canim masallah aenin bicirigin damak tadi oluşmuş dahab doğrusu aslinda hepsinin var bende itiraf ediyorum o zaman bakicimiz yayla corbasi yapmisti bizimm kizin bir kase kalmıştı bize yaptığından da oglen arası eve geldim yanlislikla bize yaptığıni isit misim bitirmeye yakin aa bunda nane var bu sizin corba dedi kadin sobra onun kini getirdim tekrar yemedi sipa. onlarda biliyo agzinin tadini babasina demedim kizima naptin sen gene demesin diyeAynı şekilde bizde de avokadoya ağzını açtı. Bir de inanmayacaksınız ama az sarımsaklı yoğurt :) O gece leş gibi sarımsak koktu bizim toca kafa :)
Benim oğlum aşıdan önce hemşire ve dr.u ve ortamı yabanciladı öyle ağlamaya başladı. Aşıda da ağladı. Gelince calpol verdim. Akşam saat 7 gibi biraz ağladı aģrisi var gibi tekrar calpol verdim. 9 da uyudu. 3 kez uyandı. Yarım saat önce de mama için uyandı. Icirip tekrar uyuttum. Bu uyanmaları bizim rutin uyanmalarımız. Sabaha kadar 10 kez uyanır. Aşıdan değil. Şimdilik iui bakalım. Sşu 24 saat bir geçseydi hayırlısıyla.Benim kızım 1 saat öncesine kadar ara ara çok ağladı ağrısı vardı sanırım şükür ateşi olmadı inş olmaz CalPol verdim uyuyor. Senin bebiş de çok ağladı mı? Bu geceyi inş sıkıntısız atlatırız
Ağlarken in de bi zahmet susturuver o zaman bi faydan dokunsun de.Ustteki zile basti evine cikarken cok agliyor seninki dedi dedim asi vuruldu cuma az huysuzdu. Yok dedi bir haftadir agliyor hasta mi? Çocuk bu aglayasi gelmistir dedim. Takti ya hasta mi hasta mi evde yoktunuz cocuk mu hastaydi? Var mi sizin oralarda bu model?
Bizimde üçlü testimiz sınırda çıkmıştı dr.hemen prof yönlendirmişti detayli ultrasyon için özürlü de olsa bilinçli doğum olması gerekiyor gibisinden şeyler söylemişti çok korkmuştuk çok şükür bugunlerimizeArkadaslar bugun down sendromu farkindalik gunuymus.gecen sene yasadiklarim geldi aklima.hem ikili test hem prena yaptirmistim.ikili test sonucum riskli gelince o zaman gittigim doktor cok moralimi bozmustu amniyosentez yaptirmalisin demisti.risk cok yuksek demisti.o gun zamani dolmamasina ragmen prena testin de sonucu geldi ve olumluydu.doktora bunu soyledigimde ben o testlere inanmam daha yeni bu cocuk ozurlu olacak gibisinden seyler soylemisti.cok aglamistim.sonra doktorumu degistirdim, guncel tibbi takip eden iyi bir dr buldum.hatta kac dr.a gittim prena test kesin midir diye :) anca rahatlamistim.
Cok duygulandim simdi .paylasmak istedim.
gozlerim doldu yaa agliyorum su an canim bebegimm benim ne güzel yazmışEn çok uyuyunca seviyorsun onu…
Sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun…
Gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. Sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun…
Asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
Asla hata kabul etmiyorsun. Sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
Ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
Belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun…
Gün boyu çekişmeler, mücadeleler.Yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtma’lar…
Hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.
Tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. Duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok…
Bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun…
Yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. En son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.
Uyuyor ya en nihayet… İşte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. “Yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini”… Gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun…
Nasılda masum şimdi,nasılda tatlı…”Yarın” diyorsun,”yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla.” “Gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım” tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım…
Sabah oluyor nihayet.Her zamanki gibi erken kalkıyor.Geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.Tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.Ama bu en çok iki saat sürüyor.Yine unutuyor aynılaşıyorsun…
Farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun…
Cahide SULTAN
aman biri de su kiza yardim edelim demiyor yaa neyse kuzucum sabir insallah gece rahat gecwr dinlenirsinEşim 10 da geldi yemek hazırladım sonra kaynanamgiller geldi çay demle sofra hazırla sofrayı topla bulasiklar ... Offf f
evet canim. tavsiye edilen hicbir asiyi es gecmek gelmiyor icimizdenBizde her şey geriden gelir maalesef..
Ben gözlük kullanıyorum umarım kızım kullanmaz
6. Ay şartı da yeni konmuş öyle dedi
Peki aşıyı yaptıracak mısın?
