- 20 Aralık 2014
- 1.891
- 3.928
- 358
Bugün ben ona da agladim. Yarin asi var ya o mu vurdu basima bilmem. Babasina bakip gülerek cirpinirken basladim aglamaya ama caktirmadim esime güler beni diye :) elinde bebe biskuvisi vardi yurutecteki kopege uzatti bilincli yapmış gibi duygulandim :)
Aklında bulunsun sabah gitmeden önce bir ateşini ölç. Bizimki 36.4-36.6 aralığında çoğu zaman aşıdan sonra iki kez 36.9a çıkınca calpol verdim gece. Biberonun içine azıcık sulandırıp verdim. Uyanmadan içti.Bizim aşımız da yarın. Burda herkes zor geçti diyince şartladım kendimi resmen, çok zor geçicek diye. Sıpanın ateşi çıkmazsa gidip tekrar yaptırıcam yaptığınız aşılar tutmadı diyetövbe tövbe
Aklında bulunsun sabah gitmeden önce bir ateşini ölç. Bizimki 36.4-36.6 aralığında çoğu zaman aşıdan sonra iki kez 36.9a çıkınca calpol verdim gece. Biberonun içine azıcık sulandırıp verdim. Uyanmadan içti.
Kacta gideceksiniz yarin? Onceki sabah ruyamda konusamiyorum dudagimin kenari sismis daraldim birseyler soruyorlar ugrasiyorum deniyorum konusamiyorum dudagim kütük gibi. Sikintiyla uyandim ki parmagini agzima sokmus sipa uyanmis daAyy kıyamam köpeğe bisküvi uzatırken düşündüm de yavrum ya :) Doğru ya aşı stresi var belki ondandır bu hallerim.
Allah'im esirgesinAynı şey bende de var. Burda bir yazı okumuştum. Keşke çocuğuma kızmasaydım Nerden bilebilirdim 4,5 aylık kollarımdan kayıp kara toprağın olacağını diye. Bugün çok mızmızdı. Bir ara giydirirke o kadar çok mızmızlandı bir de üstüne kustu. O zaman bağırarak kızdım. Amanin bir ağlama bir ağlama. İçim cız etti. Çok üzüldüm bağırarak söylendim diye. Sarıldım. Öptüm kokladım. Sonra aklıma burda okuduğum geldi. Kendime çok kızdım. Dışarı çıkarken ana kucağına bağladığımda 10 dk önce olanlar sanki hiç olmamış gibi sessizce oturuyordu
Kacta gideceksiniz yarin? Onceki sabah ruyamda konusamiyorum dudagimin kenari sismis daraldim birseyler soruyorlar ugrasiyorum deniyorum konusamiyorum dudagim kütük gibi. Sikintiyla uyandim ki parmagini agzima sokmus sipa uyanmis da
Ben doktora havale nasıl geçirilir dedim. 37.1 de geçirebilir; 39 da geçirebilir demişti. Dedim ya bizim normal vücüt ısımız 36,4-36,6 aralığında aşıdan 6 saat sonra 36,9a çıktı yani yükselmeye başlayınca tedbir amaçlı verdim. Çok yükselince de Calpol ateşi zor düşürüyor, bu sefer de fitil koymak zorunda kalıyorsun.Aşıdan önce vermem şurup. Ayrıca 36.9 çook düşük değil mi ateş için?
Ben doktora havale nasıl geçirilir dedim. 37.1 de geçirebilir; 39 da geçirebilir demişti. Dedim ya bizim normal vücüt ısımız 36,4-36,6 aralığında aşıdan 6 saat sonra 36,9a çıktı yani yükselmeye başlayınca tedbir amaçlı verdim. Çok yükselince de Calpol ateşi zor düşürüyor, bu sefer de fitil koymak zorunda kalıyorsun.
Bu arada aşıya sabah götürürsen iyi olur; çünkü ateş 6-7 saat sonra çıkmaya başlıyor. Erken götürürsen uyumadan önce ateşi daha kolay anlarsın.
Hafta sonu ortalık karışacakmıs AVM lere pazarlara kalabalık yerlere gitmeyin oturun evinizde diye mesajlar gelmiş herkese,bir hafta sonumuz var bu soysuz köpekler yüzünden tikilalim evlere çoluk çocuk tedirgin psikoloji leri bozuldu resmen ya..Gebere gebere tukenmediler bir türlü hepsinin köküne kibrit suyu pislikler..
