2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

filiz_ank tatlım rota aşısını ben yaptırdım. Yalnız o 3 ve 5. aylarda yapılıyor diye biliyorum. Rota virusu çok tehlikeli bir hastalık kendini ishal ve kusma şeklinde gösteriyor.Ateş yapıyor. İşin kötü tarafı virus beyne de yerleşip çocuğun zeka gelişimini durduruyor.

Diğer aşı da menenjit aşısı o da önemli. İzmir de anne baba sporcu bir ailenin kızı oldu 2 yada 3 sene önce. Bizim doktorla konuşurken o söyledi. İlk dozu olmuş ikinci dozu olmadan yakalanınca ölmüş yazık bebeciğe Hatta anne bununla ilgili tv ye falan çıktı avukatıyla. Devlet neden yapmıyor, bu kadar ölümcül bir hastalık madem diye. Dava açacaktı...

Bu da pek hızlı bir gidiş olmuş.
İnşallah böyle devam eder

Sağol canım sağlık ocagindaki cadıya bende kiziyom 50 yı devirmiş çocuğu yok her asiya gittiğimde anne olmak kolaymi su icmiyo diyom icirceksin diyo napim damar yolumu acayim hiç halden anlamaz ebemiz iyi Allahtan

Ya aynı şey bizde de oldu. Dedim ki sebze püresini yediremedim. Kavanoz mamasını yedi de benim yaptığımı yemedi.Cevap "ama yedirmen lazım. Kavanoz mamaları iyi değil. Kendin yap. Sonra sizinle yemek yiecek" Sanki ben yapmıyorum. Mutfak kimya laboratuarı gibi. Ne bulursam deniyorum. Kızdım " Valla ben beceremiyorum getireyim de siz bir deneyin dedim. Bu ne be... Sanki benzin vardı da biz mi içtik muhabbeti gibi oldu. Çocuk yiyiyor da ben vermiyorum sanki ....Öfffff

@sevdamevsimi ohooo... Bizim toto ne yerse o renge boyanıyor. Bugün kırmızıydı kabak yedi. Daha önce ıspanaktan yeşildi totomuz. Kızımın gökkuşağı renginde totosu var oley

Şaka bir yana bu ilk başlarda olabilir. Mide özsuyu havuç gibi sebzeleri tam eritemediğinden böyle olabilir. O yüzden daha yumuşak sebzeler sorunu halleder. Mide biraz daha alışsın, sonra geçer

Ya doğum kilosu fazladır, yada mama ile besleniyordur bizim tanıdığın oğlu da mama+ ek gıda bizimkinden küçük 8,200 olmuş maşallah.
Doğru mama şişiriyor. Biz 3860 doğduk. En son kıyafet bez 8560tı 68cm boydu. Hemşire sınırdasınız dedi.

Bizde her şey geriden gelir maalesef..
Ben gözlük kullanıyorum umarım kızım kullanmaz
6. Ay şartı da yeni konmuş öyle dedi

Peki aşıyı yaptıracak mısın?

Cnm benim kizimda da atopik egzama vardi 1 2 kere tekrarladi sonrasinda cok nadir eklem yerlerinde cikiyor krem surunce geciyor. Siz hangi kremi kullaniyorsunuz?
Bizimde krem kullanınca geçiyor. Aslında yememem gerekiyor bazen canım çekiyor çikolata yiyorum bi de süt yapıyo diye helva yiyorum o zman çıkıyo krem olarak coresatin verdi pembe kutulu olanı bir de cildi çok kuru bioderma atoderm Kullanıyorum memnunum
aynen öyle.memnun olduktan sonra niye değişim ihtiyacı duyulsunki.çok korkuyorum ben de bırakır diye.allah korusun.
Allah korusun. Mamadan da memnunum. Bi kere değiştirdim sma aldım kabız yapmıştı daha küçükken

Cnm benim kizimda da atopik egzama vardi 1 2 kere tekrarladi sonrasinda cok nadir eklem yerlerinde cikiyor krem surunce geciyor. Siz hangi kremi kullaniyorsunuz?