Bu arada bebege kim baktı? Uyudu mu bebek,uyuduysa bile kim başında bekledi,? Bu kadar işı bebekle imkansız yapilmaz. Allah sana sabır versin.Eşim 10 da geldi yemek hazırladım sonra kaynanamgiller geldi çay demle sofra hazırla sofrayı topla bulasiklar ... Offf f
Aaa hic bilmiyordum cikolata ve helvanin yaptiginiBizimde krem kullanınca geçiyor. Aslında yememem gerekiyor bazen canım çekiyor çikolata yiyorum bi de süt yapıyo diye helva yiyorum o zman çıkıyokrem olarak coresatin verdi pembe kutulu olanı bir de cildi çok kuru bioderma atoderm Kullanıyorum memnunum
Allah korusun. Mamadan da memnunum. Bi kere değiştirdim sma aldım kabız yapmıştı daha küçükken
Ayrıca cips abur cubur şeylerde yememem gerekiyor. Bunu test ettim 1 hafta bunlardan hiç yemedim kızımın cildi düzeldi kızarıklık geçti sonra bir çikolata ve helva yedim tekrar oldu.. kremi bizde sürekli kullanıcazAaa hic bilmiyordum cikolata ve helvanin yaptiginiben hemen hemen hergun ikisinide yiyorum. Bizede mustelanin atopik ciltler icin olanini vermisti simdi expition hydro ismini yanlis yazmis olabilirim banyo sonrasi yuz ve vucut icin nemlendirici olarak kullaniyorum. Cok hassas cildi doktorumuzda surekli o kremi kullanmamizi soyledi.
Öğleden sonra çok ağrısı oldu çok ağladı calpol verdim rahatladı. Gece 2 kere uyanır bu gece 4-5 kez uyandıBenim oğlum aşıdan önce hemşire ve dr.u ve ortamı yabanciladı öyle ağlamaya başladı. Aşıda da ağladı. Gelince calpol verdim. Akşam saat 7 gibi biraz ağladı aģrisi var gibi tekrar calpol verdim. 9 da uyudu. 3 kez uyandı. Yarım saat önce de mama için uyandı. Icirip tekrar uyuttum. Bu uyanmaları bizim rutin uyanmalarımız. Sabaha kadar 10 kez uyanır. Aşıdan değil. Şimdilik iui bakalım. Sşu 24 saat bir geçseydi hayırlısıyla.
Geçmiş olsun canım. Bizde de ateş olmadı ama ara ara çok ağladıKızlar kaç gündür okumaya çalışıyorum ama sayfa yeniden yükleniyor yazıp duruyodu. Sinir oldum okuyamadım.
bisoru geçmiş olsun cnm bizm de bugün dr açtı pipisini kanadı biraz sünneti de yaptıramadım daha öyle beklemede. Allah yardımcın olsun
Bugün aşılarımızı olduk şuana kadar ateş olmadı çok şükür inşllh olmaz ama çok ağladı oğlumyarına düzelir umarım.
Bütüüüün bebişlere maşallah
Tüm hastalara geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah
Hepinize de huzurlu ve hayırlı geceler olsun iyi uykular :*
Yaptım bisküvi yı çok güzel oldu yarısını biz yedikBiliyorum onu. Ben sitelerde gezerken bulduğum tarifleri not alıyorum. Bende koymayacağım pekmezi.
Bu arada bebege kim baktı? Uyudu mu bebek,uyuduysa bile kim başında bekledi,? Bu kadar işı bebekle imkansız yapilmaz. Allah sana sabır versin.
Muzu hiç haşlamadim ben ama evde taze yoğurt yoktu birkere tek başına ezip verdim 2 gün yapmadı tuvaletini birdaha tövbe ettim herzaman yoğurt la veriyorum.Cam rendeden geçirip direk verdim hata yaptım.
Bizimkide sevmiyor sebzeyi ama masada yediğimiz herşeyi yiyor bende benimkini direk masanın ortasına oturtcam yakında herhalde..Ya aynı şey bizde de oldu. Dedim ki sebze püresini yediremedim. Kavanoz mamasını yedi de benim yaptığımı yemedi.Cevap "ama yedirmen lazım. Kavanoz mamaları iyi değil. Kendin yap. Sonra sizinle yemek yiecek" Sanki ben yapmıyorum. Mutfak kimya laboratuarı gibi. Ne bulursam deniyorum. Kızdım " Valla ben beceremiyorum getireyim de siz bir deneyin dedim. Bu ne be... Sanki benzin vardı da biz mi içtik muhabbeti gibi oldu. Çocuk yiyiyor da ben vermiyorum sanki ....Öfffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?