İnce telli ama karşıdan saç kurutma makinasıyla kurutuyorum. Kurumuyor yoksa. Tepesine kocaman bir palmiye bile oluyor kızımın :)Ay masallah ona :) taramasi zor olur ama ya
[/QUOTE]Freyza__
Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kemik suları taze hazırlandığında kemik parçalarının içerdiği ılık ve kıkırdak dokusundan gelen besleyici öğeler ile zenginleşiyor. Ayrıca kemik içerisindeki mineral kompozisyonu da çok kısmı oranda suya geçiş gösteriyor.Kaynatırken sirke konduğunda kalsıyum etkisi yapar.
Et ve tavuk kemikleri içerisinde kırmızı ılık ve sarı ılık olmak üzere iki tür ılık var.
Kırmızı kemik iliği, besleyici değeri çok daha yüksek, alyuvar ve akyuvarların kök hücrelerinin oluştuğu proteince zengin bölümler. Kemik yaşlandıkça kırmızı kemik iliği yağ depocuğu sarı iliğe dönüşüyor.
Kırmızı ilikli kemik alırken dikkat etmeniz gereken; düz yüzeyli kaburga kemiği, göğüs kemiği, kürek kemiği, kalça kemiği veya omurga parçalarını seçmeniz.
Uzun kemiklerde yaygın olarak bulunan ise daha çok sarı yağlı ilikler. Restoran menülerinde gürme tariflerle yer alanlar da çoğu zaman bu sarı ilikli kemikler.
Tavuk kemikleri kırmızı ilikçe çok zengin. Tavuğu pişirdiğinizde suyun donması ile kolayca elde ettiğiniz jölemsi madde de bu kırmızı tavuk iliğinden beşininizdeki suya ne kadar çok kollojen ve jelatın geçtiğinin bir göstergesi.
Kemik İliğindeki Jelatın ve Diğer Proteinler
Kemik suyunu jöleleştiren jelatın %13-15 oranında protein ıçerir. Bu ılık proteinleri gaştırık salgılarını artırır, karaciğer fonksiyonları için gereklidir, plazma üretiminde kullanılır, doku onarımında rol oynar. Kemik suyu jelatını ayrıca faydalı bakterilerin sindirim sisteminde tutunması içinde ortam sağlar.
Kıkırdak Yapı Taşı Maddeler
Taze kemik suyu hazırlamak üzere kullandığınız kemiklerin eklem bölümlerindeki kıkırdaklar ise sizin eklem sağlığınız için çok gerekli glukosamine-chondroitin- tıp III kollojen-hyaluronik asit-sülfür gibi kıkırdak yapı taşlarının doğal kaynağıdır.
Mineraller
Kemik yapısındaki kalsıyum-magnezyum-fosfor mineralleri kemik suyu hazırlarken işi eşlinde geçen uzun sürede çok kısmı olarak suya karışır. Kemik suyu hazırlarken şu ve kemiklerle beraber elma veya üzüm şirkesi ekleyerek kemik minerallerin daha fazlasının suya geçişini teşvik etmeye çalışabilirsiniz.
Malzemeler :
- Dananın ayak ve kaburga kemiği
- Kuzunun kemikleri
Yapılışı :
Kemik suyunu kasabımın tarifine göre hazırladım. Kemikleri 1 gün ve 1 gece su içinde beklettim. Suyunu sürekli değiştir dediki saldığı kanın içinde beklemesin diye. Bu bekletme işlemi önemliymiş. Su soğuk olmalı ve soğuk kalmalı bekleme süresinde dedi. Ben balkonda beklettim. Ertesi sabah zaten temiz su çıkmaya başlamıştı. Sonra kemiklerin içindeki ilikler eriyene kadar kaynattım ben normal tencerede 2 saat kadar kaynattım ikide bir bakıp bakıp. düdüklüde nasıl olur bilmiyorum. pişme işlemi tamamlanınca çok ince bir süzgeçle hatta bir tülbentle süz dedi ben tülbentle süzdüm kemik parçası kaçmasın diye. içinde kalan ilikleri suyuna kemiği sallayarak düşürttüm. bu kalan ilikleri çıkarıp özellikle yedirmemi söyledi. Elimde koca bir tencere su oldu. yarım litre kadarını ayırıp kalanını küçük küçük pet pardaklarda dondurdum. Donanı bardaktan çıkarıp buz halinde buzdolabı poşetine aldım. (pet bardakta fazla kalsın istemedim)
Öpmüş işte daha ne istiyorsun :9Benimki de durduk yere tuttu sacimdan isirdi cenemi hebeledi hübeledi falan. Salya sümük batti suratim.
Simdi verilmez mi agir mi olur? Ay ne bilim kiyma verilince gaza geldim zaar.İlikli kemik nedenki ne işe yarıyor çok mu faydaliymis bizde her hafta pişer kışın soğuk algınlığı olmasın yada geçsin diye yaparım evdekilere bide tavuksuyuna çorba ne işe yarıyor ilikli kemik ağır gelmez mi bebelere daha minnaciklar bilemedim
Simdi verilmez mi agir mi olur? Ay ne bilim kiyma verilince gaza geldim zaar.
Baya islak optu canimÖpmüş işte daha ne istiyorsun :9
Ben kıyma vericem canım dediğim gibi demir lazım bana kan damlası vermiyorum ciğer veremiyceme göre hergun köfte yediricem.Pazartesi başlıcam.Simdi verilmez mi agir mi olur? Ay ne bilim kiyma verilince gaza geldim zaar.
Ağır olur verme. 6 aylık değil mi? Et suyuyla başlayıp sonra, kemik suyuna devam edeceğiz.
Kuzu kiyma mi normal kiyma olur mu? Aslinda benim dondurucudaki de kendi hayvanimizdan. Annemler vermez oyle ilac falan ama.Ben kıyma vericem canım dediğim gibi demir lazım bana kan damlası vermiyorum ciğer veremiyceme göre hergun köfte yediricem.Pazartesi başlıcam.
Oy masallah ona :) supurgeden korkuyor ya iyi korkmuyor ondan.İnce telli ama karşıdan saç kurutma makinasıyla kurutuyorum. Kurumuyor yoksa. Tepesine kocaman bir palmiye bile oluyor kızımın :)
Oy masallah ona :) supurgeden korkuyor ya iyi korkmuyor ondan.
Benimki süpürgeye bayiliyor ya. Calistigi sürece çit yok pür dikkat bakiyor. Erkek ya yarin bir gün is makinesi izleyecek benim oglum alistirma yapiyorUzaktan kulaklarını kapatıp göğsüme bastırıp kurutuyorum. Belkide kucağımda diye sesi çıkmıyor. Süpürgede de kucağımdayken sesi çıkmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?