2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bu kremi pembe kutulusunu kullanıyoruz
Rotayı yaptırdık canım
Of duymamıştım ben bunu nette araştırdım biraz ciddi tehlikeleri olabilirmiş abd de falan devlet yapıyormuş. Hacca gidenlere de yapılıyormuş. 5 yaşına kadar yapılırsa iyi olur diye yazıyordu

Havuç patates ve pirinç kabız yapar. Armut, balkabağı gün kurusu kayısı ve kuru erik kaka yaptırır.

Pirinç henüz vermedim de havuç ve Patatesi 1 er kez yedi sadece.
Armut yediğinde de o gün çok gazı olmuştu

Bir de kabak verdiğimde doğduğundan bu yana 2 gün üst üste hiç kaka yapmayan kızım 3 gün arka arkaya kaka yaptı. Ama kabak dokundu vücudu kızarmış

Of ne yedircem ben ya yoğurdu güzel yiyor elmayı muzu seviyor. Tarhana verdim Dr 7. Ayda ver dedi yumurta ya başla dedi yarın vericem bakalım

Muz alerji yapabilir. Bugün armut elma ve balkabağını buharda haşlayıp biraz ezerek verdim. Haşlarsan gaz yapmaz. Ama buharda yap.

Ustteki zile basti evine cikarken cok agliyor seninki dedi dedim asi vuruldu cuma az huysuzdu. Yok dedi bir haftadir agliyor hasta mi? Çocuk bu aglayasi gelmistir dedim. Takti ya hasta mi hasta mi evde yoktunuz cocuk mu hastaydi? Var mi sizin oralarda bu model?

Arka

Kemik kaynatın. Kaynatırken de içine 2 kaşık sirke koyun ki içindeki mineraller dah iyi çıksın. Birde iliklerini silkeleyip çorbasının içine katabilirsiniz
Aklimda bulunsun :) haftasonuna kalmıyormuş hafta ici almak lazim.

Dışarıdan geliyordur deseydin. Ya da " he hasta. Kafadan kırığız ikimizde

Bende serce parmak var dogustan
Bende sokuyordum da çok mayalayınca zor oluyor. Hassasiyeti kalmıyor garibin :)Hepsini elli kere parmaklıyorum. Bir görseniz perşembe günleri ev mandıra. Kızın yoğurtları ayrı, bizim ve annemim yoğurtları fırında, peynir makinada...

Yav onlar benden kirik hep bagria cagris su an olduğu gibi. Alip haydari cikacagim yukari bir gün.

Bende de cabbarla zülfikar (sineklik) var. Onları da vereyim. Şaka bir yana annemin alt komşusu da aynı 2 torun var. yeminle bina sallanıyor. Biri gümbür gümbür koşuyor, diğeri de güm güm atlıyor. Kardeşimin oğlu gelince " yukarı çıkıp kayra mı geldi çok gürültü oluyor" diyor. Çocuğun yerinden kalktığı yok. Yeğenim bir erkek çocuğu için maşallah çok sakin. O gürültü yapıyorsa, aşağıdakiler evi yıkıyor ama kendilerini görmüyorlar" Ne yaparsın. He deyip geçeceksin :)

Ver ver ancak yeter. Bunlar koca adam. Ogullari 24-25 yasinda yine girdiler birbirlerine. Baba ogul kavgasi sanirim. Bir kere korktum baya polis cagiracaktim düşün. Para var huzur yok insanlar.

Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kemik suları taze hazırlandığında kemik parçalarının içerdiği ılık ve kıkırdak dokusundan gelen besleyici öğeler ile zenginleşiyor. Ayrıca kemik içerisindeki mineral kompozisyonu da çok kısmı oranda suya geçiş gösteriyor.Kaynatırken sirke konduğunda kalsıyum etkisi yapar.
Et ve tavuk kemikleri içerisinde kırmızı ılık ve sarı ılık olmak üzere iki tür ılık var.
Kırmızı kemik iliği, besleyici değeri çok daha yüksek, alyuvar ve akyuvarların kök hücrelerinin oluştuğu proteince zengin bölümler. Kemik yaşlandıkça kırmızı kemik iliği yağ depocuğu sarı iliğe dönüşüyor.
Kırmızı ilikli kemik alırken dikkat etmeniz gereken; düz yüzeyli kaburga kemiği, göğüs kemiği, kürek kemiği, kalça kemiği veya omurga parçalarını seçmeniz.
Uzun kemiklerde yaygın olarak bulunan ise daha çok sarı yağlı ilikler. Restoran menülerinde gürme tariflerle yer alanlar da çoğu zaman bu sarı ilikli kemikler.
Tavuk kemikleri kırmızı ilikçe çok zengin. Tavuğu pişirdiğinizde suyun donması ile kolayca elde ettiğiniz jölemsi madde de bu kırmızı tavuk iliğinden beşininizdeki suya ne kadar çok kollojen ve jelatın geçtiğinin bir göstergesi.

