Canım bende çorbasına bir şeker kaşığı koymaya başladım mercimeği sogan sarımsak denemedim amaİyi geçti canım biz zaten her gece 6 kere kalıyoruz sen yaparsan sadece mercimek ve kıyma ver ilk önce Annem kızdı soğan, sarımsak, patatez,mercimek karıştırma hepsi gaz yapar dedi. Allah tan öğlen yedirdim de çıkardı yatmadan yoksa gece ne olurdu bilmem. Bidaha 8 ci ay çıkana kadar sade kıymalı mercimek ,patatez,havuç yapcam soğan sarımsak eklemiycem.
Ben eline bişe veremiyorum ya cok sokuyor ağzına sonrada öğürüyor korkuyorum valla dün eline oyuncak verdim cok sokmuş bir baktım kıpkırmızı olmuş öğürüyor ya yanındayım bide şok oldumBenimkide lahmacun gibi kokuyor,taze soğanı parçalıyor diye surekli elinde pırasa yla geziyor bizimki bütün ev pırasa artıklarıyla dolu.Canım calgel hafif uyusturuyor damağını iyimi kotumu bilmem ama calgelsiz bebek büyüten duymadım eşim alınca suruyorum bende rahatlatıyor herhalde emmiyor uykuya devam ediyor.Parmağımın üstüne suruyorum öyle suruyorum damağına yiyemiyor yani krem gibi suruyorum.
Ay kızlarr biz 6 ay olduk hiç yazmadım buraya diğerine de ocaktan beri girmemiltim bu konu baslığını unutmuştum bile:) nasılsınız bebişler nası. Gerci facede büyük ihtimal görüşüyoruzdur. Bi yazayım dedim. Biz 6 aylık olduk bile:)
Bende koymucam patatez havuç mercimek yapcam. Afiyet olsun canım.Canım bende çorbasına bir şeker kaşığı koymaya başladım mercimeği sogan sarımsak denemedim ama
İyi Canm masallahh sağlıklı olsunlarda 7,700 gördüm ben zil takıp oynayacaktım8,700 le bitirdik 7 yi 700 gr almış bir ayda sanırım yumurta sarısı aldırdı yoksa azami 5 kaşık tan fazla birşey yemiyor.Oda mama kaşığıyla yani.Memeyi kesmeden bir tabağı bitiremiycek sanırım napalım bunada şükür. Yeterki emsin.
Yumurta sarısı na bağlıyorum birde bir çay kaşığı keçiboynuzu özü koyuyorum kahvaltıya başka aldıracak birşey yemiyor sebzeden kilo alınmaz ki şaşırdım bende ,şişman bebeklerden hiç hoşlanmam yarın öbür gün pilav makarna köfte falan yiyince ne olacak bilmem ama ozaman emekliyerek yakar herhalde.Yani inşallah.İyi Canm masallahh sağlıklı olsunlarda 7,700 gördüm ben zil takıp oynayacaktım
Geçen akşam arkadaşlar dışarıda yemeğe toplanıyoruz gelin dediler. O gün de oğlum iyi uyuyamamıştı. Gitmeyelim bebek uykusunu alamayınca huzursuz oluyor dedim. Esim de size değişiklik olur,durmazsa kalkarız dedi. Gittik oğlum daha iceri girer girmez başladı ağlamaya. Ne yaptıysak susmadı. Masaya oturmadan geri döndük. Bebekle hayat zor. Herşeyi ona göre planlıyoruz. Iyice büyüyene kadar da böyle devam eder. Bazen böyle durumlarda eski günlerimi özlüyorum. Allaha şükürler olsun sağlıklı bir bebeğimiz var. Anne baba olmayı biz de tattık. Şükürler olsun. Bu zorluklar elbette olacak. En kötü günümüz böyle olsun.Extra kalkmasını önlüyo mu jel? Bende de var da yutuyo diye içime sinmiyo korkuttular beni.. Taze soğan veriyorm eline ama geceye bi etkisi olmuyo. Sabaha kadar hiç kalkmazdı şimdi saat 7 ye kadar en az 4 kere kalkıyo bazen 10
