Bu ara bizimki de iiiiiiiih yapiyor aralarda bitince degisiyorum altini :) sen diyince aklima geldi. Hamileyken her sabah ayni saatte sela sesine uyanır Allah rahmet eylesin diyerek kalkardim :-/Benim oglan kaka işini rutine bindirdi. Her sabah uyanırken 07.30 gibi beşiğinde enlemesine yatiyor,ayakları korkuluga dikiyor başlıyor ııh ııh yapmaya :)güne oglumun kaka yaparken ıkinma sesi ve kaka kokusu ile başliyoruz. Sıpa atlamiyor bir de akşam ustü yapiyor:)
Sabah uyaninca 9 buçuka kadar 1 saat, öglen 12 gibi 1 saat,bir de ogleden sonra 4-5 gibi 1.buçuk saat. Tabi bunlarda ilk 30 dakikada uyanır derin uykuya geçerken. Pışpışlarım veya kucağıma alırim hafif sallar gibi yaparak tekrar uyuturum. Eğer tekrar dalamaz da 30-40 dakikada uyanırsa huzursuzlanır bir dahaki uykuya kadar.Canım pekı gun ıcınde nekadar uyuyo
canim karninin tok olduguna eminsin di mi? besin ihtiyaclari cok artiyor ya hareketlendikceNe bileyim yaa uyuyo ne güzel enerjimi de topluyorm uyanınca öpüyorm kokluyorm konuşuyorm oynuyorz ama sahte 1-2 gülümseme sonrası hep huysuzluk ağlamıyo da bağırıyo çok ağlar gibi bi sıkıntısı var da anlayamıyorm ya da acaba şımarıyo mu ki?
Demek onların da bir alışma evresi varmış. Uyku arası veremem benim cadıya. Uykusu bölünürse yer beni yerBende basta degistiremedim. Anlayinca pirt atiyordu. Uyku arasi vere vere alisti şükür :) ama eskiye nazaran büyük bu emzik.
Biz de mecburen eskiye devam ediyoruz. 0-6 ay emziği almam lazım. 2 aydır aynı emziği kullanıyor. Bir emziği en fazla 1 buçuk ay kullanıyoruz. 1 aydan sonra plastiğinin yapısı değişiyormuş.Bizimkinde de büyük geldi galiba. Cok almak istemedi. Sanki hafif midesi bulandı gibi. Eskilere devam biraz daha.
Yook yook bizim oğlan anne karnında da böyle durmaz surekli hareket halindeydi. O zamandan belliydi hareketliliği.Oğlum hareketlilikte iyice zirve yaptı.
Uykuda bile çok hareketli demiştim. Beşiğinde her yeri geziyor. 70× 130 bu arada yatağı. Enlemesine ,çapraz,başucunda, bazen enlemesine ce ayaklar korkuluga dikilmiş bulduğum oluyordu da son 3 gündür başı ayak ucunda ayakları baş tarafında tam yer deģıştirmiş buluyorum .
Cok uykusu geldiginde uykuya dalacakken verdim oyle öyle alisti :) 6 aylik emzik varsa demek buyutulmesi lazim diye zorla tutturdum :)Demek onların da bir alışma evresi varmış. Uyku arası veremem benim cadıya. Uykusu bölünürse yer beni yer
Nasreddin hocanin saz fikrasi gibi olacak ama benimki buldu bence yerini ya sagina yatiyor ya sirt üstü :) seninki ariyor hala benceYook yook bizim oğlan anne karnında da böyle durmaz surekli hareket halindeydi. O zamandan belliydi hareketliliği.Doğdu yine hareketli.uyurken beşikte degmedik yer birakmayan oglum sağa sola dönmeler ve kayarak yer değiştirmeler kesmedi. Beşiğın kenarina gelip gidecek yer bulamayınca uyaniyor veya öbür tarafa dönüyordu. Şimdi de uykuda yüzüstü dönüyor. E haliyle yüzüstü uyumayi sevmeyen oglumuz gidecek veya dönecek yer kalmadıysa uyaniyor. Sabaha kadar oglanın yatışını düzeltmekle gećiyor.
