2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızlar bebislere muhallebi yı inek sutuyle mi yapıyorsunuz, bi de mamasiz bi tarifini varsa yazsanız
Can'ım ben eğer hazır kaşık mama kullanmıyorsam, 1 çay bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı irmik koyup kaynatıyorum.

Kızlar bebislere muhallebi yı inek sutuyle mi yapıyorsunuz, bi de mamasiz bi tarifini varsa yazsanız

Canım ben pirinç ununu suyla pisiriyorum içine ya elma rendesi ya muz koyup pekmezle tatlandiriyorum.. Bide bal kabağını pişirip pure yapıp içine 1 tatlı kaşığı irmik ve pirinç unu ekleyip tekrar pisiriyorum sonra içine elma muz pekmez ekliyorum severek yiyor

L
Afiyet olsun kuzuya teşekkürler :)

...klamp az önce çıkarıldı... Burada ne demek istediğini anlayamadım canm

Hmm kilodan da mi oluyormuş, bizimkinin babası da takiyo kafaya o beyaz şeyler içte olduğundan biriken kirler o zaman bizimkinde baya var ya hepsi de temizlenmedi korktum mikrop Kapçak diye ,demek ki büyüdükçe duzelcek , ne zormus analık

Ayno
Aynı sorun bende de var giysilerime giremiyorn dışarı çıkmak bi dert

Bende hayatım boyunca 50 kiloyu görmemişim tartıda 48 kg ile hamile kaldım şimdi 55 kiloyum ben de kotlarıma giremiyorumm insanın psikolojisi bozuluyor cidden

Benim kız da dikilmek ve oturmak istiyor. Bi süredir artık yürütece bindiriyorum o kadar mutlu oluyor ki:))
Koltuğa ya da yere koyduğum da kendi etrafında dönüyor :) geceleri de genelde başı yastıktan kayıyor

Kizlar ben muhallebi yaparken ben bardagin 3 te 1 oraninda gunluk sutle yapiyorum annelerimiz babalarimiz bizler buyurken mama mi varmis dogar dogmaz yari yariya su sut karistirip muhallebi vermeye baslarlarmis

DESTEKLEYİCİ GIDAYA GEÇİŞ
Bebekler 6. aydan sonra anne sütü ile hayatlarına devam ediyorlar. Ancak 3-4 günde bir yeni gıdalarla tanışıyorlar. Bu sadece damak tadını oluşturmak için gerekli. Yoksa bebek bütün ihtiyacını anne sütünden almaya devam ediyor. Yememesi, yemek istememesi, tükürmesi hiç dert edilmemeli. Sadece ve sadece tattırmaya, yutma yeteneklerini geliştirmeye çalışmalı. Onun dışında hiçbir zorlama gerçekleştirilmemeli.

6. ay itibari ile bebeğe kan testi yapılarak demir ihtiyacının olup olmadığı mutlaka belirlenmeli. Demir beyin gelişimi için en mühim etkenlerden birisi. Annenin et, ciğer, yeşil mercimek gibi gıdaları bol tüketmesi sütünü de demir açısından zenginleştirecektir.

Değinilen bence en önemli konulardan birisi de bebeklerin glutenle tanıştırılmasıydı. Bebeklerin 4-7 ay arasında mutlaka ama mutlaka gluten yanı buğday unu ile tanıştırılması gerekliliğiydi. Bu sürelerden önce ya da geç tanıştırılan bebeklerde çölyak riskinin arttığı bilgisi verildi. Aynı şekilde Tip 1 diyabet riski de buğdayla geç tanışma sebebiyle artabiliyormuş.

Bebeklerin ilk yıl asla tuz ile tanışmaması gerektiği, bu yüzden salça gibi gıdaların asla kullanılmaması gerektiği belirtildi. Peynirlerin tuzunun alınmış olmasına, zeytinin tuzsuz olmasına dikkat çekildi.

Şekerin çocuğun hayatına mümkün olduğunca geç girmesine özen gösterilmesi gerektiği bildirildi. Vücudun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden, ekmekten hatta baklagillerden alınabileceği anlatıldı. Gereksiz şeker yüklemesinin obezite ve birçok hastalığın ilk sebebi olduğu söylenildi.

devletsah.com

Yağ bezesidir. Göğsümde bende de var. Şu ana kadar bir şikayetim olmadı.

Ispanak,maydanoz ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzeleri sadece günlük verin. Beklemesin. İÇindeki nitrAT nitrite dönüşüyor. Bebeklere çok zararlı. Bir de bu sebzelerle havucu karıştırmayın. Afiye olsun.

Evvveettt.... Size sebze çorbası tarifi... Kız bunu beğendi. Sıpanın damak tadı var. 1 ceviz bütüklüğünde patates, 1/2 havuç, 1 ceviz büyüklüğünde yer elması, 1 minik arpacık sağoan, 1 diş sarımsak, bir küçük tatlı patates, 1 minik çiçek karnıbahar, 1 halka pırasayı buharda haşladım. Sonra onu tel süzgeçten geçirdim. Üstüne de hem kendi suyundan, hemde sıcak su ekledim. Sonra fırında pembeleştirdiğim 1 tatlı kaşığı unla yoğurdu karıştırıp içine ekledim. 1 fındık büyüklüğünde tereyağ ve az zeytinyağı koydum. ÇOOOKk az da tuz ekledim. Varla yok arası... Süper götürdü kızçe :) ,inerken de azıcık limon sıkıp 1 taşım kaynattım. Afiyet olsuunnn

Canım havuç niye karistirmiyoz acep ben karistirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…