Bn de aynıyım ya dün ağladım hatta içimin sıkıntısından herhalde havalardan :/ hoş havalar ısınsa bile evden öıkmaya üşeniyorm kimseye ev gezmesine gitmek istemiyorum çünkü kimse gelmiyo oğlumdan dolayı bn niye gideyim dışarıda da çorbası, püresi, meyvesi sıkıntı o yüzden geçen seneleri düşünüyorm pat kendimi dışarı atıydm dertsiz tasasızneyse önce Allah bebişlere bizlere sağlık huzur versin de rahat rahat çıkarız inşllh
Karnında doyurmamışsın demekki :) Çocuk aç çıkmış dünyaya :)Sadece sarisindan omlet yapan var ama sert olur :-/ seviyor şükür. Aç benim oglan aç :)
Amin inşallah. O da farkında pek çok şeyinde. Yiğitliğe b.... süremiyor.Kızlarmukut31 un kocayi kiytuda sikistirip kulagini mi ceksek
Canim insallah Rabbim dogru yolu buldurur ona senin kiymetini bildirir tez zamanda inşallah
ÇOk teşekkür ederim. Çok sağol. Kendimi bir anda Zeyna gibi hissettim valla :)Off 125 msj okudum dalagim şişti valla :)) benim oğlan keçi yoğurdunu sevmedi inek yoğurdunu sevmedi havucu patatesi sevmedi pirincunu ırmikli muhallebi sevmedi yulaf ununu denemeye bile gerek kalmadı :)) yoğurda ve tahilli muhallebiye meyve puresi ekleyerek mi denesem acaba ?
Freyza__ canım diyete şiddetle ihtiyacım var sunu ye de yiyim yeme de yemeyim öl de öleyim ama zayıflayım :)
mukut31 sabrına dik duruşuna azmine hamarat ve becerikliligine hayranım :) ve daha birçok kisi eminim boyle düşünüyor ve hatta eşinde bunun boyle olduğunun farkında tehdit edişi kotu sozler sarfedisi acizliğinin bizzat göstergesi. Sabret dua et guzel günler gelecek elbet bizler nacizane yanındayız azimsanmayacak da cogunluktayiz:) en azından benim bundan sonra dualarımdasin Allah yardımcın olsun seni ve guzel kızını mutlu ve huzurlu yarınlar bulsun
Neyım yokkı canım,kuskunluk kırgınlık Yalnızlık mutsuzluk ne ararsan bıkkınlık...
Ay bide sular kesildi ben sıkılmıyım da kim sıkılsın
hayır canım aldatma degıl aılesıyle ılgılı sorunlar bıktım ama yalvar yakar toparladıBilmiyorum ne olduğunu ama sanki aldatma kokusu hissediyorum. Eğer öyleyse, herkes vicdanın elverdiği yere kadar özgürdür. Sen kaybetmezsin, bunu asla unutma...Güçlü olmalısın ki bebeğine güç ver. Uçaklarda bir kural vardır. Oksijen maskesini anne önce kendine, sonra bebeğine takar. Sen ayakta duramazsan, o hiç duramaz. Onu başka birisinin bakmasını istemezsin herhalde... Hep şunu söylerim. Bu dünyaya tek geldik. Tek gideceğiz. Bedenler bir araç ruhumuzu ayakta tutan. Ne anne ne baba ne kardeş ne koca... Sen kendini ayakta dik tutabiliyor musun önemli olan o....
