2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canim valla onun yerine bebisin huyunu öğrenmek lazim ben simdi bekliyorum baktim gelmiyor havlu kagit koyuyorum pipiskosuna tam gotunu silerken salmaya basliyor kapatiyorum hemen :)) büyüdükce zaten alisicaz şimdilik havlu peçete ile çözüm buldum ben

Ben de artık bez değiştirirken önce açıyorum sonra cırt cırtlarını gevşekçe tekrar kapatıyorum, kızımda bayılıyor buna gerneşip duruyor o arada yapacağı varsa onu da yapıyor.

Canim ben tam 37+0 da doğum yaptım sütün yetmediğini düşünüyodum ve Nitekim öyleydi Dr soruyodum mama verme diyodu ama çocuk aç sürekli emmek istiyordu şimdi mama takviyesi yapıyorum bende isterim. Anne sütünden başka bişey veriyim ama doymuyorsa yapıcak bişey yok süt yetmesede önce emziriyorum kendisi bırakana kadar sonra mama veriyorum

Kendisi birakiyorsa doyuyordur on dk onbes dk yeterliymis doymasi için ben her saat başı emziriyorum oda zorla on dk buluyor bazen yarim saat emiyor sonraki iki saat bes dk uc dk emiyor tutmuyor kendisi birakiyorsa doyuyordur büyük ihtimalle kakasi tiside iyiyse mamaya gerek yok aslinda

Evet uyuyakaliyodu ama bi kaç sefer 2 3 saatte bi Sağdim ne kadar çıkıyo diye 20 cc süt çıkıyo zaten emip bırakınca göğsümu sıkıyorum süt yok yarım saat sonra yine açıkiyo ama memede süt birikmiyo böyle işte allah bebeklerimizi sağlıkla büyütmemızı nasip etsin herkez anne olarak bebeği anne sütünden başka besin almasını ister ama elimizden bişey gelmiyo ne komposto kaldı ne helvası ne süt yapan çayları hepsini içiyorum yiyorum olmayınca olmuyo (

Uzulme canım annem bana milk tea die bi cay aldi aktardan bende baya fayda etti istersen bide onu dene canim

cnm günümüz dolmadan anne sütüde az gelebiliyormuş benimde 2 gün öncesine kadar mama takviyesiyle anca doyuyord ama 2 gündür sütüm bayağı arttı satte bir 60 ml arada da 3,4 kez emziriyordum şimdi mama saatimizi bayağı uzattk kilosu normal seyirde artış gösteriyorsa hiç üzülme......bende 34+4 de doğum yaptım seni çok iyi anlıyorum senin 20 ml sütün benim o kadar bile çıkmyordu şimdi çok şükür iyi geliyor sütüm.....geceye mama verene kadar arasını uzatacağı iki mamanın....

Senin adına çok sevindim inşallah benimde sütum artar bende kızımı sadece anne sütü ile beslemek istiyorum

Kizlar ne guzel dogum yaptiniz darisi bize insallah. Ama su Hastane cantasina koyduklarimizi kullanabildinizmi eksik gelen birsey oldumu? Cok ihtiyaci olan birsey oldumu? Bilgi verseniz biraz ne guzel olar

Kizlar ne guzel dogum yaptiniz darisi bize insallah. Ama su Hastane cantasina koyduklarimizi kullanabildinizmi eksik gelen birsey oldumu? Cok ihtiyaci olan birsey oldumu? Bilgi verseniz biraz ne guzel olar
Canim ben götürdüğü çoğu şeyi kullanamadim 3 gecelik 1 alt ust takim götürmüştür sezeryan oldum ilk gün üst giydirdiler akşam yuruyecegim zaman gecelik giydirdiler ertesi günde diğer geceligimi giydim diyerleri kaldı makyaj malzemeleri deodorant ve bakım ürünlerinin hiçbirini kullanmadım (canını derdine düşüyosun bebeğini düşünüyorsun derken bunlara fırsat kalmiyo) bebek için 6 takım götürmüştüm 2 si kullanildi bez götürmüştüm hastanede hemşireler değiştirdi altını onlarda prima kullandığı için götürdüğüm bezleri geri getirdim kendim için hasta bezi götürmeyi hastanede hersey vardı yani biraz gideceğim hastanenin hizmetine bağlı eğer bunlar varsa götürmeye gerek olmuyo ama yoksa hepsi ihtiyaç bu arada bebek için havlu götürmedim hemşireler 2.gün yıkadılar ama bizden banyo için hiçbişey istemediler kıyafet dışında aklıma gelenler bunlar Allah kolaylik versin sağlıkla gelsin bebisin

bu topiğimize yazmak da nasip oldu şükür :)
ben 37+1 de aldım oğluma kucağıma ufak tefek sıkıntılarımız oldu normal doğum olmasına rağmen sütüm gelmedi 3 gün sonra geldi emdikçe gelir dediler oğluma mama vermedim ki hastaneden çıkarken vermem gerektiğini söylemişlerdi kilo kaybı yaşadık 14. gündeyiz hala doğum kilomuza ulaşamadık sarılık olduk 1 gece hastanede yattık sütüm yetmiyor anladım ki mama öcü değil hayat kurtarıcı şimdiki aklım olsa asla oğlumu aç bırakmazdım biberonu emer memeni emmez dediler benim oğlum hem beni emiyor hem biberonu sadece doktorumuzu dinlemem gerektiğini biraz geç öğrendim