Kemik İliğindeki Jelatın ve Diğer Proteinler

Kemik suyunu jöleleştiren jelatın %13-15 oranında protein ıçerir. Bu ılık proteinleri gaştırık salgılarını artırır, karaciğer fonksiyonları için gereklidir, plazma üretiminde kullanılır, doku onarımında rol oynar. Kemik suyu jelatını ayrıca faydalı bakterilerin sindirim sisteminde tutunması içinde ortam sağlar.

Kıkırdak Yapı Taşı Maddeler

Taze kemik suyu hazırlamak üzere kullandığınız kemiklerin eklem bölümlerindeki kıkırdaklar ise sizin eklem sağlığınız için çok gerekli glukosamine-chondroitin- tıp III kollojen-hyaluronik asit-sülfür gibi kıkırdak yapı taşlarının doğal kaynağıdır.

Mineraller

Kemik yapısındaki kalsıyum-magnezyum-fosfor mineralleri kemik suyu hazırlarken işi eşlinde geçen uzun sürede çok kısmı olarak suya karışır. Kemik suyu hazırlarken şu ve kemiklerle beraber elma veya üzüm şirkesi ekleyerek kemik minerallerin daha fazlasının suya geçişini teşvik etmeye çalışabilirsiniz.

Malzemeler :

• Dananın ayak ve kaburga kemiği
  • Kuzunun kemikleri

Yapılışı :

Kemik suyunu kasabımın tarifine göre hazırladım. Kemikleri 1 gün ve 1 gece su içinde beklettim. Suyunu sürekli değiştir dediki saldığı kanın içinde beklemesin diye. Bu bekletme işlemi önemliymiş. Su soğuk olmalı ve soğuk kalmalı bekleme süresinde dedi. Ben balkonda beklettim. Ertesi sabah zaten temiz su çıkmaya başlamıştı. Sonra kemiklerin içindeki ilikler eriyene kadar kaynattım ben normal tencerede 2 saat kadar kaynattım ikide bir bakıp bakıp. düdüklüde nasıl olur bilmiyorum. pişme işlemi tamamlanınca çok ince bir süzgeçle hatta bir tülbentle süz dedi ben tülbentle süzdüm kemik parçası kaçmasın diye. içinde kalan ilikleri suyuna kemiği sallayarak düşürttüm. bu kalan ilikleri çıkarıp özellikle yedirmemi söyledi. Elimde koca bir tencere su oldu. yarım litre kadarını ayırıp kalanını küçük küçük pet pardaklarda dondurdum. Donanı bardaktan çıkarıp buz halinde buzdolabı poşetine aldım. (pet bardakta fazla kalsın istemedim)

Ver ver ancak yeter. Bunlar koca adam. Ogullari 24-25 yasinda yine girdiler birbirlerine. Baba ogul kavgasi sanirim. Bir kere korktum baya polis cagiracaktim düşün. Para var huzur yok insanlar.
Çağır... Belki anlarlar. Senin olduğunu nerden bilecekler. Sonuçta kavgada heryer duyuyor

En çok uyuyunca seviyorsun onu…
Sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun…

Gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. Sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun…

Asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
Asla hata kabul etmiyorsun. Sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
Ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
Belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun…

Gün boyu çekişmeler, mücadeleler.Yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtma’lar…
Hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.

Tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. Duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok…

Bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun…

Yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. En son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.

Uyuyor ya en nihayet… İşte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. “Yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini”… Gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun…

Nasılda masum şimdi,nasılda tatlı…”Yarın” diyorsun,”yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla.” “Gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım” tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım…

Sabah oluyor nihayet.Her zamanki gibi erken kalkıyor.Geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.Tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.Ama bu en çok iki saat sürüyor.Yine unutuyor aynılaşıyorsun…

Farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun…

Cahide SULTAN

Kemik suyu tarifi 2

Düdüklü tencereye koyup alabildiğince su dolduruyorum, içerisine bir adet soğanı küp şeklinde doğrayıp, 5-6 diş sarımsağı dilimleyip koyuyorum. Kaynayan kemiklerdem minerallerin daha kolay sökülmesi için çeyrek çay bardağı kadar (elma) sirke(si) ekliyorum. Tuzu kemik suyu çorbasının pişirilmesi süreci tamamlandıktan sonra ekliyorum. Tuzun baştan eklenmesi hem etin, kemiğin minerallerini suya bırakmasına engel teşkil edebiliyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…