bebim oglum da 9 eylul dogumlu aynen sizinki gibi.cok nadir donerse aaaa dondu deriz oturmaya dikilmeye bayiliyor.ama emekleme tok yalnizca baldirlari hareket ettiriyor bazen hehe. bi de bi kez babbba dedi:) sonra auuu ya geri donduk
Arasın bakalım. Bulunca belki uyanmaları da azalır:)Nasreddin hocanin saz fikrasi gibi olacak ama benimki buldu bence yerini ya sagina yatiyor ya sirt üstü :) seninki ariyor hala bence
Evet canım suan bakudeyım esım sayesınde evet pımpırıklı otesıyım kaç aydır Korkudan Kafayı yıyorum Insallah ılk ppd testı var onu yaptırayım canım turkıyedeyken bakdım verem dıspansre gonderıyolar bebegı nasıl dıspansere sokayım dedım gıtmedım ANCA geldık buraya bakalım rabbım sorunsuz atlatmayı nasıl etsın Insallah kuzuma cok korkuyorum@ayka777 azerbeycanda misin canim su an? Eger turkiyedeysen nolur bir an once git yakin bir yere.sen zaten pimpiriklisindir nasil kacirdin sasirdim valla.kocan da xlargemis yani
Evet canım suan bakudeyım esım sayesınde evet pımpırıklı otesıyım kaç aydır Korkudan Kafayı yıyorum Insallah ılk ppd testı var onu yaptırayım canım turkıyedeyken bakdım verem dıspansre gonderıyolar bebegı nasıl dıspansere sokayım dedım gıtmedım ANCA geldık buraya bakalım rabbım sorunsuz atlatmayı nasıl etsın Insallah kuzuma cok korkuyorum
Canım zaten aşı ıcın Bakü'ye getırdım.ppd Vücutta verem mıkrobu varmı yokmu kontrol ıcın yapılıyo ılk testı yapcaklar sonra aşı bakude yaptırıcam gerı kalan aşıları sağlık olsun Insallah ıstanbuldaPpd testi nicin yapiliyor bilmiyorum canim.bir sey olmaz icini ferah tut.orda yapmiyorlar mi asi?
Dogmadigi icin isyanlarini hatırlıyorum :)Tembel ciktilar valla.zten 40 haftayi devirip keyfini bozup gelmemisti belliydi yani. Canim sen emzik olayini naptin? Is nasil?
Oy yavruma ya :) yorulmuyon mu da o kadar kipir kipir da uyaniyorsun bi de ikidebir :)Arasın bakalım. Bulunca belki uyanmaları da azalır:)
Önceden sırt üstü yatardı. Hareketlenince kendisi daha çok sag yana yatıyor. Zaten beşikte de çoğu kez sağdan sağdan gidiyor. Yorulunca arada sola dönüyor. Hepsini anladim da başını ayak ucunda ayaklarinı başucunda ilk bulduğumda gece yarisi bi gülme aldı. Kocayı uyandirip gösterdim bak oglun nasil deli yatıyor diye :)
Sen Azerbaycan daymis sınEvet canım suan bakudeyım esım sayesınde evet pımpırıklı otesıyım kaç aydır Korkudan Kafayı yıyorum Insallah ılk ppd testı var onu yaptırayım canım turkıyedeyken bakdım verem dıspansre gonderıyolar bebegı nasıl dıspansere sokayım dedım gıtmedım ANCA geldık buraya bakalım rabbım sorunsuz atlatmayı nasıl etsın Insallah kuzuma cok korkuyorum
Dogmadigi icin isyanlarini hatırlıyorum :)
Benim o zamanlar tek derdim bayarmdan önce veya sonra dogmasiydi :) dogsun artik serzenislerinde seniSorma yaa...bekle bekle gelmez..ne gunlerdi.
Keske bekleseydim daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?