2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Çok geçmiş olsun canım bende düşünmüştüm popo üstü başdegmediyse korkma popoda acisaydi aglardi cçok ağladı mi kucağa gelince sustumu

Hayatım boyunca hiç bu kadar korkak olmamıstim anne olmakmis bu beni bu hale getiren :)

Ülkemde huzur azaldıkca evimde de azaliyor sanki insanlar öluyor turist yada vatandas ne fark eder ki benim topraklarimda oluyor bunlar..
Bu günlerin sonunda gülebilecek miyiz ?!! Bitecek mi?!!

Bitecek Allah'in azniyle. Bi halt isteyecekler belli ama bakalim. Bende senle ayni durumdayim. Huzursuzum. Annemden cesaret alirdim Allah yardimcimiz olsun dedi sagol be dedim icimden. Biktim valla dusun dusun...

Çok geçmiş olsun canım bende düşünmüştüm popo üstü başdegmediyse korkma popoda acisaydi aglardi cçok ağladı mi kucağa gelince sustumu

Aglamadi hiç kucakta iyiydi hatta yemek yedik o da mama sandalyesinde oturdu oyuncaklarini mincikladi uyudu uyandi şimdi babası sallıyor uykusu var ama dalamiyor.
Yüksekten düsme hissini yasadi yavrucak ondan mi uyuyamiyor her zaman ki durum mu bilemiyorum.

Aynen bende gecen Müge anlıyı ızlerken sınırlerım gerıldı aglamaya başladım cıdden bu ülkede nasıl buyutucez nasıl koruyacaz,kaç yasına kadar heryere yanında gıtmemız gerekıyor ben suan arabam yok esımın var ama bu Yüzden araba almayı dusunuyorum,okula spora ve ya dansa yabancı dıl kursuna heryere yanında mı gıdeçez bu nasıl bır durum,kızlar Müge Anlıda anlatıyorlardı erkek bebek bıle olsa Kı bende hemfıkırım ne dayının ne halanın Amcanın veya başka akrabaların yanında yalnız bırakmayın dıye bu ulkenın halı nolcak ne olucak bu kadın cocuk hakları.herseyden korkuyorum,ben anneyım Evladım doguldugu ulkenın sokaklarında rahat yuruyeneyecekse okulunda tehlıkesız bı ortamda olmayacaksa ,tabıkı korkarız tabıkı endıselenırız .sonumuz nereye Gıdıyo bu vahsetle

Kızlar günaydın, oğluşla 4 buçuktan beri cebelleşen ben, sürekli uyanıp duruyor, ben bugün öğlene kadar yatayım diyen kocam, nasıl güzel değil mi (=
carnat geçmiş olsun canım, benim de en büyük korkum oğlanı düşürmek, çok kıpırdak ve haşin çünkü, kucağımdayken bile kendini geriye attırıveriyor

Kızlar benim bebiş 22 eylül doğumlu, annem bana ek gıdaya geç başlamış, allahım ben nasıl iştahsız bi çocuktum, hiç bi yemeğin tadını beğenmezdim, annem sürekli elinde bi tabak benim arkamda gezerdi. Elinden pekmez,balık yağı,bal-polen eksik olmazdı. Sırf ben yemek yesin diye komşu çocuklarını eve toplardı, onlardan görse belki yer diye. Çocukluğum boyunca hep zayıf bi çocuk oldum.

O yüzden ben ek gıdaya başlayalı, öğün olarak değil de başta tadımlık diyelim üç hafta olmuştur. Hala daha 3-4 saatte bi emdiği için büyük porsiyonlar halinde ek gıda ya da mama yemiyor tabi.

Şu an sabah 50 cc kaynar suya, 1 yemek kaşığı aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını ekliyorum. Mamaya bazen evde yapılmış lor peyniri ezip katıyorum, bazen elma ya da armut rendeliyorum, bazen bir çay kaşığı keçi boynuzu özü ekliyorum. Yemek için mırın kırın ederse keçi boynuzu hatrına bayıla bayıla yiyor.

Gene ikindi gibi, bi yemek kaşığı yoğurda elma armut avakoda değiştire değiştire ekleyip veriyorum.

Bazı günler sebze püresi veriyorum. 2 bardak suya 1 patates 1 havuç 1 çay kaşığı pirinç haşlayıp tel süzgeçten geçiriyorum. Cam kavanoza doldurup buzdolabında saklıyorum. 2 gün içinde tüketmek lazım, ben kalanını kendi yemeklerimize katıyorum siz isterseniz buzluğa da atabilirsiniz. Daha sonra bebişe verecekken 2-3 yemek kaşığı sebze suyuya çay kaşığının ucuyla irmik ekleyip çok az pişiriyorum. Ilıdıktan sonra da üzerine 1-2 çay kaşığı sızma zeytinyağı, oh mis tamam.

Bu saydıklarımın hepsini severek yiyor maaşallah. Hiç tuz ya da şeker eklemedim yiyeceklerine. Şimdilik benden bu kadar

Benimki de 28 eylül doğumlu geçmedim tam olarak henüz ek gidaya ben de iki uç haftadır elma armut muz havuç yer elması patates yogurt tattirdim yediği en fazla bir mama kaşığı oldu 6. Ay dolsn tam baslayaym diyorum seninki bu saydiklarini ne kadar yiyo tam olarak benimki de 3-4 saatte emiyo ama dün gece uyku saati geçtiğinden mi yoksa karnı doymadigindan mi anlamadim saatlerce ugrastm uyutmak için

Çok geçmiş olsun canım

Hoşgeldin canım çok kaşınıyor ama henüz diş yok :)

Allah yardımcı olsun işte çalışırken bebişle zor oluyordur

Benimki 1 cay kasigi yogurdu istahla yedi,gerisini bekledi ama vermedim ilk gunden.

yaa bizim bakici hafta ici yediriyo iyi kotu bir seyler de ben hafta sonu bisey yediremiyorum ( pinar labne veriyordum torku labne verdim bayılıyordu yemedi yumurta sarisi verdim az yedi bi cay kasigi agzini kitlio kasigi aliyor kafasina yuzune burnuna sokuyor yogurt verdim dun her yeri yogurt oldu bi tatli kasigi yedi. beceremiyorum ben yaa bu annelik işini ( tksirdirmektennde korkuyorum gwcen blw yaptim o da olmadi istahsiz cocuk zor anam
carnat gecmis olsun ben kafa üstü düşünmüştüm bisey olmadi cok şükür
F fulya01 canim artik fitil ver rahatlasin cocuk fitil kulak copunden daha etkili
wish-hope-love biz bir dis çıkardık baya belli oluyor alltta yanindaki de cikar bu
hafta

Dün gece bebeklerin uyuymama zamaniymis meger bizimki banyo sonrasi gece 12 de uyandi emdi memede uyumak istedi bende uyuttum 2 de yine uyandi babasi salladi uyumadi yine meme emdi orda uyudu yatagina aldik sabah 7 ye kadar uyudu herhalde korktu düşünce yavrum şimdi babayla beraber uyuyorlar :) aha uyandı.

Benimki 1 cay kasigi yogurdu istahla yedi,gerisini bekledi ama vermedim ilk gunden.

Yogurt ver canim herseyden kis ama yogurt dogal bi bagirsak duzenleyici faydali bakteriler ilk gün demissin şimdi fark ettim hadi bakalım gerisini de istahla yer inşallah :)

Ahh canı. Benimki de öyle yoğurdu severek yiyen bebek olduğuna inanmiyom artık o derece bazen sinirden kaşığı midesine kadar sokasim geliyo sonra aliyom ben yiyom yemeğini sakinlesiyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…