2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Y
Ablam sez. dogum yaptiginda yegenim cok fazla agliyormus, annem hemsireye sormus, o da "sez. bebekler cok aglar teyze" demis. Bilimsel mi bilmiyorum.
bende sezaryenle doğurdum canım yanlış o bılgı hıc ole degıl elhamdulillah

Ablam sez. dogum yaptiginda yegenim cok fazla agliyormus, annem hemsireye sormus, o da "sez. bebekler cok aglar teyze" demis. Bilimsel mi bilmiyorum.

Yok canim sanmiyorum.ilk dogdugunda bebekler aglar zaten. Kolay mi karnimizdan kocaman bi dis dunyaya cikiyor.

Benim kızım da sezeryan bebeği. (Maşallah diyeyim anne babanın nazarı çok olurmuş.) Bir yeri ağrımadıkça ağlamaz. Genelde emzirip beşiğine bırakırım. Emziğini emip kendi kendine uyur. Son zamanlarda biraz ilgi istiyor, sürekli yanında olayım istiyor o kadar.Anasına ççekmiş. Ben çok uysal bir bebekmişim.

Selam kızlar hastane bahçesinde kaka tahlil sonucunu bekliyoz kv yaptı yapacağını yine 3 gundur karın ağrısı vardı oglanda ishalle birlikte bcok su kaybetmiş serum verdiler mahvoldu geçen ay 7300 du şimdi 6900 e dustu

Geçmiş olsun. Bebeler hep sağlıklı olsun inşallah.

Gecmis olsun canım çabuk toparlar insallah

Geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun canim napti yine senin ordinaryus

Nihayet bişeyi bayıla bayıla yedi sukur.

Bir tepeleme tatlı kasığı yulaf ununu suyla pişirdim bir cay kasığı tereyağı koydum 3 saat onceden sıcak suda beklettigim iki hurma ve iki gun kurusu kayısıyı tel süzgeçten geçirdim muhallebiye ilave ettim cok azda anne sutu koydum kıvamını azaltmak icin ohhh hepsini yaladi yuttu :)

Geçmiş olsun canım

Can'ım nasılsın , nerelerdesin? Pek göremiyoruz seni?

İyiyim çok şükür sen nasılsın miniğin nasıl? Kattina, miskamber, belmadan falan haberin var mı denk gelemiyorum hiç :) ya ben burda yazışan herkese hayranım valla :)) ben bu 24 saati yetiştiremiyorum hiçbirşeye yahu Oğlum gün içerisinde çok uyumuyor. Onun uyuduğu zamanlarda da ben evi toparla, yemekle uğraş, varsa projeme falan bak derken bazen kahvaltı yapamıyorum.. Ara ara fırsat bulunca kendimi internet alemine atıyorum işte

İşte sancıyı hissetmeyen, ağrı eşiği yüksek olanlarda o suni sancıyı baya bi yüksek dozda veriyorlar, tecrübeyle sabit :) bana suni sancı takılmadan önce 100e vuran sancılarımla rahat rahat oturuyordum hissediyordum ama kıvrandırmıyordu öyle çok şiddetli gibi değildi ama suni sancı takıldıktan sonra hissettiğim acı çok farklı ve fazlaydı. Nefes almaya aram yoktu resmen, net hatırlamıyorum da zaten o suni sancılı dönemi.. Ama gene de normal doğum imkanı olanlara normal doğumu tavsiye ederim ki benim oğlum kordonuna dolanmış 2 kere, inemedi tam, doktorum müdahale etti çevirdi, suyumu doktorum patlattı, dikişim çoktu vs vs. Zahmetsiz rahmet olmazmış :) elhamdülillah oğluma dokununca onun gözlerine bakınca hepsi geçtii giittiii :)

Çok geçmiş olsun canım

Benim normal doğumdu. Sancım doğum sancısıydı ama hissetmediğim için suni sancı da verilmişti. Oğlum öyle çok huysuz bi çocuk değil çok şükür. Bence sadece doğum anı değil, tüm hamilelik süreci ve doğum sonrası süreç de etkili bu huysuzluk olayında. Benim gözlemlediğim istenmeyen ya da sürekli gergin bir ortamda geçirilen gebeliklerde bebekler huysuz oluyor mesela. Ama doğum da bir travma aslında, etkiliyor olması çok mantıklı.

Bana eğer yumurta sarısını yediremezsen evde bebek bisküvisi yap, ona kat dediler. Denemek istersen :) ev yapımı bebek bisküvisi denmesinin nedeni de içerisine tatlı bir şey eklemeden yapmak. Tuzluları tuzlu, tatlıları tatlı bilsinler diyeymiş. Ben pekmez ve yoğurdu bisküvi ile alıştırdım mesela. Yoğurtta önce bir bisküviyi ezip yoğurda katmıştım, gün gün azalttım bisküvi miktarını şimdi sade yoğurt yedirebiliyorum mesela.

Meğer kızım et yemek istiyormuş. Emzirmeyi denedim, emmek istemedi. Tok herhalde dedim. Sonra yemek yemeye mutfağa gittik. Bebeği de mama sandalyesine oturttuk. Biz yerken bizi izliyordu. Ekmeği yemeğin suyuna batırdım. Baktım ikincisini istiyor. 3 lokma o şekilde verdim. Sonra niye ekmek veriyorum ki dedim. İçindeki etten verdim. Daha da çok sevdi. Bi kuşbaşı eti yedi. Cadı anne sütünü reddet et ye. Görürsün sen dedim. Yemeğim güveçti. İçindeki sebzeler mevsiminde toplanmıştı, buzluktan çıkardım. Yağım ise zeytinyağıydı. İşte azcık tuz vardı. Benim bebe alerjik olduğu için şu an çok tırsıyorum. Korku ve endişe içerisinde beklemekteyim. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.

Bende bi benimki sanıyordum saat başı emen :) herkes 3 saatte bir emiyor diyince şaşırıyordum

Biz varıız yalnız değilsin benim oğlum da saat başı emiyor.. Ek gıdaya geçemedik. Öğünlük değil tadımlık veriyorum herşeyi, yemeğin üstüne illa emmek istiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…