2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Geçmiş olsun canim kolay atlatirsiniz inşallah kilosu boyu için de maşallah :)

En tembel benimki sanırım oturuyor oturmasina da yuvarlanip deviri veriyor kicini :) Emekleme dersen geri vites şimdilik..
yok canım en tembel benimki.yana falan donuyo ama yuvarlanma geri ileri hiç bişe yok.hep ana kucağında durduğu için sanırım.geniş alana koyduğumda da kiprasmiyo pek.bide biberon dişlik falan da tutmuyo kendi.hep devletten bekliyo eller yanda.Sizinkiler de öyle mi

Canım benimki de sevmediği şeylere tembel Az önce kurabiye yapiyom oturttum arabasına bende sofra bezi serdim uğraşıyor bi baktım servis yerine tutunmuş oturdu beni izliyo
Geçmiş olsun canim kolay atlatirsiniz inşallah kilosu boyu için de maşallah :)

En tembel benimki sanırım oturuyor oturmasina da yuvarlanip deviri veriyor kicini :) Emekleme dersen geri vites şimdilik..

İyi akşamlar kızlar

bebeem ve sade kahve aşılarınız geçmiş olsun inş sıkıntısız geçer

Bizde pazartesi olucaz şimdiden stres sardı valla.. Dr muz ayrıldı yeni bir Dr buldum bakalım inş memnun kalırım ayrıca bebek ve çocuk beslenme uzmanıymış ek gıda ile ilgili belki daha geniş bilgi verir..

Benim kız da artık daha fazla oturmak ve etrafı keşfetmek istiyor bugün çamaşır makinesi çalışırken baya bi inceledi:)))

Valla çok ihtiyacım var şu ek gıdada farklı önerilere.... Sebze meyve beni öldürecek. Hepsini kağıt havlular yiyiyor ya. Kağıt havluların gelişimi oldukça iyi, boyları da kiloları da iyi de... Bizim kızda şu kağıt havlular kadar olsa çok sevineceğim.

Pekmez düşünüldüğü gibi demir sağlamıyor vucuda. Bunu bilimsel olarak açıkladılar. Ferromixin verebilirsin. içinde 2 mineral 3 vitamin ve demir var.

Bende dün akşam ekmek bandım köfteye hiç sesini çıkartmadan yedi. valla. Eti ağzına götüremedim daha ama bizimki de sizlerden :)

Kuzu etini haslayip buzluk da bulyon yapıp çorbasına katsam ölümü mukut31 cugum kusura bakma surekli birşeyler soruyom

Sor tatlım, bildiğim birşeyse her zaman cevap vermeye çalışırım.Dana etinden çok yağsız kuzuyu tercih edin diyorlar. Anlattıklarına göre kuzuya verilen ilaç danadan daha azmış. Bence öyle yaparsan bile çok uzun tutma 3 günlük yap. Çünkü ne kadar çok beklerse o kadar çok .... tazeliği azalıyor.

En güzeli o zaten ana sınıfına vermeden 2 yı düşünme canım ben ikinciye ilk çocuğum 10 aylıkken gebe kaldım yapacak birşey yoktu çok zorlandım ömrümden ömür gitti yapayalnız buyuttum biri ayağımda biri göğsümde onlar ağlardı ben ağlardım çok zor.Şimdi herkes benle onlarla gurur duyuyor s....gururlarına.Kimse umrumda değil artık.. Unumu eledim duvara astım en şans li bu bebeğim 3 tane annesi var,babası her akşam 6 da yanında.. Kucaktan kucağa sevgiyle büyüyor.

Kardeşim kıza diş hediyesi, Philipsin yoğurt makinasını aldı. İçinde söyle bir yazı vardı. Yoğurdu ilk mayalarken canlı kültürlü marketten aldığınız yoğurtla mayalayın ve mayadan mayayı en fazla 6 kez kullanın. Çünkü mayadan maya her seferinde ölüyormuş. 6 dan sonra yeniden hazır yoğurtla mayalayın yazıyordu.

Sağlık ocagina paraben dedim o ne dedi ya :-/ nerde yasiyorum kimlere emanetiz?
Bizde de aynısı oldu. Vermem paraben var Onun yerine Ferromixin vereceğim dedim. Hemşire not aldı. Diğer hastalrıma daönereyim doktor gibisin valla dedi. Ohooo :) O mu sağlıkçı ben mi :)

En büyük hayalim doktor olmaktı. Ama maalesef ilkokuldaki bir öğretmen sağolsun matematik beni yaktı bitirdi. En sonunda Hacettepe İngiliz Dilbilimini bitirdim. Tezim de bebeklerin ve çocukların dil yetilerinin nasıl geliştiği ile alakalıydı ama araştırma okuma ve tıpla ilgili amatör de olsa ilgim hiç bitmedi. İlaçların içini okurum araştırırım. Ne işe yarar, ne zaman kullanılır. Hangi etkileri vardır. Günlük hayatta kullandığımız pek çok ilacın ismini,i çeriğini bilirim. Annemde iğne yapmayı da öğrendim. Eskiden çok düşerdim, iyi de pansuman yaparım. Kırık çıkıktan da anlarım. O hemşire ordan gitsin ben geleyim bari daha fazla faydam olur.. Alhhh ahhh kader utansın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…