Benimki sadece kendini kaldırıyor ama hala dönme yok. Ayaklarıyla kıçını kaldırıyor sonra kaldırın diye ağlıyorÖnemli olan oturabilmesi canım emeklemesi çok önemli değil oturabilmesi sağa sola dönmesi motor gelişimi için yeterli,hiç emeklemiyedebilir bu bir sorun değil üzülme ayrıca daha erken 6,5 aylık bebek çok nadir emekler,onlarda geleceğin bombaları dır benim büyük kız gibi hala ele avuca sığmaz..
kızlar son 3 gündür oğlum acayip iştahsız.ne mama ne anne sütü ne de başka bişey.zar zor mama veriyorum yine ama toplam 400 cc bile yapmıyodur emdiğiyle birlikte.dişten mi diyorum ama öyle aman aman bi huysuzlugu falan yok.gece sık uyaniyo ama çok aglamiyo salliyorum ya da emziriyorum uyuyo.dişi çıkanlar siz ne dersiniz.ondan olabilir mi.
Al benden de o kadar. Ek gıdayı ben yesem olmaz mısu ek gida isi gicikmis ya. bizimki de agzinda biriktiriyor suyu icmek istemiyor. zar zor yedigi seylerden sonra doymamis gibi agliyor meme istiyor.
ogunu oturtayim derken off be bugun de sadece emsin ne olacak moduna gectim. yemeye alisacak mi bu sipalar ya
Canım kısa süreli bile olsa oturabiliyordur herhalde, önemli olan o, boynuyla sırtını aynı hizada tutabiliyorsa,ayaklarına basabiliyorsa yatarken sağa sola dönüp seslere bakabiliyorsa tepki veriyorsa birşeyler tutup yakalayabiliyorsa problem yok sadece tembeller okadar ,bütün gün pusette mama sandalyesinde oturuyorlar onun tembelliği de var..Benim büyük kızım çok haraketliydi takdir getiriyor ama sozelci,küçük kızım çok tembel ve yavaştı oda takdir getiriyor sayisalci..Bana göre fiziksel aktivitelerin bir önemi yok sağlıklı mı sağlıklı Allah a şükür boşver rr..Benimki sadece kendini kaldırıyor ama hala dönme yok. Ayaklarıyla kıçını kaldırıyor sonra kaldırın diye ağlıyor
Dogrudur :) bizimki corabini cikarip agzina sokmaya calisiyor :))Insallah canimm papyonu takicam da rahat bırakmıyo ki boynundan cok ağzında oluyo :))
Pipiyle ceviz kirmaktabebeem ne durumdasınız?
Amin canim insallah. Su anlik iyi insallah sizin de iyi gecer. Yazarsin bizede doktorun onerileriniİyi akşamlar kızlar
bebeem ve sade kahve aşılarınız geçmiş olsun inş sıkıntısız geçer
Bizde pazartesi olucaz şimdiden stres sardı valla.. Dr muz ayrıldı yeni bir Dr buldum bakalım inş memnun kalırım ayrıca bebek ve çocuk beslenme uzmanıymış ek gıda ile ilgili belki daha geniş bilgi verir..
Benim kız da artık daha fazla oturmak ve etrafı keşfetmek istiyor bugün çamaşır makinesi çalışırken baya bi inceledi:)))
sade kahve gecmis olsun canım ateşsiz sıkıntısiz atlatın insallah
@tatlilavinya bende buluşmaya varım ama pinpirikli esim ikinci emre kadar hafta sonu disari çıkmayı yasakladı :/ hafta ici olur hafta sonu da toplanıp bana gelebilirsiniz
Gel valla ya bari oturur bi kahve iceriz bilgi alisverisi yapariz :) paraben neymisden sonrasinda koptum ben bakakaldim oylece onlar arastirdi falan. Aaah ah yanlis insanlara imkan verilmis.Bizde de aynısı oldu. Vermem paraben var Onun yerine Ferromixin vereceğim dedim. Hemşire not aldı. Diğer hastalrıma daönereyim doktor gibisin valla dedi. Ohooo :) O mu sağlıkçı ben mi :)