Aynı şey bende de var. Burda bir yazı okumuştum. Keşke çocuğuma kızmasaydım Nerden bilebilirdim 4,5 aylık kollarımdan kayıp kara toprağın olacağını diye. Bugün çok mızmızdı. Bir ara giydirirke o kadar çok mızmızlandı bir de üstüne kustu. O zaman bağırarak kızdım. Amanin bir ağlama bir ağlama. İçim cız etti. Çok üzüldüm bağırarak söylendim diye. Sarıldım. Öptüm kokladım. Sonra aklıma burda okuduğum geldi. Kendime çok kızdım. Dışarı çıkarken ana kucağına bağladığımda 10 dk önce olanlar sanki hiç olmamış gibi sessizce oturuyordu
Ya şuna bak mesaj bile yarım gitmiş Bu bile olması gerektiği gibi olmamış Bi ton şeyi tekrar yazamayacağım yazmıyorum ya kesin bende Bi uğursuzluk var herseyde belli oluyor yanı en basitinden mesaj bile gitmem diye diretiyorYa bazen sabrımın tükendiğini hissediyorum resmen dişlerimi sıkıp sinirlenme o daha Bebek bilinçli yapmıyor bugünlerde geçecek diyorum ama gözümden yaşlar süzülüyor o anda bugünler de böyleyim moralim çok çabuk çöküyor hiçbirşe
sen bilirsin canım. Calpol sadece ateş düşürücü değil. Aynı minoset parol gibi. Ben ateş yukselmesinin yanında ağrısını da alsın diye verdim. Sonra resmen koca karı gibi inliyor her seferinde. Aşı etkisi aynı gribal enfeksiyon gibi oluyor çünküHavale ateşsiz de olabilir ama? Büyük konışmıyım da 38,5 görmeden şurup-fitil vermeyi düşünmüyorum çünkü ateş dediğimiz şey vücudun savunma mekanizması. Ve biz şurup fitil kullanarak bu sürece müdahale etmiş bağışıklığın yeterince güçlenmesini engellemiş oluruz
içinde maudanoz olduğu için sadece 1 kere ben mari ısıt. Maydanoz da nitrat var. Bir daha verme. Ispanak maydanoz gibi yeşil saplılarda nitrat ısıttıkça nitrite donuyorGece gece yeni bir tat denemesi yaptik eşim le bebegimiz için corba; taze sogan,kabak,patates,havuç,dere otu maydanoz felaket güzel bir tadi oldu tuzlayip yedik oglana tuzsuzundan ayirdik yarin öglene bakalım nasil begenecek mi?!! Dere otu maydanoz taze sogan bunlar fazla olmaz umarim :) 6,5 aylık
Bu arada aşı ya gideceklere Allah kolaylık versin. Biz olduk calpol u hep asi olur olmaz verirdim bu sefer bekledm ates cikacak mi diye asidan bes saat sonra yukselmeye basladi verdim bir daha vermedim gercekten ates cikmadan vermek iyi bişey degil ama o ates cikti mi da dusurmesi çok zor cocuga eziyet
Amin canım.Canlı bomba olan kızın son goruntusunu verdiler bi kafedeydi Allahımaaklım almıyor hicmi beynini kullanmadı yaaa aldığı gibi teslim etmiş ne geçtieline. AAllahım inşallah emellerine ulaşamadan ölürler askerimiz polisimiz aaklı selim olan kimseciklerin kiliına zarar gelmesin inşallah
Yok canım emeklemiyor daha erken 7.ayın ortasında falan emeklerler şuan sadece çabalıyor, oda sinirleniyor ağlıyor deve kuşu gibi gömüyor kafayı yorgana.Geçmiş olsun bu arada.Emeklemeye başlayan bebis var mi arkadaşlar?? Bir yakinim 5 aylıkken engellemiş kızı biz daha balık gibi çırpınıyor sadece yuvarlaniyoruz daha gerçi her bebek emeklemez ama merak ettim varmı emekleyen.. Çok az desteksiz ayaklarından destek alarak oturmaya çalışıyor bıdık tabi hastalık yıprattı bizi
Yüzünde kırmızı lekeler var kizimin 2-3 gundur, antibiyotiği keseli 2 gün oldu o mu yaptiki, muz ve yumurta sarisi hep veriyordum onlarda yapmış olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?