2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

ben de bugun peynir yaptiiiim nasi oldu acaba begenecek mi bakicaz

Bende bunu demek istemiştim.

ben de bugun peynir yaptiiiim nasi oldu acaba begenecek mi bakicaz

Nasıl yaptın. Ben dün ikinciyi denedim. İlkinde 1,5 lt süt-375ml ayran-3 çay kaşığı limon suyu. Sonra üstüne bayağı bir ağırlık koydum güzel oldu.

Dünkünde bunlarla kesilmedi. Bende biraz elma sirkesi damlattım. O da sütü kesti. Az birşey tuzladım sıcakken bizim için kızınkini tuzsuz bıraktım. Gene dün 5 ten bu sabah 8e kadar ağırlık altında bıraktım. Tadı nasıl oldu bende merak ediyorum. Sırada Labne var :)

Ben 6. ayın ortasındayım. Daha et vermedim. Biraz daha 7 ortası gibi niyetim var. Çünkü önce şu ağzına girenleri yutmayı bir öğrensin. Mesela taneli şeyleri ağzına verirken kaşığa sadece bir tane getiriyorum.

Kızlar bu sünnet olayı ile birlikte ağır bi travma geciriyorum nasıl bi daha eşimle.... Offff

Valla ne yaşıyorsun bilmem ama ben hafiften kayışı sıyırmışım psikiyatriye gittim . Doktor senin motor su kaynatmış, azıcık soğuman lazım. Yoksa motoru yakarsın dedi. 1 tane hap verdi. Başladık bakalım. Yoksa düşün düşün nereye kadar. Zaten çoğu zaman yalnızım. Burası bana yeter oldu. Sağ olun iyiki varsınız :) Gece geldiğinde kalkmıyorum bile... Ben burda yazmaya devam :)))

sadece limon suyuyla kestirdim ben de cok az bi sutle denedim ilk olunca:)) suzulmeye biraktim da yogurdu bi tutturamadim yaaa. su nohutla tapilan mayadan yapmak istiyorum aslinda ama korkuyorum gecen 5. kez denedim activia aoc sutle gene tutmadi. firin haric her seyi denedim

Günlük şişe sütler maya tutmuyor. Sek süt tuttu sadece.

Bir de BİMin tava yoğurdu var. Onunla da yoğurt güzel tutuyor. Diğer yoğurtlarla da tutmuyor maya.

Son düzenleme:
Dünresim yolladim aaradıbeni ssakın krem surme yumuşar dedi Offniye kaniyo yaaa niye nnasıl sevinmiştim kanama olmadı diye pipiyi görmemekiiçinbezini aaçmak dahi istemiyorum içim gidiyo
Senin yöntem farklı olunca bilemedim canım, bizimki de kremi mutlaka sür enfeksiyon kapmasın dediydi. Bi de ilk bi kaç günden sonra her akşam ayakta duş aldır, banyodan sonra pipi ıslak kalmasın ve kremle demişti.

ben de bazen uclara gelince esime diyorumki tedavi edilmeyen lohusa depresyonu ilerliyormus acaba atlatamadım mi? sonra kendimi birakmamaya calisiyorum. bazen cok yorucu geliyor her sey 3 gun 5 gun mola istiyorum.olmaz tabii de bazen nefes almam gerekiyor elimde olursa kaciyorum biraz da ve bunun icin kendimi suclu hissetmemeye calisiyorum. cunku ben de makina degilim. ve biliyorum ki kendime iyi bakmazsam cocuguma da aileme de iyi bakamam.

sek sutu de denedim. tava yogurdu denemedim ama of su katki maddeleri hormonlar iyyy yok dur sakin. :)))

Nohutla sulu oluyor diye yazmıştı biri burda. Öyle yoğurt gibi yoğurt istiyorsan, gene eski usul kaynatma sütle yapacaksın. Sek günlük süt mü? Aklıma gelmişken, sekle oluyor da kaynatma süt gibi gene olmuyor. Kısacası şişelerle bu iş olmuyor :)

Kardeşim nedir sizin şu pipiden çektiğiniz... Kız olur ayrı sıkıntı, erkek olur gene sıkıntı :) Allah eksikliklerini göstemesin.
Biz daha gece en az 6 kere kalkmaktan pipiye gelemedik canım, iki tane büyüttüm böyle şey gormedim ya carmel uyku teknisyeni ymis belki bir çare bulur bana.Pipiyi 10 ay 10 kilodan önce kesmiyor bizim doktor 1,5 kilomuz kaldı onuda tamamlayınca hemen yaptircaz.

Sizinki dikiş li herhalde deme bizde dikişli yaptıracağız.Memnun musun çabuk iyilestimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…