Gece beslemıyorum canım ben 1aydır fln gece beslemıyorum,uykusu bölünüyor gaz olusuyo dıye alısdı Benım bıdık gece beslemıyorum sabah saat 6 ve ya 6.30devam sütüyle güne baslıyoruz.artık katı gıdaya alışsalarda devam sütunu de azaltsak artık.ben kasık maması vermıyorum artık kesdım kendım yapıyorum.cok karşıyım aslında kutu mamalara kavanoz fln hıc vermıyorum3 saat çok az. Arayı açmaya çalış. Çünkü 6 aydan itibaren gece beslemelerini yavaş yavaş kesin diyorlar.Doktora sordum 3 aylıktı yanılmıyorsam . Bu kız mama isteimyor üç saatte uzuyor araları dedim. Gerek yok artık yağ tabakası oluştu. Ne zaman isterse o zaman ver dedi. Bende 4-5-6 saat aralaığında ne zaman isterse veriyorum. Yalnız gece 12de 180 ccyi istemeden veriyorum. genelde de istiyor.
Gece beslemıyorum canım ben 1aydır fln gece beslemıyorum,uykusu bölünüyor gaz olusuyo dıye alısdı Benım bıdık gece beslemıyorum sabah saat 6 ve ya 6.30devam sütüyle güne baslıyoruz.artık katı gıdaya alışsalarda devam sütunu de azaltsak artık.ben kasık maması vermıyorum artık kesdım kendım yapıyorum.cok karşıyım aslında kutu mamalara kavanoz fln hıc vermıyorum
Oh afıyet olsun kuzuya bugun bende denedım synısını ve anladım Benım kuzu tatsız tuzsuz sevmıyor en ıyısı eskıler nasıl büyütmüşse ole buyutmek bu doktorlara kalsa kedı gıbı kutu mama yıyecekler ben 4cu ayda götürdüm Dr a bana hıppın kutu mamalarını önerdı anneme soruyorum anneanneme soruyorum hepsı ev yemeklerıyle beslemısler en ıyısı eskı usul mesela Benım dayımın kızı kuzusunu 3cu aydan Çorba pire Başlamış sağlıklı kanlı canlı alerjısız bı bebegı var Dr kar Isı tıcaretede döktüler kutu mamalarlaEzerek yedirdim
Şinci günde kać kez mama öğünü oluyor. Ve günde ne kadar mama içiyor senin ufaklık.
Canım meyve suyu derken elmanın suyunu sıkıp verıyorum))))
Gece beslemıyorum canım ben 1aydır fln gece beslemıyorum,uykusu bölünüyor gaz olusuyo dıye alısdı Benım bıdık gece beslemıyorum sabah saat 6 ve ya 6.30devam sütüyle güne baslıyoruz.artık katı gıdaya alışsalarda devam sütunu de azaltsak artık.ben kasık maması vermıyorum artık kesdım kendım yapıyorum.cok karşıyım aslında kutu mamalara kavanoz fln hıc vermıyorum
Şinci bakıverdim :)
Posalıda verıyorum suyunu da ama pure seklınde hepsını bıtırmıyo dıye mecbur suyunu vermeye çalışıyorum annem de bıze ole verıyormusElma armut havuç farketmez. ben hepsini posalı veriyorum. Bütün meyvelerin içinde meyve şekeri vardır. Bu yüzden de suyunu değil de posasıyla birlikte verirsen daha iyi olur. Çiğ yemiyorsa buharda su değdirmeden haşlarsan vitaminlerini öldürmeden verebilirsin
Acaba benimki de mi açlıktan uyanıyor dicem benzer durum. Ama 150-160 i bitirse sürekli geceye de daha fazla vericem de . Bizimki 150 icse bile 2 kerede bir uykuya dalarken bir de yeni uykuya dalınca iciyor. Hoş bu ara beslenme işı biraz karışti bizde. Birkaç gün daha geçsin deģişiklik olmazsa buradan sizlere sorarım.Bende mamayı 4-5 saatte bir veriyorum isteyince. 150 cc içiyor. Peki 180 i içinde gece uyanıyor mu? Kızım gecede mama istiyor.
