2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

kızlar bebıslerın boyu nekadar 72cm normalmı sızc
allah sabır versın canım benımkı doğumda gelmısdı Bıde ben sezeryanla dogum Yaptım esıme Dıyokı sen gıt Dıyo obur odada uyu dıyo yaptığı okadar cok medenıyetsıZlık varkı ınan anlatmaya sınırım yetmıyo torun oldu hıcbısey almadılar bılıyomusun ne bebeğe ne bana bana almasında ya torun rezalet kadının tekı hadsız canım Benım kaynananın sorunu o boş kafasıyla kendını dahı zannetmesı ego patlaması yaşıyo her konuda sınsı Bıde ooooo düşman basına kendını oğluna melek gosterıyo sonunda bızı ayıracak derdı o zaten

Bak.. Küçük insanlar kişilerle, büyük insanlar olaylarla uğraşır.Bu yüzden de bırak senle uğraşıyorum zannetsin. Kendi çapında eğlenir zavallı. Sen eşinle olan sonuca bakç.

Bak.. Küçük insanlar kişilerle, büyük insanlar olaylarla uğraşır.Bu yüzden de bırak senle uğraşıyorum zannetsin. Kendi çapında eğlenir zavallı. Sen eşinle olan sonuca bakç.
Ah mukutcum ınsan Herseyı söyleyemiyor esındende cok cektım cok hem de gurbette yapayalnızım,Insallah Düzelır herşey yoluna gırer hıc haketmedım ama Insallah duzelır oğlumuz var ne Dıyım.dedıyıne göre Pısman.hakkımızda Hayırlısı ne dıyım

bebisleri gunduz uykuya yatinca en fazla 20 dk uyuyup uyanan aonra bütun gun esneyip gezen ve mizmizlanan var mi ya. niye boyle anlamadim 2 haftadir böyleyiz tum enerjimi aldi artik. halsiz dustum. ne yapmam gerektigini sasirdim. yataga koysam aglayip kalkmak istiyor kaldirsam esneyip duruyor gozleri ovusturuyor . zaten kipkirnizi olmus gözleri. bi is yapamadığıma hicbir isimi yetistiremedigime yanmiyorum da oyun bile oynayamiyoruz surekli huzursuz ne yapmam lazim sizce??

Daha önce yokmuydu? Uykuda 2. Evreye geçemiyor anlaşılan. Benimki de uykusunu alınca latilokum alamayınca kaktüs. Gündüz sallamadan uymuyor zaten, ikinci evreye geçeceği vakit sallıyorum tekrar ve uyku devam ediyor ama o anı kaçırırsam uyanıyor

Maaşallah kuzuya annesi, kaç kilo doğmuştu?

İnşallah pişmandır. Hayırlısı olsun. Valla eden bulur diye bir laf var. Gün gelir ne yaptıysa ayağına dolanır. Ben çok gördüm het höt deyip sonra da karısının kuyruğunda dolananları ama inşallah hiçbir şey için geç kalmaz. Eşinin ailesine de takılma... Öyle patavatsızlar ki bazen neler oluyor. Cahilliğin bini 1 para. Ne dersen de düzelmiyor. En iyisi mi sen bak dalgana. Rahat ol. Geçen doktora gittiğimde dedim ki delilikle dahilik arasında bir yerde kaldım ben. Hakikaten öyle ama deli miyim yoksa dahi miyim bende karar veremiyorum. Bende de neler var neler. Benim yaşadıklarım en iyi satan romanlar arasına girmezse ben adımı değiştiririm. Bende yalnızım. Annem hasta. Kardeşim desen kendi havasında. Kendi başımın çaresine bakmayı çoktan öğrendim ben. Onun için başta kendin için sonra da çocuğun için yaşamayı öğrenmen lazım. Arkadaş da eş de dost da bir yere kadar. Önemli olan sen kendine yetebiliyor musun bu... Edepsiz insan her zaman edepsiz oluyor. Onun için asgari müşterek de git. Fazlasını da zorlama. Kendine yazık etme...