Ne oldu... bende onu internetten buldum. Bende denemedim daha...Bisküvi tarifi Nasıl Can'ım ben yaptım mukutun verdiği tarifi olmadı ya
Amannnn.... Boşver. Takılma... Ya ben onun yüzünden ne kavgalar ettim. 10 günlük evliyiz, Kaynanam,görümcem ve eltim yatıya kalmaya gelmeye kalktılar evimiz deniz kenarında diye. Zannettiler ki kafalarına esince tatile gelecekler.Eşim bana bununla ilgili bir küfür etti. Ben ki yıllarca bir sürü erkeğin içinde çalıştım. Ben hayatımda böyle küfür görmedim. Bunun yüzünden ne kavgalar ettik. Daha neler neler eğer bir erkek benim ailemi sayacaksın diye ısrarla inat ediyorsa, ondan adam olmaz. He... he de geç. Umrumda bile değil. Şimdi desturla geliyorlar. Bende dedim ya deve inadı var. Bekleyip, bekleyip öyle yerlerden lafı koyuyorum ki, ağzı açık kalıyor.hayır canım aldatma degıl aılesıyle ılgılı sorunlar bıktım ama yalvar yakar toparladı
O var diye taktim bu can simidini belimeKarnında doyurmamışsın demekki :) Çocuk aç çıkmış dünyaya :)
Maşallah cnm8,700 le bitirdik 7 yi 700 gr almış bir ayda sanırım yumurta sarısı aldırdı yoksa azami 5 kaşık tan fazla birşey yemiyor.Oda mama kaşığıyla yani.Memeyi kesmeden bir tabağı bitiremiycek sanırım napalım bunada şükür. Yeterki emsin.
Amin cnm inşllh. Bn de sanırım o özlemden bunalıyormGeçen akşam arkadaşlar dışarıda yemeğe toplanıyoruz gelin dediler. O gün de oğlum iyi uyuyamamıştı. Gitmeyelim bebek uykusunu alamayınca huzursuz oluyor dedim. Esim de size değişiklik olur,durmazsa kalkarız dedi. Gittik oğlum daha iceri girer girmez başladı ağlamaya. Ne yaptıysak susmadı. Masaya oturmadan geri döndük. Bebekle hayat zor. Herşeyi ona göre planlıyoruz. Iyice büyüyene kadar da böyle devam eder. Bazen böyle durumlarda eski günlerimi özlüyorum. Allaha şükürler olsun sağlıklı bir bebeğimiz var. Anne baba olmayı biz de tattık. Şükürler olsun. Bu zorluklar elbette olacak. En kötü günümüz böyle olsun.
Kızlar bebısımı doktora götürmüştüm yemek konusunu sordum dedıyı herşey yedırebılırsın bı süt kecı şutu dahıl yumurtanın beyazı Bıde bal keskinlikle verme gerı kalan herşey et tavuk verebılırsınnnn)))))Dün bı Çorba Yaptım kızlar et suyunda patates Havuç lahana maydonoz dereotu makarna azıcık tuz(Benım Bebıs tuzsuz sekersız Yemıyo)deneyebılırsınızzzz TADI cok guzellll)))
Bilmiyorum ne olduğunu ama sanki aldatma kokusu hissediyorum. Eğer öyleyse, herkes vicdanın elverdiği yere kadar özgürdür. Sen kaybetmezsin, bunu asla unutma...Güçlü olmalısın ki bebeğine güç ver. Uçaklarda bir kural vardır. Oksijen maskesini anne önce kendine, sonra bebeğine takar. Sen ayakta duramazsan, o hiç duramaz. Onu başka birisinin bakmasını istemezsin herhalde... Hep şunu söylerim. Bu dünyaya tek geldik. Tek gideceğiz. Bedenler bir araç ruhumuzu ayakta tutan. Ne anne ne baba ne kardeş ne koca... Sen kendini ayakta dik tutabiliyor musun önemli olan o....
Burcunu çok merak ettimAmannnn.... Boşver. Takılma... Ya ben onun yüzünden ne kavgalar ettim. 10 günlük evliyiz, Kaynanam,görümcem ve eltim yatıya kalmaya gelmeye kalktılar evimiz deniz kenarında diye. Zannettiler ki kafalarına esince tatile gelecekler.Eşim bana bununla ilgili bir küfür etti. Ben ki yıllarca bir sürü erkeğin içinde çalıştım. Ben hayatımda böyle küfür görmedim. Bunun yüzünden ne kavgalar ettik. Daha neler neler eğer bir erkek benim ailemi sayacaksın diye ısrarla inat ediyorsa, ondan adam olmaz. He... he de geç. Umrumda bile değil. Şimdi desturla geliyorlar. Bende dedim ya deve inadı var. Bekleyip, bekleyip öyle yerlerden lafı koyuyorum ki, ağzı açık kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?