Kizlar ben muhallebi yaparken ben bardagin 3 te 1 oraninda gunluk sutle yapiyorum annelerimiz babalarimiz bizler buyurken mama mi varmis dogar dogmaz yari yariya su sut karistirip muhallebi vermeye baslarlarmis
Gene çok hızlısın arkadaşım, bizimki 2gundur çok fenaydi bugün daha iyi ,yemek te yemeye başladı şükür bugün havuclu patateli sulu köfte yedi çok mutlu oldum,2 gündür bende onunla beraber üzüldüm şimdi daha iyi..İnşallah biran evvel çıkar dişi de rahatlar evladım.Valla ben bu ayın yedisinde gördüm ilk ucu. Bugün itibariyle hala daha yarıya gelemedik.
Gece ince bir uyku tulumu giydir. O zaman yuvarlanamaz hemde üstü açılmaz. Ben öyle yapıyorumSizin bebekleriniz de çok hareketli mi+? Gece beşiğinde gezmedik yer bırakmıyor. Zaten 8-10 kez uyaniyor sürekli başındayim. Bir bakıyorum baş kısma enlemesine yatmış. Bir bakıyorum çapraz yatmış. Bir bakıyorum ayaklar bas kısımda kafası ayak ucunda. Bir bakıyorum enlemesine yatıp ayakları korkuluga dikmiş. Gündüz yuvarlanma desen deli gibi. Yere battaniye serdik istediği yere gidip geliyor. Oturtmaya çalışıyoruz istemiyor ya kendini kaydırıp gidiyor ya da direkt ayağa kalkıyor. Azicık tutunca hemen dikiliyor. Birseyler yedirirken mama sandalyesinde oturuyor. Camdan baktırirsak biraz da o zaman kucakta oturuyor. Sürekli dik pozisyonda durmak istiyor veya ayakta gezdirilmek istiyor. Ilgisini çeken seylere hamle yapip uzaniyor. İnanın bende kol omuz bel kalmadı.
Geçmiş olsun güzelim,zaten oksuren bebeğe birde assitmi yazdı çok enteresan..Zaten oda öksürtuyor doktorları anlamak imkansız, antibiyotik yazdıysa birtek onu kullan bence asist balgam söktürücü ler kaldırıldı diye biliyorum.Gene başladı lar demek.Bende bugun öksürük icin muayeneye götürdüm asist basladi balgami atamamış dedi yine prospektusunde iki yas altına Dr kontrolünde verilmeli yaziyo eczacı arkadasıma sordum ver dedi ama ben yine kararsızım :/ asist de sekresyonu artıracağı icin bi kac gun gece öksürüğü artacak ama kullanmasam balgami nasıl atacak bilemedim
Sagol canım gecer insallah :/1.5 aylıkken ne çektik o balgamdançok geçmiş olsun canım
Sagol canım antibiyotik vermedi akciğerler temiz dedi balgami çıkaramıyo onun icin asist verdi ilk günler öksürtur biliyorum en azından sulandirip atsın bir an once :/Geçmiş olsun güzelim,zaten oksuren bebeğe birde assitmi yazdı çok enteresan..Zaten oda öksürtuyor doktorları anlamak imkansız, antibiyotik yazdıysa birtek onu kullan bence asist balgam söktürücü ler kaldırıldı diye biliyorum.Gene başladı lar demek.
