adini yazmiyorum ) yarin annem yapip getirecek inşallah gecirir.. :)
Bagirmayi benden ogrendi saniyordum bizim ufaklık için megerse bebek dogasinda varmis ben hergün eşim e kulak tikaci siparis ediyorum sonra kulagimda gorup cekip almaya kalkisir diye vazgeciyorum zira gozluklerim defalarca gozumden cekilip dişlendi :)
Bi yerden sonra kafa kalmiyor oofff ki ne offff :)
canimYaşamadığım için bilmiyorum. Burada bir arkadaş vardı. Onun bebeğinde de alerji vardı. O kaka konusunda uzman. Kızlar adı neydi.
yaa biz pirinçli yayla corbasi yaptık pirinckerde acayip öğürdü purelerde buraz sulu yapıyoruz puturlu yine oguruyorKızlar ya... Sebze ve meyvelerdeki pütürü ne yaptınız? Biz hala öğürmeye devam... Nasıl olacak bilmem. Sebze yiyemedik şöyle ağız tadıyla. Yalnız bugün avokadoya itiraz etmedi. Belki de yoğurt var diye. Ama herşeye de yoğurt koymak isteimyorum. Hem tadı baskılanıyor hemde kalsiyum birikmesi olacak diye korkuyorum böbreklerde. Allah korusun taş bile olur çok yoğurttan.
Benimki meme tiryakisi ya yemek pek yemiyor ama aç olduğunda yiyor bir iki kaşık.Kızlar ya... Sebze ve meyvelerdeki pütürü ne yaptınız? Biz hala öğürmeye devam... Nasıl olacak bilmem. Sebze yiyemedik şöyle ağız tadıyla. Yalnız bugün avokadoya itiraz etmedi. Belki de yoğurt var diye. Ama herşeye de yoğurt koymak isteimyorum. Hem tadı baskılanıyor hemde kalsiyum birikmesi olacak diye korkuyorum böbreklerde. Allah korusun taş bile olur çok yoğurttan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?