2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Temizliğe gelen abla sabahın 8 buçuğunda kapıyı çaldı, kızımla birlikte açtık kapıyı. Kızım onu görünce sevindi. O da kızıma seni kucağıma alıp sevmeyi isterdim ama ellerim buz gibi dedi. Ben de dışarı o kadar soğuk mu ya? Soğuk aldım, hastaneye gidecektim güya dedim. İşim bitince ben bakarım çocuğa, sen de hastaneye gidersin, çocuğu çıkarma bu soğukta dedi. Sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Haftasonu diyarbakıra gitcez. Orda giderim dedim de o bahaneydi. İlerde işe başlayınca bebeğimi nasıl başkasına emanet edecem. Düşüncesi bile bugün beni çok yıprattı.

10da uyuyup 11de fln uyanıyo carmencım
Canimm yavas yavas geri çekmeye çalış uyku saatlerini yada soyle yap 10 dan önceki uykusunu biraz ileri al oyun oynayın oyalayın aslında saat 10 bile gec bebeklerin hava karardigi zaman uykuya geçip sabah aydinlanana kadar uyumaları gerek doğalarında var bu yani melatonin salgilanmaya başlayıp sabaha karsi etkisini azaltana kadar. Ben 8:30 a kadar çekmiştim uykusunu saatler alınınca 9:30 oldu iki gündür 9:00 a çektim. Uyku rutini oluşturabilirsin banyo masaj masal ninni los isik yada bebeğinin hosuna gidecek baska bisey. Birde o uyuyunca sende uyu o saatte uyunacagini bilsin nasl olsa aynı odadasinizdir. Uyandığında ışığı da açma los isik kalsın

N nazyamm wee baby nin basit çift renkli emzigi var bende 3 yada 4 aylikken aldik iki gun önce kaybettik yenilendi böyle ce yine aynusindan aldim damakli sadece uyturken veriyorum canım şimdi oldugu gibi burnu hafif tikaliyken azicik emiyo uykuya dalarken tukurup atiyor uykuya devam eski emzigini sevmis o bulursan ondan al bence canım alistiklari seylerin devam etmesini istiyorlar sanırım

Az önce emzirdim. Genelde emzirme sonrası emzik emip uyuyor. Emzirmeden hemen sonra yeni emziği verdim. Ağladı, eskisini verene kadar susmadı. Küçük boydan bir tane daha alacam. Büyüğüne henüz hazır değil sanırım.

Canım bız daha bebısı emzık arayısındayken Weebaby de almısdık ve acayıp sertdı,bebegımız Ağzına bıle alamamıştı,bız Chıcconun Kauçuk emzıgını kullanıyoruz denız asık emzıgınee

Biz avent kullanıyoruz ama şu soothie midir nedir ondan değil. Bizimki de yumuşak ve damaksız ama arkadaşın oğlu sadece wee'nin emziğini kabul etti. Bazısı sert seviyor demek

Emdiği için herhalde yalancı meme de denen emziklere pek bağlılığı yok oğlum un ağızlarında güzel görünsede faydasız birşey emzik alışmasın diye uğraşıyorum.

Biz avent kullanıyoruz ama şu soothie midir nedir ondan değil. Bizimki de yumuşak ve damaksız ama arkadaşın oğlu sadece wee'nin emziğini kabul etti. Bazısı sert seviyor demek
Okadar sertdıkı dedıyım gıbı aldık baktım resmen tas aventde bıldıgım kadarıyla sılıkon sılıkonu da doktorum tavsıye etmedı dıye önce nukun Kauçuk emZıgını denedım begenmedın kalıtesını de ama chıccoya bebegım de bayılıyo

Emdiği için herhalde yalancı meme de denen emziklere pek bağlılığı yok oğlum un ağızlarında güzel görünsede faydasız birşey emzik alışmasın diye uğraşıyorum.
Aslında alıştırma benımkının ole gaz sancıları oluyodukı susmuyodu bende emzık vermıycem alışır olmaz Dıyodum mecbur bıgun koyduk Ağzına baktın susdu,o gun bugun kurtarıcım ama Bellı dönem sonra yıne vermıycem

Eşimle birlikte emmek istiyorsa emsin modundayız. Onun zevk aldığı şey de emzik emmek. Biz de hiçbir faydası olmayan şeyleri sırf hoşumuza gittiği için yapabiliyoruz. Kızım madem emzik emmekten hoşlanıyor biz de hiçç kısıtlamıyoruz. Gün içinde de istediği zaman veriyoruz.

GünaydınlR benm kızla bugn ilk avakado deneyimimz oldu ama sewmedi yemiyo nasıl yedirebilirimki

Ben hipp in bebek bisküvisinden aldım. Bir tane bebek bisküvisini sıcak su ile ezip içerisine bir tatlı kaşığı pekmez katıyorum. En sonda da üzerine bir yemek kaşığı avakadoyu eziyorum. Benim oğlum bayıla bayıla yedi ama vücudunda kırmızılıklar oldu sonradan doktorumuz alerjik görünmüyor bu kızarıklıklar isilik dedi ama tropik meyveler alerji konusunda riskli olabilir, verme bir daha dedi
Bu alerjik olmaları konusunda bir bilgisi olan var mı aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…