Benim kocamın gece sesini kesecek birşeyyyy söyle.... Adam resmen kükrüyor ya... Bir gece gelmiş kulağımın dibind horşluyor.. Kafam o kadar şişmiş ki demekki bir ada " ya bir sus da uyuyayım " dediğimi hayal meyal hatırlıyorum. Yatakta benim ayak devamlı tekmeliyor. Artık otomatikleşti. Hır desin, tekmeyi yiyiyor. eskiden uyanıyordum. Şİmdi uykumda tekmeliyorum :))Sagol canım uyku lab.da calisiyorum firmaların cihaz tanıtım toplantısı varmis Dr bey lab sorumlususun sende bulun dedi gittim ama ömrümden omur gitti aklım hep oğlumda kaldı
Geçmiş olsun. Ihlamur, bir havuç elmanın derince kesilmiş kabukları ve ayva çekirdeği iyi geliyor öksürüğe...Dene istersenSagol canım gecer insallah :/
Evet annemde böyle yaparmış hatta şekerde atarmış içine biz öyle buyumusuz ama şimdi inek sütünün uygun olmadığı söyleniyor insan ister istemez cekiniyor bide sütler nekadar sağlıklı şuan oda meçhul, eskiden kundak yaparlrmis sımsıkı şimdi ise nekadar zararlı olduğu söyleniyor kalça cikikligina yol açıyor muş yani birşeyler arastirildikca doğru bulunuyor şimdilik böyle suanda bizlerinde yaptığı şeyler ilerde buda yanlismis diycez belkide
Ben halen devam edıyorum 3saatde bır beslemeye devam sutu Arada Çorba veya pure fln verdıyım öğünlerde süt vermıyorum Benım kuzu ıstahlı degıl,mukut elma suyu verıyomusun ıkı Gündür zar zor 50cc elma suyu verıyorumBen ortalama 150 cc mama veriyorum ve 4-5 saat idare ediyor. istemeden ve acıkmadan vermiyorum. Gece 12de 180 cc mama içiyor uykuda. Bu onu sabah 6-7ye kadar idare ediyor. Sabah 150 cc mama içiyor. 2-3 saat sonra çok büyük olmayan bir kase yoğurt yiyor. O zaman mama vermiyorum pas geçiyoruz. Uyuyup uyandıktan sonra sebze püresi yada çorba içiriyorum. Eğer 150cc mamaya yakın içtiyse o zaman da mamayı pas geçiyorum yada araya 2 saat koyuyorum. Sonra 4 gibi 120 cc mama veriyorum. Bazen içiyor bazen içmiyor. 2 akşamdır saat 6-7 gibi hippin 4.aylık olan gece mamasından veriyorum. Dün 30 cc suyla yaptım. Dün akşam uykuya yatmadan önce 90cc mama yaptım. Bugün 60ccye çıktım isteyince ve yatmadan önce bu seferde 60 cc mama yaptım. Yani 120-150cc ortalamasına göre ayar çekiyorum. Ama dediğim gibi her zaman yukarıdakiler işlemeyebiliyor.
Ben meyve suyu vermiyorum. Cam rendeden püre halinde veriyorum. Meyve sularında çok şeker var. Bu yüzden de püresi suyundan daha faydalı. Bugün yarım armudu cam rendeden geçirip verdim. Geçen 1 dilim balkabağı,çeyrek dilim amut,çeyrek elma ve bir gün kurusu kayısıyı buharda haşlayıp verdim. Bazen çiğ bazen böyle karışım gibi yapıyorum. Elma armut karıştırıyorum. Kayısı balkabağı, kayısı elma... Bazen 4ü de. Bir de içine azıcık keçiboynuzu tozu koyuyorum. Ben onu kız mama içmeyince de koyuyorum mamanın içine. Öyle içiyor. Tadı aynı kakao gibi. Hemde çok faydalı... Dene istersen.Ben halen devam edıyorum 3saatde bır beslemeye devam sutu Arada Çorba veya pure fln verdıyım öğünlerde süt vermıyorum Benım kuzu ıstahlı degıl,mukut elma suyu verıyomusun ıkı Gündür zar zor 50cc elma suyu verıyorum
Ihlamur dene... Yarım çay bardağı sıcak suya 2-3 yaprak ıhlamur koy. Ağzını kapa 5-10 dk beklet ver. Benimki içti...
Ben halen devam edıyorum 3saatde bır beslemeye devam sutu Arada Çorba veya pure fln verdıyım öğünlerde süt vermıyorum Benım kuzu ıstahlı degıl,mukut elma suyu verıyomusun ıkı Gündür zar zor 50cc elma suyu verıyorum
Bende bugun öksürük icin muayeneye götürdüm asist basladi balgami atamamış dedi yine prospektusunde iki yas altına Dr kontrolünde verilmeli yaziyo eczacı arkadasıma sordum ver dedi ama ben yine kararsızım :/ asist de sekresyonu artıracağı icin bi kac gun gece öksürüğü artacak ama kullanmasam balgami nasıl atacak bilemedim
Ben veriyorum eline kendi iciyor :) büyüdü de :-/Aventin aldım. Hiç akıtmıyor. Görünce bir sevinç bizimkinde. Hep aynı bardakla verdiğim için, suyun geldiğini anlıyor :)
Ben veriyorum eline kendi iciyor :) büyüdü de :-/
Bazen bizimki de alıyor eline. Bazen bekliyor ben vereyim diye...
Atma huyu basladi mi? Deli olacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?