@Carmen_el 40 derecede 4 saat sonunda hala su gibiydi şimdi 50 yaptım hala fırında. Neyi yanlış yaptım ki acep
Kullandığın maya ve süt önemli. Şişe günlük sütler pek tutmuyor. Ayrıca, her hazır yoğurtla da maya olmuyor. Geçen okudum philips'in yoğurt makinası kitabında. kendi mayanızı 6 kez kullandıktan sonra hazır canlı kültürlü hazır yağurttan yeniden yapın. &dan sonra kültür ölüyor diye yazıyordu.

Bende kavanoza fırında mayalıyorum. 40 derecede mayalıyorum. Fırında 3 saat tuttum çok lezzetli olmuş ve kalıp gibiydi. Bende battaniyeyle yapıyordum. Ama fırın kısa sürede işimi bitiriyor.

Yok canım ılıktı bikaç seferdir mayalıyorum zaten ama @Carmen_el fırında taş gb oluyo diyince deniyim dedim borcamla fırına koydum, olmayınca çıkardım battaniyeye sardım yine

Borcam geniş. Fırında kavanoz iyi oluyor. Öteki türlü yüzey geniş olduğundan dolayı, yoğurt daha geç sertleşiyor. Deneye deneye mandıra açacağım. Her hafta 8 kg süt ben, 10 kg karşı komşum, 7-8kg de alt komşum alıyor. Sütçüye kardeş sen boşuna taşımaya uğraşma. Getir ineği bağlayalım buraya...Sen rahat ben rahat dedim. Olurr ablla dedi. İneği getirir mi

Bizimkinin de totosunun üstünde sanki kaşımışsın da kabarıp kızarmış gibi birşey oldu. Acaba bezin lastiğinden mi tahriş mi oldu yoksa başka birşey mi anlamadım. Ne dersiniz
Başka bi yerinde var mı canım? Başka yerde yoksa egzama değildir tahminimce. Egzema genelde eklem yerlerinde bağırda oluyo Dr bana üstüne basa basa eklem yerlerine özellikle dikkat et demişti.
Merak edenlere şaat 12 de eve geldim tuvalete hala gitmedim her cisinde morarana kadar agliyo sadece pipi uyustuu bi alet taktılar perşembe çıkacak o alet
Canım Allah kolaylık versin çok geçmiş olsun tekrar

Benim kızım 1 saat öncesine kadar ara ara çok ağladı ağrısı vardı sanırım şükür ateşi olmadı inş olmaz CalPol verdim uyuyor. Senin bebiş de çok ağladı mı? Bu geceyi inş sıkıntısız atlatırız
Bizimkinin de totosunun üstünde sanki kaşımışsın da kabarıp kızarmış gibi birşey oldu. Acaba bezin lastiğinden mi tahriş mi oldu yoksa başka birşey mi anlamadım. Ne dersiniz

Coresatin Nonsteroidal Healing Cream

Coresatin Bebekler İçin Steroid İçermeyen Kortizonsuz Krem

Coresatin kortizon içermeyen pediatrik krem, bebeklerin hassas cildine uygun olarak formüle edilmiş ve özel olarak geliştirilmiştir. Bebeklerin ve çocukların hassas ciltlerinin tahriş olmuş koruyucu tabakasını dış etkenlere karşı koruyucu nitelikli bir kremdir.
Ürün allantoin, aloe vera özütü, üre, mineral yağ, nane yağı, vitamin B6 ve E, pantenol gibi cilt için faydası kanıtlanmış maddeler kullanılarak formüle edilmiştir.

Bebek ve çocuklarda cildin hassas koruyucu katmanın eski işlevini geri kazanmasına yardımcı olur. Kremin özel formülü, ciltte görülen lezyonların üzerinde ince bir koruyucu katman oluşturur ve nem kaybını en aza indirerek cildin onarılma sürecinine destek olur. Cilt artık tahriş edici dış etkenlere, alerjenlere ve mikroorganizmalara geçit vermez.

Ürün Adı: Coresatin Panthenol Fungicidal Barrier Cream 30 gr
Genel Adı: Bebek Ciltleri İçin Kortizon İçermeyen Doğal Bakım Kremi
Yapısı: Cilt yüzeyinde bariyer oluşturarak ve cilt tarafından anında emilerek hemen etkisini göstermeye başlayan krem yapılı krem.
Üretici Firma: Corena Therapeutics - İsviçre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…