2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Okumak Kalem suresi 51-52. ayetler Muminun suresi son 4 ayeti oku. Bana bunu bize ait olan caminin hocası söylemişti. Nazara karşı

Ya ben bu süt konusunda birazdüşünceliyim. Az önce de söyledim. ÇOk süt içmişim. Hala kansızlıkla uğraşıyorum. Hamileyken neredeyse hastaneye yatırıp kan vereceklerdi. Geçen anneme de söyledim. O zaman böyle birşey yoktu dedi ki benim zamanımda en iyi çocuk doktoruna gidiyorduk Rahmetli Ayten BOZKAYA çok tatlı bir kadındı. Hayal meyal hatırlıyourm.

Şimdi inek sütüyle ilgili yurtdışı kaynakları inceliyorum. Başta böbreklere ve sindirim sitemine zarar veriyor inek sütü 1 yaşından önce kansızlığa neden oluyor diyor. İçindeki protein ve diğer minerallerin bebeğin sindirim sitemi için çok karmaşık olduğunu da söyliyor. ve 1 yaşından önce kullanılmamasını istioyr. 1 yaşından sonrada min 350ml max400ml diyor.

Yalnız 1 yerde 6. aydan sonra azar azar tanışması amacıyla verilebilir de diyor

ben 4cu aydan ugrasiyorum ve bebegimi tatsiz tuzsuz yemeklere alistiramadim mukutcum,artik eski usul beslemeye karar verdim.anne anneane usulu,ev yemekleri sutden bende korkuyorum ama annemler bize hep vermis ayni zamanda yemegimizide yemisiz vallah canim doktorlara kalsa bu bebekler formul mama kutu mamayla berbat olcak yavrucaklarin sindirim sistemi okadar tepkiliyim ki bu konuda doktoruma asiri yanlis yonlendirdi beslenme konusunda en iyisini anneler biliyorlarmis,en dogru beslenme usulu annelerimizin bizi besleme usulu direkt corbalar pureler fln bizim kuzular gariplerim yemeye hasret doktorlarin yuzunden,aman alerji yapar bilmem ne yapar anlatiyorlar ve ben acikcasi yeni nesil besleme tarzina karsiyim cunku bebegime bakiyorum resmen muhtac kalmis formul sute doktora kalsa kutuya alisicakdi mesela bugun kiymayi kucuk yuvarlak kofteler haline getirdim corba yaptim icine patates havuc maydonoz dereotu kuru nane tuz ve makarna atdim blenderden gecirdim yeyebildiyi kadar yedirmeye calisdim insallah istahlanir benim kuzumda baya uzun yazdim yaaa)))

artik cidden bu kati gida isi gerdi sinirlerimi bi arkadasima soruyorum sunu yedirebilirmiyim diye sakinnn diyo digeri vermelisin mutlaka fln diyo internetden kitaplardan okuya okuya da kafam sisdi artik eski usul uyguluycam.su ay bu bilmem bu ay bu yedirilmeli diye bisey yapmiycam kendim duzen olusdurcam herseyden cani cekdiyi kadar yemeli bebekler

Blendırdan geçirmeden ver o zaman, pütürlü olsun. Kardeşim blendırladı hep. Oğlan 6 yaşına geldi. Hala bazı şeyler boğazıma takılıp duruyor deyip yemiyor. Bir de maydanoz ve dere otunu kullanma ya da çok az kullan. Yaparsan da 1 kere de ver o zaman. Farkındasındır, ben çok okuyup çok araştırıyorum. Sadece türkçe değil, ingilizce elime geçen her kayanağa bakıyorum. Ama inek sütüyle ilgili maalesef oralarda da intoleranstan bahsediliyor. Sadece şimdi olarak düşünme ileriye dönük bazı hastalıklardan bahsediliyor.