Hmm ilk kez duydum , bizde öyle birşey yoktu ne zaman olmuştu sunnetiCanım sünnet olduğunda pipiye kalem borusu gibi bisey geçirdiler onu bugün çıkardılar çok kanadı yaaa acaba bu şekilde sünnet olan varmi
150 yi tek seferde içiyor. Aralarda da emiyor. Gece 1 kez emiyor uyuyor sonra yine uyanıp mama istiyor. Tam doymuyor sanırım. Evet ek gıda işin içine girince bizde biraz karıştıAcaba benimki de mi açlıktan uyanıyor dicem benzer durum. Ama 150-160 i bitirse sürekli geceye de daha fazla vericem de . Bizimki 150 icse bile 2 kerede bir uykuya dalarken bir de yeni uykuya dalınca iciyor. Hoş bu ara beslenme işı biraz karışti bizde. Birkaç gün daha geçsin deģişiklik olmazsa buradan sizlere sorarım.
Sütlü ırmıklı Yaptım canım begendı denemeye devam ama ne olursa olsun kutu mama vermıycem artıkEşimde çok karşı bende yedirme taraftarı değilim hiç vermedim. Peki nasıl yapıyorsun canım tarif verebilir misin?
Süt ve pirinc unuyla.mi cnm dokunmadı.mi bebegineKizlar ben muhallebi yaparken ben bardagin 3 te 1 oraninda gunluk sutle yapiyorum annelerimiz babalarimiz bizler buyurken mama mi varmis dogar dogmaz yari yariya su sut karistirip muhallebi vermeye baslarlarmis
Kan değerine 8. Ayda bakacağını söyledi ama bizim sağlık ocağıDESTEKLEYİCİ GIDAYA GEÇİŞ
Bebekler 6. aydan sonra anne sütü ile hayatlarına devam ediyorlar. Ancak 3-4 günde bir yeni gıdalarla tanışıyorlar. Bu sadece damak tadını oluşturmak için gerekli. Yoksa bebek bütün ihtiyacını anne sütünden almaya devam ediyor. Yememesi, yemek istememesi, tükürmesi hiç dert edilmemeli. Sadece ve sadece tattırmaya, yutma yeteneklerini geliştirmeye çalışmalı. Onun dışında hiçbir zorlama gerçekleştirilmemeli.
6. ay itibari ile bebeğe kan testi yapılarak demir ihtiyacının olup olmadığı mutlaka belirlenmeli. Demir beyin gelişimi için en mühim etkenlerden birisi. Annenin et, ciğer, yeşil mercimek gibi gıdaları bol tüketmesi sütünü de demir açısından zenginleştirecektir.
Değinilen bence en önemli konulardan birisi de bebeklerin glutenle tanıştırılmasıydı. Bebeklerin 4-7 ay arasında mutlaka ama mutlaka gluten yanı buğday unu ile tanıştırılması gerekliliğiydi. Bu sürelerden önce ya da geç tanıştırılan bebeklerde çölyak riskinin arttığı bilgisi verildi. Aynı şekilde Tip 1 diyabet riski de buğdayla geç tanışma sebebiyle artabiliyormuş.
Bebeklerin ilk yıl asla tuz ile tanışmaması gerektiği, bu yüzden salça gibi gıdaların asla kullanılmaması gerektiği belirtildi. Peynirlerin tuzunun alınmış olmasına, zeytinin tuzsuz olmasına dikkat çekildi.
Şekerin çocuğun hayatına mümkün olduğunca geç girmesine özen gösterilmesi gerektiği bildirildi. Vücudun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden, ekmekten hatta baklagillerden alınabileceği anlatıldı. Gereksiz şeker yüklemesinin obezite ve birçok hastalığın ilk sebebi olduğu söylenildi.
devletsah.com
Ne çok malzeme koymussun icineEvvveettt.... Size sebze çorbası tarifi... Kız bunu beğendi. Sıpanın damak tadı var. 1 ceviz bütüklüğünde patates, 1/2 havuç, 1 ceviz büyüklüğünde yer elması, 1 minik arpacık sağoan, 1 diş sarımsak, bir küçük tatlı patates, 1 minik çiçek karnıbahar, 1 halka pırasayı buharda haşladım. Sonra onu tel süzgeçten geçirdim. Üstüne de hem kendi suyundan, hemde sıcak su ekledim. Sonra fırında pembeleştirdiğim 1 tatlı kaşığı unla yoğurdu karıştırıp içine ekledim. 1 fındık büyüklüğünde tereyağ ve az zeytinyağı koydum. ÇOOOKk az da tuz ekledim. Varla yok arası... Süper götürdü kızçe :) ,inerken de azıcık limon sıkıp 1 taşım kaynattım. Afiyet olsuunnn
Ne çok malzeme koymussun icine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?