En büyük hayalim doktor olmaktı. Ama maalesef ilkokuldaki bir öğretmen sağolsun matematik beni yaktı bitirdi. En sonunda Hacettepe İngiliz Dilbilimini bitirdim. Tezim de bebeklerin ve çocukların dil yetilerinin nasıl geliştiği ile alakalıydı ama araştırma okuma ve tıpla ilgili amatör de olsa ilgim hiç bitmedi. İlaçların içini okurum araştırırım. Ne işe yarar, ne zaman kullanılır. Hangi etkileri vardır. Günlük hayatta kullandığımız pek çok ilacın ismini,i çeriğini bilirim. Annemde iğne yapmayı da öğrendim. Eskiden çok düşerdim, iyi de pansuman yaparım. Kırık çıkıktan da anlarım. O hemşire ordan gitsin ben geleyim bari daha fazla faydam olur.. Alhhh ahhh kader utansın
@filiz_ank @Carmen_el tşkkrler kızlar sağolun bu geceyi rahat geçirirsek yarın alemlere akıcaz oğlumlaşaka şaka perde yıkıycam
Guleyim mi aglayayim mi bilemedim :-/ benimki bugun asida bile yan odaya gittigim kadar aglamadi ya.Bugün bende nerdeyse ipler kopuyordu. Tam adet öncesi, bir çocuk bütün gün mızırdar mı ya? Babası bakarken tek işi o olduğu için arabayla evin içinde gezidiryor, oynatıyor ama diğer işler bana bakıyor. Böyle oluncada çarşı karışıyor tabi. Al oynat ayağa kaldır diye devamlı mızırdayıp ağlar mı ya? Yerleri silip süpürdüm. Orda bir mızırtı. Arabada odadan odaya gezdiriyorum. Bugün pırasayı yaktım( hayatımda ilk defa oldu.) Çorba yaptım zorla içti. Dışarı çıkarttım 1 saat orda ses yok. Eve geldik gene mızırtı. Üstüme ve üstüne kustu. Yıkadım. Gİydirirken tam bir felaket. Kim çıkartmış giyinme işini öne bir çınar arkaya bir incir yaprağı tamam oldu bitti. Bu giyinme yüzünden ekvatora yerleşeceğim. Giyinme yoksa ağlama da yok :) Oturup giyinecekmiş. Otursa valla giydireceğim. Ama totonun üstünde duramıyor sıpa. Yatınca ağlıyor. Bir de doğduğunda saçlıydı. Şimdi tepesine nerdeyse palmiye yapılacak kadar saçı var maşallah :) saçlar kurumuyor, uykusu geldi. Allahım diyorum her seferinde beni deniyorsun sabrımı ölçüyorsun. Hasbinallah ile ve la havle çekiyorum devamlı. Ama çok mızırdandığı içinde kızıyorum kaşlarımı çatıp. Bu seferde içime sinmiyor. Offf ne gündü. Belim kopuyor valla.
6-7 saat geçti miPipiyle ceviz kirmaktasadece alni hafif sicak. Sizde durumlar ne?
Guleyim mi aglayayim mi bilemedim :-/ benimki bugun asida bile yan odaya gittigim kadar aglamadi ya.
Sabah 10 gibi vurulduk asiyi :)6-7 saat geçti mi
Oturuyor. ayakta duruyor da totoyu bir zahmet kaldırıp dönmeyi yapmıyor. Kusuyor diye midesinin üstüne yatıramıyorum çok. Direk önce garklayıp, sonrada geri kalanını çıkartıyor.Canım kısa süreli bile olsa oturabiliyordur herhalde, önemli olan o, boynuyla sırtını aynı hizada tutabiliyorsa,ayaklarına basabiliyorsa yatarken sağa sola dönüp seslere bakabiliyorsa tepki veriyorsa birşeyler tutup yakalayabiliyorsa problem yok sadece tembeller okadar ,bütün gün pusette mama sandalyesinde oturuyorlar onun tembelliği de var..Benim büyük kızım çok haraketliydi takdir getiriyor ama sozelci,küçük kızım çok tembel ve yavaştı oda takdir getiriyor sayisalci..Bana göre fiziksel aktivitelerin bir önemi yok sağlıklı mı sağlıklı Allah a şükür boşver rr..
Kaç şimdi. Ölçtün mü?Sabah 10 gibi vurulduk asiyi :)
Bende annecim hemen geliyorum diyorum da o beni seni terkediyorum anliyor zaar. Yirtiniyor yahu.Bir de yüksek sesle konuşuyorum. Aramızdaki mızırtılı sohbet" istediğin kadar mızırda, almayacağım seni kucağıma. Beni baban gibi kandıramazsın. Eve gelsin bak akşam ben ona ne yapacağım" -"ıııııııı yeter be mız mız mız, başka şey yok. Bugün yeşil çam filmlerindeki aşıklar gibiydim. elimde vileda sopası hem yer siliyorum, hemde kapının arkasına saklanıp "cööööö hanimiş kızm diyorum" Offf be :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?