Erken başlanan sütün insüline bağlı diabete yol açtığıyla ilgili araştırmalar var. Hiç vermeyin diyor 1 yaşına kadar. 1 yaşından da sonra belli miktarlarda öneriyor. Yoğurdu önermelerinin sebebi sütün içindeki süt şekerinin laktozun, yoğurtta laktik aside dönüşmesiymiş

Canım sünnet olduğunda pipiye kalem borusu gibi bisey geçirdiler onu bugün çıkardılar çok kanadı yaaa acaba bu şekilde sünnet olan varmi
Canım bizim oglusumuza hiçbişey takmadilar açıktı pet bardak koydu dr.bez değmesin diye 1 hafta koyduk biz

canim evet biliyorum sende baya baya arastiriyorsun bu konuyu benimde ingilizcem degil ruscam cok iyi(azeriyim) rusca da okuyorum ayni sen dediklerini onayliyo ama ben artik eski tarz dusunuyorum vallah mukutcum bakiyorum simdiki genclerin cocuklarin sorunlari eskilerden daha fazla biraz buyukleri dinlemeye karar verdim sutu de alerji testinde cikmadigi icin verdim bakalim simdi gozum kakasinda cildinde allah korur insallah alerjisi olmaz

Süt alerijisinde akan burun kızarık kalkmış ve zımpara gibi bir cildin oluştuğundan da bahsediliyor Özellikle de yanaklarda ve çene de ayrıca süt alerjisi kulak enfeksiyonlarına da neden olabiliyormuş.

İnşallah

Gunaydin kızlar hepinize sağlıklı sıkıntısiz guzel bir gun olsun insallah

3 37januse37 canım asist kullandıktan sonra öksürük başlaması ilacın ise yaradığını gösterir balgami sulandirirarak atılmasını kolaylaştırıyor şurubu iyi biliyorum hatta piyasada yetişkin ve pediatrik saşe versiyonları da mevcut buyuk oğluma da kullandım kendim sigara içtiğim dönemlerde kullandım ama ufaklık daha 6 aylık bile olmayınca kullanmak istemedim iki hafta oldu öksürük başlayalı ıhlamur tarcin elma verdim bi kac kez ama balgami çıkaramayinca asiste başlamaya karar verdim tabiki Dr muayenesinden sonra onun kontrolünde

mukut31 canım tesekkur ederim ıhlamur elma tarcin denedim ama ayva ve havuclu versiyonunu da deneyim kara turp icin erken mi diye düşünmüştüm ama haklısın ilaçtan kotu olmazya onu da deneyim.

Esine gelince :) horlamanin bir cok sebebi olabilir daha once de bahsi geçmişti aramızda apne yani nefes durması yok demiştin ama hipopne dediğimiz yarım nefes alma durumu mevcuttur buyuk ihtimalle bu da kan oksijenini düşürür karbondioksit açığa çıkar daha sayamacagim bir cok sıkıntıya sebep olur farkındayım senin icin sadece gürültü problem oluyo :) geniz eti bademcik kucuk dilin büyümüş ve sarkmış olması burunda kemik eğriliği boynun kısa ve kilodan kaynaklı yağlı olması aklıma gelen sebepler. KBB lik bi durum varsa cerrahi müdahele horlamaya çözum olabilir sadece sırt üstü pozisyonda horluyorsa pijamasına tenis topu dikebilirsin :) literatürde olan bi yöntemdir sırt üstü uyumasına engel olur. Vücut kitle indeksi 25 in üzerinde ise kilo vermek ise yarayabilir ama nefes durması varsa kan oksijeni yetersiz olduğu icin kilo vermesi zordur cihaz kullanması gerekir. Cpap yada bpap dediğimiz pozitif hava basıncı sağlayan cihazlar. Istanbulda olsaydınız yatırırdik bi gece lab.da gelme ihtimaliniz olursa ben elimden geleni yaparım

Canım etlı yemegı blendersız vermek mümkün degılkı daha cok mınnaklar bogulurlar blendera devam edıyorum daha elmayı bazen puturlu denıyorum balkabagını puturlu denıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…