2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Boyumuz 72 cm kilomuz 8400, boy uzun olunca tombik değil benim oğlan, normal duruyor.

Bi sıkıntı yoktur herhalde canım, senin oğlan biraz tombikti galiba ondandır (=

Maşallah kuzuya

Y yesil zeytin hadi gözün aydın canım çok sevindim :)

bisoru bir an önce iyileşir inşallah canım :/ bi kabusumuz aşı bi kabusumuz sünnet

Freyza__ canım carmen kendi söküğünü dikemiyo :)) aslında 6.aydan itibaren gece beslenme ihtiyacları olmayacağı için uykuları düzene girmeli ama hastalık diş çıkarma etkiliyo tabi bide yapısal farklilıklar var her bebek aynı değil büyük oğlum uyku konusunda hiç sıkıntı yaşatmadı gece uykusu 12 saatti ben sabah kalkar bütün işimi gücümü bitirirdim o uyanmadan ufaklık max 8 saat uyur o da tilki uykusu 4-5 kez uyanır

Aynı ya ölüyorum yorgunluktan gözlerimin altı mosmor cildim lekelendi resmen yaşlandım bugün dahada kötüyüm halsizlik hat safhada.Normalde çok uslu bir bebek ama bu geceler kabus olduNe zaman bitecek bilmiyorum..

Kizlar size sorularim olcak. Birincisi suruplari acildiktan sonra ne zman atiyosunuz. Ben calpol aldim ve hep onu veriyorum. Mesela bazi sislerde acildiktan sonra 2 yada 3 hafta diyo. Doktorumuz bikac ay saklanabilecegini icindeki koruyucularin devam ettigini soyledi. Ben 2 aylikken aldigim calpolu kullaniyorum. Bide kizim ek gidayi verirken kasikli uzatinca agzini acar doydugunda acmazdi. Bikac gundur bikac kasiktan sonra agzini kitliyo ve kendini sikiyo. Sipanin eorenemdigi bi bu kalmisti. Geceleri uyaniyo gecen gunde atesi vardi dislerinden suphelendim zaten sabaha duselmisti. Kehribar kolyesi aldim kullanan ve faydasini gorenler var mi?
Okumaya calisiyorum ama yetisemiyorum. bisoru sunnet olmussunuz hayirli olsun canim.

P pinkperi23 canım maksimum üç hafta bir ay içinde tüketmediğini atsan iyi edersin, özellikle ağrı kesici ateş düşürücü grubun etkinliği zamanla azalıyor, şurupta şekerleşme başlıyor. Sonra bebişin ateşi düşmez sıkıntı olabilir.

Antibiyotiklerin üzerinde yazar zaten bir hafta on gün v.s diye. Onu da ona göre kullanırsanız sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:

Valla bu normalde lor tarifi. Süzdükten sonra kendimiz için tuzluyorum. Mendile sarıp, üstüne ağırlık koyuyorum oldukça lezzetli oluyor. İstersen peyniraltı suyuna tuz koyup da daha uzun saklayabilirsin.

Yok canim daha neler, colyak hastaliginin sebebi olamaz bu. Dr.a da sordum bugun.
Bazi yazilarin sirf bilgi kirliligi oldugunu dusunuyorum artik.

Anneden geçiyormuş gluten bebeğe bu da bebeğin çölyak hastalığından korunmasını sağlıyormuş. genelde 8-12 arası çıkarmış ve genetik yatkınlıkmış.

Hımm lor sevmiyoruz ailecek :) ama peynir yapmak istiyorum kendimize. Peynir mayası varmış galiba sıvı, markete gidince bakayım bi
Valla bu normalde lor tarifi. Süzdükten sonra kendimiz için tuzluyorum. Mendile sarıp, üstüne ağırlık koyuyorum oldukça lezzetli oluyor. İstersen peyniraltı suyuna tuz koyup da daha uzun saklayabilirsin.

Can'ım bunu öğrendiğim iyi oldu sağolasın.eşim dolapta saklamakta aynı şey geçerli mi diye soruyor ?
28 inde 6.ay aşısını yaptırıcaz yeni alalım o zaman

Antibiyotik kullandigimizda ve hastaligi gecince atmistim ama diger acik yrim kalan suruplarda kararsizdim. Ozman calpolu armaliyim 2 aylikken vermistim. Aslinda cok kullanmiyoruz bi siseyi 1ayda bitirmek suan zor keske daha ufaklari olsa. Bu sekilde hep taze acilmamis evde bulundurmak iyi olacak. Tesekkurler saol canim.

Sağol canım. Geçmiş olsun bizimaile hhekimliği bitene kadar devam et dedi calpol için gri86 canim bi bakabilirmisin
cevaplamissin zaten

Hımm lor sevmiyoruz ailecek :) ama peynir yapmak istiyorum kendimize. Peynir mayası varmış galiba sıvı, markete gidince bakayım bi

Normal peynir yapabilmek için sütü çiğden kaynama noktasına getirip mayalayıp sonra da uzun bir süre tuzlu suda bekletmek zorundasın. Yoksa peynir mayasıyla yapılan bu şekilde peynirlerden brucella geçebiliyor.

Kızlar kusura bakmayın okuyom derdimi anlatıyor ama kime ne yazacak unutuyom
Çocuk uyumusken anlatayım ssünnetoöncesi gecede 4-5kez uyandırdı şimdiysebazen 2 bazen hhiç uyanmaz yüz ustu dönmeyisevmiyo ddiyorum artıkssırt uüstü durmak istemiyo cisini yaparken yüzünden anlarsın CIS yaptığını artık okunmadanrrahatç . Yapiyonuz CIS bunlarınddışında inşallah pipisi çabucakiiyileşir Rabbim hepimizin bebisine rahat uykular bol istahlar rahat sindirimler bol neseler versin inşallah biz datiyos

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…