Oncelikle bebegin hayırlı olsun bende doğum yapalı bugün 21 gun oldu bende 37+0 da sezeryanla doğum yaptım bizde Dr ısrarla mama vermeyin sütün yetiyor dedi bizde vermedik fakat sarilik arttı 6.gün 1 gece hastanede yattık bende Dr dinledigime pişmanım yani üzülme insan güvenemiyo Dr lara benimde bebeğim hem beni emiyor hemde mama veriyorum inşallah artar sürümüzde mamaya gerek kalmaz ama olmuyorsa yapıcak bişey yok hiç yoktan iyidir deyip böyle idare edicez

senin de hayırlı olsun canım sağlıkla büyütelim evlatlarımızı
evet ben de ne kadar beni emerse kar diyorum mamayla beslense de tek benim oğlum olmıcak diyorum sağlıkları yerinde olsun da
bol bol su içiyorum bol bol dinlen diyor doktor ama yatamıyorum ben hoşaf tahin helvası çörek otu kuru soğan kuru börülce yediriyo annemler sürekli

Evet canım bende yiyorum hayatımda helva yi kırk yıl aklıma gelmez şimdi günde kalın bi dilim yiyorum kayısı hosafi humana çayı su ve bunun gibi birsürü şey yiyip içiyorum elimden geleni yapiyorum artık olduğu kadar olmadığı yerde mama annem bile diyo üzme kendini sizleri sütün yetmediği yerde arı mama larla pirinç unlariyla büyüttük şimdiki mama ların içinde anne sütü kadar olmasada dünya kadar vitamin var diyo haklı aslında herkes anne sütüyle buyumuyor gönül tabiki anne sütüyle büyüsün istiyor ama ..

Ve artık bende bu sayfadayımmm:)))))) sütüm gelmedi henüz . Arada mama ve rezene vermeye çalışıyorum . Sütümün olmaması stres yapıyor bende ister istemez kvalide ve eşim her denemede Başımda bekliyorlar çok sıkıcı üfleyip püflüyorum Anca çekiliyor başımdan. Ve gariptir bebekle annem ilgilenince gayet rahatım ama kvalideden kıskanıyorum resmen ve ev içinde yaşanan her şeyi hayırlı olsun diye arayan herkese anlatıyor. Yok emdi süt gelmedi yok gazı var yok yatıyor vır vır vırrr.böööööö geldi yeminle ne zaman gidecek bilmiyorumda...babam gelecek sırf kvalide rahat edemez diye gelmiyor . Ayyyyyy içim şişmiş yeminle.süt gelmesi için ravsiyelerinizi bekliyorum canlar. Öpüldünüz gece gece

Bir garip süt sorunu da benden gelsin. Çözüm bulan olur belki. Benim sütüm yetmiyor mu anlayamıyorum. Gündüz emen çocuk akşam oldu mu deliriyor. Memeyle kavga ediyor. Sütümü sağdım miktarı kıvamı da iyi. Gaz desem değil çıkarıyor çünkü. Açlıkla yıkıyor evi resmen bu akşam 40 ml mama + 30 ml süt 1 saat içerisinde 40 ml daha süt verdik anca kesti oğlumu. Hastanedeyken sütüm azdı ama artık sütümde var neden böyle oluyor bilmiyorum. Yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim. Her akşam heder oluyoruz, içim parçalanıyor oğlum öyle ağlarken.

Bence senin bebeginde kolik sendromu baslamis.Eger hergun ayni saatte baslayip bitiyorsa koliktir.sütünden kaynakli degil.Allah kolaylik versin canim...

İlk hamileligimde ben de ayni seyleri yasadim.Kayinvalidemin her dedigi,yaptigi batiyordu.Bu durum o kadar ilerlediki depresyona girdim.Aman sen dikkat et.Nasil olsa yarin öbür gün gidecek ve sen bebeginle kalacaksin.Gercek annelik basbadayken basliyor.Ben kendi annem de dahil herkesi kacirdim basimdan 10. Günsüte gelince en önemlisi kendine inan.Benim sütüm bol ve yetetli diye kendini ikna et.Psikoloji cok önemli ve Su mutlaka 2-3 litre en az.Ben bir de cig fistik findik ceviz yiyorum sütümün kalitesi artsin diye.masaj da yap göğüslerine.İnsallah kolaylikla atlatirsin bu dönemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…