2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

L

Bizimkide memeye gelince agliyor ben israrla tüm kahverengi yeri veriyorum o cikip ucunu tutuyor kavga ediyoruz resmen

Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. Kızım bugün 45 günlük oldu, en son 11 günlükken gitmiştik. O zaman 2190 gr dı, boyu da 47 cm Di. Bugün kızım 3610 gr geldi, boyu da 52 cm olmuş. Doktor çok iyi dedi. Bi ayda 1420 gr almış, fazla bile dedi muayenede de hiç bi sorun görmedi, artık sarılığı da geçmiş dedi. Şükürler olsun. 3 . Ayın bitiminde Görüşürüz dedi

yok canım çok şükür yetiyo zaten iki saat olmadan uyanıyo yalnız yedikten sonra kusuyo biraz tedirginim bundan

Canim benimkide tas gibi bir mememin ucu cok kucuk onu tutamiyor o yuzdeb emzirmiyorum sagmaya calisiyorum ama tas gibi agri yapiyor diger mememide sik emmiyor oda tas gibi ama ck degil her durumdan sikayetviyiz valla
Benim arkadasiminda oleydi emzirmden eliyle masaj yapip çekiyordu ise yariyodu sizde bi deneyin isyerseniz

Slm kizlar.. Bn de 9 eylulde oglumu kucagima aldim.. Ilk bikac gun mama takviyesi yaptik cunku sutum yetmiyordu. Simdi azaltmaya calisiyorum. Benim merak ettigim bebeginiz bi ogunde kac cc sut yada mama yiyo? Benim oglusum biraz obur sanirim 70 cc falan anca doyuruyo. Memeden ne kadar geldigini bilmedigim icin de doydu mu doymadi mi anlamiyorum. Emerken uyuyo ama cekince aglamaya basliyo. Dun dr yarim saatten fazla emzirme, sonrasinda emzik ver oyala dedi. Ama agliyo durmuyo. Siz ne kadar emziriyosunuz?

Canım ben de emziriyorum , arada da mama takviyesi de yapıyorum. Kaç cc t geliyor bilmiyorum, hiç sağmadım ama genelde emince doyuyor benim kız. Bazen uykuya dalamadığında ve emip sütü bitirdiğinde ağlıyor, o zamanlar 40 cc kadar da mama veriyorum. Bizimki 15-20 dk kadar emiyor.

Selam, ben de 20 dk ile yarım saat arası emziriyorum. Aynı soru işaretleri bende de var, acaba kaç cc emiyor yetiyor mu diye düşünüyorum, emerken yutkunmalarını takip ediyorum boşa emmesin diye, bazen de boşa çekiyor çünkü.Doktor mama takviyesi verme dedi.ilk iki gün yaptık hastanede senin gibi. Bu arada bu sabah yarım saat emzirdim sonra uyumayınca 18 dk daha emzirdim, miniğim uzun süre uyuyamadı hıçkırdı, çok gaz çıkardı huzursuz oldu.çok beslensin diye aşırı vermemek lazım. Sağıp verdiğimde de 40 cc çıktığı için o kdr veriyorum ben, yetiyor.
Tartıldınız mı bu arada?

İlk banyonuzu nasıl yaptırdınız kızlar? Ben çok tedirginim bir şey olacak diye, eğitim aldık aslında ama...

Maaşallah size

İlk banyonuzu nasıl yaptırdınız kızlar? Ben çok tedirginim bir şey olacak diye, eğitim aldık aslında ama...
Canım bizim kıza ilk banyosuna anneannesi ve babaannesi yaptırdı. Onlar yaptırırken, acayip tedirgin oldum, yıkaması çok zor gibi gelmişti. Sonra bi cesaret ben kendim yıkarım dedim ve iyi ki yapmışım, şimdi çok kolay geliyor. 2 günde bi yıkıyorum. Küvetine yatırıyorum, önce Vücudunun ön kısmını, saçlarını yıkıyorum, sonra da sağ elimin üstüne ters çeviriyorum, Sırtını ensesini yıkıyorum. Sonra da toptan bi su döküyoruz, ve işte bittiiiii

Kulaklarını kapatıyor musun su kaçmasın diye?

Hanımlar dün sezeryanla doğum yaptım kızım küvezde sütüm de gelmedi mama veriyorlar ama yarın emzirmek için kucağıma alabilecekmişim bana sütü getirmek için hızlı yöntemler tavsiye edermisiniz

5. Gunde hastaneden ciktigimiz kilodaydik. Dr bu iyi bisey cunku normalde ilk 5 gun kilo kaybetmesini bekleriz dedi. Sadece ilk gun 130g civarinda kilo kaybi oldu. Emzirme araliginiz ne kadar oluyo? Bn agladikca vermeye calisiyorum. 2-2.5 saatte bir oluyo

Gözün aydın canım. Neden kuvözde bebeğin? Süt için imkan varsa sıcak banyo baya Bi işe yarıyor.

Ben de 2.5 - 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum.geceleri uyanamayıp 4 saate çıkardığım oluyor dr. bana da öle dedi,aynen devam edin uygulamanıza dedi, ben de aynı tempoda olcam, sarılık olmasından çok korkuyorum

Hayırlı olsun Emzirince geliyor diye biliyorum canım sezaryanda ama göğüslerine sıcak havlu koymayı, rezene içmeyi,bOl sıvı tüketmeyi deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…