Bugün yeni bir sebze püresini sizlerle paylaşmaktan onur duyacağım

Malzemeler :

yarım ceviz kadar arpacık soğan

büyük bir ceviz kadar patates

kalın bir taze soğan kadar havuç

büyük bir ceviz kadar tatlı papates

4 küp şeker kadar kereviz

1 tatlı kaşığı pirinç

1,5-2 su bardağı kadar su...

Önce sebzeleri su da haşlayıp tel süzgeçten geçirdim. bir kaba koydum. Bu büyük bir komposto kasesi kadar çıktı. Bundan bir miktar küçük kaseye aktardım.

Ayrıca 10-15 yaprak ıspanağı buharda başka bir yerde haşladım. İçindeki demirin geçebilmesi için buharda haşlanması gerekliymiş. Onları da suyunu kullanmadan tel süzgeçten geçirdim. Sonra küçük kasedeki sebzelerle ıspanağı buluşturdum :) İçine 2-3 damla limon sıktım. ( C vitamini demirin emilimini artıtıryor) İçine de soğuk sıkım zeytinyağı koyduım. çookk azıcık da tuz koydum 3-5 tane ya var ya yok. Eveet hanımlar bebişin servisine hazır.

Sonuç: amanin önce tadına baktı. Yüzünü buruşturdu. Şöyle bir baktı. Bu deli gene bana ne sokmaya çalışıyor diye. Sonra tadını aldı ki ağzını açtı, bir daha bir daha. Bir de baktım yarım kase bitti. Bir yarım kase daha içti.

Mercimek(Lens culinaris), baklagiller (Fabaceae) familyasında yer alan Lens cinsine dahil dört türden biridir. Aslında Lens cinsi içinde bulunan tüm türlerin az çok mercek şekilli ve yenilebilir tohumları topluca "mercimekler" olarak anılsa da Lens culinaris, "mercimek" denildiğinde en çok akla gelen ve en sık tüketilendir. İki çeşittir. Birisi küçüktür. Çiçeği beyazdır. Öbürü de iri ve değirmidir.Çiçeği meneviş rengine mail beyazdır.
[h=3]Mercimek Türleri;[/h]
Kahverengi mercimek (mignon mercimek)

Çok küçük taneleri olan bu kahverengi mercimeğin tatlımsı bir aroması vardır. Pişerken çok fazla yumuşamaz ve aromaları içine çekme özelliğine sahiptir. Salatalar için 35 dakika, çorbalar için ise 50 dakika pişirmek gerekir.

Kırmızı mercimek

Kabuksuz olan bu mercimeğin, nişasta oranı fazladır. Natural tada sahip olan kırmızı mercimeği salatalar için 8 dakika, püreler ve çorbalar için 10 dakika pişirmelisiniz.

Sarı mercimek

Kabuksuz olan bu mercimeğin nişastalı, hafif fındığımsı bir tadı vardır. 8 dakikadan fazla pişirildiğinde dağılır. Püre yapmak için çok uygundur.

Yeşil mini mercimek (puy mercimeği)

Çok pişirilse bile formu bozulmaz. Yoğun fındığımsı tadı var ve aromaları çok iyi emer. Salatalar için 30 dakika, yemekler için 40 dakika pişirebilirsiniz. Yeşil mercimek, ülkemizde normal mercimek olarak tanınır. Pişirirken kabukları çabuk patlar. Yemek ve püre yapmak için uygundur.
[h=3]Mercimeğin Faydaları:[/h]

• Tabiatı sıcaklık ve soğuklukta normaldir. İkinci derecede kurudur. Bir miktar kabızlığı da vardır.
  • Mercimeğin iyisi; çabuk pişen; suda ıslatıldığında suyu çok karatmayandır. Mercimeğin pişmi*şinin suyu karnı ishal eder. Hususiyle zeytinyağı ve tuz ilave olunduğunda. Fakat önceki suyu süzülüp tekrar taze su ile pişirilirse; bu defa kabız eder. Böyle olunca ishale ve hayız ifradma faydalıdır. Mercimeği gulaflarıyla yemek kabız getirir. Zira gulaflarında aşırı derecede kuvveti kabza ve cazbe vardır. Ziyadesiyle kabız olunmak arzu edildiğinde mercimeği gulaflarıyla sirkede çokça kaynatıp ye*meli. Gulaflarını bırakıp sadece mercimeği yemek kabız getirmez.
  • Mercimeği sık sık ve çok yemek doğru ve uygun değildir. Göze perde eder.
  • Sinirlere ve Akciğere zarar eder. Zararından korunabilmek için sirkeyle iyi pişirmelidir. Böyle olunca şişirmesini, giderir ve mideye kuvvet verir.
  • Yine mercimeği devamlı ve çok yemekten sevda ve sevdadan olan yaramaz hastalıklar meydana ge*lir. Hususiyle cüzzam ve sertan denilen sevdavî çı*banlar ve malihulya peyda olur.
  • Sirke ile mercimeği pişirip çukur olan yaraya vursalar; tez doldurur ve iyileştirir. Soğuktan olan yarıklara da iyidir.
  • Hekimlerden bazıları demişler ki; Mercimeğin evvelki suyunu soğulcan olan ço*cuklara içirseler çabucak soğulcanı öldürür.
  • Mercimeği çimlenmiş arpa ile kaynatıp nekrise vursalar ağrısını teskin eder.
  • Mercimeği iyice pişirip sonra dövüp yakı etse*ler yaradan ve başka yerlerden çıkan kanı teskin eder.
  • Mercimeği bal suyuyla kaynatıp üzerine vur*makla, insan vücudunda bulunan cerahati, uyuzlu*ğu, huşuneti giderir. Buruşmuş, bozulmuş âzâyı iyileştirir.

Mercimek bebeğiniz için en önemli yiyeceklerden biri. Hem lezzetli, hem de besleyici. İçinde demir, protein ve fiber var. Minerallerden ve B vitamini yönünden de zengin. Bu küçücük besin tanelerinin içinde bebeğinizi büyütüp güçlendirecek mucizeler gizli.
Geri Dön

Faydaları

Bazı kültürlerde, gaz yapmasından endişelenildiği için bebeklere mercimek verme konusuna tedirgin yaklaşılıyor. Bazı kültürler için ise bebek beslenmesinde mercimek vazgeçilmezler arasında.

Aklınızda bulunsun

Gerçekten de bu müthiş kaynaktan vazgeçmek istemezseniz gaz sorununa karşılık işe kırmızı mercimekten başlayabilirsiniz. Kırmız mercimek diğerlerine göre daha çabuk pişer ve daha yumuşaktır. Bu nedenle çorbalar ve püreler için idealdir.

Yeşil mercimek ve sarı de müthiş bir protein kaynağı. Mercimeği küçük gurmenizin sevdiği herhangi bir sebze püresinin içine katabilirsiniz. Yaptığınız yemek çok sıvı olduysa kalınlaştırıcı olarak da kullanabilirsiniz.

Mercimek yemegi yaparken 8-12 aylık bebekler için mercimek corbasi ya da mercimek koftesitercih edin. Mercimek koftesi tarifi için tıklayın. Yesil mercimek salatasi tarifi için tıklayın. Gurme Bebek'in daha nice özel mercimek tarifi için burayıtıklayın.

Aklınızda bulunsun

Mercimeğin gaz yapmasını engellemek için ihtiyacınız kadar mercimeği suda ıslatın. Daha sonra bu suyu döküp mercimekleri yıkayıp tekrar suda bekletin. Sonra mercimekleri yıkayıp pişirin.

Bir diğer yöntem de mercimekleri suda beklettikten sonra suyu süzüp, mercimekleri yıkayıp 10 dakika kadar pişirmek. Sonra bu pişirme suyunu da dökmekte fayda var. Üzerine yeni su ekleyip tekrar pişirin.

1 bardak (198 gram) mercimekte;

Protein 18 g
Lif 16 g
Avitamini 15.8 IU
C vitamini 3.0 mg
K vitamini 3.4 mcg
Folat 358 mcg
Kalsiyum 37.6 mg
Magnezyum 71.3 mg
Fosfor 356 mg
Potasyum 732 mg

Gurme Bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…